Sivujen arkistointi

Arkistointi Peda.netissä

Vanhentuneet kurssit ja muut sisällöt kannattaa arkistoida säännöllisin väliajoin, jotta sivut pysyvät selkeinä ja ajantasaisina. Peda.netissä arkistointia varten luodaan uusi sivu, johon arkistoitavat sivut/materiaalit siirretään.

Arkiston käyttöoikeudet voi kolmen pisteen takaa muokata halutunlaisiksi: arkisto voi esimerkiksi olla kokonaan piilotettu tai kokonaan julkinen, jos haluaa esimerkiksi osallistujien pääsevän käsiksi vanhoihin, arkistoituihin kursseihin.

Kurssien arkistointia varten voidaan luoda joko:

- koko koululle yhteinen arkistosivu koulun Peda.net-sivujen alle
- oppiaineille omat arkistosivunsa kunkin oppiaineen sivun alle

Näin arkistoin pidetyn kurssin niin, että oppilaalla jää pääsy sen sisältöihin:

Luo ensin arkistosivu, jos sellaista ei ole:

1. Mene Peda.net-sivulle, jonka alle arkiston haluat luoda (esim. koulun sivu tai oppiaineen sivu). Klikkaa sivun oikeassa reunassa olevaa +Luo-painiketta ja valitse avautuvasta työvälinelistasta "Sivu".

2. Otsikoi sivu esimerkiksi "Arkisto" ja paina "Tallenna".

3. Arkisto-sivun alle voi vielä halutessaan luoda esimerkiksi lukuvuosittain alisivuja, jonne kunkin lukuvuoden kurssit lukuvuoden päätyttyä siirretään. Jos haluat toimia näin, luo alisivut yllä olevan ohjeen mukaan (mene arkistosivulle, paina oikeasta reunasta "+Luo"-painiketta, valitse sivu, otsikoi se ja tallenna).

4. Kun arkisto-sivu on luotu, varmista vielä, että sen käyttöoikeudet ovat oikein ja haluamasi käyttäjät pääsevät käsiksi arkistoon joko lukijoina tai osallistujina. Käyttöoikeuksiin pääset sivun otsikon perässä olevasta kolmesta pisteestä ja "Käyttöoikeudet".

Kun arkistosivu on luotu, voit siirtää vanhan kurssisivun alisivuineen päivineen arkistoon:

1. Mene sivulle, jonka haluat arkistoida.

2. Klikkaa sivun perässä olevaa kolmea pistettä ja valitse "Siirrä sivuja".

3. Valitse kaikki sivut, jotka haluat siirtää arkistoon, lisäämällä täpän niiden eteen.

4. Valitse "Mihin valitut sivut siirretään" -listasta luomasi arkisto klikkaamalla täpän sen eteen. Jos arkistoa ei näy listalla, klikkaa täppä kohtaan "Muu kohde" ja liitä arkistosi nettiosoite kohtaan "Kohdesivun osoite".

5. Klikkaa "Tallenna muutokset".

HUOM! Kun sivut siirtää arkistoon, säilyvät niissä myös esimerkiksi tehtävien palautukset ja määritellyt käyttöoikeudet. Näin opiskelija, joka on ollut kurssilla, pääsee jatkossakin näkemään paitsi kurssisisällöt myös omat palautuksensa.

Jos haluat käyttää samaa kurssisivua uudelleen toisen ryhmän kanssa, kopioi sivu arkistosta haluamaasi paikkaan:

Kun olet siirtänyt sivun arkistoon, voit nyt kopioida sen toisen ryhmän käyttöön. Kopiointi säilyttää sivun rakenteen ja sisällöt, mutta ei esimerkiksi osallistujien palautuksia.

1. Mene sivulle, jonka haluat kopioida uudelleen käyttöön.

2. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja "Kopioi".

3. Valitse, haluatko kopioida vain rakenteen vai kaiken sivuilla olemassa olevan sisällön. Huom! Kopioitaessa opiskelijoiden vastaukset eivät kopioidu, vaikka valitsisitkin "Kopioi kaikki mahdolliset kohteet".

4. Valitse, mihin kohteeseen haluat sivun kopioida. Jos haluamasi sivu ei näy listalla, klikkaa täppä kohtaan "Muu kohde" ja lisää kohdesivun osoitteeksi sen sivun nettiosoite, jonne haluat kopion tehdä.

5. Paina lopuksi "Tallenna muutokset".

Nyt sivusta on ilmestynyt valitsemaasi paikkaan kopio, jota pääset muokkaamaan uutta ryhmääsi varten.