Keskustelualue

Keskustelualue-työvälineen avulla luot paikan keskusteluille ja avaat keskustelun, johon osallistujat voivat halutessasi luoda uusia keskustelunavauksia ja kommentoida toistensa avauksia. Keskustelualueen avulla voit esimerkiksi luoda paikan, jossa oppilaat voivat kysyä apua opintojakson tehtäviin ja ongelmiin.

Näin lisäät sivullesi keskustelualueen:

1. Napauta sivun oikeassa reunassa olevaa vihreää +Luo-painiketta

2. Valitse sivulle avautuvasta listasta Keskustelualue. Napauta sitä.

3. Nimeä keskustelualue ja kirjoita nimi Otsikko-kenttään. Kuvaus-kenttään voit kirjoittaa halutessasi esimerkiksi tarkemmat ohjeet keskustelulle.

4. Valitse halutessasi Osallistujat voivat luoda uusia keskustelunavauksia -kohta.

5. Jos haluat, että osallistujat voivat äänestää keskustelunavauksia, klikkaa täppä kohtaan Salli äänestys ja valitse äänestystapa (oletus / peukalo).

6. Paina lopuksi Tallenna.

7. Sivullesi tulee tallennuksen jälkeen ilmoitus moduulin luomisesta.

Nyt voit avata uusia keskusteluja:

8. Napauta keskustelualueen otsikon alla olevaa vihreää + Luo uusi keskustelunavaus -painiketta.

9. Kirjoita Otsikko-kenttään keskustelunavauksen nimi ja Sisältö-kenttään varsinainen keskustelunavaus.

10. Tallenna lopuksi tekstisi.

Huom! Keskustelunavausten järjestystä ei voi muuttaa, vaan kaikki moduuliin lisätyt keskustelunavaukset järjestyvät automaattisesti uusimmasta vanhimpaan.

Näin vastaat keskustelunavaukseen:

1. Napauta yksittäisen keskustelunavauksen otsikkoa, niin keskustelunavaus aukeaa kokonaisuudessaan sivulle.

2. Napauta
Vastaa-painiketta.

3. Kirjoita Sisältö-kenttään oma vastauksesi.

4. Napauta lopuksi Tallenna-painiketta.

Näin käytät keskustelualueen äänestystoimintoa:

Sekä keskustelualue että keskustelunavaus sisältää äänestystoiminnon (tykkäys), jonka saa käyttöön muokkaamalla keskustelualueen asetuksia. Mikäli keskustelu on luotu sivulle käyttäen keskustelunavaus-työvälinettä, silloin muokataan keskustelun aloittavan viestin asetuksia.

Äänestystoiminnon voit asettaa päälle tai pois keskustelualueen muokkaus-tilassa.
Äänestystyyppejä on tällä hetkellä kaksi: oletus ja peukalo. Jos olet jo luonut keskustelualueen, pääset muokkaamaan asetuksia näin:

1. Klikkaa keskustelualueen perässä olevaa kolmea pistettä

2. Valitse Muokkaa.

3. Klikkaa täppä kohtaan Salli äänestys ja valitse haluamasi äänestystapa (oletus/peukalo).

4. Paina lopuksi Tallenna

Kun klikkaat haluamasi keskustelunavauksen auki, huomaat, että jokaiseen keskustelunaloituksen vastaukseen on ilmestynyt oikeaan reunaan äänestystoiminnot, joilla voidaan äänestää ylös tai alas. Äänen voi myös poistaa painamalla samaa (tai vastakkaista) toimintoa uudelleen.

Äänestäjät näytetään ainoastaan kyseisen komponentin pääkäyttäjille. Jos olet sivun ylläpitäjä, näet kaikkien sivulla olevien keskustelujen äänestäjät. Jos olet keskustelun kirjoittaja, näet oman kirjoituksesi mahdolliset äänestäjät.