Kalenteri

Kalenteriin merkitset erilaiset tapahtumat ja ilmoitat vaikkapa kurssiin liittyvät aikataulujen mukaiset palautuspäivät, tapaamiset tai muut tärkeät asiat. Kalenteriin voi lisätä tapahtumakohtaisia liitteitä, kuten esimerkiksi liikuntapäivän tarkemman ohjelman tai vanhempainillan sisällön. Voit myös tilata toisen kalenterin sisällön omaan kalenteriisi. Ohjeet kalenterin sisällön tilaamiseen löydät täältä

Kalenteri-työvälineen avulla voit luoda esimerkiksi
  • koko koulun yhteisen kalenterin, jossa voit tiedottaa koko koulua koskevista tapahtumista
  • luokan yhteisen kalenterin, jossa voit tiedottaa yksittäistä luokkaa koskevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista, kuten kokeista
  • henkilökunnan oman kalenterin, johon merkitset vaikkapa henkilökunnan kokoukset ja tapahtumat
  • ilmoittautumislomakkeita yksittäisiin tapahtumiin

Näin lisäät sivullesi kalenterin:

1. Napauta sivun oikeassa reunassa olevaa vihreää +Luo-painiketta.

2. Valitse sivulle avautuvasta työvälinelistasta Kalenteri. Napauta sitä.

3. Nimeä kalenterisi kirjoittamalla haluamasi nimi Otsikko-kenttään.

4. Mikäli haluat, että tulevat tapahtumat näkyvät kalenterinäkymän lisäksi myös listauksena kalenterin alla, jätä täppä kohtaan Näytä seuraavat tapahtumat -listaus ja määrittele, kuinka monelta tulevalta päivältä haluat tapahtumat listauksessa näyttää.

5. Napauta lopuksi Tallenna-painiketta. Sivullesi tulee tallennuksen jälkeen ilmoitus kalenterin lisäämisestä. Kalenteri on nyt sivullasi.

Näin lisäät kalenteriin tapahtuman:

1. Lisää tapahtuma suoraan haluamallesi päivälle klikkaamalla kalenterista kyseistä päivää. Voit lisätä tapahtuman halutessasi myös kalenterin yläpuolella olevasta painikkeesta + Lisää tapahtuma, jolloin saat kaikki lisäasetukset kerralla näkyviin.

2. Kirjoita tapahtuman nimi Otsikko-kenttään.

3. Lisää tapahtuman alkamispäivä ja -aika. Alkamispäivä voi olla tulevaisuudessa, eli tapahtumien kirjaaminen kalenteriin etukäteen onnistuu hyvin.

4. Jos tapahtuma kestää useamman päivän, lisää tapahtuman päättymispäivä ja -aika.

5. Huomaa, että Lisäasetukset-painiketta klikkaamalla saat auki lisää asetuksia ja voit määritellä tapahtumalle esimerkiksi tarkemman kuvauksen tai toistumistiheyden sekä lisättyä tapahtuman yhteyteen videoneuvottelulinkin, ilmoittautumisen tai liitetiedoston. Lisäasetuksista voit määritellä myös kalenterimerkinnälle värin, jonka avulla saat teemoiteltua tietyntyyppiset tapahtumat tietyn värisiksi (esim. kokeet vihreällä, koulun yhteiset tapahtumat sinisellä tms.)

6. Paina lopuksi Tallenna.

Näin lisäät kalenterin tapahtumaan ilmoittautumisen:

Kalenterin tapahtumiin voit myös lisätä ilmoittautumismahdollisuuden.

1. Luo ensin tapahtuma klikkaamalla kalenterista haluttua päivää. Määrittele tapahtuman alkamis- ja päättymisaika.

2. Klikkaa alareunasta painiketta Lisäasetukset.

3. Klikkaa Ilmoittautuminen ja määrittele ilmoittautumisen asetukset.

4. Kohtaan Viesti ilmoittautumiseen kirjoittamasi teksti näkyy ilmoittautujalle ilmoittautumislomakkeen yläreunassa. Tähän voit kirjoittaa vaikkapa tapahtuman yleiset tiedot.

5. Kysyttävät lisätiedot -kenttään kannattaa kirjoittaa omille riveilleen tiedot, jotka haluat saada esimerkiksi ilmoittautuneista (esim. puhelinnumero, sähköposti...)

6. Kohtaan Viesti ilmoittautuneille kirjoittamasi teksti tulee näkymään ilmoittautuneille sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on tehty.

7. Paina lopuksi Tallenna.