Ruukin päiväkoti

Metsäretki

Eipä ollut satanut lunta mörripeikon metsäänkään. Joten laitoimme hänelle käpyjä kolonsa suulle hieman suojaksi. Kuuntelimme lintujen laulua - tuli ihan keväinen olo!
FEDBD155-720C-4C52-AC8A-5AF3AFD16F20.jpeg

Tervetuloa tammikuu

Tervetuloa uusi vuosi ja tammikuu

Hiirenkorvalla aloitti uusi opettaja Riina Moisio. Siellä jatkaa lastenhoitajana Martina Simosas. Pajunkissojen tiimi jatkaa ennallaan Marinkan, Ninan ja Sinikan voimin.

Jos sataa tarpeeksi lunta niin saamme hiihtoladut käyttöömme... Mutta katsotaan miten luistelun kanssa käy? Tai saammeko yhtään lumiukkoakaan tänä talvena tehtyä? Hyvää uutta vuotta kuitenkin kaikille 😀

 

Joulun välipäivät ja muuta jouluista

Hei,

huomioittehan joulun välipäivät kun ilmoitatte hoitoajat. Ruukin päiväkoti on suljettuna välipäivien ajan. Tesjoen päiväkotiin on hyvä ilmoittaa ajoissa hoitoajat. Päiväkoti aukeaa taas 2.1.2020 klo 6.00.

Vanhemmille on tarjolla jouluiset kahvit 11.12. Klo 15-17.00 siinä vaiheessa kun haette lastanne/lapsianne hoidosta. Lucianeito vierailee päiväkodissamme pe 20.12. Klo 9.30. Alkaen.

Sähköpostiviesti

Huoltajille lähetään muistutusviestiä hoitopaikkojen ilmoittamisesta. Sähköpostiviesti lähtee huoltajille kaksi päivää ennen hoitoaikojen ilmoittautumisen lukkiutumista. Ja tosiaan joulun välipäivät olemme suljettuna. Jouluajan hoito järjestetään Tesjoella.

Tervetuloa Ruukin päiväkotiin!

Ruukin päiväkoti on yli 100 vuotta vanha, hirsirakenteinen, perinteikäs, pieni ja kodinomainen päiväkoti. Se sijaitsee Ruotsinpyhtäällä, 21 km Loviisan keskustasta, Kirkonkylän koulun vieressä.

Hiirenkorvat on alle 5-vuotiaiden ryhmä.
Pienryhmissä toimien lapset harjoittelevat leikki- ja vuorovaikutustaitoja.
Päivät täyttyvät iloisista leikeistä ja hauskoista hetkistä.

Pajunkissat on 3-6-vuotiaiden ryhmä.
Haluamme luoda lapsille turvallisen ja myönteisen ilmapiirin ja vaalia ryhmässä hyvää yhteishenkeä. Opettelemme yhdessä tärkeitä taitoja, toinen toistamme auttaen ja toisiltamme oppien.
Nautimme ympäröivän luonnon tarjoamista mahdollisuuksista monipuoliseen ulkoiluun, niin kesällä kuin talvellakin. Kaikkeen tekemiseemme saamme paljon ideoita ja virikkeitä kauniista Ruukin maisemasta!

Molemmille ryhmille on laadittu syksyn aikana ryhmän toimintasuunnitelma. Suunnitelma tukee ja täydentää lapsen henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

JOULU 2019

TIEDOTE JOULUN JA UUDEN VUODEN VÄLIPÄIVIEN TOIMINNASTA LOVIISAN KAUPUNGIN VARHAISKASVATUSPALVELUISSA 2019
27 – 31.12.2019 päivystävinä päiväkoteina toimivat Koskenkylän päiväkoti sekä Tesjoen päiväkoti. Muut päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit ovat suljettuna 27 - 31.12.
Koskenkylän vuorohoitoryhmässa (Mustikat) noudatetaan jouluna poikkeuksellisia aukioloaikoja. Vuorohoitoa ja yöhoitoa tarjotaan seuraavasti:

 jouluaattona klo 12.00 asti
 joulupäivä suljettu
 tapaninpäivänä klo 20.00 jälkeen.

Vuorohoito on kaupungin erityispalvelua (540/2018, §13), johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tekevien huoltajien lapset.
Päivystäviin päiväkoteihin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Pyydämme teitä huoltajia ottamaan huomioon, että emme voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla.
Huoltajia pyydetään ilmoittamaan hoitotarpeesta ajalla 27 - 31.12. viimeistään 30.11.2019 eVarhaiskasvatus - palvelun kautta.
Mikäli lapsen huoltajat varaavat hoitoa tälle ajankohdalle, mutta eivät sitä tarvitse, hoito pitää perua viimeistään 15.12. Peruuttamatta jätetystä hoitovarauksesta kaupungilla on oikeus periä puolet täydestä varhaiskasvatusmaksusta. Tämä koskee myös maksuttoman varhaiskasvatuksen piirissä olevia perheitä (asiakasmaksutiedote 1.8.2019).
HUOM! Ainoastaan 27 - 31.12. välinen aika on maksuton perheille jotka ovat määräaikaan mennessä ilmoittaneet, että eivät tarvitse hoitoa tällä ajalla.
Niillä alueilla missä esikoululaisten hoito järjestetään koulun tiloissa ja koulu on suljettu, hyvitetään määräaikaan mennessä ilmoitetut poissaolopäivät ajalla 23.12.2019 - 6.1.2020 (koulujen joululoma).


Lisätietoja:
Eva Korhonen, puh 044-5651153 (itäinen alue) Lena Rosenqvist-Huhtanen, puh 040-5519115 (läntinen alue)
Veronica Eskonen, puh 040-5409796, varhaiskasvatuksen laskutus Veronica Lindblom, puh 040-6375815, varhaiskasvatuksen laskutus

Lapsen aloittaessa varhaiskasvatuksessa

Lapsi reagoi yksilöllisesti aloittaessaan varhaiskasvatuksessa. Voidaksemme parhaalla mahdollisella tavalla kohdata lapsenne ja luoda edellytykset turvalliselle ja mukavalle aloitukselle varhaiskasvatuksessa, meillä on käytössä omahoitajamalli. Se tarkoittaa että jokaiselle lapselle osoitetaan omahoitaja. Hoitajan tärkeimpänä tehtävänä on olla läsnä lapsen ensimmäisinä hoitopäivinä, havainnoida lapsen tunnetiloja, huomata, jos jokin huolettaa lasta ja lohduttaa häntä, kunnes tuntuu taas paremmalta. Ennen aloitusta tehdään myös kotikäynti. Vanhemmille kotikäynti on mahdollisuus kertoa lapsestaan. Omahoitajalle kotikäynti tarjoaa arvokasta tietoa, sekä korvaamattoman mahdollisuuden luottamuksellisen suhteen rakentamiselle huoltajiin ja lapseen.

Kotikäynnin jälkeen lapsi ja perhe tulee tutustumaan päiväkotiin. Tutustumisjakson pituus voi vaihdella, riippuen lapsenne tarpeesta ja persoonallisuudesta. Pehmeä lasku on ensisijaisesti lastanne varten, jotta hän tuntisi olonsa turvalliseksi päiväkodissa ja saisi harjoitella olemaan erossa teistä vanhemmista.

Varhainen tuki varhaiskasvatuksen yhteistyökumppanina

Haluamme tehostaa yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja lapsiperheiden varhaisen tuen kanssa. Tämän asian tiimoilta perheohjaaja Miia Felin tulee käymään helmikuusta alkaen päiväkodissamme aina kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 9-9.45.
Varhainen tuki voi olla esim. perheen ohjaamista oikeiden palveluiden ääreen tai Miiaa voi konsultoida, jos vanhemmilla/henkilökunnalla on herännyt huoli lapsen asioista.
Varhaisen tuen palveluiden lisäämisellä toivotaan tuen tarpeen olevan vähäisempää myöhemmin kouluikäisenä, jolloin haasteet muuten saattaisivat olla jo suurempia.