Valintanappi

Valintanappi on lomaketyökalu, jossa vastaaja valitsee vain yhden annetuista vaihtoehdoista. Vastaukset voi pisteyttää ja vastaaja pääsee näkemään oman tuloksensa vastaamisen jälkeen. Lomakkeen tekijä pääsee tarkastelemaan palautettuja vastauksia vastaajakohtaisesti tai yhteenvetona.

Vastaukset voi myös ladata Excel-taulukkoon ja työstää niitä siellä. Esimerkiksi lomakkeella tehdyn kokeen vastausten tarkistaminen sujuu nopeasti taulukkomuodossa.

Valintanappi: muokkaaminen ja palautusten tarkastelu

1. Napauta lomakkeen tekstikenttää ja kirjoita siihen tehtäväsi ohjeistus. Napauta sen jälkeen Valintanappi-painiketta. Kenttään ilmestyy teksti [[o:s=0]] valinnan teksti.
Lisää pisteet ja valinnan teksti:
- korvaa s-kirjaimen jälkeinen numero haluamallasi pistemäärällä. Se on pistemäärä, jonka tämän kohdan valitsemisesta saa.
- kirjoita valinnan teksti.

2. Valmis valintanappitehtävä näyttää vastaajalle tältä. Vastaaja valitsee vaihtoehdoista haluamansa ja napauttaa lopuksi Tallenna-painiketta.

3. Tallentamisen jälkeen vastaaja näkee saamansa pisteet ja kokonaispistemäärän. Vastaaja voi vielä kommentoida omaa vastaustaan, jos se on valittu lomakkeen asetuksiin.

4. Palautettuja lomakkeita ja vastauksia pääset tarkastelemaan napauttamalla Palautukset-ikonia lomakkeen nimen alta. Peda.net-käyttäjien vastaukset tallentuvat käyttäjän nimellä, kenen tahansa internet-käyttäjän vastaukseen tulee tieto Kirjautumattoman käyttäjän vastaus.