Matemaattinen tehtävä
Matematiikan, fysiikan ja kemian tehtävät kaavaeditorilla
Matemaattinen tehtävä on tarkoitettu yläkoulun sekä lukion matematiikan, fysiikan ja kemian tehtäviin, joiden vastauksissa tarvitaan matemaattisten kaavojen asteittaista ratkaisua. Kaavaeditori on toteutettu Ylioppilastutkintolautakunnan koejärjestelmään suunnitellulla kaavaeditorilla.
Näin luot matemaattisen tehtävän:
1. Paina sivun oikeassa reunassa olevaa vihreää + Luo-painiketta.
2. Valitse avautuvasta työvälinelistasta Matemaattinen tehtävä.
3. Kirjoita Otsikko-kenttään tehtävän nimi lyhyesti.
4. Kirjoita Tehtävä-kenttään tehtävä kokonaisuudessaan. Kun klikkaat hiirellä Tehtävä-kenttää, avautuu normaalin tekstieditorin lisäksi sivun ylälaitaan Kaavaeditorin työkalurivi. Jos tehtävänanto vaatii kaavan kirjoittamisen, voit aloittaa kaavan kirjoittamisen painamalla kaavatyökalurivin Σ Lisää kaava -painiketta tai näppäinyhdistelmää ctrl+e. Mikäli tehtävä tarvitsee kuvia, voidaan kuvat liittää normaalisti tekstieditorin kuvakkeesta. Voit lisätä kuvan tekstieditoriin myös "leikkaa ja liitä" periaatteella.
5. Mikäli haluat, että tehtävä näkyy oppimisen seurannassa, klikkaa Oppimisen seuranta ja lisää täppä kohtaan Näytä oppimisen seuranta-työvälineissä. Mikäli oppimisen seurantaa ei ole aktivoitu sivulla, näkyy tästä ilmoitus "Oppimisen seuranta" -kohdassa.
6. Paina lopuksi Tallenna tai Tallenna luonnoksena, mikäli et halua tehtävän vielä näkyvän osallistujille.
Vinkki: Mikäli haluat luoda yksittäisen tehtävän sijaan useammasta tehtävästä koostuvan kokonaisuuden, voit tehdä sen luomalla kokonaisuudelle oman sivun ja sinne useamman erillisen tehtävän. Voit myös luoda kaikki tarvittavat tehtävät saman matemaattisen tehtävän tekstikenttään.
Näin vastaat matemaattiseen tehtävään:
1. Klikkaa tehtävän alareunassa olevaa Palauta vastaus -painiketta.
2. Kirjoita tehtävän vastaus Vastaus-kenttään. Kun klikkaat vastauskenttää, aktivoituu tavallisen tekstieditorin lisäksi sivun yläreunaan Kaavaeditorin työkalurivi. Kuvia voit lisätä vastaukseen normaalisti tekstieditorin avulla tai "leikkaa ja liitä" -menetelmällä.
Vastaus otsikoituu automaattisesti muotoon "Tehtävän otsikko: vastaus nro", jossa nro on juokseva numero. Vastausten (palautusten) listaus on samanlainen kuin palautuskansiossa.