UKK - usein kysyttyä jäsenasioista

UKK - usein kysyttyä jäsenasioista

Alle on koottu tyypillisimpiä kysymyksiä ja pulmia, joiden vuoksi liittoon otetaan yhteyttä. Jäsenpalvelujen sujuvoittamiseksi voit tarkistaa, löytyykö vastaus kysymykseesi alta. Jos ei, ota yhteyttä toimistoon.

Katso aiheittain:

 

JÄSENYYS

- jäsenedut ja jäsenmaksu
Mitä etuja jäsenyydestä on? Mikä on tämän vuoden jäsenmaksu? Tarkista ajankohtaiset tiedot täältä.

- jäseneksi liittyminen
Etkö ole vielä jäsen? Liittyminen kiinnostaa? Hienoa! Jäsenhakemuksen voi lähettää näppärästi täällä.

- jäsenyyden lakkauttaminen
Eroamisesta tulee ilmoittaa liiton toimistoon tällä lomakkeella. Eroaminen astuu voimaan seuraavan kalenterivuoden alusta.

Jos et maksa jäsenmaksuasi, jäsenyytesi ei siis katkea automaattisesti. Saat muistutuslaskun, joihin lisätään viivästyskorko sekä maksumuistutusmaksu. Mikäli jäsen ei maksa jäsenmaksuaan eräpäivään mennessä hänen jäsenetunsa katkaistaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Naturaa tule eikä jäsen saa vuosittain vaihdettavaa salasanaa jäsensivuille. Salasana vaihdetaan maaliskuussa.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Liiton hallitus voi irtisanoa jäsenen, mikäli jäsenmaksut ovat maksamatta kahden vuoden ajan. Mikäli eroat BMOL:n jäsenyydestä, pyydämme ystävällisesti poistumaan myös sähköpostilistalta. Tämän voi tehdä täällä. Homma on todella helppo ja vie aikaa vain muutaman minuutin.

- ilmoittaminen eläkkeelle jäämisestä
Mikäli jäät eläkkeelle, ilmoita asiasta tällä lomakkeella. Huomaathan, että lomakejärjestelmä ei lähetä erillistä kuittausta sähköpostiin.

Eläkkelle siirtyneet jäsenet ovat oikeutettuja alennettuun jäsenmaksuun. Alennus astuu voimaan ensimmäisenä kokonaisena eläkeläisvuonna. Osa-aikaeläke ei ole peruste jäsenmaksualennuksen myöntämiseen. Esimerkki: Jos jäät eläkkeelle kesäkuussa 2019, maksat vielä vuoden 2019 ajan täyttä jäsenmaksua. Vuonna 2020 olet oikeutettu eläkeläisen jäsenmaksuun.

- ilmoittaminen opintojen jatkumisesta
Mikäli opintosi jatkuvat, olet oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun. Alennus myönnetään hakijalle, joka ei opeta tulevan vuoden aikana yli kahta täyttä työviikkoa. Hakijan oma arvio tilanteestaan riittää. Opintojen jatkumisesta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

- jäsenmaksualennuksen hakeminen
Jäsenmaksuun voi hakea alennusta myös väliaikaisten syiden vuoksi. Sellaisia ovat erimerkiksi perhevapaat, työttömyys, pitkäaikainen sairaus ja muut tilannekohtaiset tekijät.

Jäsenmaksualennukset haetaan aina ennakkoon, ja BMOL:n hallitus käsittelee hakemukset. Näitä väliaikaisia jäsenmaksualennuksia käsitellään vain kerran vuodessa, tavallisesti joulukuun alussa. Näin vuoden alussa lähtevissä jäsenmaksulaskuissa on oikea summa. Jäsenmaksualennusta haetaan vuodelle 2020 tällä lomakkeella. Lomake aukeaa lokakuun 2019 alussa.

Eläkkeelle siirtymisestä ja opintojen jatkumisesta ei tarvitse enää hakea alennusta liiton hallitukselta, riittää, että tilanteesta ilmoittaa liiton toimistolle tällä lomakkeella.

- opinnoista valmistuminen
Oletko saanut tutkintosi valmiiksi? Oikein paljon onnea! Ilmoitathan asiasta myös meille tällä lomakkeella.

 - jäsensivujen salasana
Jäsensivuilla on vain jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille tarkoitettua tietoa. Salasana vaihdetaan vuosittain. Uusi salasana ilmoitetaan Tiedotteessa, monistelehdykässä, joka tulee jäsenille kerran vuodessa. Mikäli et ole saanut salasanaa tai olet hukannut Tiedotteen, voit pyytää salasanaa sähköpostitse osoitteesta toimisto(a_t)bmol.fi. Liitä mukaan tieto siitä, milloin olet maksanut jäsenmaksusi. Näin pystymme helpoimmin varmistamaan, että jäsenmaksuasiat ovat kunnossa. Jos Tiedote on eksynyt vanhaan osoitteeseen, niin muistathan ilmoittaa liitolle uuden tällä lomakkeella.

VIESTINTÄ JA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

- yhteystietojen- tai nimen muutos
Voit ilmoittaa muutoksista yhteystietoihisi tai nimeesi biologian ja maantieteen opettajien liittoon tällä lomakkeella. Päivitämme jäsenrekisteriä säännöllisesti saamiemme tietojen pohjalta.

- sähköpostilistan tilaaminen ja irtisanominen
BMOL:n sähköpostilistaa voivat jäsenet hallita itse. Voit tilata ja irtisanoa listan täällä. Homma on todella helppo ja vie aikaa vain muutaman minuutin. HUOM: liiton sähköinen jäsenviesti on eri asia kuin sähköpostilista, katso siitä lisää alta. Sähköpostilista on tarkoitettu vain jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille.

- jäsenviestin tilaaminen/sähköpostiosoitteen päivittäminen
Etkö saa vielä sähköpostiisi BMOL:n jäsenviestiä? Jäsenviestissä kerrotaan mm. liiton ajankohtaisista asioista ja vinkataan yhteistyökumppanien kiinnostavimmat tapahtumat. Viesti lähetetään n. 10 kertaa vuodessa. Emme spämmää! Jäsenviestin voi tilata ilmoittamalla ajankohtaisen sähköpostin tämän lomakkeen kautta ja antamalla luvan sähköpostin lähettämiseen. HUOM: jäsenviesti on tarkoitettu vain jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille.

- tilattua jäsenviestiä ei näy sähköpostissa
Jos olet tilannut viestin vastikään, voi olla että emme ole vielä ehtineet lähettää seuraavaa jäsenviestiä. Muissa tapauksissa kannattaa ensin tarkistaa muut kuin sähköpostin oletuskansiot (esim. gmailissa tarjoukset, ilmoitukset), myös roskapostikansio. Viesti lähetetään osoitteesta toimisto(a_t)bmol.fi. Jos jäsenviesti löytyy muista kansioista, voit tarvittaessa sähköpostin asetuksia muuttamalla määrittää kansion uudelleen. Jos viestiä ei löydy, ota yhteyttä liiton toimistoon: toimisto(a_t)bmol.fi.

- miten tietojani käsitellään?
Tietoja käsitellään liiton henkilörekisteritietojen käsittelyperiaatteiden mukaisesti, joihin voit tutustua täällä. Sivulta löytyy myös jäsenrekisterin yksityiskohtainen tietosuojaseloste.


LASKUTUS

- Laskua ei kuulu, vaikka olen liittynyt jäseneksi
Mukavaa, että olet kiinnostunut tulemaan mukaan liiton toimintaan! Ja pahoittelut kun meillä vähän kestää. Käymme läpi jäsenpyynnöt aina muutaman viikon välein. Lasku lähtee tilitoimistosta kun olemme toimittaneet tiedot sinne. Mikäli asialla on kiire, laita viestiä osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi, niin yritämme kiirehtiä asiaa.

- Lasku on mennyt väärään osoitteeseen
Mikäli posti ei ole kääntänyt laskuasi uuteen osoitteeseen, voit pyytää itsellesi uuden laskun lähettämällä postia osoitteeseen toimisto (a_t)bmol.fi. Muista myös tehdä osoitteenmuutos tällä lomakkeella.

- Lasku on väärän suuruinen
Virheitä sattuu, mutta ne korjataan. Jos olet saanut väärän suuruisen laskun, ilmoita asiasta osoitteeseen toimisto (a_t) bmol.fi. Älä heitä saamaasi laskua pois, sillä voit käyttää omaa viitenumeroasi kunhan toimiston kanssa on sovittu summan muuttamisesta laskuun. Älä muuta summaa omin päin, sillä silloin reskontra näyttää, että osa jäsenmaksusta on saamatta ja loppusummasta lähtee muistutuslasku.

- Lasku tulee, vaikka olen ajatellut erota liitosta
Muistutamme, että laskun maksamatta jättäminen ei ole ilmoitus eroamisesta! Ilmoituksen eroamisesta voi jättää tällä lomakkeella.

- Laskun saaja on menehtynyt
Otamme osaa. Ilmoita liiton toimistoon osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi, ettei laskun saaja enää tarvitse liiton palveluita. Tarvitsemme jäsenrekisteriin tehtäviä muutoksia varten henkilön nimen ja osoitteen. Jätä tiedusteluja varten esimerkiksi oma sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

- Tarvitsen lisää maksuaikaa
Näitä tilanteita sattuu välillä itse kullekin. Laita viestiä osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi niin katsotaan, voitaisiinko asialle tehdä jotain. Kerro viestissäsi, milloin sinun olisi mahdollista maksaa lasku.