4. Uusimaa

BMOL Uudenmaanpiiri ry:n vuosikokous 13.12.2021 klo 17.30

Kokous järjestetään etämuodossa. Liittymislinkki toimitetaan piirin sähköpostilistalle ennen kokousta.

VUOSIKOKOUKSEN ASIALISTA

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen
  1. puheenjohtaja
  2. sihteeri
  3. kaksi pöytäkirjatarkastajaa
  4. kaksi ääntenlaskijaa
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
 5. Tilikauden 1.1.2020–31.12.2020 tilinpäätöksen (liite 4) ja toimintavuoden 2020 toimintakertomuksen (liite 3) esittely sekä toiminnantarkastajan lausunto. (Liitteet toimitetaan myöhemmin, viimeistään kokouksessa.)
 6. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisillevuodelta 2020.
 7. Vuoden 2022 toimintasuunnitelman (liite 1), tulo- ja menoarvion (liite 2) ja jäsenmaksun vahvistaminen. (Liitteet toimitetaan myöhemmin, viimeistään kokouksessa.)
 8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet vuodelle 2022.
 9. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
 10. Muut asiat
 11. Kokouksen päättäminen

BMOL:n Uudenmaan piirin retkelle Isosaareen la 22.8.2020 + valinnainen telttailu sunnuntaihin

Vielä nopeat ehtivät ilmoittautua BMOL:n Uudenmaan piirin retkelle Isosaareen la 22.8.2020. Lähtö Kauppatorilta klo 9.45 (10.00) ja mahdollisuus opastettuun kierrokseen alkaen klo 12.45 (13.00). Opastus kestää 1,5 h. Sen jälkeen itsenäistä retkeilyä mukavassa seurassa ja paluumatka Kauppatorille lähtee Isosaaresta klo 17. Varaa mukaan evästä tai voit ruokailla ravintolassa omakustanteisesti.

Telttailijat palaavat sunnuntaina. Paluuaikaa ei varata etukäteen, mutta ensimmäisillä paluuvuoroilla sunnuntaina klo 11.00 ja 13.00 on hyvin tilaa.

Retken hinta on 10 €, jolla saat seuraavat palvelut: laivamatka (18 €) ja opastus (15 €) sekä mahdollinen telttapaikkamaksu (10 + 2 €).

Voit ottaa mukaan seuralaisen ostamalla 30 euron paikan verkkokaupastamme.

Ilmoittaudu seuraavan linkin kautta mahdollisimman pian. Ostamme liput muutamassa erässä, tässä vaiheessa vapaita paikkoja veneessä oli pari sataa kappaletta.  Maksettua hintaa ei palauteta paitsi, jos esimerkiksi veneeseen ei enää mahtuisikaan.

Tässä linkki: https://holvi.com/shop/BMOL-Uudenmaanpiiri/

 

Lisätietoja: Jukka Talvitie 040-7794476

Ystävällisin terveisin,

Norpparetki Linnansaaren kansallispuistoon 3.-5.5!


"Linnansaaressa olet saimaannorpan kotivesillä. Kansallispuiston avaria järvenselkiä pilkuttavat saaret ja rantakallioiden takana piileskelevät rehevät lehdot ovat Saimaan järviluontoa parhaimmillaan."

 

Lähde mukaan BMOL Uusimaan järjestämälle norpparetkelle 3.-5.5!

 

Viikonlopun ohjelma:

 

Perjantai: lähtö klo 16-18. Ruokailu menomatkan aikana (omakustanteinen). Saapuminen Oraviin klo 20.30-22.30 (riippuen lähtöajasta).

Lauantai: opastettu norppasafari (3h), jonka jälkeen omatoimista patikointia Linnansaaren upeilla luontopoluilla parin tunnin ajan. Yhteinen illanvietto.

Sunnuntai: mökkien luovutus ja kotimatkalle lähtö noin klo 12, saapuminen Helsinkiin noin klo 17. Ruokailu paluumatkan aikana (omakustanteinen)

 

Majoitus

 

Retken hinta on 130 euroa BMOLin jäsenille ja 180 euroa muille. Hinta sisältää (pe-su) majoituksen kahden hengen huoneissa Oravin huvilassa (huvilassa 4 makuuhuonetta, keittiö, olohuone, erillinen sauna ja kylpyhuone) ja lauantain kokopäiväretken. Tätä hintaa ei voi palauttaa, ellemme löydä korvaavaa lähtijää jakamaan kulut. Yhden hengen huoneen voi saada, mikäli tilaa löytyy, lisähinta on 70 euroa kahdelta yöltä. Tuo omat lakanat ja pyyhkeet mukanasi.

 

 

Matkat

 

Matkat on tarkoitus järjestää kimppakyydeillä niin, että matkaajat maksavat kuljettajalle aiheutuvat kulut, koska tämä tulee halvimmaksi ja yksinkertaisimmaksi. Mikäli autoja ei ole tarpeeksi, Savonlinnaan pääsee Helsingistä Onnibussilla tai junalla ja loppumatkan minibussilla Savonlinnasta Oraviin. Matkajärjestelyt selviävät, kun lähtijät ja mahdolliset autot ovat selvillä. Junalippujen menopaluuhinta on noin 110 euroa.

 

Ruokailu

 

Hankimme yhteisesti ruokatarpeet perjantain iltapalaa, lauantain ja sunnuntain aamiaista, lauantain retkieväitä sekä lauantain iltaruokaa varten. Näistä laskutetaan erikseen ennen retkeä. Tämän lisäksi kukin voi varata omia eväitä tarpeen mukaan. Ottakaa mukaan termospullot retkieväitä varten.

 

Perjantaina on tarkoitus ruokailla omatoimisesti matkalla, samoin kuin sunnuntaina kotimatkalla.

 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.1.2019. Tämän jälkeen on tarjolla peruutuspaikkoja.

 

 

Huomioi, että verkkokaupassa retken hinta on 180 euroa, joka on siis hinta ei-jäsenille. Jäsenhinnan, 130 euroa kaikille BMOLin jäsenille, maksat, kun lisäät seuraavan alennuskoodin yhteen kirjoitettuna ennen maksamista: BMOLNorppa

Linkki ilmoittautumiseen: https://holvi.com/shop/BMOL-Uudenmaanpiiri/

 

 

Piirin vuosikokous 8.12.2018 klo 12

Hei!

Tervetuloa osallistumaan Uudenmaanpiirin vuosikokoukseen. Tapaaminen on oiva mahdollisuus tavata piirin hallituksen jäseniä ja osallistua tulevan toiminnan suunnitteluun. 

Toivomme ideoita ja ehdotuksia kaikilta jäseniltämme. Jos et pääse kokoukseen, vastaathan tähän lyhyeen nimettömään kyselyyn. Kaikki ideat ovat arvokkaita ja kutsumme myös kaikki mukaan niiden toteuttamiseen. Hallitus hoitaa aina käytännönjärjestelyt.


Biologian ja maantieteen opettajat Uudenmaanpiiri ry:n vuosikokous

Aika: la 8.12.2018 klo 12.00

Paikka: Ravintola India House (Forum-kauppakeskus, Helsinki) (indiahouse.fi)

 

Luontoretki Santahaminaan 14.5.2018

Biologian ja maantieteen opettajajien liiton Uudenmaan piiri järjestää luontoretken Paul Segersvärdin johdolla Santahaminaan maanantaina 14.5.2018 klo 17.30-21.30. Retkellemme ei ole Santahaminan puolelta muita rajoituksia, kuin, että ulkomaan kansalaisia ei voi ottaa retkelle mukaan; kaksoiskansalaiset ovat tervetulleita. 

Ilmoittautumiseen tarvitaan ilmoittautujan nimen lisäksi sosiaaliturvatunnus ja kaikilla pitää olla virallinen henkilötodistus matkassa. Ne tarkistetaan saaren portilla. Ilmoittautuminen sulkeutuu 4.5, sillä Santahaminaan tulee ilmoittaa tiedot hyvissä ajoin. Mukaan mahtuu 25 nopeinta!

Paulin kuvaus retkestä:

Opastus alkaa Santahaminan bussin (linja 86) päätepysäkiltä. Paikalle voi myös saapua omalla autolla. (Lisäohjeita tulossa.) Kävelemme tietä pitkin Santahaminan eteläkärkeen. Kävelyä koko reitillä yhteensä n. 4 km. Matkalla tutustumme Likolampeen (mm. pesivä mustakurkku-uikku) ja sitä ympäröivään lehtoon. Tutustumme Kiviarkunniemeen, joka on historiallisesti kiinnostava näköalapaikka. Tutustumme Eteläniemeen, joka on paitsi lintumuuton seuranassa hieno kohde niin myös historiallisesti kiinnostava kohde (Krimin sodan aikaiset tykkipatterit). Retki päättyy klo 21.30 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan Holvi-sivuston kautta. Linkki vie sinut Holvi-sivustolle, jonka kautta voit maksaa oman verkkopankkisi avulla 5 euron osallistumaksun. Muista ilmoittautua 4.5. mennessä.

BMOL Uudenmaanpiiri ry:n kokous 27.3.2018

Biologian ja maantieteen opettajat Uudenmaanpiiri ry:n kokous

(Tärkeimpänä asiana tilinpäätös, toimintakertomus ja sekä toiminnantarkastajan lausunto)

Aika: 27.3.2018 klo 16.15

Paikka: ravintola Mezopotamya, Mikonkatu 17 C/ Vuorikatu 14/Vilhonkatu 6, Helsinki

Läsnä:

 

ASIALISTA

 

 1. Kokouksen avaus

 

 1. Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen
 2. puheenjohtaja
 3. sihteeri
 4. kaksi pöytäkirjatarkastajaa
 5. kaksi ääntenlaskijaa

 

 1. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

 2. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

 

 1. Hyväksyttyjen uusien sääntöjen mukaan tilikausi on kalenterivuosi. Tämän vuoksi viimeisin tilikausi on pidennetty 1.8.2016 –31.12.2017, joten tilinpäätös ja toimintakertomus sekä toiminnantarkastajan lausunto käsitellään vuosikokouksessa syksyllä 2018.

 

Vuosikokouksen lisäksi asia käsitellään verottajaa varten yhdistyksen tässä kokouksessa.

 

Todetaan tilikauden 1.8.2016 –31.12.2017 tilinpäätöksen (liite 4) ja toimintakauden 1.8.2016 –31.12.2017 toimintakertomuksen (liite 3) tilanne.

 

 1. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille käsitellään verottajaa varten tässä kokouksessa sekä sääntöjen edellyttämällä tavalla vuosikokouksessa syksyllä 2018.

 

 1. Muut asiat

 

 1. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa tutustumaan Maailman luonto -näyttelyyn Luonnontieteellisessä museossa lauantaina 10.3. Opastettu vierailu alkaa klo 11

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan!

Hei kaikki,
 
Tervetuloa tutustumaan Maailman luonto -näyttelyyn Luonnontieteellisessä museossa lauantaina 10.3. Opastettu vierailu alkaa klo 11 ja kestää tunnin. Vierailu kuljettaa meidät ympäri maapallon viiden ilmastovyöhykkeen ja keskittyy käsittelemään lajien sopeutumista erilaisiin ympäristöihin. 
 
Kierroksen jälkeen halukkaiden on mahdollista jäädä yhdessä museolle pohtimaan, miten museolle tehtävää näyttelyvierailua voisi soveltaa esim. evoluution käsittelyssä.
 
Keräämme osallistujilta 5 euron osallistumismaksun.
 
Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään maanantaina 5.3. 
Linkki vie sinut Holvi-palveluun, jonka kautta voit maksaa osallistumismaksun verkkopankissasi.
 

Tuoko uusi yläkoulun OPS maantiedon osalta kysymyksiä päähäsi? Tahtoisitko jakaa ajatuksiasi ja kuulla muiden ideoita?

Vielä ehtii mukaan!

Kutsumme sinut mukaan BMOL Uudenmaanpiirin ajatustenvaihtoiltaan torstaina 8.3. klo 17-19. Tapahtuma järjestetään Kruununhaan ylästeen koululla (Snellmaninkatu 18).
 
Tarkoituksena on pohtia yhdessä erilaisia tapoja toteuttaa uutta OPS:ia maantiedossa. Miten olisi järkevintä yhdistellä teemakohtainen lähestyminen ja toisaalta esim. Helsingin kaupungin opetussuunnitelman säilyttämä aluemaantieteellinen näkökulma? Mikä kirjasarja toimisi eri järjestelyiden kohdalla parhaiten?
 
Jotta voisimme nauttia ideoinnin ohessa myös pientä purtavaa ja juotavaa, keräämme 5 euron osallistujamaksun.
 
Ilmoittaudun mukaan tämän linkin kautta. Linkki vie sinut Holvi-palveluun, jonka kautta voit maksaa osallistumismaksun verkkopankissasi.

Tervetuloa oppimaan ja jakamaan ideoita Abitista!

Vielä ehtii mukaan!

Käydään yhdessä läpi lukion Abitti-kokeiden rakentamisen perusteita ja jaetaan hyviä käytänteitä Sibelius-lukiolla, Liisankatu 13 (luokka 48 4.krs.), tiistaina 6.3.2018 klo 17.15-20.00. Teelle/keitolle ja purtavalle voisi tulla jo 16.30 alkaen. Siinä samalla voi sitten purkaa sydäntään muistakin huolista.

Ilta järjestetään vertaisoppimisperiaatteella. Omat koneet ja mahdollisia pidettyjä abittikokeita zip- tai meb-tiedostoina mukaan!

Ilmoittautuminen maanantaina 5.3.2018 klo 14.00 mennessä sähköpostilla paivi.vaaranen@edu.hel.fi .

Keräämme osallistujilta 5 euron osallistumismaksun tarjoiluja varten. Maksathan ilmoittautumisen yhteydessä maksun tätä linkkiä käyttäen. Linkki vie sinut Holvi-palveluun, jonka kautta voit maksaa osallistumismaksun verkkopankissasi.

Ursan liikuteltava planetaario sopii erinomaisesti kouluopetukseen!

Tulee tutustumaan planetaarion mahdollisuuksiin ja oppimaan, miten homma toimii oppilaiden kanssa. Planetaario mahtuu hyvin liikuntasaliin, jolloin on myös tilaa kierrättää ryhmiä planetaariossa. Isommat oppilaat voi kouluttaa käyttämään planetaariota ja kertomaan tähtitaivaasta nuoremmille.

Paikka: Vesalan peruskoulu, Katuosoite: Sakara 5, Helsinki

Aika: Maanantaina 12.2.2018, alku joustavasti klo 17-18 ja samoin lopetus klo 19.30-20.30  

Tarjolla on pientä purtavaa, jotta osallistujat jaksavat keskittyä planetaarion saloihin

Ilmoittaudu seuraavan linkin kautta viimeistään perjantaina 9.2.2018

https://goo.gl/forms/PbxyoiK9vWQiQE9G2

Piirin vuosikokous 2.12.2017 klo 12.00 Kaisaniemessä JA von Wrightin veljesten näyttely klo 14.30 Ateneumissa

Hei!

Voit ilmoittautua jompaan kumpaan tai molempiin alla olevan linkin kautta (kopioi linkki tarvittaessa selaimen osoiteriville). Ilmoittautuminen on vapaaehtoista, mutta helpottaa käytännön järjestelyitä.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOBYpPEVNtvoeufFz39gdXk6LDm00JqLmpYNYQsj-ABe9KrA/viewform?usp=sf_link


Biologian ja maantieteen opettajat Uudenmaanpiiri ry:n vuosikokous

Aika: 2.12.2017 klo 12.00

Paikka: ravintola Mezopotamya, Mikonkatu 17 C/ Vuorikatu 14/Vilhonkatu 6, Helsinki

ASIALISTA (numerointi väärin, lue esityslista ja sen liitteet esityslistalta, joka on liitteenä.

 1. Kokouksen avaus

 1. Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen
  1. puheenjohtaja
  2. sihteeri
  3. kaksi pöytäkirjatarkastajaa
  4. kaksi ääntenlaskijaa

 1. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 2. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

 1. Hyväksyttyjen uusien sääntöjen mukaan tilikausi on kalenterivuosi. Tämän vuoksi viimeisin tilikausi on pidennetty 1.8.2016 –31.12.2017, joten tilinpäätös ja toimintakertomus sekä tilintarkastajien lausunto käsitellään vuosikokouksessa syksyllä 2018.

Todetaan kuitenkin tilikauden 1.8.2016 –31.12.2017 tilinpäätöksen (liite 4) ja toimintakauden 1.8.2016 –31.12.2017toimintakertomuksen (liite 3) tilanne.

 1. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille käsitellään vuosikokouksessa syksyllä 2018.

 1. Vuoden 2018 toimintasuunnitelman (liite 1), tulo- ja menoarvion (liite 2) ja jäsenmaksun vahvistaminen

 1. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet vuodelle 2018

 1. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

 1. Esitys sääntömuutoksesta: muutetaan sääntöjen viidennen pykälän virke ”Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.” muotoon ”Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.”

 1. Muut asiat

 1. Kokouksen päättäminen

Liitteet:

Vuosikokouksen esityslista 2017

AJANKOHTAISTA

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 5

29 January 2024 Thursday
30 January 2024 Thursday
31 January 2024 Thursday
1 February 2024 Thursday
2 February 2024 Thursday
3 February 2024 Thursday
4 February 2024 Thursday

Viikko 6

5 February 2024 Thursday
6 February 2024 Thursday
7 February 2024 Thursday
8 February 2024 Thursday
9 February 2024 Thursday
10 February 2024 Thursday
11 February 2024 Thursday

Viikko 7

12 February 2024 Thursday
13 February 2024 Thursday
14 February 2024 Thursday
15 February 2024 Thursday
16 February 2024 Thursday
17 February 2024 Thursday
18 February 2024 Thursday

Viikko 8

19 February 2024 Thursday
20 February 2024 Thursday
21 February 2024 Thursday
22 February 2024 Thursday
23 February 2024 Thursday
24 February 2024 Thursday
25 February 2024 Thursday

Viikko 9

26 February 2024 Thursday
27 February 2024 Thursday
28 February 2024 Thursday
29 February 2024 Thursday
1 March 2024 Thursday
2 March 2024 Thursday
3 March 2024 Thursday
Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin
Ilmoittautuminen tehty
Ilmoittautuminen ei ole avoinna

Syyskokous 7.11.2015

Hei kaikki,
BMOL Uudenmaanpiirin vuosikokous järjestetään lauantaina 7.11. Café Kaisassa kello 13.30. Café Caisan löydät Kaisaniemestä Fennia-korttelista (Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki).
Yhdistyksen kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutos ja uusi sääntöehdotus.
Piiri tarjoaa kaikille ilmoittautuneille ruokatarjoilun. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
Ennen kokousta tarjoamme kaikille jäsenillemme mahdollisuuden tutustua Henri Cartier-Bressonin valokuvanäyttelyyn Ateneumin taidemuseossa. Tapaamme Ateneumin aulassa kello 11. Voit ilmoittautua mukaan vain näyttelyyn. Ilmoittautuminen näyttelyyn tapahtuu yllä olevan linkin kautta. Ilmoita lomakkeessa, mikäli haluat osallistua vain näyttelyvierailuun. Piiri tarjoaa opastuksen näyttelyssä.
Hallitus toivottaa kaikki jäsenet tervetulleiksi osallistumaan ja tutustumaan piirin toimintaan!
Ystävällisin terveisin,
Janne Riehunkangas
BMOL Uudenmaanpiirin pj
Käpylän peruskoulu / Yhtenäiskoulu (Helsinki)

Sienikoulutus Paloheinässä

Uudenmaanpiirin syksyn toiminta jatkuu toivotulla sienikoulutuksella. Tällä kertaa keskitymme sieniryhmien tunnistamiseen. Samalla käydään ltutustutaan esimerkkiin sienten opetustavasta koulussa ja jaetaan omia ideoita.
Koulutus pidetään Paloheinässä tiistaina 29.9. klo 17-20. Tapaamme Paloheinän majalla (bussi 66A, Kuusmiehentien pysäkki). Majan läheisyydessä on myös pysäköintimahdollisuuksia.
Ota mukaan maukkaat eväät ja sienestysvälineet. Koulutus on jäsenille ilmainen.
Ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 25.9. Tervetuloa mukaan!

Heinien ja sammalten peruslajintuntemusta

HEINIEN JA SAMMALTEN PERUSLAJINTUNTEMUSTA OPETTAJILLE

TIISTAINA 18.8.2015 KLO 17.00 – 20.00

Muutamat peruskoulun opettajat olivat samaisella kurssilla pari vuotta sitten, ja toivoivat, että kaikki voisivat päästä osallisiksi samasta mahdollisuudesta. Kouluttajana on johtava asiantuntija Tapio Lindholm.

Lähtö on Oulunkylän aseman eteläisen ulostulon Käpylän puolelta.

Omat eväät mukaan.

Kurssi on paikan päälle saapuville BMOLin jäsenille maksuton, muille 20 €. Samoin niiltä, jotka eivät saavu paikalle, veloitetaan 20 € maksu. Mukaan mahtuu ensimmäiset 20 henkeä. Mukaan päässeille sekä niille, jotka eivät mahdu mukaan ilmoitetaan sähköpostitse 17.8.2015.

Jos tulet myöhässä, tavoitat meidät matkalta soittamalla alla olevaan numeroon. Sinne voi ilmoittaa myös myöhästymisestään.

Vapaita paikkoja voi kysyä vielä viime hetkelläkin samasta numerosta.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta viimeistään 16.8.:

http://goo.gl/forms/k2F4GXgZ8e

Kirje jäsenille ja tulevaa toimintaa!

Hyvä BMOLin Uudenmaan piirin jäsen!

Lähestymme jäseniä pitkästä aikaa myös paperikirjeitse tällä joulukuun ensimmäisellä viikolla, koska emme tiedä, keille postit menevät perille. Nykyiset roskapostisuodattimet ovat tehokkaita ja saattavat estää kaikkien postituslistojen viestit. Muutoin tiedotamme sähköpostitse ja kotisivujen kautta, koska postitus on varsin kallista. Toimintaa on ollut mukavasti ja lisää on tulossa, vaikka enemmänkin voisi olla.

Tämä viesti löytyy myös kotisivuilta, josta linkkien avaaminen on helppoa: www.bmol.fi ->Piirit ->Uusimaa

1. Järjestä retki tai muu tapahtuma tai lähetä hyvä idea hallitukselle

Uudenmaanpiiri on BMOLin suurin. Meillä on hyvät taloudelliset resurssit järjestää toimintaa. Piirin hallitus ja muut aktiivit suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa. Jos sinulla on hyvä idea, voit toteuttaa sen helposti. Suunnittele tapahtuma ja mainos, tee arvio kustannuksista ja lähetä ne vaikka piirin puheenjohtajalle. Toki pelkät hyvät ideatkin ovat tervetulleita. Todennäköisesti joku ehtii sen toteuttaa. Piirin korvaamista kustannuksista päättää hallitus.

Yhteystiedot löytyvät kotisivuilta www.bmol.fi ->Piirit ->4. Uusimaa -> Hallitus

2. Lähetä osoitteesi sähköpostilistallemme tai tarkista oletko listalla!

Noin puolet jäsenistä ei ole postituslistallamme, vaikka se on tärkein tiedotuskanavamme. Voit helposti liittyä sähköpostiosoitteella postituslistalle linkistä: http://bmol.fi/mailman/listinfo/uusimaa_bmol.fi Muista mennä sähköpostiisi vahvistamaan liittyminen! Jos et ole saanut postia ja omaa henkilökohtaista salasanaa postituslistalle kahden edellisen viikon aikana, KÄY LIITTYMÄSSÄ EM. LISTALLE!

Jos et saa postia, tarkasta ensin oma roskapostisi ja sitten koulun. Tosin koulun roskapostisuodatin on nörttien takana eikä opettaja näe mitä suodattuu. Oma roskapostilaatikko voi olla tyhjä, mutta koulun roskapostilaatikosta voi viesti kuitenkin löytyä. Muiden kuin piirin jäsenten osoitteita poistetaan säännöllisesti.

3. Piirin toiminta on jäsenten järjestämää toimintaa jäsenille

Jos ole kiinnostunut hallituksen jäsenyydestä, kotisivujen päivittämisestä, sijaislistan ylläpitämisestä, opiskelijoiden tapaamisesta, retkistä, viestien kirjoittamisesta jäsenille, mainosten laatimisesta tai sinulla jokin muu hyvä idea, mitä voisit tehdä vaikka kotoa käsin, OTA YHTEYTTÄ PIIRIN PUHEENJOHTAJAAN.

4. Menneitä tapahtumia

Keväällä tutustuimme Korkeasaaren toimintaan ja opetusmahdollisuuksiin sekä Mustavuoressa yölaulajiin Paul Segersvärdin johdolla. Syksyllä oli opastetut retket Vallisaareen ja sienien saloihin Paloheinässä.

Lisäksi osallistuimme Pohjola-Nordenin biologian ja maantieteen opettajien syysretkelle 4.10.2014 Inkoon Kopparnäsille "Kadonneita kansallismaisemia etsimässä" ja välitimme tiedon mahdollisuudesta vierailla oppilaiden kanssa Arandalla.5. Tulevia tapahtumia

A. Vuosikokous lauantaina 13.12.2014 klo 11.00 Kansallismuseon kahviossa. Kokouksen alussa on tarjolla pientä purtavaa. Ilmoittaudu tarjoilun vuoksi tämän linkin kautta: http://goo.gl/forms/YSRNxWlZfj

Kokoukseen voi tietenkin tulla ilmoittamattakin. Jos et löydä kokousta, soita 040 779 4476.


B. Opastettu kierros Metsäsuomalaiset-näyttelyssä lauantaina 13.12.2014
klo 12.30 Kansallismuseossa. Piiri maksaa opastuksen ja pääsymaksun. Pääsyliput saa klo 12.20 alkaen aulasta. Tällä hetkellä museosta löytyvät myös näyttelyt Uskontojen maailmasta ja Seikkailuja Siperiassa (Kai Donnerin kuvia tutkimusmatkoiltaan). Ilmoittaudu tämän linkin kautta: http://goo.gl/forms/YSRNxWlZfj


C. Koulutus blogien käytöstä opetuksessa lauantaina 7.2.2015
klo 11.00 - 14.30 (puolen tunnin ruokatunti klo 13.00) Sanna Alhon johdolla Sibelius-lukiossa, Liisankatu 13. Sannan blogeihin saa tuntumaa osoitteessa sannanopesivut.net . Ilmoittautumiset seuraavan linkin kautta http://goo.gl/forms/ZZdqKL0S4i sekä maksamalla piirin tilille 15 €: FI92 1238 3000 3014 38. Paikkoja on rajoitetusti, joten ensin ilmoittautuneet ja maksaneet ovat etusijalla. Hinta kattaa koulutuksen ja ruoan.

D. Lukion sähköisten välineiden koulutuspäivä maantieteen opettajille lauantaina 17.1.2015 klo 9.00-15.00

Helsingin yliopiston Geopisteen kouluttajien vetämä koulutuspäivä Etu-Töölön lukiossa, Arkadiankatu 26. Koulutuspäivän kesto 6 tuntia (= Veso-kelpoisuus). Ilmoittautumiset seuraavan linkin kautta http://goo.gl/forms/dc3FGOwZqN sekä maksamalla piirin tilille 30 €: FI92 1238 3000 3014 38.

Paikkoja on rajoitetusti (30 henkeä), joten ensin ilmoittautuneet ja maksaneet ovat etusijalla. Hinta kattaa koulutuksen ja ruoan. Nyt tästä on kerrottu vain piirin jäsenille, noin viikon kuluttua koko BMOLille.

Alustava ohjelma:

Tervetuloa puheenvuoro sekä puheenvuoro lukion tuntijaosta – piirin edustaja (10 min)

Puheenvuoro digabi-projektista ja projektin tämän hetkisestä tilanteesta (Geopisteen kouluttaja), jos koealusta on julkaistu sen esittely! (20 min)

Libre Office: (2 tuntia)

o ilmastodiagrammi

o väestöpyramidi

o mahdollisesti muita graafeja (esim. ympyrädiagrammit)

Lounas (puoli tuntia)

Paikkatietoikkuna (3 tuntia)

o perustoiminnot, kirjautuminen (tunnusten luominen)

o pisteiden, alueiden tallentaminen karttanäkymään

o etäisyyksien mittaaminen, pinta-alojen mittaaminen

o teemakarttojen tekeminen ja tallentaminen

Omat tietokoneet mukaan, joissa Libre, koulutuksen tehtävien oltava helposti siirrettävissä opetukseen!

Hyvää joulun alusaikaa!

BMOLin Uudenmaanpiirin hallitus

Biologian ja maantieteen opettajat Uudenmaanpiiri ry:n vuosikokous 13.12.2014 klo 11.00–12.00

Biologian ja maantieteen opettajat Uudenmaanpiiri ry:n vuosikokous

Aika: 13.12.2014 klo 11.00–12.00

Paikka: Kansallismuseon kahvila, Mannerheimintie 34, Helsinki

ASIALISTA

 1. Kokouksen avaus

 2. Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen
  1. puheenjohtaja
  2. sihteeri
  3. kaksi pöytäkirjatarkastajaa
  4. kaksi ääntenlaskijaa

 1. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

 2. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

 1. Kauden 2014–2015 toimintasuunnitelman sekä tulo- ja menoarvion vahvistaminen
  1. Hyväksytään kauden 2014–2015 toimintasuunnitelma (liite 1)
  2. Hyväksytään kauden 2014–2015 tulo- ja menoarvio (liite 2)

 2. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet
  1. Valitaan hallituksen puheenjohtaja
  2. Valitaan hallituksen muut jäsenet

 1. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

 1. Tilikauden 1.8.2013–31.7.2014 tilinpäätöksen ja toimintakauden 2013–2014 toimintakertomuksen esittely sekä tilintarkastajien lausunto
  1. Esitellään toimintakauden 2013–2013 toimintakertomus (liite 3)
  2. Esitellään kauden 1.8.2013–31.7.2014 tilinpäätös (liite 4)
  3. Todetaan toiminnantarkastajan lausunto

 2. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

 1. Muut asiat

 2. Kokouksen päättäminen

Liite 1

TOIMINTASUUNNITELMA kaudelle 2014–2015

 • BMOL:n syyspäiville osallistuminen

· Infotilaisuudet opetusharjoittelijoille keväällä

 • Koulutusta (piirin omaa järjestettyä koulutusta, mm. terveystiedon ja maantiedon koulutusta yhdessä muiden toimijoiden kanssa, sekä esim. LUMA-keskuksen koulutuksiin osallistumista)
 • Piirin verkkosivuja päivitetään säännöllisesti Pedanet-ympäristössä yhdessä liiton kotisivujen kanssa
 • Sijaislistaa ylläpidetään
 • Yhteistyötä ylläpidetään vanhojen ja mahdollisten uusien yhteistyötahojen kanssa. Mm. MAOL:n Helsingin kerhon, Helsingin Kotitalousopettajien Koulujaoksen, oppikirjojen kustantajien, WWF:n, Metsäteollisuus ry:n ja Suomen metsäyhdistyksen kanssa jatkamme yhteistyötä, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry:n kanssa
 • Järjestetään retki Vallisaareen sunnuntaina 31.8.2014, piiri maksaa kustannuksista 20 euroa jäsentä kohti
 • Osallistutaan BMOLin piiriseminaariin 6. - 7.9.2014, ei kustannuksia piirille
 • Sieniretki Paloheinään lauantaina 20.9.2014, maksetaan opastus
 • Tiedotetaan alueen muista sieniretkistä sekä Luonnontieteellisen keskusmuseon sieninäyttelystä.
 • Tiedotetaan mahdollisuudesta vierailla Arandalla oppilaiden kanssa
 • Tiedotetaan Pohjolan Nordenin maantieteen jaoston geologisesta retkestä Kopparnäsiin dosentti Arto Luttisen johdolla
 • Tiedotetaan tapahtumista myös bi-ge-opettajiksi opiskeleville
 • Kansallismuseon Metsäsuomalaiset tai Uskontojen maailma -näyttely lauantaina 13.12.2014, maksetaan opastus ja pääsymaksu
 • Sähköiset ylioppilaskirjoitukset -koulutus yhdessä Geopisteen kanssa 17.1.2015, hinta 30 €, jolla saa koulutuksen ja ruoan. Koulutus on avoin kaikille BMOLin jäsenille. Piiri maksaa koulutuksen tuotot ylittävät kustannukset.
 • Blogien käyttö opetuksessa Oulunkylän yhteiskoulussa lauantaina 7.2.2015, hinta 15 euroa, joka sisältää ohjelman ja pientä purtavaa, piiri maksaa koulutuksen tuotot ylittävät kustannukset.
 • Miten kustantajien sähköiset materiaalit toimivat - ilta
 • Educa-messut
 • Piirin järjestämää ohjelmaa nuoremmille bi-ge-opettajille
 • Mahdollisesti matka Pietariin
 • Mahdollisesti kevätaspektiretki Ahvenanmaalle
 • Retki Meikon metsään Kirkkonummelle

Liite 2

Talousarvio tilivuodelle 2014–2015

Tulot

Piiriavustus BMOL

2 015 €

Kurssimaksut

450 €

Korkotulot

25 €

yhteensä

2 490 €

Kulut

Koulutus, kurssit, kurssimateriaali

1340 €

Postitus, piirikirjekulut

650 €

Hallinnon/Hallituksen kulut

300 €

Lahjat

100 €

Pankin palvelumaksut

100 €

yhteensä

2 490 €


Liite 3


Toimintakertomus

ajalta 1.8.2013–31.7.2014

Hallituksen jäsenet:

Jukka Talvitie, puheenjohtaja

Liisa Mäkelä, varapuheenjohtaja

Hanna Ylinen, tiedottaja

Päivi Saarinen, taloudenhoitaja

Päivi Mattila, hallituksen sihteeri

Kokoukset

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 23.10.2013 liiton toimistolla. Lisäksi hallitus kokoontui 2 kertaa (23.10.13 ja 10.5.14) ja keskusteli asioista sähköpostin välityksellä.

Toimintaa:

 • Osallistuttiin BMOL:n syyspäiville
 • Puheenjohtaja Jukka Talvitie ja liiton toiminnanjohtaja toteuttivat vierailut normaalikouluihin keväällä. Opiskelijoille tarjottiin pientä purtavaa, jonka piiri maksaa. Paikalla oli runsaasti harjoittelijoita.
 • Kansallismuseon Nordenskiöld-näyttely 21.9.2013, maksettiin opastus ja pääsymaksu
 • Työelämäiltapäivä yhdessä TATin kanssa pidettiin ke 23.4. klo 17.00 - 19.30
 • Kevätpäivät olivat Espoossa toukokuussa. Piiri ei tällä kertaa tukenut osallistumista. Korvausta haettiin päivien jälkeen vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetettiin Päivi Saariselle.
 • Retki korkeasaareen lauantaina 10.5.2014, maksettiin ruokailu, opastus oli meille ilmainen
 • Yölinturetki 3.6.2014 Mustavuorelle, retki siirrettiin tähän ajankohtaan ensimmäisen ajankohdan sään vuoksi. Piiri maksoi opastuksen.
 • Osallistuttiin Educa-messuille
 • Opiskelijoilla oli pääsy kaikkiin piirin tapahtumiin. Tiedotusta olisi voinut parantaa.

Liite 4

Biologian ja maantieteen opettajat Uudenmaanpiiri ry

Tuloslaskelma tilikausi 2013–2014 esitellään kokouksessa ja on luettavissa kotisivuilla ennen kokousta

-

UUDENMAANPIIRIN KOTISIVU

BIOLOGIAN JA MAANTIETEEN OPETTAJIEN LIITTO ry

UUDENMAAN PIIRIN KOTISIVU

Tervetuloa kotisivuillemme!

"Kadonneita kansallismaisemia etsimässä" 4.10.2014 Inkoon KopparnäsilleTervetuloa Pohjola-Nordenin biologian ja maantieteen opettajien syysretkelle

4.10.2014 Inkoon Kopparnäsille

"Kadonneita kansallismaisemia etsimässä"

Suomalaisen maiseman vaiheet vuosimiljardien ajalta on kirjoitettu peruskalliomme kiviin ja kiteisiin. Geologi, dosentti Arto Luttinen Luonnontieteellisestä keskusmuseosta, kertoo tarinan Suomen synnystä ja tarjoaa johdannon "kivikielen" alkeisiin geologisella luontoretkellä kauniiseen Kopparnäsiin.

Retkellä keskustellaan, tutkitaan rantakallioiden kiviä ja nautitaan eväistä.

Tervetuloa!

Aikataulu

9.00 Lähtö Helsingistä

10.00 -13.00 Geologinen kierros Arto Luttisen kanssa

13.00 Lounastauko

15.00 Paluu Helsinkiin

Retki on maksuton, omat eväät mukaan

Mikäli meitä on enemmän kuin 5 henkilöä, järjestetään oma bussi. Jos tulet esim. Espoon suunnalta voidaan poimia sinut matkan varrelta jos meillä on bussi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä: maanantai 29.9.2014. Paikkoja on rajoitetusti, mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu Ingridille: Ingrid.Ronnow@pohjola-norden.fi

--
Ystävällisin terveisin,

Jukka Talvitie
Hallituksen jäsen
Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry
Mechelininkatu 15 B 48
00100 Helsinki
GSM +358 40 779 4476


SIENIÄ, SIENIÄ, SIENIÄ!

Näin syksyllä on tarjolla sieniä sekä metsässä että kaupungissa:

 1. Uudenmaan piiri järjestää biologian ja maantieteen opettajille ”perus”sieniretken lauantaina 20.9.2014 klo 10.00 Helsingissä Paloheinässä
 2. Suomen Sieniseura ja Luonnontieteellinen keskusmuseo järjestävät sieni- ja jäkälänäyttelyn Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaista maanantaihin 21.–22.9.2014
 3. Vantaan kaupunki järjestää sieniretken jo huomenna 13.9.2014 klo 09:30 - 12:30 Sipoonkorpeen, Tasakalliontie 1, Vantaa, pysäköintialue Tasakalliontien alussa, Vantaan bussit 3 ja 69, seutulinja 742 ( http://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/luontokalenteri-2014.pdf )

1. Uudenmaan piirin ”perus”sieniretki 20.9.2014 klo 10.00 Helsingissä Paloheinässä

Tule virkistämään osaamistasi sienten tunnistuksessa ja käytössä hyvässä seurassa. Saat vinkkejä opetukseen ja omaan harrastamiseen, voit samalla kerätä kotiin eväät maukkaaseen sieniateriaan. Kori ja (sieni)veitsi kannattaa varata mukaan, samoin hyvät eväät ja sään mukainen vaatetus. Ulkoilukartta tai vastaava sekä kompassi ovat mukava lisä varustukseen. Oppaanamme toimii Tiina Saarimäki.

Tapaaminen bussilinjan 66A päätepysäkillä. Autolla tulevat löytävät paikan suunnilleen vastapäätä osoitetta Kuusimiehentie 58, pysäköintipaikka on samalla puolella tietä kuin päätepysäkkikin.

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 18.9.2014:

https://docs.google.com/forms/d/1EyEp3zOdQENGe02mYNeP5b4RT53S14iyaduFfPx3ckg/viewform?usp=send_form

2. Tunnista syksyn sienet, löydä jännittävät jäkälät – Sieni- ja jäkälänäyttely Kaisaniemessä 21.–22.9.

Sekaisin sienistä? Apua löytyy Suomen Sieniseuran ja Luonnontieteellinen keskusmuseon järjestämästä sieni- ja jäkälänäyttelystä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Suosittu näyttely on sunnuntaista maanantaihin 21.–22.9., jolloin voit tuoda myös omia sieniä tunnistettavaksi. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Sieni- ja jäkälänäyttelyssä on esillä sekä sienikauden satoa että kiehtovan kauniita jäkäliä Suomen luonnosta. Olitpa aloittelija tai kokenut sienisaalistaja, voit palauttaa mieleen tavallisimpien sienten tuntomerkit sekä kysyä asiantuntijoilta syksyn sienitilanteesta ja sienten myrkyllisyydestä.

Sienten keruun lomassa kannattaa kokeilla myös monimuotoisten jäkälien jäljittämistä. Tunnistamisessa voi tukeutua vaikkapa vuonna 2011 Tieto-Finlandialla palkittuun Suomen jäkäläoppaaseen, jonka myötä myös harrastajan on helppo oppia tuntemaan Suomessa esiintyviä jäkälälajeja.

Tervetuloa laajentamaan sieni- ja jäkälätietoutta Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, sunnuntaista maanantaina 21.–22.9.2014 kello 11–17. Näyttely on maksuton, myös kasvihuoneisiin on vapaa pääsy. Kasvihuoneiden 2. kerroksen näyttelytiloihin on kulku portaikon kautta, kasvihuoneilla ei ole hissiä. Ajoittain tiloissa saattaa olla ruuhkaa, jolloin liikkuminen lastenvaunuilla tai apuvälineillä voi olla hankalaa. Puutarhassa ei ole parkkipaikkoja.


Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemenranta 2 / Unioninkatu 44, Helsinki
Kasvihuoneet avoinna ti, ke ja pe klo 10–16, to 10–18 ja la–su 10–16. Maanantaisin suljettu.
Huom. näyttelyn aikana poikkeavat aukioloajat, su ja ma klo 11–17.
Ulkopuutarha on avoinna pivittäin klo 9–20, vapaa pääsy.

Pääsyliput 8/4 euroa (sieni- ja jäkälänäyttelyyn on vapaa pääsy)

Vallisaaren retki 31.8. TOIMI HETI viimeistään la 30.8. klo 13.50

TOIMI HETI

Hei!

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu la 30.8. klo 14.00 asti. Sääkin näyttää suosivan!

LUE OHJEET HUOLELLISESTI. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus sun muuta.Pikaisella aikataululla järjestämme retken Vallisaareen yhdessä muiden osallistujien kanssa. Omalla porukalla hinta olisi tullut liian korkeaksi.

Hinta kattaa kuljetukset, ruoan ja opastuksen. Piiri maksaa tästä 20 €, ja osallistujat itse 33 €.

LUE AJOISSA HUOLELLISESTI RETKIOHJEET (mm. henkilötodistuksista jne):

http://www.royalline.fi/articles/1951/

HUOM! Paikkoja on rajoitetusti ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimi siis pikaisesti! Jos et mahdu mukaan, ilmoitamme siitä puhelimitse viimeistään lauantaina 30.8.2014 ja palautamme rahat tilillesi.

ILMOITTAUTUMISET maksamalla piirin verkkokaupan kautta retkestä 33 € viimeistään pe 29.8.2014:

https://holvi.com/shop/BMOL-uudenmaanpiiri/


Jos retki ei enää näy verkkokaupassa, paikkoja ei enää ole jäljellä.

Ota tarvittaessa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Myös muut kuin Uudenmaan piirin jäsenet voivat osallistua, mutta he varaavat matkansa suoraan Royal Linen kautta.

Hyvää loppukesää!

Jukka Talvitie

040 779 4476

Arandalle

Arandan avoimet ovet 9.10.

Mitä on merentutkijan työ? Millainen on Itämeren ainoa Antarktiksella käynyt merentutkimusalus? Millaisia tutkimuslaitteita ja elämää Aranda pitää sisällään?

Tuo luokkasi tai ryhmäsi tutustumaan Suomen ympäristökeskuksen merentutkimusalus Arandaan torstaina 9.10. Avoimet ovet järjestetään osana Suomen, Viron ja Venäjän yhteistä Suomenlahden teemavuotta ja Helsingin Silakkamarkkinoita.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

·Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 21.9. mennessä. Vierailuajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

·Aranda sijaitsee 9.10. Pakkahuoneen laiturissa, Eteläsatamassa

·Tutustumiskierros aluksella kestää noin 30 minuuttia ja laiva on avoinna klo 9.00-15.00. Ryhmien maksimikoko on noin 15 hlöä, ja mukana tulee olla 1 opettaja / huoltaja ryhmää kohden. Voitteilmoittaa useamman ryhmän.

·Laivalla pääsee näkemään näytteenottolaitteistoa, laboratorioita, majoitustiloja sekä komentosillan.

Lisätietoa ja materiaalivinkkejä

Osana Silakkamarkkinoita ryhmillä on myös mahdollisuus tutustua Suomenlahti-näyttelyyn, joka on esillä markkinoiden ajan Lyypekinlaiturin ravintolateltassa.

Vinkkejä tausta- ja opetusmateriaaleiksi:

·Arandan esite ennakkotutustumista – ja tehtäviä varten (Suomen ympäristökeskus)

·Matkalla hyvään Itämereen – tietovihko (Suomen ympäristökeskus)

·Merenranta kutsuu – opaskirja (Helsingin ympäristökeskus ja Luonto-liitto) ja Itämeri – ympäristö ja ekologia –tietopaketti ladattavissa Suomenlahti-vuoden ”materiaalit” sivulla

Lämpimästi tervetuloa. Nähdään Arandalla!

Suomen ympäristökeskuksen Suomenlahti-vuosi -tiimin puolesta

Saara Reinimäki

--

Viestintäasiantuntija, Suomenlahti-vuosi 2014

puh. 0295 251 613

saara.reinimaki@ymparisto.fi | tweet @saarare

Suomenlahti-vuosi 2014

www.gof2014.fi | www.facebook.com/gof2014 | tweet @GoFY2014 & #gofy2014

Suomen ympäristökeskus SYKE

Mechelininkatu 34 a / PL 140

00251 Helsinki

www.syke.fi | www.ymparisto.fi

Piirin tiedot

Biologian ja maantieteen opettajien liiton Uudenmaan piiri ry:n tarkoituksena on kehittää jäsentensä ammatillista pätevyyttä järjestämällä erilaisia koulutustapahtumia, retkeilyä, luentoja, keskustelutilaisuuksia jne. Piirin toiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Inkoo, Karjaa, Karjalohja, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Myrskylä, Nummi-Pusula, Pohja, Pornainen, Porvoo, Sammatti, Sipoo, Siuntio, Tammisaari, Vantaa ja Vihti.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä