tiistai 21.4.

Kuvataide 21.4.

Tänään tehdään lyijykynätyö aiheena pallo. Linkissä on suoraan malli, mitä tehdään. Katsokaa rauhassa ensin mallityö ja sitten toteuttakaa itse sama työ. Älä käytä lyijytäytekynää vaan tavallista lyijykynää. Mitä pehmeämpi lyijykynä, sitä helpompi tehdä. Tämä on siis lyijykynätyö, ossa harjoitellaan samalla kolmiulotteisuutta ja varjostusta. Teos tehdään vain lyijykynää käyttäen A4-paperille. Kun työ on valmis, niin palauta se kuviksen kansioon, jossa lukee lyijykynätyö. 
Tässä katsottava linkki:

https://www.youtube.com/watch?v=KWjYffYzMpk

Palautusaikaa ensi viikon maanantaihin asti 27.4. 

Äidinkieli ja historia

Äidinkieli:
Tällä hetkellä elämme poikkeusaikoja ja kaikkien elämä on hieman erilaista kuin kuukausi sitten. Nyt käytämme tietoteknisiä laitteita (tabletti, tietokone, pleikkari, X-box, puhelin, televisio ) enemmän kuin normaalisti, tämä etäkoulukin tekee sen määrän jo pakolliseksi. Nyt tehdään mediaseurantaa tämä päivä, huominen keskiviikko ja vielä torstai, eli kolme seuraavaa päivää. Perjantaiaamuna lähetätte mulle kuvan. Kootaan niistä sitten yhteenveto ensi viikolla. Tein mallilomakkeen teille luokan salaisiin juttuihin äidinkielen alle "mediamallikuva". Ottakaa mun kuvasta mallia ja tehkää samanlainen kotona paperille (ainakin A4) ja täyttäkää sitä huolellisesti kolme päivää oman käyttönne mukaan. Sitten perjantaiaamuna lähetätte sen mulle WA-kuvana. Kirjoittakaa siis aika minuutteina ja laite ja syy laitteella oloon. Tehkää paperista aivan samanlainen kuin mun, sitten mun on helppo laskea yhteen teidän aikojanne. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon näin poikkeusaikana kuluu tällaisten laitteiden ääressä. Nyt äidinkielessä ei ole siis muuta tehtävää tälle tunnille, joten jos haluatte, niin voitte lukea ryhmäkirjaa hetken tai kuunnella uuden osan (osa 7) Kuka pelkää noitia -kuunnelmaa. 

Historia: Nyt siirrymme Rooman historiaan. Se on yhtä mielenkiintoinen kuin Kreikankin historia. Menemme aluksi ajassa 3000 vuotta taaksepäin. 
Kuuntele aluksi mun lukema juttu salaisista jutuista historian alta, nimeltään Rooman alkutaru, se on kahdessa osassa, kuuntele ensin osa 1 ja sitten osa 2. Sen jälkeen lue oman kirjan sivut 114-117. Tämän jälkeen saat tehdä muistiinpanot, kirjoitella muuten vihkoon asioita ylös, piirtää, tehdä Mind mapin...tällä ketaa saat itse valita, miten muistat parhaiten tämän kappaleen asiat. Lähetä vihkostasi kuva tämän päivän aikana.

Palautus: Historian vihko kuvana tämän päivän aikana

Tiistai 21.4.

Huomenta, tänään on taas pitkä päivä, tutut aineet, musiikin valinnainen, historia, äikkä, matikka, ympän koe (Eurooppa) ja kuvis. Ympän koe pidetään kello 13.00 alkaen. Ole ajoissa paikalla, kun julkaisen kokeen. 

Musiikin valinnainen on omassa kansiossaan. Nyt saatte mu valinnaisen ja matikan. Kello 10.00 tulee historia ja äikkä ja 13 ympän koe ja kuvis. Kun olet tehnyt kokeen, niin voit alkaa tehdä kuvista.
Matikan zoom-tunti pidetään huomenna keskiviikkona ryhmien mukaan, ensimmäinen matikkaryhmä (kouluaikana normaalisti mulla ensimmäisellä jakotunnilla keskiviikkona, toiset siis enkussa) klo 9.30 ja toinen ryhmä klo 10.30. 

Sitten tähän päivään...

Matikka: Nyt siirrytään uuteen asiaan...kappale on numero 29. Kirjan sivut 126-127. Usein kerätään erilaisia tietoja ja ne täytyy saada sellaiseen muotoon, että niitä on helppo katsoa. Jos tehdään pitkä luettelo esim. lempiruoista sekaisin, niin siitä on hankala nähdä, mitä on eniten tai vähiten. Siksi näiden tietojen näyttämisiin käytetään erilaisia taulukoita. Sellaisiin tutustutaan tällä viikolla. 
Ensimmäiseksi tutustutaan taulukointiin. Tutki tarkkaan opetusruutu sivulta 126. Huomaatko, siellä on myös uusi iso luku...miljoonat tulevat lukualueeseen mukaan. Ensin siis ykköset, kympit, sadat, tuhannet, kymmenettuhannet, sadattuhannet ja sitten miljoonat. Jokaiselle numerolle on oma paikka järjestyksessä. Yksi miljoona siis merkataan niin, että on numero 1 ja kuusi nollaa. Aukeamalla 1, 4, 5 -tehtävät ovat taulukoiden lukemista ja 2,3 -tehtävät isoja lukuja. Laske aukeama ja lähetä kuva mulle tänään. Lisäplussia saat, jos lasket vielä kotitehtävätkin ja lähetät kuvan.