Tapahtunutta 2018

Pikkujouluruokailu tiistaina 4.12. kello 18 ravintola Nerassa

Tervetuloa BMOL Keski-Pohjanmaan piirin pikkujouluruokailuun tiistaina 4.12 kello 18.00 alkaen. Olemme valinneet paikaksi ravintola Neran Kokkolasta (os. Isokatu 28).
 
Viestin liitteessä olevasta ruokalistasta tulee etukäteen valita vähintään yksi pääruoka ja tälle lisuke (HUOM! Listassa pieni virhe, lisukkeissa joko lohkoperunat tai paahdetut punajuuret). Piiri tarjoaa osan ruokailun kustannuksista paikan päällä.
 
Ilmoitathan osallistumisestasi ja ruokavalintasi osoitteeseen outi.pienimaki@edu.kokkola.fi maanantaihin 26.11. mennessä.

Mineraalien ja kivien tunnistus ilta torstaina 13.9.

Kokkolan luonnontieteellisen museon Kiepin kanssa on sovittu mineraalien ja kivien tunnistus ilta torstaina 13.9. Paikalle saapuu geologi Olavi Kontoniemi, joka auttaa kivilajien tunnistamisessa. Mukaan voit ottaa omia näytteitä tai koulusi kivinäytteet. Toivomus oli, että omia näytteitä voisi tutkia jo etukäteen Kivikoneen avulla. Piirin jäsenille on varattu yksityistä aikaa geologin kanssa klo 18.30-19.30, mutta paikalle voi saapua jo aiemmin, sillä paikan päällä on mahdollista tutustua myös Kiepin mineraali-, fossiili- ja eliökokoelmiin. Pyrimme järjestämään pienen tarjoilun illan ajaksi.

Kiepin osoite Pitkänsillankatu 26, Kokkola, käynti sisäpihan puolelta.

Vertaistuki-ilta torstaina 17.5.2018 klo 18.00 kahvila Donavessa Kokkolassa

Tervetuloa kahvila Donaveen vertaistuki-iltaan torstaina 17.5. klo 18 alkaen. Yhdistys tarjoaa juoman ja suolaisen tai makean syötävän. Tule keskustelemaan kollegoiden kanssa kuluneesta vuodesta. Mikä onnistui, mitä haluaisit vielä kehittää? Täältä voit saada ideoita ensi vuotta varten.

Kahvila Donave löytyy Kokkolasta osoitteesta Isokatu 12.

Yhdistyksen kevätkokous 13.3.2018

Tervetuloa Biologian ja maantieteen opettajien Keski-Pohjanmaan piirin kevätkokoukseen!

 Kokous järjestetään Keski-Pohjanmaan Luma-keskuksella (osoite Talonpojankatu 2B, Kokkola) tiistaina 13.3. kello 18.00 alkaen.

 Kokouksen aiheina ovat muunmuassa viime vuoden vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen läpikäyminen. Kokouksessa on tarkoitus myös suunnitella kevään, kesän ja alkusyksyn toimintaa. Tule kertomaan omat mielipiteesi, miten tahtoisit toimintaamme kehittää.

Kokouksen yhteydessä pääsemme tutustumaan Keski-Pohjanmaan Luma-keskuksen toimintaan ja meille on luvattu järjestää käytännön työ, jota voi soveltaa niin yläkoulun kuin lukion biologiassa.

Kokouksessa on tarjoilut yhdistyksen puolesta!

Yhdistyksen syyskokous 6.11. kello 17.30 Kahvila Kulmassa Kokkolassa

Kokous järjestetään kahvila Kulman Nurkassa tiistaina 6.11. kello 17.30-19.00.

Kokouksen aiheina ovat  toimintakauden 2019 toimintasuunnitelman ja talousarvion läpikäyminen. Kokouksessa valitaan myös toimijat seuraavalle toimintakaudelle. Kokouksessa voidaan suunnitella myös loppusyksyn ja ensi kevään toimintaa. Tule kertomaan omat mielipiteesi, miten tahtoisit toimintaamme kehitt

Jos olet kiinnostunut toimintamme järjestämisestä voit ottaa yhteyttä piirin puheenjohtajaan tai sihteeriin. Yhdistyksen jatkon kannalta olisi tärkeää, että uusia toimijoita löytyisi vuosittain aina muutama.

Kokouksessa päätetään myös mahdollisista matka-avustuksista, joita voi hakea BMOL:n syyspäiviä varten. BMOL:n syyspäivät järjestetään tänä vuonna Vantaalla Tikkurilan lukiossa 17.11. Matka-avustuksia voi anoa, mikäli oma työnantaja ei korvaa matkakuluja. Lisätietoja syyspäivistä ja ilmoittautuminen täältä.

Yhdistys tarjoaa kokoukseen tuleville jäsenilleen lämpimän tai kylmän juoman sekä makean tai suolaisen syötävän Kulman tiskiltä valittuna!

Biologian sähköistyvä ylioppilaskoe -koulutus

Paikka: Koulutus järjestetään Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa, ATK-luokka 309 Kraaseli (osoite: Talonpojankatu 2)

Aika: keskiviikkona 10.1.2018 klo 16.30-19.30

Kouluttaja: Timo Saarinen, Helsingin yliopisto

Tervetuloa biologian sähköistä ylioppilaskoetta koskevaan koulutukseen. Koulutuksen tarkoituksena on valmistella opettaja uudistuvaa biologian ylioppilaskoetta varten.

Koulutuksen aiheena ovat:

  • digitaalisen biologian kokeen rakenne ja tehtävätyypit
  • tehtäviin vastaaminen ja vastaamisen työkalut
  • vastausten arviointi käytännössä
  • keskustelua ja kysymyksiä aiheesta

Koulutukseen mahtuu mukaan 25 osallistujaa. Etusijalla ovat BMOL:in jäsenet. Jäsenille koulutus on ilmainen ja muille 15€. Jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä. Koulutukseen voivat osallistua myös yläkoulun opettajat, jos aihe kiinnostaa tai tulevaisuudessa opetat lukiossa.

Koulutuksen aluksi on tarjolla suolaista syötävää ja lämmintä juotavaa. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavaliosi.

Aiheesta voi esittää etukäteen kysymyksiä, jotka toimitetaan kouluttajalle. Kysymykset voit esittää ilmoittautumisen yhteydessä.


Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen: outi.pienimaki(a)edu.kokkola.fi viimeistään 4.1.2018 mennessä.