Tehtävä

Tehtävä-moduulin avulla luot helposti esimerkiksi kokeen, yksittäisen tehtävän tai tehtäväkokonaisuuden.

• Tehtävän kuvaus-kenttään voit liittää halutessasi kuvan, videon tai jonkin muun tiedoston, joka tukee oppimista ja liittyy tehtävän tekemiseen.
  • Tehtävän yhteyteen voit liittää haluamasi määrän matemaattisia tehtäviä, palautuskansioita tai ryhmäpalautuskansioita, joihin osallistujat voivat palauttaa tekemänsä tehtävät.
  • Palautuskansioihin osallistujat voivat palauttaa valintasi mukaan joko tekstimerkintöjä, äänitallenteita, kuvia, linkkejä tai muita tiedostoja.

Näin luot sivullesi tehtävän:

1. Napauta sivun oikeassa reunassa olevaa vihreää +Luo-painiketta

2. Valitse sivulle avautuvasta työvälinelistasta Tehtävä. Napauta sitä.

3. Kirjoita sivulle avautuviin tekstikenttiin tehtävän otsikko ja varsinainen tehtävä ja sen ohjeistus.

4. Jos haluat, että osallistujat pääsevät kommentoimaan tehtävääsi, lisää täppä kohtaan Salli kommentit.

5. Jos haluat lisätä tehtävään liitteen, esimerkiksi kuvan, tekstitiedoston tai äänitiedoston, paina Asetukset ja Lisää liite. Paina Valitse tiedosto, klikkaa valitsemaasi tiedostoa ja paina Avaa. Paina lopuksi Tallenna.

6. Jos haluat ajastaa tehtävän aukeamaan tiettyyn aikaan, paina Ajastus ja lisää julkaisuaika, jolloin tehtävä aukeaa näkyville automaattisesti.

7. Klikkaa lopuksi Tallenna tai Tallenna luonnoksena.

Nyt pääset lisäämään tehtävään palautuskansion, ryhmäpalautuskansion tai matemaattisen kaavan, jos haluat oppilaan palauttavan oman vastauksensa tehtävän yhteyteen.

8. Klikkaa tehtävän otsikon alla olevista +Luo uusi -painikkeista haluaamasi palautustyyppiä.

9. Kirjoita Otsikko-kenttään palautuskansion nimi ja Kuvaus-kenttään halutessasi lyhyt kuvaus.

10. Voit vielä asettaa palautuksille määräajan, mihin mennessä tehtävä tulee palauttaa, sekä määritellä käytössä olevat palautustyypit, mikäli luot palautus-/ryhmäpalautuskansiota.

11. Jos haluat, että tehtävä näkyy oppimisen seurannassa, klikkaa Oppimisen seuranta ja lisää täppä kohtaan Näytä oppimisen seuranta -työvälineissä.

12. Napauta lopuksi Tallenna tai Tallenna luonnoksena.

Tallentamisen jälkeen saat sivullesi Tehtävä tallennettu -ilmoituksen, ja tehtävässä näkyy nyt valitsemasi kansio.