Sykkeenmittaus liikunnanopetuksessa

Liikuntateknologian hyödyntäminen liikunnanopetuksessa on nykypäivänä erittäin helppoa. Polar-sykemittareiden ja sykesensoreiden avulla oppilaat oppivat liikkumaan itselleen sopivalla teholla ja näkevät konkreettisesti eri tyyppisen liikunnan vaikutuksen. Opettajan on helppo antaa objektiivista palautetta oppilaille ja samalla motivoida heitä liikkumaan halutulla tehoalueella. 

Helsingin Käpylän peruskoulu käyttää Polar OH1-sykesensoreita liikunnanopetuksessa. OH1-sykesensoria käyttämällä on erittäin helppoa tutustua sykkeenmittaukseen. Sykkeenmittauksen avulla voidaan esimerkiksi konkreettisesti opetella tekemään peruskestävyyttä kehittävä aerobinen liikuntasuoritus tai turvallisesti kovatehoinen HIIT-harjoitus. Sykkeenmittaus mahdollistaa sen, että oppilaat oppivat koululiikunnassa huolehtimaan omasta fyysisestä toimintakyvystään. Sykeseuranta liikuntatunnin aikana on erittäin helppoa ja kustannustehokasta toteuttaa isojenkin ryhmien kanssa käsivarteen kiinnitettävän optisen OH1-sykesensorin avulla, joka seuraa sykettä Polarin kuutta LED-valoa hyödyntävän ratkaisun avulla. 

Olkavarteen kiinnitettävä vedenpitävä Polar OH1 lähettää syketiedot reaaliaikaisesti useimpiin iOS- ja Android-puhelimien suosittuihin treenisovelluksiin ja Polar Beat -sovellukseen, joten liikunnanopetusta voidaan haluttaessa jalostaa näiden avulla. Helpoin tapa on yhdistää sensorit opettajan padille ja hyödyntää livesykeseurantaa oppitunnin aikana. Sensorin sisäinen muisti, pitkä akunkesto sekä pehmeästä tekstiilistä valmistettu konepistävä käsivarsihihna tekevät sensorista entistäkin käyttäjäystävällisemmän.