Tapahtunutta 2017

Perinteiset pikkujoulut 13.12.2017

Piirin perinteiset pikkujoulut pidetään jälleen Wanhassa Lyhdyssä Kokkolassa (osoite Pitkänsillankatu 24).

Aloitamme ruokailun kello 18.

Yhdistyksen syyskokous tiistaina 21.11. klo 17.30

Kokous pidettiin kahvila Kulman Nurkassa. Kokouksessa oli tarjolla piirin jäsenille juomaa ja syötävää.

Kokouksessa valittiin vuoden 2018 vastuuhenkilöt. Puheenjohtajaksi valittiin Helena Änäkkälä Kannuksesta ja sihteeriksi ja samalla taloudenhoitajaksi Outi Pienimäki.

Suunnittelimme keväälle 2018 toimintaa. Ideoita tuli mm. Luma-keskuksen esittelystä ja Kokkolan Kivikerhon kanssa yhdessä järjestetystä illasta.

Vertaistuki-ilta lokakuussa

Järjestimme vertaistuki-illan 11.10.2017 Kokkolan Kahvila Kulman Nurkassa.
Illan aikana pääsi tapaamaan oman alan kollegoja ja keskustelimme ajankohtaisista asioista ja biologian ja maantieteen asemasta koulussa.

Yhdistys tarjosi jäsenilleen kuuman tai kylmän juotavan lisäksi suolaisen tai makean syötävän.

Ylimääräinen kokous 31.7.2017

Pidimme ylimääräisen yhdistyksen kokouksen Kahvila Kulmassa. Piirin puheenjohtaja Kaisa Heikkinen siirtyy töihin muualle, joten kokouksessa päätettiin, että loppuvuoden 2017 sihteeri Outi Ihamäki toimii piirin yhteyshenkilönä.

Kokouksessa suunnittelimme myös syksyn tulevia tapahtumia, joihin voit tutustua "Ajankohtaista" osiossa.

PaikkaOppi -koulutus 11.4. Kannuksessa

PaikkaOpin järjestämä koulutuskiertue pysähtyi Kannuksessa Juhani Vuorisen koululla kouluttamassa Keski-Pohjanmaan piirin opettajia. Kävimme läpi perusasioita PaikkaOpista ja harjoittelimme kartta-alustan käyttöä.
20170411_160039.png

Kevätkokous 2017

Kevätkokous Kokkolassa Kahvila Kulmassa 7.3.
Käsittelimme viime vuoden vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen. Ideoimme tulevan vuoden tapahtumia. Kokouksen jälkeen Kaisa Heikkinen esitteli Pasco-laitteistoa ja Sparkvue -ohjelmistoa sekä näiden käyttömahdollisuuksia biologian tutkimustöissä.

DSC_0186.JPG

Melontaretki 11.5.2017 - PERUTTU!

MELONTARETKI PYRITÄÄN JÄRJESTÄMÄÄN ELO-SYYSKUUSSA 2017. TOUKOKUUN KYLMYYS EI HOUKUTELLUT OSALLISTUJIA / YLIVIESKAN LADUN EDUSTAJA TIEDOTTI VIIKKOA ENNEN SUUNNITELTUA RETKIPÄIVÄÄ RAHJASSA OLLEEN VIELÄ PAIKOITELLEN JÄÄTÄ MERELLÄ

MELONTARETKI RAHJAN SAARISTOON
IMG_6710.JPG

Lähtö tapahtuu Konikarvon melontalaiturilta, jossa käydään klo 17 alkaen läpi melonnan perusteet ja melontatekniikkaa. Käytössä kajakit, mutta ilmoituksesta varaamme myös kaksikoitakin. Kajakit ja kelluntaliivit saamme Ylivieskan Ladulta. Melontaretki on BMOL:n jäsenille
maksuton, muilta osallistujilta peritään 15 euron osallistumismaksu. Jos olet aikeissa tulla kaverin kanssa, niin etukäteen tarvitaan tieto, melotko yksin vai haluatteko kaksikon.

Melonnan aikana on tarkoitus pitää yksi tauko, jossa nuotioidaan ja nautitaan eväät. BMOL Keski-Pohjanmaan piiri tarjoaa paistettavat makkarat ja mehua kaikille osallistujille. Muuta evästä voi jokainen ottaa mukaan oman tarpeen huomioiden. Oma vesipullo kannattaa varata mukaan. Retkelle on säävaraus. Seuraathan sähköpostiasi, jonne ilmoitamme, mikäli retki peruuntuu tai paikka vaihtuu sään takia.

Henkilökohtaisina varusteina tarvitset sään mukaisen vaatetuksen. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa näin keväällä, jolloin voi tarvittaessa vähentää vaatetusta. Myös käsineet kannattaa ottaa mukaan. Jalkineiksi kannattaa valita matalapohjaiset kengät, sillä ne mahtuvat parhaiten kajakkiin. Ota huomioon, että kengät voivat sotkeutua rantautumisvaiheessa. Mahdollisen kastumisen takia mukaan tulee varata varavaatteet vesitiiviisti pakattuna (kuivapussi tai muovipussiin). Kännykkä kannattaa myös pakata suojapussiin esim. minigrip-pussi kelpaa.

Ilmoittautumiset viimeistään xx.xx.2017 sähköpostilla osoitteeseen xx. Ilmoita samassa yhteydessä edellä mainittu tieto, että melotko yksin vai jonkun kanssa kaksikolla. Ilmoita myös melontakaverin nimi.

Konikarvon melontalaituri: Kalajoki Konikarvontie 204, WGS84 N64o 12.938´ E023o 41.097´