Hampuri 04/2017

Huhtikuisessa Hampurissa

Vesiteema ei juuri säässä näkynyt Erasmus+ projektin viimeisellä oppilasvierailulla huhtikuisessa Hampurissa ja St. Peter-Ordingissa. Aurinko ja lämpö hellivät meitä harmaan sään keskeltä karanneita etenkin jokiristeilyllä.

Viikon aikana kävimme mm. museosatamassa, purjeveneellä ja akvaariossa, jonne tähtäsimme haiden ruokinta-aikaan. Odottamiemme veristen raajojen sijaan näimme kuitenkin varsin maltillista ateriointia ja rauhallista liikehdintää. Kiinnostusta herätti enemmän vierailumme U-434 sukellusveneellä. Tutustuimme vesiteemaan myös pienoismallien maailmassa ja kansainvälisessä merenkulkumuseossa. Eläintieteellisessä museossa saimme varsin kattavan tietoiskun ihmisten vaikutuksesta vesieläinten elinympäristöön.

St. Peter-Ordingissa Pohjanmeren rannalla polskimme suolaisten aaltojen joukossa. Merivesi oli vielä turhan kylmää; sen sijaan aallot heittelivät meitä kylpylässä. Eläintarhassa hylkeet innostuivat ruokinta-aikaan pallopeleihin ja aplodeihin. Maailman suurimmalla vattimerialueella tutkimme puolestaan matoja, simpukoita, kotiloita ja yksi oppilaista pyydysti jopa katkan. Oppaamme jatkoi eläintieteellisen museon teemaa vesialueiden suojelun tärkeydestä.