Sivun kopioiminen

Näin kopioit sivun toiseen paikkaan:

1. Mene sivulle, jonka haluat kopioida.

2. Klikkaa sivun nimen perässä olevaa kolmea pistettä ja sieltä vaihtoehtoa Kopioi.

3. Määrittele kohdassa Kopioinnin asetukset, haluatko kopioida kaikki mahdolliset kohteet sisältöineen vai pelkän rakenteen ilman sisältöä. Huomaa, että osallistujien palautukset eivät kopioidu kummassakaan vaihtoehdossa.

4. Määrittele kohdassa Kopioi kohteeseen, mihin haluat sivun kopioida. Huomaa, että vaihtoehtojen lopusta löytyy mahdollisuus kopioida sivustosi mihin tahansa Peda.netiin lisäämällä täppä kohtaan Muu kohde ja syöttämällä osoite sille varattuun kenttään. Sinulla pitää olla ylläpito-oikeus paikkaan, jonne haluat sivustosi kopioida.

5. Paina lopuksi Tallenna muutokset.

Voit kopioida hallinnoimiasi sivuja tai kurssikokonaisuuksia, kun sinulla on ylläpitäjän oikeudet niihin. Muokkaajan tai lukijan oikeudet sivulle eivät anna oikeuksia sivun tai kurssin kopiointiin.

Näin kopioit sivun OmaTilasta oppilaitoksen sivuille:

1. Pyydä oppilaitoksenne Peda.net-sivujen ylläpitäjältä itsellesi ylläpito-oikeus sinne kohtaan oppilaitoksenne sivuille, jonne haluat sisällön siirtää.
2. Mene sivulle, johon haluat sisällön siirtää. Klikkaa sivun oikeasta reunasta löytyvää Jaa-painiketta ja kopioi sivulle avautuva linkki Pysyvä osoite -kohdan alta.

3. Mene OmaTilaasi ja sieltä sivulle, jonka haluat kopioida oppilaitoksen sivuille.

4. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja painiketta Kopioi.

5. Valitse kohdasta Kopioinnin asetukset, haluatko kopioida kaikki mahdolliset kohteet sisältöineen vai pelkän rakenteen.

6. Vieritä sivu alas, lisää täppä kohtaan Muu kohde ja liitä Kohdesivun osoite -kenttään kohdassa 2 kopioimasi kohdesivun osoite hiiren oikeaa painiketta napauttamalla.

7. Paina lopuksi Tallenna muutokset.

Nyt sivuston kopio löytyy kahdesta paikasta, OmaTilastasi ja oppilaitoksen sivuilta. Oppilaitossivu pitää toki ensin päivittää, jotta sivusto tulee siellä näkyviin.

Siirtäminen tapahtuu samalla tavalla, mutta silloin "kolme pistettä" -valikosta valitaan vaihtoehto ”Siirrä”. Huomaa, että siirrettäessä sivusto ei siis kopioidu useammaksi kappaleeksi, vaan se siirtyy paikasta A paikkaan B.

HUOM! Mikäli kopiota tai alkuperäistä sisältöä muokataan, ei muokkaus ilmesty automaattisesti molempiin sisältöihin. Kyse on siis kopiosta, josta tulee uusi teos.

Näin annat lukijoille mahdollisuuden kopioida sivusi OmaTilaan:

Myös lukija voi kopioida sivun itselleen, jos sivun ylläpitäjä on määritellyt tämän asetuksista mahdolliseksi. Näin määrittelet sivun asetukset niin, että lukija voi kopioida sivun itselleen:

1. Mene sivulle, jonka haluat lukijoiden kopioivan itselleen.

2. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja paina Muokkaa.

3. Klikkaa täppä kohtaan Lukijat voivat kopioida tämän komponentin

4. Paina Tallenna.

Nyt sivun lukijat voivat kopioida sivun OmaTilaansa klikkaamalla sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja Kopioi.