Mappi

Mappi-työvälineeseen tallennat useita tiedostoja samaan paikkaan, josta lukijat pääsevät lataamaan ne itselleen. Mapin voi luoda esimerkiksi oppiaineen kurssisivulle, OmaTila-profiiliin tai koko koulun yhteisille sivuille.

Mapin voi tallentaa myös luonnoksena, jolloin esimerkiksi opettaja voi tallentaa kurssisivulla olevaan mappiin omia tehtäviään tai tiedostojaan ikään kuin arkistoon. Luonnoksena tallennettu moduuli ei näy lukijalle tai osallistujalle.

Mappiin tallennettuja kuvia voi halutessaan muokata kuvaeditorilla.

Yksittäisen palautettavan tiedoston maksimikoko on 250 Mt.

Näin lisäät sivullesi mappi-moduulin:

1. Napauta sivun oikeassa reunassa olevaa vihreää +Luo-painiketta

2. Valitse sivulle avautuvasta listasta Mappi. Napauta sitä.

3. Kirjoita sivulle avautuvaan Otsikko-kenttään mapin nimi.

4. Napauta sen jälkeen Tallenna- tai Tallenna luonnoksena.

Sivullesi tulee tallennuksen jälkeen ilmoitus moduulin tallentumisesta. Nyt voit lisätä mappiisi tiedostoja:

5. Napauta Lisää tiedostoja -painiketta.

6. Pudota halumasi tiedostot avautuvaan laatikkoon tai paina laatikkoa ja valitse tiedostot tietokoneeltasi.
7. Jos lisäsit mappiin kuvatiedoston, voit vielä halutessasi muokata kuvaa klikkaamalla -painiketta.  Ohjeita kuvaeditorin käyttöön löydät täältä.

8. Paina Lähetä tiedostot.