Kuka voi vastata lomakkeeseen?

Lomaketyökalun julkisuus

Lomakkeen julkisuus määräytyy aina sivun julkisuuden perusteella. Opiskelijat voivat luonnollisesti vastata lomakkeeseen kurssin/sivun osallistujana.

Näin luot kyselyn esimerkiksi huoltajille siten, että he voivat vastata kirjautumatta palveluun:

1. Tee kysely jollekin sivulle klikkaamalla +Luo-painiketta.

2. Lomaketta luodessasi muista laittaa täppä kohtaan Salli kaikkien internet-käyttäjien tallentaa lomake. Jos tämä jää tekemättä, ei lomaketta pysty täyttämään, vaikka sivu olisikin julkinen.

3. Muokkaa sitten sivun julkisuusasetuksia. Mene sivulle, jonne lomakkeen olet luonut. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja sieltä Käyttöoikeudet. Klikkaa Lukijat ja +Lisää käyttäjiä. Laita täppä kohtaan Kaikki internet-käyttäjät. Klikkaa lopuksi Lisää valitut henkilöt.

4. Klikkaa sitten kohtaa Aseta lukijan salasana. Kirjoita kenttään haluamasi salasana ja paina Tallenna.

5. Lähetä huoltajille salasana ja linkki kyseiselle sivulle esim. Wilman tai sähköpostin avulla. Huoltajat voivat nyt vastata kyselyyn, mutta huomioi, että halutessasi tietää vastaajan nimen lomakkeessa pitää ensimmäisenä kysymyksenä olla: "Vastaajan nimi".

HUOM! Luomasi kyselysivut pitää olla rakennettu sellaiseen paikkaan, että ylemmällä tasolla olevien sivujen julkisuus on myös sellainen, että kaikki internetkäyttäjät näkevät sivuston.