Oppilaskunnan hallituksen pöytäkirjat 2012-13

Oppilaskunnan hallituksen jäsenet lukuvuonna 2012-2013

Oppilaskunnan hallitukseen kuuluivat lukuvuonna 2012-2013:
Stina Mällinen, Joonas Järvenpää, Maria-Elena Selkäinaho, Topias Isopahkala, Tomi Heikkinen, Inka Tikanmäki, Viljami Selkäinaho, Topias Pieksämäki, Emmi Hautakangas, Joona Nahkanen, Selina Saarenpää, sekä Eini Vainio

Koulumme oppilaskunnan hallituksen jäsenet Selina Saarenpää ja Inka Tikanmäki kuuluivat myös Haapajärven kaupungin edustajina Suomen Lasten parlamenttiin.

Koulumme oppilaskunnan hallituksen jäsenistö valitsi 31.1.2013 edustajat Haapajärven Lasten Parlamenttiin, jonka perustamisesta teki aloitteen Selina Saarenpää. Koulumme varsinaiset jäsenet (ja varajäsenet) parlamenttiin olivat: Selina Saarenpää (Emmi Hautakangas), Topias Pieksämäki (Tomi Heikkinen), Viljami Selkäinaho (Marja-Elena Selkäinaho), Topias Isopahkala (Eeli Siika-aho), Inka Tikanmäki (Joona Nahkanen), Stina Mällinen (Eini Vainio) ja Joonas Järvenpää (Veikka Laitinen).

Oppilaskunnan hallituksen pöytäkirja 19.4.2013

Martinmäen koulun oppilaskunnan hallituksen kokous
perjantaina 19.4.2013 Martinmäen koululla klo 10.00

1 Kokouksen avaus
- Rehtori Jari Saaranen avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleeksi.
- Tarja Olkkonen kertoi oppilaskunnan uusien pöytäkirjojen olevan jaossa aina valmistuttuaan opettajainhuoneessa, josta opettajat ottavat ne luokkiin luettaviksi. Ne jäsenet, joiden luokissa uusinta pöytäkirjaa ei vielä ollut, ottivat sen mukaansa. Pöytäkirjat tulevat myös Oppilaskunnan veräjän alle koulun nettisivuille.

2 Kokouksen järjestäytyminen
- Sovittiin, että kokouksessa ei valita erillistä puheenjohtajaa ja kirjurina toimii Tarja Olkkonen.

3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Läsnäolijat: Stina Mällinen 3A, Joonas Järvenpää 3B, Marja-Elena Selkäinaho 3C, Topias Isopahkala 4A, Tomi Heikkinen 4B, Inka Tikanmäki 4C, Viljami Selkäinaho 5A, Topias Pieksämäki 5B, Emmi Hautakangas 5C, Kukka Laitinen 6A, Selina Saarenpää 6B, Eeli Siika-aho PPR sekä rehtori Jari Saaranen ja kirjurina toiminut Tarja Olkkonen.

4 Ajankohtaiset asiat
- Rehtori Jari Saaranen kertoi koululla pidettävistä Kevätkarkeloista ja sen toimipisteistä. 6A-luokan tytöt ovat valmistaneet kauhuelokuvan “Merkityt”, joka olisi tarkoitus esittää tapahtumassa. Elokuvan nähneestä henkilökunnasta osa oli pitänyt elokuvaa liian pelottavana oppilaille. Rehtori tiedusteli oppilaskunnan jäsenten mielipidettä elokuvaan. Hallituksen jäsenet pohtivat, että oli vaikea sanoa mielipidettä elokuvasta, jota ei ole nähnyt. Yleisesti todettiin kuitenkin, että paras olisi, että elokuvan voisi käydä katsomassa vain vanhempien luvalla ja pienemmät ainoastaan vanhempien kanssa.
- Tarja Olkkonen kertoi vireillä olevasta Polaris-Unesco -yhteistyöstä. Sen yhteydessä kysytään oppilaiden toiveita kouluilla järjestettäviin tapahtumiin. Kysely otetaan esille tulevissa kokouksissa.

5 Haapajärven Lasten Parlamentti
- Haapajärven Lasten Parlamentin seuraava kokous on ensi tiistaina 23.4.2013. Keskusteltiin kokouksesta. Ei päätetty yhdessä esitettäviä asioita.

6 Lukunurkkaus
- Toinen lukunurkkaus on aika pimeä. Esitettiin, että voisiko siihen hankkia valot?
- Marja-Elena Selkäinaho ehdotti lukunurkkien nimeksi Tiku ja Taku, joita pidettiin erittäin hyvinä ja ne valittiin lukunurkkien nimiksi.

7 Ajatukset, ideat ja toiveet
- Liikuntasalin köydet ovat rikki. Kädet vahingoittuvat niissä. Ne olisi tarpeen korjata.
- Saisiko luokkiin TWIST-naruja lisää?

8 Kokouksen päättäminen
- Päätettiin pitää uusi kokous 10.5.2013. Uusi kokousaika ilmoitetaan info-tv:ssä. Tarja Olkkonen päätti kokouksen.

Oppilaskunnan hallituksen pöytäkirja 14.3.2013

Martinmäen koulun oppilaskunnan hallituksen kokous
torstaina 14.3.2013 Martinmäen koululla klo 10.00

1 Kokouksen avaus
- Rehtori Jari Saaranen avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleeksi.

2 Kokouksen järjestäytyminen
- Sovittiin, että kokouksessa ei valita erillistä puheenjohtajaa ja kirjurina toimii Tarja Olkkonen.

3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Läsnäolijat: Stina Mällinen 3A, Joonas Järvenpää 3B, Marja-Elena Selkäinaho 3C, Topias Isopahkala 4A, Tomi Heikkinen 4B, Inka Tikanmäki 4C, Viljami Selkäinaho 5A, Ronja Hjelm 5B, Emmi Hautakangas 5C, Joona Nahkanen 6A, Erja Lähetkangas 6B, Eeli Siika-aho PPR sekä rehtori Jari Saaranen ja kirjurina toiminut Tarja Olkkonen.

4 Ajankohtaiset asiat
- Rehtori Jari Saaranen kertoi koululla alkavasta Yhteispeli-hankkeesta. Hankkeen tavoitteena on edistää koulun yhteistä toimintaa, yhteispeliä - mm. luokkien hyviä oppimisympäristöjä, koulun työyhteisöä ja toimintakulttuuria sekä pedagogista johtamista. Hankkeeseen haastetaan myös vanhemmat mukaan. Opettajien koulutus hankkeeseen alkaa 27.3.2013.
- Rehtorin huoneeseen oli tuotu kirje, jossa oli kysytty useampaa kouluun tai koulun sääntöihin liittyvää asiaa. Rehtori kävi oppilaskunnan hallituksen kanssa koko kirjeen läpi keskustellen ja vastasi myös kaikkiin kirjeen kysymyksiin. Kirjeessä kysyttiin mm.: 1) Miksi oppilaiden pitää mennä ulos ja opettajat ovat sisällä? Vastaus: Välitunti on oppilailla virkistymistä varten ja opettajilla seuraavien tuntien valmistelua ja yhteispalavereja varten. 2) Miksi opettajat saavat syödä pullaa tai karkkia, mutta oppilaat eivät saa syödä karkkia koulussa? Vastaus: Tiistaisin opettajista aamunavausvuorossa oleva opettaja tuo yleensä jotain kahvi- / teeleipää, mutta muuten tarjoilua on aika harvoin. Jos oppilaat saisivat syödä karkkia aina kun haluaisivat, olisi se haitaksi hampaille eikä ruoka välttämättä maistuisi. 3) Pitääkö olla pipopakka? Vastaus: Kyllä, talvella pitää olla pipopakko oppilaiden terveyden vuoksi. Kirjeessä kysyttiin esim. myös kenkien poisottamisesta. Kirje viedään myös opettajien kokoukseen ja otetaan siellä esille, jotta opettajilla on tiedossa, että em. asioita on kyselty.

5 Haapajärven Lasten Parlamentti
- Haapajärven Lasten Parlamentin puheenjohtajaksi valittiin sen ensimmäisessä kokouksessa 12.3.2013 Topias Isopahkala ja varapuheenjohtajaksi Selina Saarenpää. Keskusteltiin kokouksesta ja sen päätöksistä sekä tulevista asioista. Haapajärven Lasten Parlamentin pöytäkirjat liitetään niiden valmistuttua Martinmäen koulun nettisivuille oppilaskunnan toiminnan yhteyteen. Seuraava Haapajärven Lasten Parlamentin kokous on tiistaina 23.4.2013. Oppilaskunnan hallituksen kokous pidetään ennen sitä, jotta hallitus voi esittää terveisiä tai ideoita kokouksessa martinmäkisille lasten parlamentin edustajille.

6 Ajatukset, ideat ja toiveet
- Oppilaiden puhelimien käytössä oli ollut epäselvyyksiä ja / tai ongelmia. Toivottiin, että puhelimien käytöstä keskusteltaisiin opettajien kesken.
Lukunurkkien nimeksi ehdotettiin sarjakuvahahmojen nimiä.

7 Kokouksen päättäminen
- Päätettiin pitää uusi kokous 18.4.2013. Uusi kokousaika ilmoitetaan info-tv:ssä. Tarja Olkkonen päätti kokouksen.

Oppilaskunnan hallituksen pöytäkirja 31.1.2013

Martinmäen koulun oppilaskunnan hallituksen kokous
torstaina 31.1.2013 Martinmäen koululla klo 10.00

1 Kokouksen avaus
- Rehtori Jari Saaranen avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleeksi.

2 Kokouksen järjestäytyminen
- Sovittiin, että kokouksessa ei valita erillistä puheenjohtajaa ja kirjurina toimii Tarja Olkkonen.

3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Läsnäolijat: Stina Mällinen 3A, Joonas Järvenpää 3B, Marja-Elena Selkäinaho 3C, Topias Isopahkala 4A, Tomi Heikkinen 4B, Inka Tikanmäki 4C, Viljami Selkäinaho 5A, Topias Pieksämäki 5B, Emmi Hautakangas 5C, Joona Nahkanen 6A, Selina Saarenpää 6B, Eeli Siika-aho PPR sekä rehtori Jari Saaranen ja kirjurina toiminut Tarja Olkkonen.

4 Haapajärven Lasten Parlamentti
- Suoritettiin Martinmäen koulun edustajien valinta Haapajärven Lasten Parlamenttiin. Kaikki halukkaat Martinmäen oppilaskunnan hallituksen jäsenet saivat asettua ehdolle. Valintaperiaatteista ja ehdokkaista keskusteltiin, ja useista jäsenistä ja varajäsenistä äänestettiin suljetulla lippuäänestyksellä.
- Valituiksi tulivat varsinaiset jäsenet (ja varajäsenet): Selina Saarenpää (Emmi Hautakangas), Topias Pieksämäki (Tomi Heikkinen), Viljami Selkäinaho (Marja-Elena Selkäinaho), Topias Isopahkala (Eeli Siika-aho), Inka Tikanmäki (Joona Nahkanen), Stina Mällinen (Eini Vainio) ja Joonas Järvenpää (Veikka Laitinen).
- Valituista tiedotetaan sivistystoimenjohtaja Veijo Tikanmäelle, joka kokoaa kaikkien koulujen edustajien tiedot.

5 Kummilapsi Martinmäen koululle
- Marjo Puputti on tehnyt oppilaskunnan hallitukselle esityksen kummilapsesta ulkomailla. Esitykseen suhtauduttiin positiivisesti. Asiaa selvitetään seuraavaan kokoukseen.

6 Ajatukset, ideat ja toiveet
- Portaiden kaiteista tulee tikkuja sormiin. Voisiko niitä korjata?
- Toivottiin pihalle hämähäkkikeinua.
- Ruokaa ei riitä aina kaikille ruokailijoille riittävästi (viimeiset ruokailijat).
- Toivottiin tiedotusta lukunurkkauksista info-tv:n avulla. Pohdittiin, onko info-tv:n tiedotteen vaihtumisaika liian pitkä.

8 Kokouksen päättäminen
- Päätettiin pitää uusi kokous helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa hiihtoloman jälkeen. Uusi kokousaika ilmoitetaan info-tv:ssä. Tarja Olkkonen päätti kokouksen.

Oppilaskunnan hallituksen pöytäkirja 10.1.2013

Martinmäen koulun oppilaskunnan hallituksen kokous
torstaina 10.1.2013 Martinmäen koululla klo 10.00

1 Kokouksen avaus
- Rehtori Jari Saaranen avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleeksi. Syyslukukaudella ei ehditty ennen joulua pitää uutta kokousta, koska suunniteltuihin kokousajankohtiin tuli päällekkäisyyksiä ja joulujuhlien valmistelu vei paljon aikaa 3.- ja 5.-luokkalaisilta.

2 Kokouksen järjestäytyminen
- Sovittiin, että kokouksessa ei valita erillistä puheenjohtajaa ja kirjurina toimii Tarja Olkkonen.

3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Läsnäolijat: Stina Mällinen 3A, Joonas Järvenpää 3B, Marja-Elena Selkäinaho 3C, Topias Isopahkala 4A, Tomi Heikkinen 4B, Inka Tikanmäki 4C, Viljami Selkäinaho 5A, Topias Pieksämäki 5B, Emmi Hautakangas 5C, Joona Nahkanen 6A, Selina Saarenpää 6B, Eeli Siika-aho PPR sekä rehtori Jari Saaranen ja kirjurina toiminut Tarja Olkkonen.

4 1000 €:n hankintamäärärahaesitys
- Rehtori kertoi, että sohvat kahteen lukunurkkaukseen on tilattu. Hän esitti, että oppilaskunnan hallituksen jäsenet pohtisivat, mikä nimi, merkki tai muu osoittaisi, mistä on kyse ja että nurkkaukset ovat oppilaiden ideoimia. Ehdotettiin, että nurkkauksessa voisi olla taulu, jossa olisi nykyisen oppilaskunnan jäsenten nimet. Nimiehdotuksia tuli muutama, mm. OK-soppi tai OKLN (oppilaskunnan lukunurkka). Lisäksi esitettiin, että nurkkauksiin saataisiin kirjahyllyt sekä kirjoja. Päätettiin, että hallituksen jäsenet vievät nimen / merkin mietittäväksi luokkiin ja asiasta keskustellaan lisää seuraavassa kokouksessa.

5 Ajankohtaisia asioita koululla
- Rehtori kertoi meneillään olevista tai tulevista asioista. Koululle on hankittu Info-tv -järjestelmä. Liikuntasalin aulassa oleva tv ei vielä toimi ja se korjataan. Jääkiekko-ottelu on tulossa 22.1.2013. Lipunmyynti otteluun on käynnissä ja sillä kerätään rahaa 6.-luokan luokkaretkeen. Ottelun tyttöketjusta puuttuu vielä yksi tyttö, eli lisää tyttöjä toivotaan mukaan. Otteluun liittyen on myynnissä Martinmäen kaulatuubeja. Viikolla 9 järjestetään koulun oma jääkiekko-ottelu. Kevätlukukausi on lähtenyt hyvin käyntiin - oppilaissa näkyy rauhallisuus, jonka toivotaan jatkuvan. Liikunnassa hiihtojakso kattaa viikot 2-4, uintia ovat viikot 5-7 ja hiihto jatkuu viikoilla 8-9. Koulujen välisen hiihtokisat pidetään viikolla 8 ja koulujen välinen maakuntaviesti on tulossa hiihtoloman jälkeen. Lisäksi koulun opetusvälineitä ollaan uudistamassa: yhteen luokkaan on hankittu älytaulu ja 6 videotykkiä ja dokumenttikameraa odottavat asennusta.

6 Ajatukset, ideat ja toiveet
- Rehtori selvittää edellisessä kokouksessa esitettyä ideaa uusista teknisen työn tilan suojatakeista eteenpäin.
- Info-tv:n osalta toivottiin, että siinä näkyisi eri luokkien LI-paikat, ruokalista, sää sekä mainos uusista lukunurkkauksista.
- Esitettiin, että jäälle ei saisi mennä kengillä ollenkaan - jos joku menee, pitäisi mennä suoraan kansliaan, koska sinne voi tulla hiekkaa ja se voi aiheuttaa vaaratilanteita.

7 Haapajärven Lasten Parlamentti
- Parlamentin toiminnan aloittamista on valmisteltu, mutta asiasta ei ole lähiaikoina kuulunut uutta. Rehtori selvittää kaupungin puolelta, missä vaiheessa asiassa ollaan menossa.

Oppilaskunnan hallituksen pöytäkirja 13.11.2012

Martinmäen koulun oppilaskunnan hallituksen kokous
tiistaina 13.11.2012 Martinmäen koululla klo 10.00

1 Kokouksen avaus
- Rehtori Jari Saaranen avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleeksi. Kokous oli ensimmäinen, jossa kaikki, myös uudet valitut edustajat 3. ja 5.-luokilta olivat koolla. Toimikausi edustajilla on 2 vuotta.

2 Kokouksen järjestäytyminen
- Sovittiin, että kokouksessa ei valita erillistä puheenjohtajaa ja kirjurina toimii Tarja Olkkonen.

3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Läsnäolijat: Stina Mällinen 3A, Joonas Järvenpää 3B, Vilja-Maria Sikala 3C, Topias Isopahkala 4A, Tomi Heikkinen 4B, Inka Tikanmäki 4C, Viljami Selkäinaho 5A, Topias Pieksämäki 5B, Emmi Hautakangas 5C, Joona Nahkanen 6A, Selina Saarenpää 6B, Eini Vainio PPR sekä rehtori Jari Saaranen ja kirjurina toiminut Tarja Olkkonen.

4 Haapajärven Lasten Parlamentti
- Selina Saarenpään tekemä aloite Lasten Parlamentista on viety eteenpäin ja hyväksytty. Parlamentin toiminnan aloittamista on valmisteltu jo kahdessa palaverissa. Selina kertoi, että on ajateltu, että jokaiselta alakoululta tulisi edustajia parlamenttiin 3.-luokan oppilaista alkaen. Idea olisi, että edustajia olisi Martinmäeltä 7 ja jokaiselta kyläkoululta 2 eli yhteensä 15. Asia etenee.

5 1000 €:n hankintamäärärahaesitys
- Keskusteltiin kevään esityksistä määrärahan käyttämisestä. Ensisijaisiksi hankinnaksi esitettiin sohvia, koska korikiikkuun tai karuselliin raha ei riitä. Sohvat voisi sijoittaa koululle sopiviin paikkoihin tuomaan mukavuutta käytäville.

6 Ajatukset, ideat ja toiveet
- Ala-aulan sohvan jalat ovat rikki -> voisiko ne korjata?
- Saataisiinko koululle useampia vesipisteitä, esimerkiksi yläkertaan tai pukuhuoneisiin?
- Puukäsityöluokan oppilaiden suojatakit ovat kuluneet ja likaiset -> voisiko ne uusia?
- Saisiko jalkapallomaaleihin uudet verkot?
- Lisää yökouluja?

7 Kokouksen päättäminen
- Päätettiin pitää uusi kokous 4.12.2012. Tarja Olkkonen päätti kokouksen.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä