Nuppuset

Tiedote kesän 2024 toiminnasta Loviisan kaupungin päiväkodeissa

Kesäkuussa kaikki päiväkodit sekä Lyckebon ryhmäperhepäiväkoti ovat avoinna normaalisti. Heinäkuussa päivystävinä päiväkoteina toimivat Rauhalan päiväkoti (keskusta) sekä Koskenkylän päiväkoti. Muut päiväkodit ovat suljettuna 1. - 31.7. Elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki päiväkodit ja ryhmis ovat taas avoinna.

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan kesän hoitotarpeesta viimeistään 15.5. CGI Vesa - palvelun kautta. Järjestelyt kesän osalta vahvistetaan, kun lasten hoitotarpeet ovat tiedossa. HUOM! tämä koskee myös vuorohoitoa. Päivystäviin päiväkoteihin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Emme voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla.

Ajalla 1.6.-31.8. asiakkaalla on mahdollisuus maksuhyvitykseen kokonaisista viikoista, kun poissaolo on yhtäjaksoinen, vähintään kuusi viikkoa, ja pitää sisällään koko heinäkuun. Heinäkuu on maksuton kaikille lapsille. Nämä vapaat merkitään CGI Vesa-palvelussa syykoodilla ”vapaalla”. Kesäajan maksuhyvityksissä hyväksytään kesäkuun alussa ja elokuun lopussa vajaa viikko, mikäli kuukausi alkaa tai loppuu kesken viikon. Mikäli lasten poissaolot vaikuttavat palvelujen käyttöön, toimintaa voidaan joutua supistamaan vaiheittain jo kesäkuun aikana.

Jos huoltajat eivät 15.5. mennessä tiedä heinäkuun hoitotarvetta, niin kehotamme varaamaan hoitoa varmuuden vuoksi. Mikäli lapselle on varattu hoitoa heinäkuulle, mutta se ei ole tarpeen, hoidon voi perua 15.6. asti. Peruuttamatta jätetystä varahoitopaikasta voidaan periä puolet täydestä varhaiskasvatusmaksusta. Tämä koskee myös maksuttoman varhaiskasvatuksen piirissä olevia perheitä.

Lisätietoja:
Sofia Hoff, puh. 044 349 3132
Varhaiskasvatuspäällikkö (toiminta)

Veronica Eskonen, puh. 040 540 9796
Varhaiskasvatuksen palvelusihteeri (maksut)

Tiedotus vanhempainyhdistykseltä ja kutsu kahvi-iltaan

Hei kaikki vanhemmat, joilla on lapsia Rauhalan päiväkodissa. Päiväkodin vanhempainyhdistys Sateenkaari on pulassa ja yhdistyksen tulevaisuus ja jatkuvuus on vaakalaudalla. Nykyisen hallituksen jäsenistä monien lapset siirtyvät syksyllä esikouluun, joten nämä vanhemmat haluaisivat jättäytyä pois yhdistyksestä, tai ainakin poistua hallituksesta, ja siten hieman vähentää aktiivisuuttaan yhdistyksessä. Tarvitsisimme siis kipeästi uusia jäseniä mukaan yhdistykseen, jotta voisimme jatkossakin järjestää päiväkodin lapsille kaikkea hauskaa puuhaa. Yhdistyksen tarkoituksena on kerätä varoja, joita käytetään järjestämään tapahtumia ja erilaisia mukavia pieniä juttuja päikkärin lapsille. Olemme tähän mennessä mm. hankkineet pääsiäiseksi herkkuja lapsille, pitäneet keväällä jäätelökioskia päiväkodilla ja jouluksi hankimme lahjakortin jokaiselle ryhmälle, jolla henkilökunta osti yhteisiä joululahjoja oman ryhmän lapsille. 

Yhdistyksemme järjestää 6.2 klo 18:00 päiväkodilla, Bullerbyn tiloissa, kaikille vanhemmille avoimen kahvi-illan jossa tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa ja samalla kerromme yhdistyksen toiminnasta kaikille kiinnostuneille. Aikaisempaa yhdistyskokemusta ei vaadita. Meillä on yhdistyksessä hyvä yhteishenki ja asiat hoidetaan aina toisiamme tukien. Sydämmellisesti tervetuloa ja toivottavasti tulisit meitä moikkaamaan ja harkitsemaan yhdistystoimintaan liittymistä. Mitä enemmän meitä olisi, sen enemmän voisimme keksiä lapsille kaikkea kivaa :)

Och samma på svenska då vi är en tvåspråkig förening!

T. Vanhempainyhdistys Sateenkaaren hallitus

Infoilta keskustan uudesta päiväkodista 31.1.2024

Tervetuloa infoiltaan Seurahuoneelle keskiviikkona 31.1. klo 18. Illan aikana työryhmä esittelee päiväkodin rakennusten ja pihan suunnitelmat, minkä lisäksi on mahdollista esittää kysymyksiä.

– Olemme hionneet suunnitelmia pitkään muun muassa arkkitehdin, kaavoittajien ja henkilökunnan kanssa. Hanketyöryhmä odottaa nyt innolla suunnitelmien esittelemistä, kertoo työryhmän puheenjohtaja, varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff.

– Uskon, että tulette pitämään suunnitelmista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Alustavien suunnitelmien mukaan päiväkodin rakentaminen alkaisi kesällä 2024 ja rakennus otettaisiin käyttöön syyskuussa vuonna 2025. Loviisan kaupungin verkkosivuilla on lisätietoa keskustapäiväkodin rakentamisesta: loviisa.fi/kp

Uusi vuosi ja uudet opit

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Syyskausi vierähti ihan hujauksessa ja nyt alamme hiljalleen kaikki palailemaan päiväkotiin jouluvapaitten jälkeen. Nuppusissa on tapahtunut vuoden vaihteessa pieniä muutoksia. Emilia tulee olemaan poissa 11.2 asti, joten sillä aikaa minä (Ida) olen ottanut vastuun ryhmästä ja toimin opettajana kunnes Emilia palaa. Minuun voi olla yhteydessä kaikissa askarruttavissa kysymyksissä :) Lisäksi olemme saaneet ryhmäämme juuri lähihoitajaksi valmistuneen Eveliinan lastenhoitajaksi Emilian poissaolon ajaksi. 

Täällä PedaNetin puolella on ollut aika hiljaista joten tästä lähtien pyrin joka perjantai laittamaan tänne pienen kirjeen kuluneesta viikosta kuvien kera, jotta teidätkin osallistetaan meidän toimintaan :) Nyt kevään aikana painopiste toiminnassa tulee olemaan sosiaalisten-, tunteiden-, ja kaveritaitojen ahkerassa harjoittelussa eri leikkien ja tehtävien avulla. Otamme käyttöön Roihusten arjessa harjoittelumateriaalin, jonka avulla voi tukea lasten kommunikoinnin ja kielen kehitystä. Materiaalissa seurataan Roihusten perheen arkea, joten sanasto liittyy arjen tuttuihin tilanteisiin :) 

Rentouttavaa viikonloppua!

Terkuin Nuppusten aikuiset 

Nuppustet tutustuu ajoneuvoihin!

 Marraskuussa Nuppuset ovat valinneet toimintakauden teemaksi ajoneuvot.

Teema on lähtöisin lasten omasta kiinnostuksesta ja toiveista. Ryhmässä autolelut ovat alusta asti ollut aktiivisessa käytössä joten lähdimme pohdiskelemaan lasten kanssa tätä enemmän.

Tästä teemasta kuoriutuikin hauska, liikunnallinen ja opettavainen kokoelma juuri meidän lapsille.
 Lasten ideoita on huomioitu meidän uuden leikkipisteen ja oppimisympäristön luomisessa. Retkillä tutustutaan ajoneuvoihin ja niiden tehtäviin samalla kun harjoitellaan liikunnallisia taitoja. Sorminäppäryyttä harjoiteltiin maalaamalla autojen kanssa ajamalla sekä aamupiirissä harjoitellaan värejä omien autojen kanssa. Lasten omia värejä ja autoja opitaan tunnistamaan myös lokeroissa ja tuolissa olevilla paikkamerkeillä. 

 Samalla ollaan yhdessä lasten kanssa opeteltu tukiviittomia Kielinupun laulujen avulla sekä leikitty paljon pienryhmissä. Kaikki lapset ovat myös tutustunut lähimetsään ennen lumen tuloa. Nyt kun pihalla löytyy edes vähän lunta olemme ulkoillu paljon ja olemme valmiita talveen ja jouluun. Lisää joulukuun tapahtumista löytyy kalenterista :)

terveisin Nuppusten aikuiset

Sähköinen palvelu muuttuu!

Varhaiskasvatuksen sähköinen palvelu uudistuu 1.11.2023 – Huoltajille käteviä toimintoja  

Loviisan kaupungin eVarhaiskasvatuspalvelu uudistuu 1.11.2023. Uudistus helpottaa ja tuo uusia toimintoja muun muassa hakemuksien tekoon.  

Uusi toimintajärjestelmä CGI Vesa korvaa nykyisen Pro Consona -ohjelman sekä sovellukset VakaPäiväkirja ja VakaMukana. 

Varhaiskasvatushakemuksen voi uudistuksen jälkeen täyttää myös osissa. Lisäksi hakemuksen etenemisen seuraaminen ja päätöksen vastaanottaminen helpottuu. Uuden järjestelmän kautta huoltaja pystyy myös turvallisesti lähettämään tuloselvityksen liitteineen sekä vastaanottamaan maksupäätöksen. 

Lapsen varhaiskasvatusajat ilmoitetaan uudistuksen jälkeen CGI Vesan kautta. Siellä huoltaja voi myös pitää lapsen ja perheen tiedot ajan tasalla turvallisesti. Ohjelmassa voi esimerkiksi kätevästi lisätä tai poistaa lapsen varahakijan lapsen tiedoista. Henkilökunta kirjaa CGI Vesan kautta lapsen tulo- ja lähtöajat vastaavalla tavalla kuin nykyisessä järjestelmässä.

 

Marraskuun varhaiskasvatusajat ilmoitetaan nykyisen eVarhaiskasvatuspalvelun kautta, mutta joulukuun varhaiskasvatusajat CGI Vesa-palvelun kautta. Tulemme tiedottamaan asiasta enemmän myöhemmässä vaiheessa

Syyskuun kuulumisia

Nuppusilla arki jo rullaakin pienin hennoin askelin.

Syyskuun aikana olemme panostaneet liikuntaan ja ulkoiluun, vielä kun säät sallii. Koko ryhmän kera olemme käynneet kävelyllä lähiympäristössä, puistossa keräämässä syyslehtiä ja tammenterhoja askarteluihin sekä leikkipuistoissa hulluttelemassa. Isommat Nuppuset (pienryhmä Muruset) saavat samalla harjoitella liikenteessä liikkumista ja pienemmät (pienryhmät Hippuset ja Pikkuset) saavat kunikaalliseen tapaa kulkea kärryssä tai lyhyeillä matkoilla kokeilla omia töppösiiään eri maastoissa. 

 Nuppusten tiloja ollaan yhdessä "tuunnailtu", teemana kuumailmapallot. Lapset ovat itse saanneet maalata oman kuumailmapallon josta näkyy nimi ja syntymäpäivä. Ikkunoihinkin on liitänyt kuumailmapalloja ja pilviä. 
 Leikkihuoneessa oli aluksi todella tyhjää joten ruvettiin rakentamaan eri leikkipisteitä, lasten kiinnostuksenkohteista. Esimerkiksi ajoneuvoleikit kiinnostavat suurinta osaa ryhmästä selä pienet eläimet, joten projektina askarrellaan ja kasvatetaan tätä ideaa leikkipisteissä

 Syksynaskarteluihin ollaan kokeiltu oikeita syyslehtiä, silkkipaperivärjättyjä lehtiä, tammenterhoja ja maalia. Kaikkea kivaa ja monipuolista kädentaitoa tulee harjoiteltua. Ollaan myös laulettu paljon uusia ja ihanan vanhoja lasten lauluja yhdessä ja pienryhmissä. 

Lokakuussa vietetään eläinten viikkoa, sukelletaan pöpöjen maailmaan ja opetellaan käsienpesua, juhlitaan rakkaita isovanhempia sekä tutustutaan nalleen.

Muistakaahan kurkata kalenteriin :)

Terkkuja Nuppusilta!

Nuppuset 2023-2024

Heippa kaikki vanhemmat! 

Meidän lämpimään ja vauhdikkaaseen ryhmään mahtuu monta uutta tuttavaa.
Yhdessä me sylitellään, touhutaan ja koetaan uutta ja innostavaa.
Ryhmän opettajaksi ilmeistyi meidän ihana ja osaava Emilia ja uusi sosionomi Idakin rikastuttaa ryhmäämme Lokakuusta lähtien. Onneksi suurena turvana ryhmässä jatkaa Maren.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä