TAPAHTUMAT

Tapahtumat

Sienikoulutus 29.9.2015

Uudenmaanpiirin syksyn toiminta jatkuu toivotulla sienikoulutuksella. Tällä kertaa keskitymme sieniryhmien tunnistamiseen. Samalla käydään ltutustutaan esimerkkiin sienten opetustavasta koulussa ja jaetaan omia ideoita.
Koulutus pidetään Paloheinässä tiistaina 29.9.2015 klo 17-20. Tapaamme Paloheinän majalla (bussi 66A, Kuusmiehentien pysäkki). Majan läheisyydessä on myös pysäköintimahdollisuuksia.
Ota mukaan maukkaat eväät ja sienestysvälineet. Koulutus on jäsenille ilmainen.
Ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 25.9. Tervetuloa mukaan!

Aiemmat tapahtumat

Biologian ja maantieteen opettajat
Uudenmaanpiiri ry

sivuja päivitetty 20.5.2013Piirikirjeen saat suoraan sähköpostiisi ilmoittamalla käytössä olevan 
sähköpostiosoitteesi sivuston ylläpitäjälle Hanna Yliselle: hanna.m.ylinen(a)espoo.fi 

 
TAPAHTUMIA TOIMINTAKAUDELLA 2012-13

TERVETULOA YÖLAULAJARETKELLE TORSTAINA 30.5.13

Lähde mukaan BMOL:n Uudenmaanpiirin linturetkelle Helsingin Vanhankaupunginlahdelle. Lähdemme Viikinrannasta yölaulajaretkelle (2,5h) klo 21.30 ja palaamme lähtöpaikalle klo 24.00. Etenemme Vanhankaupunginlahden rantaa ja ruovikkoa seuraillen Keinumäen ja Hakalanniemen lintutorneille. Reitti jatkuu aina Mölylän rantakalliolle Herttoniemen puolelle. 

Oppaanamme toimii Birdlifen opas Paul Segersvärd. Vanhankaupungin maisemissa meillä on mahdollisuus kuulla muun muassa luhtahuitteja, kerttusia ja sirkkusia. Ota mukaasi omat kiikarit, lintukirja ja eväät. Oppaalla on kaukoputki mukana.

Tapaaminen: Lähtö Viikin vanhan puhdistamon viereltä Säynäslahdentie 21, jossa on pysäköintitilaa. Lähimmälle Viikintien bussipysäkille (Hernepellonkuja) on matkaa n. 250 m.

Retken kesto: 2,5 tuntia

Ilmoittautumiset Hanna Yliselle hanna.m.ylinen@espoo.fi pe 24.5. mennessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä muista mainita s-postiosoitteesi ja puhelinnumerosi mahdollisten jatkotiedotusten vuoksi.

Jos tarvitset kiikareita lainaan, ilmoita siitä yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen. 

TOIMINTAKAUDEN 2011-2012 MENNEITÄ TAPAHTUMIA:

KÄÄPÄRETKI JA VUOSIKOKOUS

Aurinkoisena lauantaiaamuna joukko biologian ja maantiedon opettajia opiskeli Sipoonkorven maisemissa kääpiä. Emme edenneet matkallisesti retkellämme kovinkaan paljon, mutta ehdimme nähdä parituntisella retkellämme useampia kääpälajeja niin maapuilla kuin pystypuillakin. Oppaanamme oli Juha Kinnunen.

LEPAKKORETKI 

Uudenmaanpiiri järjesti lepakkoretkelle torstaina 23.8. Seurasaareen. Retken vetäjänä toimi projektitutkija Eeva-Maria Kyheröinen. Kaksi tuntisella retkellä näimme ja seurasimme niiden liikkeitä lepakkodetektorin avulla.

LINTURETKI SUOMENOJALLE

Toukokuussa liikuimme Suomenojan maisemissa kuunnellen ja katsellen veden ja rannan lintuja. Näimme muun muassa liejukanoja, mustakurkku-uikkuja ja punasotkia. Oppaana toimi Birdlifen Paul Segersvärd.

MARCO POLO-ILTA

Tutustuimme Marco Plo -näyttelyyn EMMASSA 11.4.2012. Opastetulla kierroksella kuulimme Marco Polon vaiheista läpi Aasian.

BIOLOGIAN PISTEYTYSILTA 

Biologian pisteystysilta pidettiin yhdessä Palmenian kanssa 15.3.2012. Tilaisuutta oli mahdollista seurata myös suoran verkkolähetyksen kautta.

TERVEYSTIEDON KURSSI

Piiri järjesti yhdessä WSOYPron kanssa terveystiedon opettajille. Työpajoissa terveystiedon oppisisältöihin liittyviä harjoituksia toiminnallisin menetelmin.