Työpajan kulku ja tehtävät

Päivän ohjelma
  1. Esittäytyminen: ohjaajat + projektin pääidea. Maalarinteipillä nimet oppilaille ja meille näkyviin.
  2. Tutustumisleikki: Hei, olen? + erikoinen asia itsestäsi / uniikki asia itsestäsi
  3. Ryhmiin jako ja satujen arvonta: esineet / kuvat. Yksi ryhmästä nostaa pussista esineen tai kuvan, joka määrittää, minkä maan ryhmä saa.
  4. Satujen ääneenluku (rauhallisesti), oppilailla pari monistetta seuraamisen helpottamiseksi. Saa vain kuunnella tai tahtoessaan voi myös seurata paperista. Yritetään jakautua eri nurkkiin niin, että sadut eivät sekaannu.
  5. Keskustelu sadusta: kysymykset erillisellä paperilla. Satu + kieli?
  6. Ruokailu
  7. Kulttuuriaineistot, jos ei ehditty ennen ruokailua. Sadun maasta virikeaineistoksi kuvaperinnettä tai tuoreempia kulttuuriaineistoja, joista pyrimme ottamaan vaikutteita.
  8. Tehtävä: oma, lokaali satu. Keltinmäkisatu / Kuokkalasatu. Päähenkilö / juonikuvio siirretään omaan kotikaupunginosaan. Ohjeistus erillisellä dokumentilla. Opettajat toimivat kirjureina, oppilaat ideoivat. Oppilaat jakavat tarinan ydinkohdat ja tekevät niistä kuvatuotokset (1 kuva/oppilas) inspiroituen alkusadun kulttuurista. Kuvien avulla tarkoitus kertoa tarina muulle luokalle suullisesti.
  9. Satujen esittely muille luokkalaisille. Kuvat viedään taululle ja satu kerrotaan niiden avulla. Esittelyn yhteydessä ohjaaja (tai ryhmä) kertoo lyhyesti, mitä alkuperäisessä sadussa tapahtui ja mistä maasta satu oli.
  10. Lopetus: palaute peukuttamalla. Lopuksi jokainen sanoo ääneen jonkun asian, missä onnistui tänään tai mitä uutta oppi tänään.

Tarkempi kuvaus työpajan kulusta ja harjoituksista:
Työpajan tehtävät.pdf

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin