Tammen Tietäjät
Tiedoksi
Perjantaisin yhteistyötä koululaisten kanssa, retki, jonne pienet eväät.
Huoltajailta
1. Henkilökunnan esittely, jossa ryhmien henkilökunnan lisäksi esittäytyivät Tammitarhan ja Portaan päiväkotien yhteinen erityisopettaja Kirsi Hildén ja koko varhaiskasvatuksen sosionomi Katja Jylhänkangas.
Kirsi on mukana säännöllisesti ryhmien toiminnassa, ja häneen voi ottaa yhteyttä, jos mielessä jotain lapsen kehitykseen tai oppimiseen liittyvää, mihin kaipaa lisätukea.
Kirsin yhteystiedot:
puh. 050-412 2393
kirsi.hilden@tammela.fi
Katjaan voi olla yhteyksissä matalalla kynnyksellä, jos kaipaa apua ja tukea omaan, lapsen tai perheen arkeen liittyvissä tilanteissa.
Katjan yhteystiedot:
puh. 040-655 2434
katja.jylhankangas@tammela.fi
2. Eskarin kuulumiset
Molemmissa ryhmissä eskari on lähtenyt hienosti liikkeelle. Kaikille lapsille on löytynyt leikkikavereita, ja lapset ovat innokkaasti mukana kaikessa toiminnassa.
Eskarissa toimitaan omissa ryhmissä, mutta myös yhdessä esim. pajapäivissä sekä nyt aluksi perjantaisin kouluyhteistyössä metsässä. Toisinaan oma ryhmä voidaan jakaa vielä kahdeksi pienryhmäksi, ja hyödynnetään tiloja, jotka ryhmien aikatauluporrastusten kautta ovat käytettävissä.
Kaikille eskareille tehdään lähiviikkoina matemaattisten ja kielellisten valmiuksien kartoituksen, joiden perusteella tiedämme millaisia asioita ryhmissä tulee harjoitella.
Jokainen eskarilainen pääsee myös juttelemaan eskariopettajan kanssa keskustelumattoa ja kesy-kortteja käyttäen omista mieltymyksistään, osaamisestaan, harjoiteltavista asioista ja omista tavoitteistaan.
Esiopetussuunnitelma tehdään jokaiselle eskarilaiselle yhteistyössä huoltajien kanssa. Siihen liittyen lähetetään Päikyn kautta etukäteen teille lomake, joka tulisi täyttää ennen keskustelua.
Keskusteluajoista ilmoittelemme, kunhan kartoitukset ja kesy-keskustelut ovat valmiina.
3. Käytössä olevat sovellukset
Päikky-sovellus on käytössä esiopetus- ja varhaiskasvatusaikojen ilmoittamiseen ja myös viestintään. Viestit eivät ole yksityisiä, vaan kaikki Tammitarhan Päikyn käyttäjät näkevät viestit kirjauduttuaan.
Päikkyyn voi merkata lapsen sairastumisen tai muun poissaolon milloin tahansa aikojen ilmoittamisen jälkeen. Tällöin perheen ei tarvitse enää erikseen laittaa asiasta viestiä, ellei itse halua.
Peda.net toimii dokumentointialustana, jonne kirjoittelemme blogia tekemisistämme ja liitämme sinne kuvia myös. Lisäksi peda.net-sivuilla on jokaiselle lapselle oma kansio, jonne keräilemme kuvia lapsestanne eskarivuoden ajan. Kansion saa siirtää omalle käyttäjäprofiilille eskarin lopussa keväällä.
Wilma toimii tiedotuskanavana ja yksityisviestien lähetysväylänä. Wilman kautta tavoitatte myös esim. koulupsykologin ja kuraattorin tarvittaessa.
4. Poissaolot
Poissaoloista ilmoitus Päikkyyn riittää. Vain yli viiden päivän lomasta tulee täyttää anomus päiväkodinjohtaja Emmi Sundqvistille, joka myöntää loman.
Poissaolosta voi ilmoittaa myös soittamalla, whatsapp:n kautta tai tekstiviestillä.
5. Lukunautti-kirjat
Sovittiin, että lapset voivat lainata kirjan kotiin eskarin aikuisten avulla ja kirja palautetaan riittävän lukemisen jälkeen eskarille. Kirjasto toivoo täytettäväksi arviointilapun kirjasta mukaan palautukseen.
6. Synttärikäytänteet
Sovittiin, että lapsen synttäripäivänä lauletaan onnittelulaulu ja annetaan kortti eskarista. Eskarilla järjestetään yhteisjuhlat lasten toiveiden mukaan erikseen syyskaudella ja kevätkaudella synttäreitä viettäville. Päivistä ilmoitetaan etukäteen kotiin. Mahdollista kutsujen lähettämistä varten eskarilla kerättiin vanhempien yhteystietolistaa, johon voi halutessaan antaa yhteystietonsa. Kopioimme listan kaikille siihen nimensä laittaneille.
7. Provaka
Positiivinen ryhmässäoppiminen on tullut Tammelaan koko varhaiskasvatukseen sekä koulun puolelle Prokoulu. Isona asiana on positiivisen palautteen antaminen ja lapsen ohjaaminen enemmän neuvoen kuin kieltäen.
Tiedotuksesta
Viestejä voi lähettää Päikyn kautta, mutta eskarilaisten huoltajat saavat käyttöönsä myös Wilma-sovelluksen tunnukset, jonka kautta pystyy lähettämään viestejä yksityisemmin esim. ryhmän henkilökunnalle ja veo Kirsille. Wilmaa käytämme Tietäjissä ensisijaisena viestintävälineenä, joten se kannattaa kaikkien ottaa käyttöön.
Pedanet jää meille lähinnä dokumentointikanavaksi, eli tänne kirjoitamme ryhmämme blogia ja keräämme lasten kansioihin kuvia eskarivuoden ajalta.
Kirjautuneena käyttäjänä saatte keväällä siirrettyä lapsenne kansion itsellenne muistoksi koko varhaiskasvatusajalta, sillä siellä monella on kuvia koko varhaiskasvatustaipaleen ajalta.
VEO ryhmässä
Eskari alkaa 21.8.2024
Saimme käyttöömme oman eteisen, josta Tietäjien ryhmä jatkossa kulkee.
Pääsääntöisesti aloitamme eskaripäivät sisältä eli klo. 9.00 saapuvat eskarilaiset saatetaan sisään.
Ulkoilemme yleensä ruokailun jälkeen eli n. 12 - 13. Poikkeuksena metsäretkipäivät, jolloin olemme koko aamupäivän ulkona.
Taksilla kulkevat eskarilaiset haemme ja saatamme taksille, mutta tarvitsemme tiedon siitä milloin lapsi on menossa tai tulossa taksilla, ellei kulkeminen ole jokapäiväistä. Kyydeistä kuljettajalle ilmoittaminen on huoltajien tehtävä.
TERVETULOA TIETÄJIIN
Tietäjät ja Tutkijat ovat eskariryhmiä ja meidän ryhmätilamme sijaitsee koulun puolella. Aamuisin olemme vastaanottamassa lapsia klo. 7.35 alkaen Tutkijoissa ja Tietäjissä. Sitä ennen tulevat lapset otetaan vastaan Taitajissa päiväkodin puolella. Iltapäivisin ulkoilemme päiväkodin pihassa.
Tutkijoiden ja Tietäjien ovi on lukittuna koko päivän ajan, kuten kaikki koulun ovet. Oven pielessä on ovikello, joka hälyttää meille eskaritilaan, soitattehan sitä tarvittaessa.
Huomioittehan, että koulun pihalle ajaminen ei ole sallittua, vaan auto jätetään pysäköintialueelle lasta tuodessa ja hakiessa.
Toivomme että lapsella olisi eskarissa oma kansio, johon laitamme vuoden aikana kertyneitä tuotoksia. Eskariin voi halutessaan tuoda myös oman penaalin, kynät saadaan eskarista.
Tervetuloa aloittamaan eskarivuotta Tietäjiin!
Rekisteröityminen pedanetin käyttäjäksi
Rekisteröitymisen jälkeen...
Tämän jäkeen voitte myös kotona liittää kuvia lapselle tärkeistä asioista ja opituista taidoista hänen sähköiseen kasvun kansioon. Näin lapsi pystyy esittelemään kavereille ryhmässä helposti esimerkiksi hänelle tärkeitä asioita, tai mitä hän osaa. Niistä voi jopa syntyä meille ryhmään asia tai ilmiö mihin voimme syventyä lähemminkin.
Esiopetuksen päättyessä rekisteröityneellä huoltajalla, jolle on annettu ylläpito-oikeudet on mahdollisuus siirtää lapsen kansio kokonaisuudessaan itselleen talteen.
Ksylitol-pastillit
Jaamme pastillit lapsille aina ruokailun jälkeen.