Mäntynummen yhtenäiskoulu

Kutsu Mäntynummen yhtenäiskoulun 8. luokkien vanhempainiltaan 28.2.2018 klo 18.00 - 19.45

Tervetuloa Mäntynummen yhtenäiskoulun 8. luokkien vanhempainiltaan

 Avoimet ovet uusiin väistötiloihin klo 17.30–18.00.

 Yhteinen osuus (isossa ruokalassa) klo 18–19

 Tervetuloa rehtori Hannu Makkonen ja apulaisrehtori Päivi Tuomi

  • Kohti 9. luokkaa ja yhteishakua, opinto-ohjaaja Milja Mantere
  • Millainen on MYKin 8. luokkalaisten hyvinvointi? koulukuraattori Niina Eskolin, koulupsykologi Pia Tarvo ja kouluterveydenhoitaja Kaija Moisio sekä päihdetyöntekijä Helena Sipiläinen ja erityisnuorisotyöntekijä Mika Lillman

 Luokkakohtainen osuus luokissa klo 19–19.45

 8A Tapio Rautell

8B Susa Treufelt (tapaaminen klo 15–16 luokassa Y9)

8C Tiina Vauhkonen

8D Pirjo Piesala

8E Minna Saario

8F Suvi Korpikoski

8S Sanna Kamula

 LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

 Mäntynummen koulun henkilökunta

 Lisätietoja: paivi.tuomi@lohja.fi; puh. 040 833 2121

 

Mäntynummen yhtenäiskoulun digiloikka

Tiedote Mäntynummen yhtenäiskoulun Chromebook-tietokoneiden hankinnoista

Mäntynummen yhtenäiskoulun siirtyminen tilapäisiin tiloihin pakotti harkitsemaan millaisia oppimateriaaleihin, oppimisympäristöihin ja teknologiaan liittyviä ratkaisuja tässä kohtaa tehdään. Eri vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen päätettiin hankkia henkilökohtaiset kannettavat Chromebook-tietokoneet 7.-9.-luokkien oppilaille ja opetushenkilöstölle. Henkilökohtaisten laitteiden hankkimiselle löytyy useita perusteita:

Nykyaikainen opetus

Voimassa oleva opetussuunnitelma sekä yhteiskunnan ja työelämän muuttuminen vaativat, että koulussa annetaan opetusta, joka on nykyaikaista ja valmentaa myös työelämää varten. Oppilaiden henkilökohtaiset laitteet mahdollistavat opetuksen suunnittelun ja toteutuksen aivan uusista lähtökohdista, kun ei olla lainalaitteiden varassa.

Oppimista tapahtuu kaikkialla

Nykyisen oppimiskäsityksen mukaan oppimista tapahtuu kaikkialla, ja oppimisympäristö ei rajoitu pelkästään luokkahuoneeseen. Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu kouluajan ulkopuolella. Oppilas voi tehdä esimerkiksi kotitehtävänsä digitaalisilla välineillä aina kun se on tarkoituksenmukaista.

Henkilökohtaisen laitteen käyttöönotto vaatii koululaisen huoltajan hyväksynnän. Käyttösopimus löytyy Wilmasta yläpalkin menusta (=kolme vaakaviivaa) Lomakkeet kohdasta (Henkilökohtaisen laitteen käyttösopimus). Ennen kuin luovutamme koneen kotiin, pyydämme teitä tutustumaan laitteen käyttösopimukseen ja kuittaamaan sen Wilman kautta.

Lisätietoa aiheesta löytyy Lohjan kaupungin Peda.net-sivuilta osoitteesta

https://peda.net/lohja/tvt-sivut/tjvoih/hlmk