4/2016
Uutiskirje 4/2016
1-Sinnikkyys
Korvaako sinnikkyys älyn?
Harjoitus tekee mestarin ja kertaus on opintojen äiti. Oppimisen osatekijöinä harjoittelulla ja kertaamisella on kiistaton merkitys. Mutta millainen yhteys sinnikkyydellä on osaamiseen? Korvaako sinnikkyys älyn ja voiko sinnikkäällä yrittämisellä päästä parempaan osaamiseen myös arviointitilanteessa? Suomalaiset ovat tunnettuja sisustaan. Mutta ovatko nuoret sinnikkäitä ja siivittikö se heidät PISA-menestykseen?
Lue lisää >>
2-Some-taidot-ohjauksessa
Sosiaalisen median taidot ohjauksessa
Sosiaalisen median käyttö on tänä päivänä luontainen osa yhä useamman ohjaajan arkea. Millaista uutta osaamista ja ymmärrystä ohjaajat tarvitsevat toimiakseen ammatillisesti uusissa teknologisissa ympäristöissä?
Lue lisää >>
3-Lisää liikuntaa lapsille
Lisää liikuntaa lapsille – uudet suositukset varhaisvuosien liikkumiseen
Viimeaikaiset liikuntatutkimukset ovat osoittaneet, ettei monenkaan lapsen päivittäinen fyysinen aktiivisuus täytä liikuntasuositusten mukaista tavoitemäärää. Mutta mitä fyysisellä aktiivisuudella tarkoitetaan ja millaisilla keinoilla lasten päivittäistä liikuntaa voitaisiin tukea ja edistää? Uudet Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset pyrkivät vastaamaan tutkimustiedon osoittamaan haasteeseen.
Lue lisää >>
4-Ohjauspalvelujärjestelmä
Ohjauspalveluista tukea ja suuntaa elämän poluille
Työelämä ja uravaatimukset muuttuvat nopeassa tahdissa, siksi elinikäisiä uran johtamisen taitoja olisi tärkeä oppia. Miten luotaisiin elinikäinen ohjauspalvelujärjestelmä, joka mukautuisi ihmisten elämäntilanteisiin ja tukisi heitä eri vaiheissa? Miten pystyttäisiin nopeasti arvioimaan tarvittavan ohjauksen määrä ja laatu? Muun muassa näitä kysymyksiä pohtii elokuussa Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi vihitty professori James P. Sampson.
Lue lisää >>