LuuTa-haaste

LuuTa -haaste = LUUliikunta- ja TAsapainohaaste

Raahen Liikkuva koulu -hankkeen kehittämän LUUTA–haasteen tavoitteena on innostaa nuoria lisäämään hyppyjä ja tasapainoharjoittelua arkeen. Tavoitteena on myös luiden ja tasapainon vahvistaminen sekä liikunnallisten perustaitojen ja motoriikan kehittäminen.

Haaste toteutetaan koulupäivien aikana neljän viikon ajan, joten valitkaa aloituspäiväksi sellainen, että siitä eteenpäin pystytte kouluissa neljä viikkoa haastetta toteuttamaan. Jokaiselle päivälle on kaksi liikettä: hyppy ja tasapainoliike ja liikkeet haasteen aikana vähitellen vaikeutuu ja määrät kasvaa. Kuitenkin muutamassa minuutissa liikkeet on tehty, joten ei vie paljon aikaa ja on mukava taukojumppa jokaiseen koulupäivään. Helppo ja kiva tapa katkaista istuminen. Jokaiselle viikolle on oma juliste, jotka ovat tulostettavissa tältä sivulta. Tulostakaa julistetta värillisenä A3-kokoisena joka luokan seinälle.

Palkitseminen
Voitte koulukohtaisesti miettiä, pystyttekö palkitsemaan aktiivisimpia oppilaita tai luokkia tässä haasteessa. Tämän lisäksi kaikille liikuntahaasteen suorittaneille voi halutessaan jakaa kunniakirjan haasteen suorittamisesta. Esimerkiksi Raahessa palkittiin ahkerimmat LuuTa-haasteen tekijät intagramissa. Eli Raahessa luokat, jotka olivat päivittäin osallistuneet, toteuttaneet ja jakaneet instagramissa luokastaan kuvan (jossa on koko luokka sen päivän haasteliikkeessä) osallistuivat liikunta-aiheisen yllätyspalkinnon arvontaan.


Kuinka LuuTa syntyi?
LuuTa -haasteen on kehitellyt Raahen liikkuva koulu hankkeen työharjoittelija, työfysioterapeutti, Pattasten koulun pt-pilottihankeen fysioterapeutti Katja Hovi yhdessä Pattasten liikunnanopettaja, Raahen liikkuva koulun hankekoordinaattori Laura Rahikkalan kanssa. Liikkeitä suunnittelemassa oli myös oppilaita. Malleina toimi Pattasten yläkoulun oppilaat: Mikael Autio, Noora Elfving, Tero Hotakainen, Jenna Hurme, Annika Mertomaa, Oona Rantakari ja Iiris Rönkkö. Valokuvaajina toimivat Katja Hovi sekä Pattasten opettajat Eija Sakko ja Antti Väätämöinen. Julisteet toteutti Johanna Hämeenkorpi, Studio Panorama.

LUUTAhaasteA3_vko1.pdf
LUUTAhaasteA3_vko2.pdf
LUUTAhaasteA3_vko3.pdf
LUUTAhaasteA3_vko4.pdf