Kuva

Kuvat

Lisää sivuillesi ja käyttämiisi moduuleihin kuvia havainnollistamaan tekstiä ja elävöittämään sivuja. Kuvat tekevät sivuista myös kiinnostavampia.

Kuvallisuus tukee kouluopetuksessa laaja-alaista osaamista, erityisesti monilukutaitoa. Monilukutaito on erilaisten tekstien, kuten kuvien ja sanojen avulla ilmaistun tiedon tulkitsemisen, tuottamisen ja arvottamisen taitoa. Se auttaa oppilasta ymmärtämään kulttuurisia viestinnän muotoja sekä rakentamaan omaa identiteettiään. Lisää laaja-alaisista taidoista ja monilukutaidosta löytyy uudesta perusopetuksen opetussuunnitelmasta. (OPS2016)

Kuvia voi tuoda omille sivuille joko sellaisenaan, tai ne voi lisätä osaksi muita moduuli- ja dokumentti-työkaluja.

Näin lisäät sivullesi yksittäisen kuvan:

1. Napauta sivulla olevaa Luo sisältöä -painiketta.
2. Valitse sivulle avautuvasta listasta Kuva. Napauta sitä.
3. Täydennä Otsikko-kenttä. Lisää haluamasi kuva koneeltasi/tiedostoistasi napauttamalla Choose File -painiketta. Valitse kuva. Kirjoita Kuvaus-kenttään muutama sana kuvasta, ja muista lopuksi napautta Tallenna tai Tallenna luonnoksena.
4. Sivullesi tulee tallennuksen jälkeen ilmoitus tiedoston lisäämisestä.