Kansainvälisyys

Aallonharjalla ollaan!

Uusi, syksyllä 2016 voimaan astunut opetussunnitelma peräänkuuluttaa autenttisia kielenkäyttötilanteita kielten opetuksessa. Koulullamme tähän on jo ollut useita mahdollisuuksia: yhteistyöprojekti saksalaisen ja turkkilaisen koulun kanssa, saksanlukijoiden lerikoulut Berliiniin, vironlukijoiden matkat Tallinnaan ja kansainväliset vieraat koulullamme. Uusien eTwinning-projektien kautta kutosluokkalaiset ovat kirjeenvaihdossa ruotsalaisen koulun oppilaiden kanssa ja vitosluokkalaiset espanjalaisten koululaisten kanssa. Saksanlukijat kirjoittavat jo perinteitä noudattaen berliiniläisten ikätovereidensa kanssa. Postcrossingin kautta oppilaat kirjoittavat kortteja englanniksi ja lähettävät ne ihmisille kaikkialle maailmaan. Saman järjestelmän kautta koulullemme tulee kortteja ympäri maailmaa.

Kaksivuotisessa Erasmus+ projektissa Water - the source of our lives toteutettiin uuden opsin mukaista ilmiöoppimista. Hankkeen aikana oppilaat tekivät eri oppiaineiden tunneilla veteen liittyviä osaprojekteja. Pääsipä viisi oppilasta Euroopan unionin tuella vierailemaan Berliinissä ja Hampurissa. Koulumme toimi myös Erasmus+ viikon isäntänä, kun oppilaita ja opettajia Turkista, Saksasta ja Suomesta osallistui erilaisiin vesiteemaan liittyviin aktiviteetteihin. Toteutetuista projekteista, matkoista ja retkistä voi lukea lisää Erasmus+ -sivuilta.

Hankkeen puitteissa toteutetut osaprojektit sekä vierailut ja tapahtumat esitellään myös projektin nettilehdessä. Syksyn 2016 projektiviikosta kirjoitti niin ikään Länsi-Uusimaa.

Seuraavaa projektia suunnitellaan jo! Saksalainen Hermann-von-Helmholtz-Schule Berliinistä jatkaa yhteistyötä kanssamme. Uusina partnereina projektiin liittyvät IES Dolores Ibarruri BHI Gallartasta, Baskimaasta, Tallinna Ôismäe Gümnaasium Tallinnasta, Virosta ja WFO Raetia Wirtschaftsfachoberschule St. Ulrichista, Etelä-Tirolista, Italiasta. Toiveissa on, että saamme EU:n rahoituksen syksyllä 2019 alkavaan hankkeeseen. Peukut pystyyn, jotta ensi kevään rahoitushakemuksemme hyväksytään!


Projektia rahoitetaan Euroopan komission tuella. Komissio ei vastaa tämän julkaisun sisällöstä. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa opetushallitus, joka on yhdistynyt kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO:n kanssa.