Kansainvälisyys

Aallonharjalla ollaan!

Uusi, syksyllä 2016 voimaan astunut opetussunnitelma peräänkuuluttaa autenttisia kielenkäyttötilanteita kielten opetuksessa. Koulullamme tähän on jo ollut useita mahdollisuuksia: yhteistyöprojekti saksalaisen ja turkkilaisen koulun kanssa, saksanlukijoiden leirikoulut Berliiniin, vironlukijoiden matkat Tallinnaan ja kansainväliset vieraat koulullamme. Vitos- ja kutosluokkalaiset ovat kirjeenvaihdossa espanjalaisten koululaisten kanssa englanniksi. Saksanlukijat kirjoittavat italialaisten, saksalaisten tai virolaisten ikätovereidensa kanssa, saksaksi tietenkin. Postcrossingin kautta oppilaat kirjoittavat kortteja englanniksi ja lähettävät ne ihmisille kaikkialle maailmaan. Saman järjestelmän kautta koulullemme tulee kortteja ympäri maailmaa.

Kaksivuotisessa Erasmus+ projektissa Water - the source of our lives toteutettiin uuden opsin mukaista ilmiöoppimista. Hankkeen aikana oppilaat tekivät eri oppiaineiden tunneilla veteen liittyviä osaprojekteja. Pääsipä viisi oppilasta Euroopan unionin tuella vierailemaan Berliinissä ja Hampurissa. Koulumme toimi myös Erasmus+ viikon isäntänä, kun oppilaita ja opettajia Turkista, Saksasta ja Suomesta osallistui erilaisiin vesiteemaan liittyviin aktiviteetteihin. Toteutetuista projekteista, matkoista ja retkistä voi lukea lisää Erasmus+ -sivuilta.

Hankkeen puitteissa toteutetut osaprojektit sekä vierailut ja tapahtumat esitellään myös projektin nettilehdessä. Syksyn 2016 projektiviikosta kirjoitti niin ikään Länsi-Uusimaa.

Seuraava kansainvälinen projekti toteutetaan syksyn 2019 ja kevään 2021 välillä! Aiheena on tulevaisuuden ammatit ja työelämätaidot Skills 4.0 - How to become a future professional. Projekti jatkaa lukuvuoden 2018-19 monialaista oppimiskokonaisuutta, jota teimme yhteistyössä usean eurooppalaisen koulun kanssa eTwinning-projektina. Erasmus+ hankkeeseen osallistuvat IES Dolores Ibarruri BHI Gallartasta, Baskimaasta, Tallinna Õismäe Gümnaasium Tallinnasta, Virosta ja WFO Raetia Wirtschaftsfachoberschule St. Ulrichista, Etelä-Tirolista, Italiasta. Saimme hankkeeseen EU:rahoituksen, jonka turvin toteutamme osaprojekteja, vierailemme yhteistyökouluillamme (5 oppilasta ja 2 opea / koulu), järjestämme projektiviikon kansainväliselle ryhmälle, johon pääsee osallistumaan myös 15 oman koulumme oppilastakin.

Tietoa, kuvia ja tuloksia hankkeesta päivitetään nettisivuille projektin edetessä.


Projektia rahoitetaan Euroopan komission tuella. Komissio ei vastaa tämän julkaisun sisällöstä. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa opetushallitus, joka on yhdistynyt kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO:n kanssa.