5 B Ville Anttila

keskiviikko 13.5.2020

Hei!

Viimeinen etäopetuspäivä on koittanut! Todella nopeasti on aika mennyt. 

Olette kaikki jaksaneet tehdä töitä todella hyvin ja tehtävät on tullut valmiiksi ajallaan lähes poikkeuksetta! Iso hatun noston arvoinen suoritus kaikilta oppilailta. Valtava kiitos kuuluu tässä myös siis teille vanhemmille jotka olette jaksaneet lapsenne kanssa tehdä töitä ja tukeneet heitä koulutyössään. Tiedän, että se ei taatusti aina ole ollut helppoa. Teitte hyvää työtä!

 

Tänään teemme vielä viimeiset etätehtävät. Opiskelemme matikkaa, äidinkieltä ja musiikkia. Tämän lisäksi valmistaudumme huomiseen kouluun paluuseen.

 

Matematiikka:

Allekkain kertolaskua yhdellä muistinumerolla. Seuraavaksi käymme läpi allekkain kertolaskua niin, että käytössä on yksi muistinumero. Joskus tulee siis eteen tilanteita että allekkain kertoessa pitää käyttää muistinumeroa.

-Alla olevalla videolla käydään taas läpi perusteet. Katso se huolella läpi. pidä samalla omaa kirjaa auki, jotta voit taas tarkkailla samalla sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=iEHZQolrwgk

-Laske sivujen 202-203 perustehtävät ja mökki46 sivulta 205

-Muista kysyä apua jos homma ei auennut niin katsotaan taas yhdessä.

 

Äidinkieli:

Kirjoitus tehtävä. 

-Kirjoita paperille, miltä sinusta tuntuu palata kouluun. Olisitko mieluummin jäänyt kotiin vai odotitko jo kovasti, että pääset vielä keväällä kouluun. Miltä etäkoulu on tuntunut? Miltä tuntuu nyt kun se huomenna loppuu?

-Ota teksti torstaina mukaan kouluun. Tästä ei tarvita siis kuvaa.

 

Musiikki:

-Ohjeet tulevat Leenalta

 

Kouluun paluu:

-Pakkaa kaikki kirjasi ja vihkosi reppuun kun olet päivän tehtävät suorittanut. Jokaista irtopaperia ei tarvita, mutta vihot.

-Jos haluat voit ottaa mukaasi myös kuviksen töitä joita olet tehnyt.

-Katso kouluvaatteet valmiiksi aamua varten.

-Valmistaudu ajatuksissa jo paluuseen, kohta näet kavereita joita et ehkä ole nähnyt pitkään aikaan. Paluu kouluun on kuitenkin erilainen, kun kavereihin pitäisi pitää hieman väliä. Pitää antaa etähali ja etäläpy! Tervehdi iloisesti mutta älä kosketa turhaan.

-Torstaiaamuna luokkamme kokoontumispaikkana toimiii palloseinän takana olevan puun alunen. Kun saavut kouluun siirry siis sinne tapaamaan luokkatovereita. Opettajakin on teitä siellä vastassa.

 

Ville

Tiistain koulupäivä 12.5.2020

Hei!

Tänään opiskelemme äidinkieltä, matikkaa, käsitöistä ja englantia.

 

Matematiikka:

Seuraavaksi edessä on taas kertaustehtäviä.

-Tee sivuilta 199-201 löytyvät kertaustehtävät. 

-Jos joku tehtävä tuntuu vaikealta niin laita minulle viestiä niin katsotaan yhdessä.


Äidinkieli:

Tässäkin on edessä nyt kertaustehtäviä.

-Tee tehtäväkirjan sivuilta 78-79 löytyvät kertaustehtävät.

Sivuilla on paljon hyviä tehtäviä liittyen seuraaviin asioihin:

Yhdyssanat, mieti tarkkaan mitkä sanat kuuluu kirjoittaa yhteen ja mitkä erikseen. Yhdyssanat muodostuvat aina kahdesta tai useammasta sanasta, jotka yhdessä muodostavat taas uuden sanan. Alla linkki jossa kerroytaan hieman lisää:

Eris- ja yleisnimet. Yleisnimet ovat yleisiä nimityksiä asioille ja esineille. Yleisnimet kirjoitetaan aina pienellä alkukirjaimella. Erisnimet ovat esimerkiksi jonkun tuotteen, ihmisen,tien, kirjan, pelin, elokuvan, järven, eläimen tai paikkakunnan OMA nimi. Erisnimien joukkoon kuuluu siis kaikki joilla on oma erityinen nimi. Erisnimet kirjoitetaan aina isolla alkukirjaimella.

Alla on linkki videoon jossa kerrotaan asioista hieman lisää.

Kohdasta 4.30 eteenpäin on asiaa jota teidän ei tarvitse vielä osata. Videon voi kyllä katsoa kokonaan jos haluaa.

https://www.youtube.com/watch?v=OyE9C4kBm4E 

 

Käsityö/kuvis:

-Piirrä paperille pieniä kuvia teknisentyön sekä tekstiilityön käsityövälineistä joita tunnet. Piirrä kuvat niin tarkkaan kuin osaat ja kirjoita aina kuvan viereen mistä työväliineestä on kyse. Muistele tarkoin minkälaisia työvälineitä esimerkiksi olemme koululla tunneilla käyttäneet. Yritä saada nimettyä mahdollisimman paljon. Nimeä sekä tekstiili- että teknisentyön työvälineitä.

 

Englanti:

-Ohjeet tulevat englannin opettajalta.

 

Ville

Maanantai 11.5.2020

Hei ja hyvää äitienpäiväniltaa!

Pahoittelut myöhäisistä tehtävistä. Äitienpäivä on miehelle kiireistä aikaa.

Viimeiset etäopetuspäivät on käsillä ja aivan kohta on edessä paluu taas koulun penkille. Paluu ei vaan aivan ole niin mutkaton kuin voisi toivoa, mutta kyllä me näistä selviämme. Muistetaan vaan ottaa rauhassa ja noudattaa kaikkia annettuja ohjeita ja sääntöjä niin kyllä se siitä.

Tänään opiskelemme matematiikkaa, äidinkieltä sekä ympäristöoppia.

Matematiikka:

Siirrymme seuraavaksi tarkastelemaan kertolaskua allekkain. 

Alla olevalla videolla käydään läpi allekkain kertomisen perusmenetelmä. Videolla käytetään jo teille aiemmin tuttuja käsitteitä KERTOJA, KERROTTAVA sekä TULO. Kertojaa ja kerrottavaa kutsutaan yhteisnimityksellä TULONTEKIJÄT.

-Katso video ajatuksella ja huolella läpi. Siinä kerrotaan hyvin mistä allekkain kertomisessa on kyse. Pidä samalla omaa kirjaa auki niin voit samalla tarkkailla sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=2xqlOBHIgIM

-Laske perustehtävät sivuilta 194-195 sekä mökki44 sivulta 197. Halutessasi voit tehdä myös lisurit.

Muista kysyä heti apúa jos ei menetelmä auennut, niin käydään asiaa vaikka videopuhelulla yhdessä läpi.

 

Äidinkieli:

Olette kirjoitelleet viimeksi Ellimarin kanssa tietotekstejä, hienoa. Osalla oma tietoteksti on vielä palauttamatta.

Poikkeustilan purkamista on pikkuhiljaa aloitettu koko Suomessa ja kohta kirjastotkin ovat taas normaalista auki.

Tänään teemme "virtuaalimatkan" jonkun vieraan paikkakunnan kirjastoon. Ihan minnepäin Suomea tahansa.

-Lukukirjan sivulla 113 löytyy tehtävä otsikolla "MEDIA" "Kirjastoretki netissä"

-Tee tämä tehtävä. Kirjoita tehtävän kysymyksien vastaukset vihkoosi. Muista kirjoittaa myös minkä kunnan kirjastosta on kyse.

 

Ympäristöoppi:

Kertaustehtäviä.

-Lukukirjan sivulla 159 on kertaustehtäviä jakson asioista. Vastaa kaikkiin kysymyksiin yhdelle paperille. Yritä vastata katsomatta kirjasta apua. Jos et millään keksi niin voit katsoa kirjan kappaleista vastauksia. Merkitse tehtävän viereen merkki jos jouduit tarkistamaan vastauksen kirjasta.Ville

Perjantai 8.5

Perjantai
Viikon viimeinen päivä ja viimeinen tsemppi!

 

Matematiikka

 

Tänään tehdään vielä harjoitustehtäviä sivulta 192-193. Kaikki tehtävät tehdään siltä aukeamalta!

Muista kysyä heti apua opelta, jos tarvitset.

 

Äidinkieli

 

Olemme harjoitelleet tällä viikolla, mikä on tietoteksti ja olet tehnyt siihen liittyviä tehtäviä. Tänään sinun pitäisi tehdä oma tietoteksti. Oppikirjassa on ohjeet, miten hyvä tietoteksti tehdään. Ota s. 110-111 oppikirjasta ja lue tarkasti kirjan ohjeet. Sen jälkeen ala työstää ohjeiden mukaan omaa tietotekstiä.

 

Muista erityisesti kirjoittaa asiatekstiä ja muista, että tiedon täytyy pitää paikkaansa.

 

Uskonto

 

Alla on lista sanoista, jotka liittyvät johonkin uskontoon. Etsi kirjan avulla, mihin uskontoon asia kuuluu. Kirjan sivut 64-75 auttavat tehtävän tekemisessä. Kirjoita sana vihkoosi ja sen perään mihin uskontoon se kuuluu.

 

 1. Uspenskin katedraali
 2. Pyhän Henrikin katedraali
 3. Moskeija
 4. Muslimi
 5. Koraani
 6. Toora
 7. Jahve
 8. Daavidin tähti
 9. Risti
 10. Allah
 11. Menora
 12. Synagoga
 13. Kirkko
 14. Rippituoli

Torstai 7.5

Heippa

Tässä tämän päivän tehtävät. Loppuviikon tsemppi vielä päälle. Muista tehdä tehtävät huolellisesti!

Liikunta

Valmistaudutaan tulevaan äitienpäivään. Äitienpäivänä on tapana poimia valkovuokkoja äideille sekä isoäideille. Lähde etsimään lähipiiristäsi valkovuokkoja. Pistä paikat muistiin, jotta voit käydä noukkimassa sunnuntaina nätiksi kimpuksi. Jos valkovuokkoja kasvaa tutussa paikassa, koita löytää jokin uusi paikka. Muista kulkea turvallisesti sellaisella alueella, johon olet saanut kotoa luvan.

 

Lisäksi liikunnantunnilla tehdään hieman jumppaa. Jotta jaksaa tehdä koulutöitä ja puuhata kotona, täytyy pysyä kunnossa.

Tehdään seuraava treeni ulkona!

 1. Hyppää kyykkyhyppyjä eteenpäin niin kuin sammakko, tee vähintään 10 hyppyä putkeen.
 2. Me makaamaan selällesi maahan. Sitten nosta jalat suorana ylös ja laske taas alas. Tee 10 kpl
 3. Mene seuraavaksi konttausasentoon. Sitten nosta oikea käsi sekä vasen jalka samaan aikaan ilmaanàlaske sitten alas ja nosta vasen käsi sekä oikea jalka. Tee näin 10 kertaa.
 4. 10 x-hyppyä. Eli tee vartalollasi ensin I sitten X! 
 5. Ja vielä hyppää ylös niin, että polvet nousevat mahdollisimman korkealle.

Tee yhteensä kaksi kierrosta liikkeitä. 

 

Jos et ymmärrä jotakin liikettä tai on ongelmia, ota yhteyttä heti niin ope voi näyttää!

 

Ympäristötieto

Lintujen tarkkailubingo. Tee vihkoosi bingoruudukko, jossa on 3 ruutua vierekkäin ja 3 ruutua allekkain eli yhteensä 9 ruutua. Kirjoita jokaiseen ruutuun yksi asia alla olevasta listasta. Kun bingo ruudukko on täynnä, mene ulos ja laita aina rasti sen asian kohdalle, minkä bongasit. Kun olet saanut bingon, lähetä kuva opelle bingostasi!

 

Lintu liikkuu maassa.

Lintu laulaa.

Lintu pyydystää matoja.

Lintu lentää oksalle.

Lintu istuu oksalla.

Lintu kuljettaa ruokaa nokassaan.

Lintu menee pesälle.

Poikaset piipittävät pesässä.

Lintu lentää taivaalla.

 

Matematiikka

Tänään teet yhden sivun verran tehtäviä. Olemme nyt sivulla 189. Selaa siitä sivusta taaksepäin ja etsi tehtävät, joissa kaipaat harjoitusta. Jos olet tehnyt jokaisen tehtävän kirjasta, saat tehdä sivun 191. 

 

Kysy opettajalta, jos et ymmärtänyt, mitä pitää tehdä!

 

Kuvaamataito

Tänään olisi tarkoitus askarrella kortti äidille tai isoäidille. Tehdään äidille kädet niin kuin käsitöissäkin, mutta kirjoitetaan sormiin ihania asioita äidistä. Kirjoita, mikä on äidissä kivaa ja mikä on paras asia äidissä. Kirjoita kaikkiin sormiin. Jos on enemmän asioita, voit kirjoittaa myös kämmeniinkin. 

Jos kotona on kartonkia, voit tehdä kädet siihen. Voit tehdä myös paperille. Tee oikein huolella ja siististi, jotta käsialasta saa selvää. Älä näytä korttia äidille, jotta se pysyy yllätyksenä. Kortin palautus opelle ei ole pakollinen, koska silloin äiti saattaisi nähdä kortin puhelimesta.

 

Muista ottaa yhteyttä heti, kun tarvitset apua tai ohjausta.

 

Terveisin

Ellimari

Keskiviikko 6.5

 

Uskonto

Olette tutustuneet eri uskontoihin. Käytä kirjaasi apuna ja kirjoita vihkoosi allekkain eri uskontoja, joita kirjassa mainitaan. Jätä aina uskonnon jälkeen yksi rivi tyhjäksi. Jos muistat uskontoja ulkoa niin hienoa, voit kirjoittaa ulkomuististakin. Kirjoita sitten jokaisen uskonnon jälkeen jokin asia, mikä liittyy siihen uskontoon.

 

Eli esimerkiksi:

Kristinusko

Kirkko

 

Äidinkieli

Tänään olisi lukukirjan lukua. Käytä kunnolla aikaa siihen, että luet kirjaa.

Toisella äidinkielen tunnilla on tarkoitus tehdä tehtäväkirjan tehtävät sivulta 76-77. Tee tehtävät huolella ja ajatuksella. Muista lukea tehtävänanto todella hyvin, jotta ei tule huolimattomuusvirheitä.

 

 

Muista palauttaa tehtävät.

Terveisin Ellimari

Tiistai 5.5

Heippa

Täällä Ellimari ja toimin Villen sijaisena väliaikaisesti tästä päivästä eteenpäin! Jatketaan samalla tavalla kuin Villen kanssa olette tottuneetkin. Minulla on Villen työpuhelin, joten minut saa kiinni sitä kautta ja heti kun saan wilmatunnukset, olen yhteydessä myös siellä.


Käsityö

Sunnuntaina on äitienpäivä ja sen kunniaksi käsitöissä tehdään äidin auttava käsi. Eli piirrä paperille molempien käsiesi ääriviivat. Laita kämmenesi paperille ja tee lyijykynällä siististi ääriviivat. Kirjoita sitten paperille jokaisen sormen kohdalle jokin kotityö, jonka suoritat. Eli yhteensä 10 kotityötä.

Voit kirjoittaa esimerkiksi tiskikoneen tyhjennys, roskien vienti, pyykkikoneen tyhjennys, imurointi, terassin pesu, haravointi, klapien kantoa sisälle, vaatteiden viikkaus… Voit keksiä itse hyviä kotitöitä, joissa pystyt auttamaan.

Kun olet tehnyt kaikki tehtävät, kirjoita päivämäärä paperiin, jossa ovat äidin auttavat kädet piirrettynä. Muista, että päivämääräksi tulee viimeisen tehtävän suorittamispäivä. Ja tietysti se on ennen äitienpäivää. Lähetä kuva paperista heti, kun olet suorittanut koko tehtävän.

Kertaus:

 1. Piirrä kädet paperille
 2. Kirjoita kotityöt sormiin (10kpl)
 3. Tee kotityöt
 4. Kirjoita paperille päivämäärä, jolloin sait tehtävät tehtyä
 5. Lähetä kuva

 

Äidinkieli

Tänään tutustutaan hieman tietotekstiin. Tietotekstin tarkoituksena on antaa lukijalle tietoa jostakin asiasta. Oppikirjan sivulla 108-109 on tietoteksti koirien viestinnästä.

Muistathan, että pääotsikko löytyy aina ensimmäiseksi. Se on isoin ja se kertoo, mistä tekstissä puhutaan. Väliotsikot ovat tekstin keskellä ja ne kertovat, mistä siinä kappaleessa kerrotaan.

Tee vihkoosi tehtävät 1-3 oppikirjan sivulta 109.

 

Matematiikka

Seuraavaksi olisi vuorossa kymmen- ja sataluvut kertolaskussa.

Katso tarkasti s. 186 yläreunan kuvaa. Siinä on viisi kappaletta punaisia 100 neliöitä päällekkäin. Niistä on tehty kertolasku punaisen tornin alle.

Huomaa, että nollat on merkitty punaisella. Voit ensin laskea, mitä on 5 kertaa 1 ja siirtää nollat vastauksen perään. Eli 5*1=5  5*10=50  5*100=500
Katso seuraavat tornit. Ne on laskettu samalla tavalla.

 

Tee tehtävät sivulta 186-187 sekä mökki 42.

Lopuksi

Soitellaan tai viestitellään, jos tulee vaikeuksia tai on vaikea ymmärtää jotakin asiaa! Muista kysyä, että pääset tehtävissä eteenpäin.

Tarkistan maanantaina palautetut tehtävät tiistain aikana ja sitten laitan palautetta teille heti tulemaan.

Tsemppiä koulupäivään!
Terveisin Ellimari

Maanantai 4.5.2020

Hei!

Toivottavasti teillä oli iloinen ja rentouttava vappu. Nyt eletään jo toukokuuta ja viimeinen kuukausi koulua enne kesälomaa on käsillä. 

Tänään opiskelemme matikkaa, äidinkieltä ja ympäristötietoa.

 

Matematiikka:

Seuraavaksi siirrymme matematiikassa kertaamaan laskujärjestystä. Laskuissa on yhteen- ja vähennyslaskuja sekä jako- että kertolaskuja.

On tärkeää muistaa oikea laskujärjestys, jotta laskusta saadaan oikea vastaus. Väärällä laskujärjestyksellä saadaan aivan väärä vastaus.

Oikea laskujärjestys on

1.Kerto- ja jakolaskut, vasemmalta oikealle.

2.Yhteen- ja vähennyslaskut, vasemmalta oikealle

Jos laskussa on tasa-arvoisia laskutoimituksia, lasketaan ne aina edeten laskussa vasemmalta oikealle.

Seuraavan linkin takaa löytyy hyvä video, jossa kerrotaan oikeasta laskujärjestyksestä havainnollisesti. Videossa ei käsitellä jakolaskuja, mutta ne ovat laskujärjestyksessä samassa asemassa kuin kertolaskut.

https://www.youtube.com/watch?v=ri5Dpq1SRPM&t=160s

Katso video ajatuksella.

-Tee kirjan sivuilta 182-183 löytyvät perustehtävät ja mökki41 sivulta 185. Lisurit voit tehdä halutessasi.

-Jos tekemisessä on hankaluuksia niin laita viestiä tai soita niin katsotaan yhdessä lisää.Äidinkieli:

Tarinan kirjoittaminen. Kirjoita vapaa aiheinen kertomus/tarina tietokoneella, käyttäen käytössä olevaa tekstinkäsittelyohjelmaa.

-Tarinan tulee sisältää vuoropuhelua.

-Tarinan minimi pituutta en anna, jokainen tietää itse mihin pystyy.

-Tätä ei tarvitse palauttaa päivällä. Toivottavaa olisi, että jokainen pystyisi palauttamaan tekstin kuintenkin viimeistään tiistaina.

-Palauta kirjoitus sähköpostiini ville.anttila@rauma.fi

-Ota yhteyttä jos tämän kanssa tulee ongelmia.

 

Ympäristöoppi:

Muutolinnut palaavat Suomeen keväällä. Muuttolinnut pesivät Suomessa, eli saavat poikasia.

Muuttolinnut valtaavat itselleen reviirin, eli alueen jossa ne elävät ja pesivät

Ennen pesintää koiras kosiskelee naaraita soitimella, soitimen tarkoitus on saada naaraspuolinen lintu kiinnostumaan koiraasta. Soitimen aikana uroslintu ajaa myös muut koiraat pois omalta reviiriltään.

Naaraiden tehtävä pesinnän aikana on huolehtia munista ja poikasista. Koiras auttaa naarasta.

-Kappaleessa 33 selitetään lisää muuttolintujen pesinnästä. Lue kappale huolella läpi

-Tee kappaleeseen iittyvät tehtävät 1-3 sivulla 157

 

Ville

Lisää vapputehtäviä

Koulumme Pedanetin etusivulta löytyy Niina M-K:n tekemä hieno ilmapallotehtävä. Lähettäkää vastaukset minulle niin katsotaan kuinka hyvin kouluamme tunnette.

Torstain koulupäivä 30.4.2020

Hei!

Tänään teemmekin jotain aivan muuta kuin perinteisiä kouluhommia. Tänään vietämme aikaa askartelun ja talenttien parissa.

 

Askartelu:

Ohessa on muutama linkki videoihin joissa on muutamia ajatuksia vappuun liittyvistä askarteluaiheista. 

-Valitse jokin alla olevista ideoista tai jos sinulla on joku ajatus itselläsi mitä vappuun liittyvää voisit askarrella niin voit toteuttaa myös sen.

-Lähetä kuva valmiista tuotoksesta minulle.

vappuhuiska 1

https://www.youtube.com/watch?v=1YVRjGcggts

vappuhuiska 2

https://www.youtube.com/watch?v=NCkmm7tJuZo

naamari

https://www.youtube.com/watch?v=RuIOCJo7GiE

naamari 2

https://www.youtube.com/watch?v=FL8epFLWm_c

 

Talent: 

Jokainen on jossain hyvä. Meillä kaikilla on taitoja joita muut eivät välttämättä osaa. Nyt haluaisinkin nähdä mitä te osaatte. Mikä on teidän talenttinne?

-Lähetä minulle lyhyt video jossa esität oman talenttisi.

 

 

Oikein iloista ja hauskaa vappua kaikille!

Ville

Keskiviikon 29.4.2020 koulupäivä

Hei!

Tänään opiskelemme uskontoa, äidinkieltä, matematiikkaa sekä musiikkia. Tehtävänannot ovat tänään kovin lyhyitä, mutta tekemistä riittää.

 

Uskonto:

Tällä kertaa emme tarvitse kirjaa lainkaan, jos et siitä sitten halua katsoa hieman vinkkiä tehtävään.

Maailma on täynnä hienoja kirkkoja ja muita uskonnollisia rakennelmia ja kohteita. Seuraavaksi lähdemmekin kuvamatkalle ja tarkastelemaan uskonnollisia rakennuksia ja rakennelmia. Suomessa ja ulkomailla. 

-Etsi netistä kuvia mielestäsi hienoista kohteista, jotka jollain tavalla liittyvät uskontoon. Hyödynnä kuvahakupalvelua niin löydät kuvia helpoiten. Lähetä minulle kuvat kolmesta eri kohteesta. Kirjoita saatteeksi, mikä rakennus tai rakennelma on ja missä se on. Kuvat voit lähettää vaikka kuvakaappauksina (screenshot) tai jos pystyt jakamaan ne muutoin.

 

Äidinkieli:

Jatketaan vielä aakkostamisharjoituksia tehtäväkirjasta.

-Tehtäväkirjan sivuilla 73-75 on lisää harjoituksia. Tehtäviä on paljon, mutta yritä jaksaa tehdä kaikki huolella.

 

Matematiikka:

Kertotaulujen kertaus jatkuu. Nyt vuorossa 3,6,7 ja 9 kertotaulut.

- Tee klirjan sivuilla 178-179 olevat tehtävät + mökkki40. Jos tuntuu helpolta voit laskea myös "lisurit"

 

Musiikki:

-Ohjeet tulee Leenalta

 

Ville

käsityö 28.4.2020

Heippa! 

Ollaan jo huhtikuun lopussa, aika rientää! Toivottavasti kaikilla on sujunut etäopiskelu hyvin ja ennen kaikkea olette olleet terveinä !

 

Tässä tämän viikon käsityön tunnit luokallenne! Ollaan jo pitkällä keväässä ja sanotaan, että keväällä värit puhkeavat kukkaan, niin kuin luontokin eli...

Tehtävä väreistä

 1.  Mikä on lempivärisi? Onko niitä useita? Osaatko kertoa miksi juurit tämä väri/värit?
 2. Entäpä muut värit...Mikä väri saa sinut iloiseksi? Mikä surulliseksi?
 3.  Arvaa perheenjäsentesi lempivärit? Kysy, olitko oikeassa.
 4.  Suunnittele lempiväristäsi huonekalu! Kirjoita ja suunnittele paperille. Mikä huonekalu on kyseessä...sohva, pöytä, nojatuoli, lipasto, kaappi, aurinkotuoli ulos....vai mikä?! Tee tehtävät 1-4 paperilla ja lähetä siitä kuva Ville-opettajallesi!

 

Mukavaa loppuviikkoa ja vappua sinulle ja perheellesi!

Hanne

Tiistain 28.4.2020 koulupäivä

Hei ahkerat koululaiset (ja ahkerat vanhemmat)!

Tänään meillä on opiskelemme matikkaa, äidinkieltä, käsitöitä sekä englantia.

Matematiikka:

Seuraavaksi siirrymme uuteen jaksoon joka keskittyy kertaamaan kolmannen luokan matematiikan yhtä tärkeimmistä asioista, KERTOTAULUJA ja LASKUJÄRJESTYSTÄ. 

Ensin kertausvuorossa on 2,4,5,8 ja 10 kertotaulut.

-Tee kirjan sivuilla 174-175 olevat tehtävät sekä mökki 39 sivulta 177 huolella. Yritä saada kertolaskut laskettua ilman, että katsot niitä mistään. "Lunttaamalla" et huijaa kuin itseäsi. Jos jaksat ja haluat voit tehdä myös lisurit. Lisurit kannattaa ilman muuta tehdä jos perustehtävät tuntuu liian helpoilta.

 

Äidinkieli:

Seuraava opiskeltava asia äidinkielessä on aakkostaminen. Tietosana kirjojen takaa löytyy usein HAKEMISTO. Hakemistossa asiat on laitettu aakkosjärjestykseen A:sta alkaen. Näin kirjasta on helpompi hakea juuri haluamansa tieto.

*Sanat aakkostetaan aina ensimmäisen kirjaimen mukaan. Jos ensimmäiset kirjaimet on samat siirrytään aina seuraaviin, niin kauan kunnes eroavaisuus löytyy. 

*Nimet aakkostetaan aina ensin sukunimen mukaan. Jos sukunimi on sama, katsotaan etunimiä.

*Kirjastossa kirjat on järjestetty kategorioittain aakkosjärjestykseen kirjailijan nimen mukaan.

-Lukukirjan sivuilla 106-107 on tehtäviä aakkostamiseen liittyen. Lue ensin ohjeet aakkostamisesta vielä kirjasta.

-Tee tehtävät lukukirjan sivuilta 106-107

-Ota minuun yhteyttä jos tarvitset apua!

 

Käsityö:

-Koko luokan yhteiset ohjeet tulee myöhemmin Hannelta.

 

Englanti:

-Ohjeet tulevat englannin opettajalta.

 

Ville

Maanantai 27.4.2020

Hei!

Viikonloppu on ohi ja on aika taas palata koulutehtävien ääreen. Toivottavasti teillä oli mukava ja virkistävä viikonloppu. Kevät on jo pitkällä ja kesä tulee kohisten. Tällä viikolla ei koulua olekkaan kuin neljä päivää. Koska perjantaina vietämme vappua. 

Tänään opiskelemme ympäristöoppia, matematiikkaa ja äidinkieltä.

 

Ympäristöoppi:

Nyt on loistava aika nikkaroida linnunpönttöjä ja ripustaa niitä puihin. Muuttolintuja saapuu takaisin Suomeen ja monet niistä tarvitsevat itselleen pöntön asumuksekseen, jotta ne voivat lisääntyä. Voit kysyä josko vanhempasi voivat auttaa sinua tekemään pöntön. (Tämä ei siis ole mikään pakollinen tehtävä)

Kirjan kappaleessa 32 kerrotaan tarkemmin muutamasta muuttolinnusta jotka palaavat näin keväisin takaisin Suomeen. Kappaleessa esitellään kottarainen, pajulintu, räystäspääsky ja kirjosieppo.

-Lue kappale 32 sivuilta 150-152.

-Tee kappaleeseen liittyvät tehtävät 1-2 sivulta 152. 

 

Äidinkieli:

Viimeksi kävimme läpi sisällysluettelon käyttämistä ja teimme muutaman tehtävän lukukirjasta. Tänään jatkamme harjoituksia tehtäväkirjasta.

-Tehtäväkirjan sivulla 72 on tehtäviä liittyen sisällysluetteloon. Tee nämä tehtävät.

-Lue taas jotakin kirjaa vähintään puoli tuntia ja raportoi lukemisestasi taas minulle lyhyesti. 

-Muista päivittää myös lukupäiväkirjaasi. Joiltain jäi perjantaina lukupäiväkirjasta kuva lähettämättä.

 

Matematiikka:

Seuraavaksi katsomme desimaalilukuja hieman eritavalla. 

-Kirjan sivuilla 170-171 on projektitehtäviä. Tehdään niistä seuraavat:

-MITATKAA, tarvitset avuksesi rullamittaa tai muuta pidempää mittaa. Jos sellaista ei ole käytössä voit jättää tehtävän tekemättä.

-KEKSIKÄÄ

-KUVATKAA, lähetä minulle kuva ainakin kolmesta desimaaliluvusta.

-KIRJOITTAKAA, kirjoita virkkeitä tai pieni tarina jossa esiintyy desimaalilukuja. Muita osia ei tarvitse tehdä.

 

Ville

 

 

Perjantain koulupäivä 24.4.2020

Hei!

Taas on yksi viikko takana ja perjantai on koittanut taas. Yhdet tehtävät vielä ja saamme taas huilata hetken. Aika rientää kovaa. 

Tänään opiskelemme matikkaa, äidinkieltä, uskontoa, englantia ja musiikkia

 

Matematiikka:

Kertaustehtäviä ja oppimisen mittausta. Tänään teemme siis lisää kertaustehtäviä ja samalla mittaamme hieman sitä miten jakson asiat on jäänyt mieleen.

-Tee "katsastus" sivulta 166 ilman, että kysyt apua keneltäkään tai katsot kirjasta. Lähetä kuva minulle sivusta kun olet saanut tehtyä, niin minä tarkistan sen.

-Jatka työskentelyä kertaustehtävien merkeissä sivuilla 167-169. 

 

Äidinkieli:

Sisällysluettelo löytyy lähes joka kirjasta. Kertomus- ja runokirjoista se usein puuttuu, mutta lähes kaikista muista kirjoista se löytyy. Sisällysluettelo löytyy joko kirjan takaa tai etusivuilta. Sisällysluottelon avulla on kirjoista helppo hakea tarvitsemaansa tietoa, niin ettei tarvitse koko kirjaa kahlata läpi. Sisällysluettelon käyttämisen oppiminen on siis tärkeä taito jota kannattaa harjoitella. 

Sisällysluettelo on usein jaettu osiin, jotka on nimetty jaksoittain, jotta tiedon hakeminen on helpompaa. Sen lisäksi sisällysluettelosta löytyy sivut mistä kyseiseen asiaan löytyy tietoa.

-Lukukirjan sivulla 104 on esimerkki sisällysluettelosta. Opas lienee se jota Kerppu kaipasi edellisessä tekstissä. 

-Tee sivulta 105 löytyvät tehtävät 1-3

 

Uskonto:

Seuraavaksi tutustumme yhteen maailman vanhimmista uskonnoista eli juutalaisuuteen. Sekä islamin usko, että kristinusko pohjautuvat kummatkin juutalaisuuteen. Näitä kolmea uskontoa kutsutaankin yhteisellä nimityksellä Abrahamin perilliset. 

-Lue kappale 20 ajatuksella läpi sivuilta 72-73.

-Tutki sivujen 74-75 kuvia ja tee tehtävät 1-2 sivulta 74

 

Englanti:

-Ohjeet tulevat englannin opettajalta.

Musiikki:

-Ohjeet tulevat Leenalta.

 

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ville

Torstain koulupäivä 23.4.2020

Hei!

Tänään opiskelemme matikkaa, ympäristötietoa, kuvista ja liikuntaa

 

Matematiikka:

Olette hienosti saaneet laskettua tehtäviä ja oppineet perusteet desimaaliluvuista. Loistavaa! Seuraavaksi onkin kertaustehtävien vuoro. Kerrataan ensin desimaalilukujen yhteen ja vähennyslaskua. Muistakaa katsoa tarkkaan onko kysymyksessä vähennys vai yhteenlasku kun laskette.

-Tee kirjan sivut 163-165.

 

Ympäristöoppi:

"Kuu kiurusta kesään

Puoli kuuta peipposesta

Västäräkistä vähäsen

Pääskysestä ei päivääkään"

Vanha suomalainen loru kertoo siitä miten kevään edistymistä pystyy seuraamaan muun muassa siitä milloin muutolinnut palaavat takaisin Suomeen. Oletko jo nähnyt jossain kiurun tai peipposen?

Suomalainen linnusto jaetaan kahteen pääryhmään sen mukaan lähtevätkö ne talveksi lämpimään vai ovatko ne täällä ympäri vuoden.

PAIKKALINNUT on sopeutuneet elämään Suomessa myös talvella.

MUUTTOLINNUT viettävät talven etelässä ja palaavat pesimään Suomeen keväällä

-Lue tarkasti kappale 31 sivuilta 144-149 läpi. Keskity lukemaasi.

-Tee sivun 149 tehtävät 1-3. Halutessasi voit tehdä myös tehtävät 4-5 (katso myös kuviksen ohje jos teet nämä).

 

Kuvaamataito:

-Ympäristötiedontunnilla luimme asioita linnuista. Nyt pysyttelemme lintuaiheessa ja tehtävänänne on piirtää mahdollisimman tarkkaan joku Suomessa pesivä lintu. Voit ottaa mallia joko kirjan kuvista tai netistä, voit myös lähteä pihalle piirtämään jos sattuisi näkymään mielenkiintoisia lintuja piirrettäväksi. Tekniikka on vapaa. Voit käyttää vesivärejä, puuvärejä tai vaikka tusseja.

Työnjälki pitää olla sen näköistä, että työn eteen on oikeasti nähty vaivaa. Eli panosta ja tee työ rauhassa. Viidessä minuutissa ei hyvää kuvaa pysty piirtämään.

 

Liikunta:

-Harjoitellaan taas taitoja. Nyt pitäisi jo olla jotain kehitystäkin tapahtunut. Harjoittele taas vähintään puolituntia. 

 

Ville

Keskiviikon koulupäivä 22.4.2020

Hei!

 

Tänään opiskelemme äidinkieltä, uskontoa, ympäristöopppia ja musiikkia.

 

Äidinkieli:

Keskittyvä lukeminen ja luetun ymmärtäminen. 

Äidinkielen lukukirjan sivuilta 102-103 löytyy teksti nimeltä "Kerppu ja tyttö".

-Lue teksti huolella ja keskittyen läpi.

-Tee sivulta 103 tehtävät 1-3. Vastaa tehtävissä yksi ja kolme kokonaisin virkkein!

 

Ympäristöoppi:

Seuraavaksi tutustumme siihen mitä tarkoitaa ravintoketju. 

*Ravintoketju muodostuu seuraavista osista. Ensimmäinen ravintoketjun osa on KASVIT---> seuraavaksi tulee KASVINSYÖJÄT----> Sitten PETO----> ja lopuksi RAADONSYÖJÄ.

*Ravintoketju muodostuu siis toisiaan syövistä osista.

*Ravintoketju on siis oikeastaan perusta kaikelle elämälle maapallolla.

*Aurinkoa pidetään ravintoketjun ensimmäisenä osana, sillä se mahdollistaa kaiken kasvun.

-Lue kappale 30 sivuilta 140-142. 

-Tee tehtävät 1-3 kappaleeseen liittyen sivulta 142

 

Uskonto:

Seuraavaksi tutustumme hieman lisää maailman toiseksi suurimpaan uskontoon eli islamiin.

*Islamin uskoisesta henkilöstä käytetään nimitystä muslimi

*Muslimien pyhäkirja on nimeltään koraani. Se on kirjoitettu arabiaksi ja sitä luetaan oikealta vasemmalle.

*Muslimien kirkkoa kutsutaan moskeijaksi.

-Lue kirjasta kappale 19 sivuilta 68-69 ja tutustu sivujen 70-71 kuvaan moskeijasta.

-Vastaa sivun 71 kysymyksiin 1-2

 

Musiikki:

-Ohjeet tulee Leenalta

 

Ville

Tiistain koulupäivä 21.4.2020

Hei!

Kävin hakemassa tänään kirjoittamanne kirjeet koululta. Ne olivat valtavan hienoja ja koskettavia. Aivan mahtavaa! Kiitos!!!

 

Tänään opiskellaan äidinkieltä, matematiikkaa, englantia ja käsitöitä

Äidinkieli:

Kirjoititte hienot kirjeet minulle, mutta nyt vielä harjoittelemme asiaa hieman lisää.

-Tehtäväkirjan sivuilla 70-71 on kaksi harjoitusta. Kirjoita niin hyvin kuin osaat. 

 

Matematiikka:

Desimaalilukujen vähennyslaskua. 

Alla olevalla videolla käydään läpi vähennyslaskun periaatetta. Katso taas video ajatuksella läpi ja samalla tutki omaa kirjaa, jotta näet myös mitä siellä kuvataan ja miten.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKIQE8jGDIg&t=15s

-Tee perusaukeama sivuilta 158-159 ja mökki35 sivulta 161. Lisurit voit tehdä jos haluat.

 

Käsityöt (kaikille):

Haastattele vanhempiasi ja isovanhempiasi (jos et näe heitä, voitko soittaa heille?).
- Mitä käsitöitä he tekivät koulussa?
- Mikä oli heidän lempikäsityönsä koulussa?
- Onko heillä tallessa jotain koulukäsitöitä, joita he voisivat näyttää sinulle?
- Tekevätkö he nykyään käsitöitä? Jos tekevät millaisia?
- Voit keksiä lisäksi omia kysymyksiä.

Etsi vaatteistasi niiden hoito-ohje merkintöjä.
Kurkista vaatteiden sisälle ja etsi niistä lappu, jossa lukee miten vaatetta voi pestä ja hoitaa. Lapuissa lukee myös mitä materiaalia vaatteesi on.
Selvitä:
- Missä vaatteesi on valmistettu?
- Mistä materiaaleista vaate on tehty?
- Miten vaatteen saa pestä?
Apua saat näistä linkeistä:
http://www.teknokemia.fi/fin/pesu-_ja_puhdistusaineet/pyykinpesun_tietopaketti/pesuohjeet/
https://www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/pyykki/hoito-ohjemerkit/
https://www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/pyykki/pese-oikein/
- Kun pestään pyykkiä, miten se kannattaa lajitella?
- Mitä ennen pyykinpesua kannattaa tehdä vaatteille, joissa on taskuja, vetoketjuja ja nappeja?
- Miksi vaatteita ei kannata pestä liian kuumassa vedessä?

 

Englanti:

-Ohjeet tulevat enkun opelta

 

Ville

Maanantai 20.4.2020

Hei!

Viikonloppu on takana ja on aika palata koulukirjojen ääreen, Toivottavasti teillä oli rentouttava viikonloppu ja olette taas valmiit koulun käyntiin. 

Tänään opiskelemme matematiikka, äidinkieltä, ympäristöoppia ja liikuntaa

 

Matematiikka:

Seuraavaksi opiskelemmme desimaalilukujen yhteenlaskua. Meilllä on olliut desimaaliluvuissa käytössä kymmenesosat. Nyt kun aloitamme yhteenlaskut on muistettava, että jos kymmenesosia tulee täyteen kymmenen, siitä tulee jo yksi kokoinen.

Alla on linkki jossa käydään taas hieman läpi yhteenlaskua kymmenesosilla. Katso video keskittyen läpi ja pidä samalla oma kirja edessäsi jotta voit samalla tutkailla sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=iYi3lk4znWk

Tämä asia voi olla hankala sisäistää. Jos et saa apua videolta ja kirjasta, niin laita minulle viestiä niin käydään asiaa läpi vaikka videopuhelun välityksellä.

-Tee kirjan aukeama 154-155 ja sivulta 157 mökki35. Halutessasi voit tehdä myös lisurit.

 

Ympäristöoppi:

Seuraavaksi palaamme taas käsittelemään hieman perhosia. Asiasta jo joskus aiemmin koulussa puhuimmekin kun käsittelimme hyönteisiä. Nyt tutustumme hieman enemmän ja tarkemmin nimenomaan perhoseen.

*Perhonen kuuluu hyönteisiin. Sillä on kolmiosainen ruumis, sekä kuusi jalkaa.

*Perhonen käy läpi täydellisen muodonvaihdoksen muuttuessaan munasta perhoseksi. (Täydellinen muodonvaihdos tunnetaan myös nimellä metamorfoosi.)

-Täydellisen muodonvaihdoksen vaiheet ovat: MUNA--->TOUKKA--->KOTELO--->AIKUINEN

*Perhoset jaetaan kahteen ryhmään:

-Päiväperhosiin jotka ovat värikkäitä ja lentävät päivisin.

-Yöperhosiin jotka ovat tummia ja harmaita, vaatimattoman värisiä. Yöperhoset lentävät pääsääntöisesti öisin.

 

-Lue kappale 29 huolella läpi ja tee kappaleeseen liittyvät tehtävät1-3 sivulta 138

 

Äidinkieli:

-Lukutunti. Valitse itsellesi mieleistä lukemista, kirja tai lehti. Lue valitsemaasi tekstiä vähintään puoli tuntia. Tämän jälkeen lähetä minulle kuva lukemastasi kirjasta tai lehdestä ja kerro lyhyesti mitä tekstissä tapahtui. Kirjoita muutamalla sanalla tai lähetä se ääniviestinä.

Käyn iltapäivällä koululla katsomassa oletteko saaneet kirjoitettua viikonlopun aikana kirjeitä. Jos et vielä ole kerennyt kirjoittaa niin aamulla on aikaa vielä hetki.

 

Liikunta:

-Uuden taidon opettelu jatkuu. Harjoittele vähintään puoli tuntia. Raportoi edistymisestä.Ville

Perjantain koulupäivä 17.4.2020

Hei!

Niin se meni tämäkin viikko ja nyt on jo perjantai. Viikonloppu siintää jo edessä ja saadaan taas huilata muutama päivä koulutöistä.

Tänään meillä on matematiikka, äidinkieltä, uskontoa, englantia sekä musiikkia.

 

Matematiikka:

Seuraavaksi vuorossa on kertaustehtäviä jo opituista jutuista. Kertaus on opintojen äiti. Ohjeistus on tässä kohtaa hirmu suppea.

-Tee tehtäväkirjan sivut 151-153 jos joku asia askarruttaa, niin kysy minulta.

 

Äidinkieli:

Seuraava asiamme on kirjeen kirjoitus. Oletko koskaan kirjoittanut kenellekkään kirjettä? Korttia? 

Lukukirjan sivuilla 98-99 on malleja kirjeen ja kortin kirjoittamisesta.

-Tehtävänänne on kirjoittaa seuraavaksi kirje tai kortti. Kirjoita se minulle. Kirjoita siihen miltä sinusta tuntuu, mikä on ollut kivaa, mikä on ollut tylsää, kaipaatko kouluun, mitä koulussa kaipaat, mitä olet tehnyt, mitä aiot tehdä kun tämä poikkeusaika on ohi, odotatko jo kesää... Voit kirjoittaa ihan mistä haluat, mitä haluat.

Haluan tietää mitä teille kuuluu. Minulla on teitä jo ikävä.

Kirjesalaisuus tarkoittaa, että kukaan muu ei viestejä, kirjeitä tai kortteja lue kuin minä.

Muista laittaa kirjeeseen/korttiin selkeästi kenelle se on osoitettu. Osoitteeksi voi laittaa koulun osoitteen ja saajan nimeksi minun koko nimeni. Näin ne löytävät perille, vaikka joku muu postilaatikon tyhjentäisikin.

Toimita kirje tai kortti koulun postilaatikkoon viikonlopun aikana. Käyn ne hakemassa sieltä maanantai iltapäivällä. Jos jostain syystä et pysty sitä toimittamaan niin laita minulle viesti niin sovitaan uusi palautusaika.

 

Uskonto:

Uskonnon kirjan sivuilla 64-65 kertotaan hieman lisää luterilaisista, katolilaisista ja ortodoksisista kirkoista Suomessa.

-Lue kappale ajatuksella läpi.

-Vastaa seuraaviin kysymyksiin vihkoosi:

1.Miksi Turun tuomiokirkossa voi nähdä useita eri aikakauden rakennustyylejä?

2.Mitä ovat ikoni ja ikonostaasi?

3.Miten ortodoksisen kirkon sisustus eroaa luterilaisesta kirkosta?

4.Miksi Suomen katolisessa kirkossa järjestetään erikielisiä messuja?

 

Englanti:

-Ohjeet tulevat enkun opelta.

 

Musiikki:

-Ohjeet tulevat Leenalta.

 

Ville

 

Torstain koulupäivä 16.4.2020

Hei!

Pahoitttelut myöhäisestä läksyjen kirjaamisesta. 

Tänään opiskelemme ympäristötietoa, matematiikkaa, liikuntaa ja kuvista.

 

Ympäristöoppi:

Seuraavaksi siirrymme uuteen jaksoon, joka käsittelee kevään mukana tuomia muutoksia luonnossa. Kevät on uuden elämän aikaa, kun luonto taas pikku hiljaa palaa eloon talven jäljiltä. Tänä vuonna kevät tulikin paljon aikaisemmin kuin monena vuonna. Joko olet nähnyt kevään merkkejä? Leskenlehtiä? Perhosia? Muuttolintuja paluumatkalla Suomeen?

Kevään seuranta ja muutoksen tarkkailu on kivaa puuhaa, jota voi helposti tehdä vaikka omalla pihalla. Aloitammekin hieman myöhemmin projektin kevään etenemisen tarkkailuun liittyen. Sitä saatte kuitenkin vielä hetken odottaa.

Tänään perehdymme hieman tarkemmin kasveihin ja siihen mitä ne elääkseen tarvitsevat ja miksi kasvit ovat niin tärkeitä ihmisille.

*Kasvit ovat ihmisille elintärkeitä koska ne tuottavat happea. Ilman happea ei ihmiset ja eläimet kykenisi elämään.

*Kasvit toimivat ravintona sekä ihmisille, että monelle eläimelle.

*Kasvit tarvitsevat elääkseen seuraavia asioita: vettä, kasvualustan, lämpöä, ravinteita ja valoa

-Lue kappale 28 sivuilta 134-135. Keskity lukemaasi.

-Vastaa sivulla 135 oleviin kysymyksiin 1-3 vihkoosi.

 

Matematiikka:

Tänään perehdymme desimaalilukujen suuruusvertailuun. Desimaalilukujen suuruusvertailu on yksinkertaista. Ensin katsotaan kokonaisten määrää, jos siinä on eroa, kymmenesosilla ei ole väliä. Jos kokonaisia on luvuissa yhtä paljon, desimaaliluvun kymmenesosien paikalla oleva luku ratkaisee.

-Tee perusaukeama sivuilta 147-148 ja "mökki33". Halutessasi voit tehdä myös "lisurit"

 

Liikunta:

Nyt on hyvää aikaa opetella jotakin uutta. Haastan teidät kaikki harjoittelemaan jonkin uuden liikunnallisen taidon jota et vielä osaa. Mieti mikä voisi olla taito joka olisi hauska oppia. 

Jonglööraus, tasapainoilu ohuella puomilla tai vaikka narulla, Saatko harjanvarren tai sählymailan tai muun vastaavan pysymään otsasi päällä pystyssä?, jalkapallokikkailua, ilmaveivi sählymailalla ja pallolla, Opettele pomputtelemaan palloa pesäpallomailan päällä. Opettele pyörittämään palloa sormesi päällä.

Voit siis keksiä ihan mitä vain itse haluat. Haasta itsesi johonkin uuteen.

-Ota lyhyt muutaman sekunnin video ensimmäisistä harjoituskerroista jos voit niin pyydä vaikka sisarusta tai vanhempaa kuvaamaan, niin että näen mitä olet ajatellut alkaa harjoitella. Tämän jälkeen voit aina halutessasi lähettää minulle samanlaisia lyhyitä videoita kun edistyt.

 

Kuvaaamataito:

Lyijykynäpiirros. 

-Valitse kotoa joku mielestäsi mielenkiintoinen yksityiskohta. Se voi olla mikä tahansa. Ovenkahva, pistorasia, valokatkaisin, lamppu, kynttilänjalka, muki, hana... Mikä tahansa tuntuu sinusta mielenkiintoiselta. Älä kuitenkaan piirrä eläimiä, kasveja tai pehmoleluja. 

-Piirrä paperille valitsemasi kohta lyijykynällä mahdollisimman tarkkaan. Piirrä se juuri sellaisena kuin se on, mahdollsiimman tarkkaan omien taitojen mukaan.

 

Palautukset taas kuvina KAIKISTA tehtävistä.

 

Ville

Keskiviikon koulupäivä 15.4.2020

Hei!

Hienosti pääsitte taas loman jälkeen työnteossa vauhtiin. Olen teistä ylpeä! Hoidatte hienosti hommanne. Kiitos kuuluu siis myös ilman muuta vanhemmillekin. 

Tänään on luvassa uskontoa, äidinkieltä, matematiikkaa sekä musiikkia.

 

Uskonto:

Seuraavaksi jatkamme tutustumista eri uskontoihin ja tällä kertaa erityisesti Kristinuskon eri kirkkokuntiin. Kristittyjä on siis monenlaisia, niinkuin on kirkkojakin.

-Lukukirjan sivuilla 60-63 on teksti ja kuvia joissa kerrotaan Kristinuskosta ja sen eri kirkkokunnista. Lue teksti ajatuksella läpi ja tutki kuvia.

-Tee sivulta 63 tehtävät 1-3 vihkoosi. Vastaa kokonaisin lausein.

-Vastaa myös seuraaviin ksymyksiin:

1.Mistä kirkon voi tunnistaa?

2.Mitä tarkoittaa pyhäkkö?

3.Mihin käyttöön kirkkoja rakennetaan?

 

Matematiikka:

Desimaalilukujen käsittely jatkuu. Tänään käsittelemme miltei samaa kuin eilenkin, nyt vain murtolukujen osuus jää pois ja merkitään pelkkiä desimaalilukuja. 

Seuraavassa linkissä on jatko-osa eiliselle videolle. Siitä selviää hieman lisää deismaalilukujen merkitsemisestä.

https://www.youtube.com/watch?v=WcEJMSBfyoo

-Tee perusaukeama sivuilta 142-143 ja kotitehtävät "mökki 32". Halutessasi voit laskea myös "lisurit".

 

Äidinkieli:

Jatkamme viestien kirjoittamisen harjoittelua ja aloitamme "lukupäiväkirjan"

-Tehtäväkirjan sivuilla 68-69 on tehtäviä liittyen erilaisiin viesteihin. Tee tehtävät huolella ja keskittyen.

-Lukeminen on jatkuva läksy, jota en erikseen joka kerta tänne kirjoita. Nyt kuitenkin toivoisin aluksi pientä muistin virkistämistä tältä ajalta, kun emme ole normaalia koulua voineet käydä. Muistele mitä kirjoja olet tänä aikana lukenut ja kirjoita ne ylös.Tästä eteenpäin tehtävänänne on pitää lukupäiväkirjaa. Eli aina kun saatte jonkin kirjan luettua kirjatkaa tiedot siitä ylös sekä päivämäärä milloin saitte sen luettua. (Tiedoiksi riittää kirjan nimi, kirjailija, kirjalaji sekä sivumäärä.) Lähetä minulle joka perjantai kuva listasta jossa kirjat näkyvät. Katsotaan montako kirjaa kerkeätte lukea ennen kevättä.

 

Musiikki:

-Ohjeet tulevat Leenalta.

 

Palautukset kaikista tehtävistä taas kuvina.

Ville

Tiistain koulupäivä 14.4.2020

Hei!

Pääsiäisen miniloma on nyt takana ja on aika palata koulutehtävien pariin. Toivottavasti teillä oli oikein mukava pääsiäinen. Paluu opiskelujen pariin ei aivan sama ole kuin normaalisti, mutta toivottavasti pääsette taas hyvin kiinni tehtävien tekemiseen. Hyvistä ja tutuista rutiineista kannattaa pitää kiinni heti alusta asti, jotta paluu onnistuisi paremmin.

Tänään opiskelemme matematiikkaa, äidinkieltä sekä englantia.


Matematiikka:


Siirrymme uuteen jaksoon joka käsittelee desimaalilukuja. Desimaaliluvut ovat yksi tapa esittää osia kokonaisesta, murtolukujen ohella. Desimaaliluvut ovat arkielämässä käytetympiä kuin murtoluvut.

Ohessa linkki Youtube-videoon, jossa kerrotaan murtolukujen ja desimaalilukujen yhteydestä. Videolla selitetään kuvia käyttäen mitä yhteistä on murtoluvuilla ja desimaaliluvuilla.

https://www.youtube.com/watch?v=GJguhNsWSVU

-Katso video huolella läpi vaikka muutamaankin kertaan ja pidä samalla auki kirjan aukeamaa sivuilta 138-139. Videolla puhutaan suklaalevyistä, kirjassa on hieman erilaiset kuvat, mutta idea on sama.
-Tee perusaukeama sivut 138-139 sekä kotitehtävät "mökki 31". Jos aikaa ja intoa riittää voit tehdä myös "lisurit" sivuilta 140-141.
-Jos et saa ajatuksesta kiinni niin soita minulle vaikka videopuhelu tai laita viesti niin katsotaan asiaa vielä yhdessä.

Äidinkieli:

Luet parhaillaan viestiä, viestiä minulta sinulle. Tämän viestin tarkoitus on antaa sinulle ohjeita koulupäivän suorittamiseen ja tehtävien tekemiseen. Viestittelemme myös puhelimilla toisillemme ahkerasti, kuvin ja tekstein. Seuraavaksi harjoittelemme hieman lisää viesteistä ja viestien kirjoittamisesta.
Lukukirjan sivuilla 96-97 on tietoa erilaisista viesteistä.
-Tutustu sivun 96 viesteihin, sekä sivun 97 tietolaatikkoon viesteistä.
-Tee lukukirjan sivun 97 tehtävät 1-3. Kirjoittaessasi viestiä noudata tietolaatikon ohjetta kirjoittamisesta.

Englanti:

-Ohjeet tulee englannin opettajalta.


Palautukset taas vanhaan malliin kuvina. Mielellään ennen klo 16, jotta kerkeän ne vielä tarkistamaan samana päivänä
.

Ville

Torstain koulupäivä 9.4.2020

Hei!

Pääsiäisen miniloma on jo ovella. Kohta voimme huilata muutaman päivän koulutehtäviltä.

Ennen lomaa kuitenkin saatte vielä joitakin koulutehtäviä tehtäväksenne. Tänään tehtäviä on kuitenkin paljon vähemmän kuin normaalipäivänä. Kevennetty päivä ennen lomaa.

 

Uskonto/kuvis:

-Tutustu uskonnonkirjan sivuilta 84-87 löytyviin teksteihin pääsiäisen ajan tapahtumista. Lue ne kaikki läpi huolella.

-Tee asetelma joka kuvaa jotakin pääsiäisen ajan tapahtumaa.Voit käyttää asetelmaan mitä tahansa kotoa löytyviä tavaroita, esineitä, leluja, tai millä ikinä haluat tai mihin vanhemmat antavat luvan. Tee asetelmasta niin kuvaava kuin pystyt. Käytä tähän aikaa ja ajatusta. Ota valmiista tuotoksesta kuva.

 

Äidinkieli:

Kirjojen takakansiin kirjoitetaan yleensä lyhyt kuvaus siitä mitä kirja käsittelee, tai lyhyht kuvaus kirjan juonesta. Takakansia lukemalla saa paljon tietoa siitä millainen kirja on kyseessä.

-Tehtäväkirjan sivuilla 66-67 on tehtäviä tiedonhankintaan ja kirjojen takakansiteksteihin liittyen. Tee tehtävät.

 

Liikunta:

-Pidä pienimuotoista "päiväkirjaa" urheilusuorituksista pääsiäisen ajalta. Voit kirjoittaa asioita paperille ylös. Lähetä minulle pääsiäisen jälkeen tiistaina raportti pääsiäisen aikana tehdyistä suorituksista. Raportiksi kelpaa kuva paperista johon olet suorituksia kirjannut.

 

Rentouttavaa pääsiäisen aikaa kaikille!

Ville

 

Keskiviikon koulupäivä 8.4.2020

Tänään opiskelemme uskontoa, musiikkia, matikkaa ja ympäristöoppia

Uskonto:

Seuraavaksi tutustumme siihen mitä tarkoittaa että jokin on pyhää. Kun jokin asia on oikein tärkeä, tärkeämpi kuin mikään muu, siitä voidaan sanoa, että se on pyhä. Eriuskonnoissa pidetään eriasioita pyhinä. Eri kulttuureissa pidetään eriasioita pyhinä ja eri perheissäkin voidaan pitää eri asioita pyhänä. On tärkeää ettei kukaan tahallisesti loukkaa mitään sellaista mikä on toiselle pyhä. Se tuntuu aina erittäin pahalta. On tärkeää kunnioittaa tässäkin asiassa toisiaan.

-Lue kappale 16 sivuilta 58-59.

-Tee tehtävä 1 ja 2 sivulta 59 vihkoosi

 

Matikka:

Murtolukujakso tulee juuri päätökseensä. Ensimmäinen etäopiskeltu jakso. Hienosti olette tehneet töitä ja oppineet! Seuraavaksi vuorossa on kertaustehtäviä ja testi.

Noudata seuraavia ohjeita tarkasti.

-Laske testisivu samalla tavalla, kuin teemme sen koulussakin. Eli tee kaikki ne tehtävät jotka osaat, katsomatta kirjasta tai kysymättä apua. Tämän jälkeen lähetä siitä minulle kuva ja minä tarkistan sen.

-Tee sen jälkeen sivut 131-132 voit halutessasi tehdä myös sivun 133.

 

Ympäristöoppi:

Oletko koskaan huomannut paitaa päältäsi riisuessasi pientä kipinöintiä? Entä oletko koskaan saanut sähköiskua koskettaessasi jotakuta toista ihmistä tai metallista kaidetta tai kahvaa? Tämä johtuu hankaussähköstä, tällaiset sähköiskut ja kipinöinti ovat kuin salamointi pienoiskoossa. Seuraavaksi tutustumme hieman tarkemmin siihen miten salamointi ja ukkonen oikeastaan syntyvät.

-Lue kappale 27 lukukirjasta sivuilta 128-130 ajatuksella läpi. 

-Vastaa sivun 130 tehtäviin 1-3 vihkoosi.

 

Musiikki:

Ohjeet löytyvät Leenan sivuilta.

 

Palautukset taas viestillä kaikista tehtävistä.

Ville

Tiistain 7.4.2020 käsityö

 

Heippa!

 

Nyt, kun Ville palaili töihin, aloitimme yhteisten käsityötuntien pitämiset ! Viime viikolla oli Villen suunnittelemaa etäopetusta ja nyt on sitten minun vuoroni. 

Tänään nautitaan myös keväisestä säästä ja mennään käsityötunnilla ulos!!

- Hae pihalta/lähiympäristöstäsi oksia, risuja, lehtiä, pikkukiviä, käpyjä, kaarnaa, havuja yms. luonnonmateriaalia. 

- Valitse pihaltasi sopiva paikka, jossa on hieman tilaa, 

- Tee materiaaleistasi maataidetta ! Aiheena on lähestyvä pääsiäinen. Kuvaako taideteoksesi pääsiäismunaa, virpomisoksaa, tipua, pupua, pääsiäiskukkakimppua vai löytyykö siitä nämä kaikki?!!

- Ota valmiista teoksestasi kuva. 

- Lähetä kuva Villelle WhatsAppiin. 

 

Mukavaa päivää ja lähestyvää pääsiäistä!

Terveisin Hanne

Tiistain koulupäivä 7.4.2020

Hei/Huomenta!

Tänään opiskelemme matikkaa, äidinkieltä, englantia sekä hieman käsitöitä/kuvaamataitoa.

Matikka:

Murtolukujen yhteen- ja vähennyslaskujen kertausta.

-Tee sivut 127-129. Jos millimittari tehtävät sivulla 129 tuntuvat vaikeilta voit jättää ne tekemättä. Jos et muista jotakin, niin voit katsoa aiempia tehtyjä tehtäviä.

 

Äidinkieli:

Kirjastot ovat ikävä kyllä poikkeustilasta johtuen jouduttu sulkemaan. Kirjastot tarjoavat laajalti palveluita tiedonhankintaan, lukemiseen ja kulttuuriin.

-Tutki lukukirjan aukeamaa sivuilla 94-95. Tee tehtävät 2 ja 3. Kirjoita vastaukset vihkoosi kokonaisin virkkein.

Kertaamme myös sanaluokkia.

-Tee tehtäväkirjan sivuilta 64-65 löytyvät kertaustehtävät sanaluokista. Hae tietoa lukukirjasta jos et muista sanaluokkia.

 

Käsityöt/Kuvis:

-Ohjeet tulevat myöhemmin

 

Englanti:

-Ohjeet tulevat englanninopettajalta.

 

Palautukset taas tututtuun tapaan viestillä.

Ville

Maanantain koulupäivä 6.4.2020

Hei!

Toivottavasti teillä oli oikein rentouttava viikonloppu, jotta taas jaksaa aloittaa ahkeran opiskelun. Tällä viikolla työpäiviä on kuitenkin vain neljä, joten hieman kevyempi viikko edessä.

Tänään opiskelemme Matikkaa, Ympäristöoppia sekä äidinkieltä (samalla hieman kuvista).

 

Matikka:

Murtolukujen yhteenlasku onnistui teiltä todella hyvin! Hienoa! Seuraavaksi siirrymme murtolukujen vähennyslaskuun. Vähennyslaskut toimivat aivan samalla tavalla kuin yhteenlaskukin eli vain murtoluvun yläpuolet eli osoittajat vähennetään. Alaosa eli nimittäjä pysyy ennallaan.

-Tee tehtäväkirjan sivut 122-123 ja kotitehtävät "mökki28" ja jos aikaa ja energiaa riittää voit tehdä myös lisurit sivuilta 124-125

 

Äidinkieli:

Jatkamme sarjakuvajuttuja ja kertaamme hieman sanaluokkia.

-Tee tehtäväkirjan sivulle 63 oma sarjakuva. Tehtävä sisältää siis myös hieman kuvaamataidon juttuja, eli keskity kuvien siisteyteen sekä kehitttele hieno tarina. Käytä siis tähän hieman aikaa ja panostusta jotta saat hienon kokonaisuuden.

-Lukukirjan sivulta 92 löytyy kaksi kertaustehtävää sanaluokista. Tee jompikumpi tehtävistä "TEKSTI" tai "MEDIA"

 

Ympäristöoppi:

Seuraavaksi tutustumme hieman sääilmiöiden syntyyn. Mistä tuuli syntyy?

*Matalapaineen alueella sää on sateinen

*Korkeapaineen alueella sää on kirkas ja sateeton

*Tuuli syntyy, kun ilma virtaa korkeapaineen alueelta poispäin kohti matalapaineen aluetta

*Hyvin voimakasta tuulta sanotaan myrskyksi

-Lue lukukirjan kappale 26 sivuilta 124-127 huolella ja ajatuksella läpi.

-Tee lukukirjan sivulta 127 löytyvät tehtävät 1-3. Voit tehdä myös tehtävän 4 jos haluat.

 

-Palautukset taas kaikista tehtävistä kuvina.

 

Ville

Perjantain koulupäivä 3.4.2020

Hei!

Viikon viimeinen koulupäivä. Taas on yksi kouluviikko takana. Olette mahtavasti opiskelleet ja saaneet hienosti tehtäviä tehtyä. Nämä seuraavat jutut kun vielä saatte tehtyä niin sitten voidaan aloittaa hyvin ansaittu viikonloppu!

Tänään opiskelemme matikkaa, äidinkieltä ja uskontoa ja musiikkia

Matikka:

Seuraavaksi harjoittelemme murtolukujen yhteenlaskua. Murtolukujen yhteenlasku on helppoa. Pitää muistaa, että nimittäjä (alapuoli) ei muutu. Vain osoittajat (murtoluvun yläpuoli) lasketaan yhteen. Nimittäjä (murtoluvun alapuoli) jätetään ennalleen. Ylemmät luvut siis lasketaan vain yhteen ja alapuoli pysyy samana.

-Laske s.118-119 ja kotitehtävä "mökki27", jos intoa ja aikaa riittää voit halutessasi laskea myös lisurit.

Äikkä:

Tutustumme hieman sarjakuvan lukemiseen ja kirjoittamiseen. Olette jo syksyllä tehneet sarjakuvia ja tämä on teille jo tuttua.

-Lue lukukirjan sivu 90 sarjakuva sekä tietolaatikko sen alta.

-Tee lukukirjan sivulta 91 tehtävät 1-3 ilman plussia.

-Tee tehtäväkirjan sivu 62.

Uskonto:

Siirrymme tutustumaan hieman muihin uskontoihin. Maailmassa on monia eri uskontokuntia, jotka jokainen uskovat omalla tavallaan. On tärkeää hieman tietää myös muiden uskonnoista, jotta voi paremmin ymmärtää heitä ja heidän tapojaan. Toisten kunnioittaminen tässäkin on erityisen tärkeää.

-Lue ajatuksella uskonnonkirjan sivu 56 ja tutki aukeaman kuvaa. 

-Tee sivulta 57 löytyvät tehtävät 1-2 vihkoosi.

Musiikki:

Ohjeet musiikkiin löytyy tutusta paikasta Leenan Pedanet sivulta vasemmasta reunasta. 


Palautukset taas kaikista tehtävistä kuvina!

 

Muista ottaa yhteyttä jos jokin askarruttaa! Viesti on viittaus! 

 

Oikein rentouttavaa ja hyvin ansaittua viikonloppua kaikille! 

Ville

 

Torstain koulupäivä 2.4.2020

Matikka:

Jatkamme murtolukujen käsittelyä. Seuraavaksi kertaustehtävien merkeissä. Olette hienosti saanut tehtävät tehtyä aikaisemmin, niin eiköhän tämä ole jo aivan helppoa.

-Tee matikankirjan sivut 115-117. 

 

Äidinkieli:

Synonyymit ja vastakohdat:

Synonyymit ovat samaa tai lähes samaa tarkoittavia sanoja, kuten: VIISAS-ÄLYKÄS, ROHKEA-PELOTON, IHANA-SÖPÖ, KAUNIS-VIEHÄTTÄVÄ

Vastakohdat ilmaisevat vastakkaisia asioita tai ominaisuuksia, kuten: ISO-PIENI, YÖ-PÄIVÄ, JUOSTA-MADELLA, KOVA-PEHMEÄ

-Lue lukukirjan sivulta 88 vielä ohjeistus liittyen vastakohtiin ja synonyymeihin. Lue tekstit ajatuksella läpi.

-Tee tehtäväkirjan sivut 60-61 siellä on harjoituksia asiasta.

 

Ympäristöoppi:

Tutustumme veden kiertoon maapallolla. Vesi ei koskaan häviä maapallolta, vaan se kiertää luonnossa koko ajan. Veden määrä maapallolla on koko ajan sama.

Tärkein muistettava asia on veden kolme olomuotoa:

KIINTEÄ eli jää

NESTE eli vesi

KAASU eli vesihöyry

-Lue kappale 25 s.120-122 ajatuksella ja keskittyen läpi.

-Tee tehtävät 1-4 sivulta 122 vihkoon (vastaa kokonaisin virkkein)

 

Liikunta:

Liikunnan ja raittiin ulkoilman merkitys tällaisina poikkeusaikoina korostuu. On tärkeää muistaa ulkoilla ja liikkua, vaikka harrastustoiminta onkin monella tauolla. 

-Keksi itsellesi liikunnallista toimintaa ulkona tunnin (60min) ajaksi. Valitse laji jota jaksat tehdä yhtäjaksoisesti vähintään tunnin. Hypi narua, pyöräile, juokse, hypi trampoliinilla, palloile, kiekkoile, tee lihaskuntoliikkeitä... sinä saat päättää. Voit halutessasi ottaa mukaasi myös muita perheenjäseniä.

-Lähetä toiminnasta minulle kuva tai video tai joku muu selostus siitä mitä olet tehnyt. Tämän voi palauttaa vasta vaikka illalla!

 

Haluan taas palautukset itselleni päivän aikana kaikista tehtävistä, jotta voin tarkistaa ne.

Ville

Keskiviikon koulupäivä 1.4.2020

 

Tänään emme laske ollenkaan matikkaa vaan keskitymme harjoittelemaan lisää adjektiivejä ja jatkamme myös uskonnon parissa. 

Äidinkieli:

-Tehtäväkirjan sivuilla 56-59 on lisää harjoituksia adjektiiveihin liittyen. Tee tehtävät huolellisesti ja niin hyvin kuin osaat. Jos et ymmärrä jotakin tehtävää niin kysy rohkeasti minulta apua.

 

Uskonto:

Kappale 15 käsittelee sovinnon tekemistä. On erittäin tärkeää pysyä sovussa ja olla riitelemättä. Riidoissa oleminen tuntuu raskaalta.

-Lue sivut 52-53

-Tee tehtävä 1 s.53 vihkoosi.

-Vastaa myös seuraaviin kysymyksiin vihkoosi.

1.Millaisista asioista tulee riitoja?

2.Miten riitoja pystyy ratkaisemaan?

3.Miten voit puuttua kiusaamiseen, jos näet sellaista?

4.Mitä voit tehdä jos sinua kiusataan?

 

Laita rohkeasti viestiä jos tulee ongelmia. Se on sama, kuin viittaisit tunnilla saadaksesi apua!

Ville

Tiistain koulupäivä

 

Käsityöt:

Suunnittele itsellesi unelmiesi sänky.

Mieti minkälainen se on. Mistä materiaaleista se on tehty? Kuinka iso se on? Minkä värinen se on? Minkä muotoinen se on? Käytä apuna mittojen miettimisessä rullamittaa jos sellainen löytyy.

-Piirrä paperille lyijykynällä kuva unelmiesi sängystä.

-Lisää kuvaan mitat. Kuinka korkea sänky on? Kuinka leveä se on? Kuinka pitkä se on? 

-Merkitse kuvaan mistä materiaalista/aineista sänky on tehty.

-Lopuksi voit värittää suunnitelman jos haluat.

 

Äidinkieli:

Seuraavana sanaluokissa on vuorossa adjektiivi.

Adjektiivi vastaa siis kysymykseen "Minkälainen jokin on?" esimerkiksi: keltainen, iso, iloinen, aurinkoinen ja viisas...

Lukukirjan sivulla 86 on kerrottu adjektiiveistä vielä enemmän lue huolella se.

-Tee tehtävät 1-3 sivulta 87. Plussia ei tarvitse tehdä.

 

Matematiikka:

Sekaluku muodostuu kokonaisluvusta ja murtoluvusta, juuri siitä syystä sitä kutsutaankin sekaluvuksi. Asia saattaa tuntua hankalalta mutta, kuvien avulla jotka tehtävistä löytyy asia pitäisi olla helpompi oivaltaa. Tutki rauhassa tehtävien yhteydessä olevia kuvia.

-Tee perusaukeama s.110-111 ja kotitehtävä "mökki 25"

-Jos aikaa ja riittää niin tee myös "lisurit" s.112-113.

 

Laita minulle viestiä tai soita jos et saa tehtyä niin yritän neuvoa.

Ville

27.3

Hyvää huomenta ja viikon viimeistä koulupäivää!

Matematiikka

Tänään on matematiikassa monta vaihtoehtoa, joten ole tarkkana, kun luet ohjeet:

- Tee sivut 100-101 (jos olet tehnyt, siirry seuraavaan kohtaan)

- Tee sivut 104-105 (jos olet tehnyt, siirry seuraavaan kohtaan)

- Tee sivut 106-107 

Eli tarkoituksena on tehdä yksi aukeama. Jokainen tekee siis vähän eri tahtiin. Kaikki tehtävät saat näiltä sivuilta tehdä, jos haluat. 

 

Äidinkieli

- Jatketaan vielä substantiivien opiskelua. Nimet olivat substantiiveja, mutta nimet voidaan jakaa yleisnimiin sekä erisnimiin. Oppikirja kertoo sinulle, mitä niillä tarkoitetaan!

- Lue oppikirjasta s. 84

- Tee oppikirjan tehtävät 1 ja 2

- Jos sinulla jää aikaa tänään, mene tekemään sanomapron sivulle tekemään harjoituksia verbeistä sekä substantiiveista. (sanomapro--> oppilaan avain --> Salasana: rajan2--> välkky--> valitse tehtävistä substantiivit tai verbit.)

 

Uskonto

- Tee uskonnon vihkoosi 10 sydäntä, jonka sisälle mahtuu aina yksi sana.

- Kirjoita jokaisen sydämen sisälle yksi sana, joka kuvailee sinua positiivisesti. Mitkä ovat sinun vahvuuksiasi? Oletko rohkea, lempeä, kiltti, vauhdikas, toimelias? 

- Kerro myös jokaiselle perheenjäsenellesi, mikä on sinun mielestäsi heidän paras vahvuus! Äläkä unohda lemmikkejä, heilläkin on vahvuuksia.

- Nyt pitäisi olla monella lähimmäiselläsi hyvä mieli! Ja sinulla pitäisi olla erityisen hyvä mieli 


Terveisin 
Ellimari

 

3B- luokan kalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 35

29 August 2022 Thursday
30 August 2022 Thursday
31 August 2022 Thursday
1 September 2022 Thursday
2 September 2022 Thursday
3 September 2022 Thursday
4 September 2022 Thursday

Viikko 36

5 September 2022 Thursday
6 September 2022 Thursday
7 September 2022 Thursday
8 September 2022 Thursday
9 September 2022 Thursday
10 September 2022 Thursday
11 September 2022 Thursday

Viikko 37

12 September 2022 Thursday
13 September 2022 Thursday
14 September 2022 Thursday
15 September 2022 Thursday
16 September 2022 Thursday
17 September 2022 Thursday
18 September 2022 Thursday

Viikko 38

19 September 2022 Thursday
20 September 2022 Thursday
21 September 2022 Thursday
22 September 2022 Thursday
23 September 2022 Thursday
24 September 2022 Thursday
25 September 2022 Thursday

Viikko 39

26 September 2022 Thursday
27 September 2022 Thursday
28 September 2022 Thursday
29 September 2022 Thursday
30 September 2022 Thursday
1 October 2022 Thursday
2 October 2022 Thursday
Ilmoittautuminen

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä