UKK - usein kysyttyä jäsenasioista

UKK - usein kysyttyä jäsenasioista

Alle on koottu tyypillisimpiä kysymyksiä ja pulmia, joiden vuoksi liittoon otetaan yhteyttä. Jäsenpalvelujen sujuvoittamiseksi voit tarkistaa, löytyykö vastaus kysymykseesi alta. Jos ei, ota yhteyttä toimistoon.

Katso aiheittain:

 

JÄSENYYS

- jäsenedut ja jäsenmaksu
Mitä etuja jäsenyydestä on? Mikä on tämän vuoden jäsenmaksu? Tarkista ajankohtaiset tiedot täältä.

- jäseneksi liittyminen
Etkö ole vielä jäsen? Liittyminen kiinnostaa? Hienoa! Jäsenhakemuksen voi lähettää näppärästi täällä.

- jäsenyyden lakkauttaminen
Eroamisesta tulee ilmoittaa joko FloMembers-jäsenrekisterissä, liiton toimistoon tällä lomakkeella tai muutoin kirjallisesti (esim. sähköposti toimistoon, toimisto(a_t)bmol.fi). Eroaminen astuu voimaan seuraavan kalenterivuoden alusta.

Jos et maksa jäsenmaksuasi, jäsenyytesi ei siis katkea automaattisesti. Saat muistutuslaskun, joihin lisätään maksumuistutusmaksu. Mikäli jäsen ei maksa jäsenmaksuaan eräpäivään mennessä hänen jäsenetunsa katkaistaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Naturaa tai jäsenviestiä lähetetä jäsenelle eikä jäsen saa vuosittain vaihdettavaa salasanaa jäsensivuille (salasana vaihdetaan maaliskuussa).

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Liiton hallitus voi irtisanoa jäsenen, mikäli jäsenmaksut ovat maksamatta kahden vuoden ajan. Mikäli eroat BMOL:n jäsenyydestä, pyydämme ystävällisesti poistumaan myös sähköpostilistalta. Tämän voi tehdä täällä. Homma on todella helppo ja vie aikaa vain muutaman minuutin.

- ilmoittaminen eläkkeelle jäämisestä
Mikäli jäät eläkkeelle, ilmoita asiasta tällä lomakkeella. Huomaathan, että lomakejärjestelmä ei lähetä erillistä kuittausta sähköpostiin.

Eläkkelle siirtyneet jäsenet ovat oikeutettuja alennettuun jäsenmaksuun. Alennus astuu voimaan ensimmäisenä kokonaisena eläkeläisvuonna. Osa-aikaeläke ei ole peruste jäsenmaksualennuksen myöntämiseen. Esimerkki: Jos jäät eläkkeelle kesäkuussa 2019, maksat vielä vuoden 2019 ajan täyttä jäsenmaksua. Vuonna 2020 olet oikeutettu eläkeläisen jäsenmaksuun.

HUOM: osa-aikaeläke ei oikeuta jäsenmaksun alennukseen! Osa-aikaeläkkeelle jäämistä ei näin ollen ole tarpeen ilmoittaa liitolle.

- ilmoittaminen opintojen jatkumisesta
Mikäli opintosi jatkuvat, olet oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun. Alennus myönnetään hakijalle, joka ei opeta tulevan vuoden aikana yli kahta täyttä työviikkoa. Hakijan oma arvio tilanteestaan riittää. Opintojen jatkumisesta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

- jäsenmaksualennuksen hakeminen
Jäsenmaksuun voi hakea alennusta myös väliaikaisten syiden vuoksi. Sellaisia ovat erimerkiksi perhevapaat, työttömyys, pitkäaikainen sairaus ja muut tilannekohtaiset tekijät. Alennusta tulee hakea myös silloin, jos on jäsenenä toisessa pedagogisessa liitossa ja haluaa jäsenmaksualennuksen.

Jäsenmaksualennukset haetaan aina ennakkoon, ja BMOL:n hallitus käsittelee hakemukset. Näitä väliaikaisia jäsenmaksualennuksia käsitellään vain kerran vuodessa, tavallisesti joulukuun alussa. Näin vuoden alussa lähtevissä jäsenmaksulaskuissa on oikea summa. Jäsenmaksualennuksen hakeminen vuodelle 2020 on päättynyt.

Eläkkeelle siirtymisestä ja opintojen jatkumisesta ei tarvitse enää hakea alennusta liiton hallitukselta, riittää, että tilanteesta ilmoittaa liiton toimistolle tällä lomakkeella.

- opinnoista valmistuminen
Oletko saanut tutkintosi valmiiksi? Oikein paljon onnea! Ilmoitathan asiasta myös meille tällä lomakkeella.

 - jäsensivujen salasana
Jäsensivuilla on vain jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille tarkoitettua tietoa. Salasana vaihdetaan vuosittain. Uusi salasana ilmoitetaan jäsenmaksunsa maksaneille Tiedotteessa (monistelehdykässä, joka tulee jäsenille kerran vuodessa) ja sähköpostitse tai tekstiviestitse, mikäli nämä tiedot jäsenrekisteristä löytyvät. Mikäli et ole saanut salasanaa (vaikka olet maksanut jäsenmaksusi) tai olet hukannut Tiedotteen, voit pyytää salasanaa sähköpostitse osoitteesta toimisto(a_t)bmol.fi. Jos Tiedote on eksynyt vanhaan osoitteeseen tai sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa ei tiedoistasi löydy, niin muistathan tehdä muutokset tietoihin itse jäsenrekisterissä (katso ohje täältä) tai ilmoittaa ne liitolle tällä lomakkeella.

VIESTINTÄ JA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

- yhteystietojen- tai nimen muutos
Voit tehdä muutokset tietoihin itse jäsenrekisterissä, katso ohje täältä. Voit myös ilmoittaa muutoksista tällä lomakkeella.

- sähköpostiosoitteen ilmoittaminen
Eikö sähköpostiosoitettasi vielä löydy jäsenrekisteristä? Ilmoita se tällä lomakkeella! Sähköposti kannattaa ilmoittaa, jotta voit vastaanottaa sähköpostiisi mm. liiton sähköistä viestintää (lue lisää seuraavasta kohdasta), jäsensivujen salasanan, jäsenrekisterin käyttäjätilin aktivointilinkin sekä jäsenmaksulaskun.

- liiton sähköisille viestintäkanaville liittyminen
Etkö saa vielä sähköpostiisi BMOL:n jäsenviestiä? Jäsenviestissä kerrotaan mm. liiton ajankohtaisista asioista ja vinkataan yhteistyökumppanien kiinnostavimmat tapahtumat. Viesti lähetetään n. 10 kertaa vuodessa. Emme spämmää! Jäsenviestin voi tilata jäsenrekisterissä, katso ohje täältä. Jos sähköpostiosoitettasi ei vielä löydy jäsenrekisteristä tai et ole aktivoinut käyttäjätiliäsi, voit tilata viestin tämän lomakkeen kautta.

Lomakkeella voit myös liittyä liiton sähköpostilistalle, jonka ylläpito on Google-ryhmänä. Sähköpostilistalle lähetetään keskimäärin 5 kpl/kk viestejä satunnaisesti yksittäisistä ajankohtaista aiheista, viestejä voi lähettää myös itse muille listalla oleville. Tälle listalle et voi liittyä jäsenrekisterissä, vaan lomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon: toimisto(a_t)bmol.fi.

- tilattua jäsenviestiä ei näy sähköpostissa
Jos olet tilannut viestin vastikään, voi olla että emme ole vielä ehtineet lähettää seuraavaa jäsenviestiä. Muissa tapauksissa kannattaa ensin tarkistaa muut kuin sähköpostin oletuskansiot (esim. gmailissa tarjoukset, ilmoitukset), myös roskapostikansio. Viesti lähetetään osoitteesta toimisto(a_t)bmol.fi. Jos jäsenviesti löytyy muista kansioista, voit tarvittaessa sähköpostin asetuksia muuttamalla määrittää kansion uudelleen. Jos viestiä ei löydy, ota yhteyttä liiton toimistoon: toimisto(a_t)bmol.fi.

- miten tietojani käsitellään?
Tietoja käsitellään liiton henkilörekisteritietojen käsittelyperiaatteiden mukaisesti, joihin voit tutustua täällä. Sivulta löytyy myös jäsenrekisterin yksityiskohtainen tietosuojaseloste.


LASKUTUS

- Laskua ei kuulu, vaikka olen liittynyt jäseneksi
Käsittelemme jäsenasioita tavallisesti viikoittain. Mikäli asialla on erityinen kiire, laita viestiä osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi, niin yritämme kiirehtiä asiaa.

- En ole saanut jäsenmaksulaskua, vaikka tiedän että se on lähetetty
Voit pyytää itsellesi laskun lähettämistä uudelleen ottamalla yhteyttä osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi. Voit myös tarkastella jäsenmaksulaskuja vuodesta 2020 alkaen itse jäsenrekisteri FloMembersissä.

- Lasku on väärän suuruinen
Jos olet saanut mielestäsi väärän suuruisen laskun, ilmoita asiasta osoitteeseen toimisto(a_t) bmol.fi. Älä muuta summaa omin päin, sillä silloin reskontra näyttää, että osa jäsenmaksusta on saamatta ja loppusummasta lähtee muistutuslasku.

- Lasku tulee, vaikka olen ajatellut erota liitosta
Muistutamme, että laskun maksamatta jättäminen ei ole ilmoitus eroamisesta! Ilmoituksen eroamisesta voi jättää tällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen toimisto(a_t) bmol.fi.

- Laskun saaja on menehtynyt
Ilmoita liiton toimistoon osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi, ettei laskun saaja enää tarvitse liiton palveluita. Tarvitsemme jäsenrekisteriin tehtäviä muutoksia varten henkilön nimen ja osoitteen. Jätä tiedusteluja varten esimerkiksi oma sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

- Tarvitsen lisää maksuaikaa
Laita viestiä osoitteeseen toimisto(a_t)bmol.fi niin katsotaan, voitaisiinko asialle tehdä jotain. Kerro viestissäsi, milloin sinun olisi mahdollista maksaa lasku.