Kuvagalleria

Kuvat kuvagalleriaan

Kuvagalleria-moduulin avulla voit luoda gallerian, johon

• lisäät itse kuvia muiden katsottavaksi ja kommentoitavaksi
  • osallistujat voivat lisätä omia kuviaan muiden katseltavaksi ja kommentoitavaksi

Kuvagalleriaan lisättyjä kuvia voi myös kuvaeditorin avulla muokata, kuten rajata niitä tai piirtää/kirjoittaa niihin.

Kuvagalleriaa voi hyödyntää esimerkiksi virtuaalisena näyttelynä, jossa voidaan esitellä kursseilla/opintojaksoilla tehtyjä käsitöitä, taideteoksia tai muita tuotoksia. Kuvagallerian kuvia voi kommentoida yleisesti tai kutakin kuvaa erikseen. Niihin voi myös liittää kommentointikentässä kysymyksiä ja pyytää muita vastaamaan omalla kommentillaan kysymykseen.

Näin lisäät kuvagallerian sivullesi:

1. Napauta sivun oikeassa reunassa olevaa vihreää +Luo-painiketta.

2. Valitse sivulle avautuvasta työvälinelistasta Kuvagalleria. Napauta sitä.

3. Kirjoita kuvagallerian nimi Otsikko-kenttään. Halutessasi voit kirjoittaa myös lyhyen kuvauksen kuvista Kuvaus-kenttään.

4. Salli halutessasi kuvien kommentointi lisäämällä täppä kohtaan Salli kommentit.

5. Jos haluat, että osallistujat pääsevät lisäämään omia kuvia, lisää täppä kohtaa Osallistujat voivat lisätä kuvia.

6. Paina lopuksi Tallenna tai Tallenna luonnoksena.

7. Sivullesi tulee tallennuksen jälkeen ilmoitus moduulin luomisesta. Nyt voit lisätä kuvagalleriaasi kuvia.

Näin lisäät kuvan kuvagalleriaan:

1. Napauta valmiissa kuvagalleriassa Lisää kuvia -painiketta.

2. Pudota kuvat avautuvaan laatikkoon tai klikkaa laatikkoa ja valitse kuvat koneeltasi.

3. Voit halutessasi muokata kuvaa, kuten rajata sitä tai kirjoittaa/piirtää sen päälle klikkaamalla kuvan alla olevaa -painiketta. Ohjeita kuvaeditorin käyttöön löydät täältä.

4. Klikkaa lopuksi Lähetä kuvat. Kuvat tallentuvat galleriaan.

5. Jos haluat muokata kuvan asetuksia, klikkaa haluamaasi kuvaa galleriassa. Paina kolmea pistettä ja Muokkaa-nappulaa. Nyt pääset esimerkiksi antamaan kuvallesi otsikon ja kirjoittamaan lyhyen kuvauksen. Muista lopuksi tallentaa.