Ruukin päiväkoti

Huomio! Päivityksiä korona ohjeisiin 1.12.2021!

Koronaohjeet 1.12.2021-16.1.2022

 • 1.12.2021 alkaen varhaiskasvatuksen henkilöstöön kohdistuu taas vahva maskisuositus.
 • Suuremmissa kokoontumisissa (esim. joulujuhlat) kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät maskia.
 • Ulkopuolisia voi olla päiväkodeissa, kunhan käyttävät maskia.
 • Muistakaa käsihygienia.

TIEDOTE JOULUN JA UUDEN VUODEN VÄLIPÄIVIEN TOIMINNASTA LOVIISAN KAUPUNGIN VARHAISKASVATUSPALVELUISSA 2021

HUOM!

 1. – 31.12.2021 päivystävinä päiväkoteina toimivat Koskenkylän päiväkoti, Määrlahden päiväkoti ja Villekulla daghem. Muut päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit ovat suljettuna 27 - 31.12.

Koskenkylän vuorohoitoryhmässa (Mustikat) noudatetaan jouluna poikkeuksellisia aukioloaikoja. Vuorohoitoa ja yöhoitoa tarjotaan seuraavasti:

 • jouluaattona klo 12.00 asti
 • joulupäivä suljettu
 • tapaninpäivänä klo 20.00 jälkeen.

Vuorohoito on kaupungin erityispalvelua (540/2018, §13), johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tekevien huoltajien lapset.

Päivystäviin päiväkoteihin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Pyydämme teitä huoltajia ottamaan huomioon, että emme voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla. 

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan hoitotarpeesta ajalla 27 - 31.12. viimeistään 30.11.2021 eVarhaiskasvatus - palvelun kautta.

Mikäli lapsen huoltajat varaavat hoitoa tälle ajankohdalle, mutta eivät sitä tarvitse, hoito pitää perua viimeistään 15.12. Peruuttamatta jätetystä hoitovarauksesta kaupungilla on oikeus periä puolet täydestä varhaiskasvatusmaksusta. Tämä koskee myös maksuttoman varhaiskasvatuksen piirissä olevia perheitä (asiakasmaksutiedote 1.8.202021).

HUOM! Ainoastaan 27 - 31.12. välinen aika on maksuton perheille jotka ovat määräaikaan mennessä ilmoittaneet, että eivät tarvitse hoitoa tällä ajalla.

Niillä alueilla missä esikoululaisten hoito järjestetään koulun tiloissa ja koulu on suljettu, hyvitetään määräaikaan mennessä ilmoitetut poissaolopäivät ajalla 23.12.2021 - 9.1.2022 (koulujen joululoma).

 

Lisätietoja:

Päivi Ahola, puh 044-5651153 (Ruukki, Tesjoki, Määrlahti, Rauhala) Lena Rosenqvist-Huhtanen, puh 040-5519115 (Hembacka, Lyckebo, Villekulla, Valko) Sofia Lindstedt, puh 050-3827568 (Isnäs, Koskenkylä)

Veronica Eskonen, puh 040-5409796, varhaiskasvatuksen laskutus  

Vanhempainilta 29.9.2021 kooste

Eilen kokoonnuttiin päiväkodille vanhempainiltaan. Tässä pieni muistio käsitellyistä asioista. Varmaankaan kaikkia käsiteltyjä asioita ei tässä tule, mutta pääosin ja tärkeimmät pointit.

Päiväkodin johtaja Päivi Ahola kertoi meille ensin yleisiä asioita vuorohoitoon ja päiväkodin toimiin liittyen. 

- Vuoropäiväkotina toimiminen vaikuttaa henkilökunnan työvuoroihin ja siihen, että osalla henkilökuntaa saattaa olla vapaapäiviä tai mahdollisesti työvuoro alkaa vasta iltapäivällä. Tämä johtaa siihen, että meidän täytyy yhä tarkemmin katsoa, että jokaisena aukiolotuntina meillä on riittävästi henkilökuntaa lapsimäärään nähden paikalla.

- Toivommekin, että te vanhemmat ilmoittaisitte meille mahdollisimman tarkasti lapsenne tarvitsemat hoitoajat. Lisäksi toivomme, että ilmoitatte mahdolliset muutokset ajoissa, vaikka What'sapp viestillä tai soittamalla meille ryhmämme puhelimeen. 

- Tärkeää on myös muistaa laittaa Vakaan riittävän ajoissa lapsen hoitovuorot, jotta saamme työvuorolistat myös työntekijöillemme ajoissa.


- Lisäksi tiedotuksena laskutukseen liittyvissä kysymyksissä, voitte olla suoraan yhteydessä Veronica Eskoseen. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Loviisan kaupungin sivuilta.


Päivin osuuden jälkeen jakaannuimme omiin osastoihin ja jatkoimme kertomalla ryhmän toiminnasta ja sitä millaista ohjelmaa on syksyn aikana tulossa. Siitä, mitä meillä on tehty voi käydä lukemassa tarkemmin Pajunkissojen viikko-ohjelmasta ja päivitämme viikottain myös lisää tulevia ohjelmia sinne. Vanhemmat saivat myös tutustua käytettäviin tunnetaitokortteihin ja nähdä lasten valokuvanäyttelyn eskarihuoneessa. Kiinnostuneet voivat käydä kurkkaamassa näyttelyn myös lasta hakiessa tai tuodessa.


Tärkeitä syksyn päivämääriä: 

- Eläintenviikko vko.40. Jokainen lapsi voi lähettää kuvan omasta lemmikistään tai jos ei ole omaa lemmikkiä, niin vaikka lempipehmolelusta tai lempieläimestä. Käytämme kuvia täällä päiväkodilla viikonaikana.

- Satuviikko vko.42. Lapsi saa ottaa mukaan kotoa lempisatukirjansa. Kirjoja luetaan täällä päiväkodilla viikonaikana ja niitä käytetään sadutuksiin ym.

- Halloween naamiaiset 29.10. Lapset voivat pukeutua naamiaisasuihin. Meillä on musiikkia ja jotain tarjottavaa. (ei pelottavia asuja kuitenkaan)

- Valokuvaus 19.11.2021 . Lomakkeet jaamme koteihin lähempänä ko.ajankohtaa.

Jos teillä on kysyttävää, niin tuonti- ja hakutilanteissa voitte kysellä, tai laittaa viestiä joko Whatsapilla tai sähköpostilla meille tänne päin. Kiitos kaikille osallistujille! 

Mukavaa syksyn jatkoa!

Tärkeää!

Huoltajille

Kun päiväkodissa todetaan koronatartunta, vain asianomaisiin perheisiin otetaan yhteyttä. Tartuntatautiyksikkö on asianomaisiin yhteydessä puhelimitse. Jos perheeseen ei ole otettu yhteyttä, perhe voi olettaa, että lapsi voi osallistua toimintaan normaalisti.

Varhaiskasvatusta sitoo vahva vaitiolovelvollisuus ja jaamme arkaluonteista tietoa hyvin harkiten. Tiedotamme siksi huoltajia vain tapauksissa, joissa tilanne johtaa erityisjärjestelyihin päiväkodin toiminnassa.

Korona suositukset yhä voimassa varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatuksessa noudatetaan edelleen koronatartuntaa ennaltaehkäiseviä toimintatapoja (päivitetty 19.8.2021)

Päiväkodeissa noudatetaan edelleen kansallisia THL:n, Opetushallituksen sekä alueellisen pandemiaryhmän ohjeita tartuntojen välttämiseksi.

 

Voimassa ovat edelleen seuraavat suositukset:

Maskilla suojautuminen

Pikaisetkin käynnit tai vierailut varhaiskasvatuksen tiloissa tehdään maskilla suojautuen.

 • Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että myös huoltajien toivotaan käyttävän maskia lapsia tuodessaan ja hakiessaan sekä asioidessaan henkilöstön kanssa sisätiloissa. Päivittäiseen kanssakäymiseen päiväkoti ei tarjoa kasvomaskeja vaan huoltajat hankkivat ne itse. 
 • Myös varhaiskasvatuspalvelujen henkilöstö käyttää suojaimia

 

Lasten haku- ja tuontitilanteet

 • Koska päiväkotien eteiset ovat ahtaita ja turvavälejä on vaikea noudattaa, toivomme aina mahdollisimman lyhyttä oleskelua ja että vain yksi huoltaja tulee sisälle. Hänen tulee olla oireeton, ja suosittelemme maskin käyttöä.

 

Varhaiskasvatukseen ei tulla oireisena

 • Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa aikuisen valvonnassa.
 • Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden.
 • Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsen ei tulisi mennä varhaiskasvatukseen. Mikäli lapsi on sairauden vuoksi poissa, voi hänen oireeton sisaruksensa osallistua varhaiskasvatukseen. Suositus olisi pitää kaikki lapset kotona.

 

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

 • Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan varhaiskasvatukseen, sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan huolellisesti puhtaaseen, kuivaan pyyhkeeseen.
 • Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.

 

Jos varhaiskasvatuksessa todetaan koronavirustartunta

 • Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille, joka ohjeistaa asiassa eteenpäin

 

Kokoontumiset (esim. vanhempainillat)

Varhaiskasvatuksen kokoontumisten suhteen kaupungin pandemiaryhmä on päättänyt, että niihin sovelletaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia (voimassa 28.8. asti).

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5. julkaisemaa ohjetta ja hygieniavaatimuksia:

 • osallistujille on tarjottava mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontaktia toisiinsa ja mahdollisuus käsien pesemiseen. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa henkilöiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Maksun tulorajan muutoksia 1.8.2021 alkaen.
Mikäli olette aikaisemmin hyväksyneet korkeimman maksuluokan, niin tarkistakaa, jäävätkö teidän veronalaiset ansio- ja pääomatulot sekä verosta vapaat tulot korkeimman maksun tulorajan alle.

Jos näin on, ja toivotte että maksunne tarkistetaan, ystävällisesti toimittakaa tuloselvityslomake litteineen varhaiskasvatuksen laskutukseen, viimeistään 15.8.2021

Tuloselvityslomakkeen voi tulostaa netistä tai noutaa Lovinfosta.

Selvityksen voi lähettää postitse:

Loviisan kaupunki/Varhaiskasvatuksen laskutus
PL 77
07901 Loviisa

tai sähköpostiin:

veronica.eskonen@loviisa.fi

Veronica Eskonen 040 540 9796

 

tai jättää kaupungin asiakaspalvelutoimistoon:

Lovinfo

Marinakatu 12 A

avoinna ma-pe klo. 9.00-16.00

 

Lisätietoja:

https://www.loviisa.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen-asiakasmaksut/

 

Kesän terveiset ja syksyn tiedote

Vähän tiedotettavaa näin kesäloman kynnyksellä.

KESÄN KUULUMISET:

Ensi viikolla on viimeinen viikko päiväkotia ennen kuin alkaa kesälomat ja Ruukin päiväkoti sulkee ovensa kokonaiseksi kuukaudeksi. Palaamme jälleen normaaliin toimintaan elokuussa maanantaina 2.8.2021. Olemme kesäkuussa viettäneet aikaa leikkien ja pelaten. Ulkona on näillä helteillä ollut kiva viilentyä vesileikkien avulla. Sisätiloissa päiväkodissa on kuuma, ja se on vaikuttanut jonkun verran kaikkien jaksamiseen, mutta onneksi ulkona on päässyt edes vähän välillä viilentymään.

Ensi viikolla keskiviikkona, kun on päiväkodin viimeinen aukiolopäivä, menemme urheilukentälle viettämään päivää pelaillen, leikkien ja evästellen. Lapset voivat tuoda päiväkotiin mukanaan pienet eväät. Jos sataa kaatamalla, niin siirrämme picnicin sisätiloihin.

SYKSYSTÄ:

Syksystä lähtien Ruukissa alkaa siis vuorohoito. Muistakaa hakea vuorohoitopaikkaa, jos teillä sellaiseen on tarvetta. Vuorohoitopaikan vaatimuksena on, että molemmat vanhemmat tekevät vuorotöitä (yksinhuoltajan tilanteessa tietenkin riittää, että hän itse tekee vuorotöitä) ja paikka täytyy hakea erikseen. Vuorohoitoa ei saa oman vapaa-ajan viettoa varten ja hoito täytyy varata vähintään viikkoa ennen tarvetta. Ruukissa tarjotaan vuorohoitoa aamusta klo.5:30 alkaen aina ilta klo.22 asti. Lisäksi tarjotaan hoitoa viikonloppuisin.

Syksyllä tulee myös pieniä henkilökuntamuutoksia. Pajunkissoissa syksyllä jatketaan tutulla porukalla. Riina Moisio jatkaa varhaiskasvatuksen opettajana ja varajohtajana, sekä Nina Palin ja Kati Strömberg jatkavat lastenhoitajina. Hiirenkorvilla mennään kahden aikuisen voimin. Hanna Falk aloittaa ryhmässä varhaiskasvatuksen opettajana elokuussa ja Sinikka Sorvali jatkaa lastenhoitajana.

Vanhempainilta on tulossa syksyllä syyskuussa viikolla 39. Päiväksi on suunniteltu keskiviikkoa ja ajaksi klo.17:30-19. Tiedotamme aiheesta ja mahdollisista muutoksista vielä lähempänä ko. ajankohtaa. Toivottavasti pääsisimme tuolloin kohtaamaan kaikki teidät ihan kasvotusten täällä päiväkodilla. Päiväkodin valokuvaus on marraskuussa 19.päivä. Tiedotamme tästäkin tarkemmin vielä syksyllä.

AURINKOISTA KESÄLOMAA KAIKILLE! RENTOUDUTAAN JA NAUTITAAN KESÄSTÄ, NIIN JAKSETAAN TAAS SYKSYLLÄ JATKAA PAKERRUSTA!

Kesäterveiset!Hei kaikki!

Tässä kuva meidän pihan istutusprojektista. Hienosti on lähtenyt kasvit kasvamaan! Projektin etenemistä voi käydä ihastelemassa meidän päiväkodin pihalla. 😊 Me jatkamme vielä pari viikkoa päiväkoti arkea, ja sitten jäämmekin kesätauolle! 

Kiitos tästä keväästä kaikille! Mukavaa kesän jatkoa!

Lapsiystävällinen kunta 

Loviisan kaupunginvaltuusto päätti 21.11.2018 hakea Lapsiystävällinen kunta – toimintamallin kehittämistyöhön. Suomen Unicef on hyväksynyt Loviisan kaupungin yhteistyökumppanikseen.  

Yhtenä osana alkukartoitusta kaupunki toteuttaa 3-18 –vuotiaille lapsille ja nuorille suunnatun kyselyn, joka tehdään Webropol kyselytyökalun avulla. Linkki on avoinna 21.4.-14.5.2021Kysymykset on muotoiltu yhteistyössä Loviisan kaupunginhallituksen nimeämän Lapsiystävällinen kunta –koordinaatioryhmän kanssa. Koordinaatioryhmässä on edustajia kunnan eri toimialoilta. Ryhmässä ovat edustettuina myös sekä kolmas sektori että nuorisovaltuusto, Kysely sisältää sekä kyllä/ei että avoimia kysymyksiä turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyen ja se toteutetaan seuraavalla tavalla: 

 • Huoltajia informoidaan etukäteen kyselyn suorittamisesta. 
 • Vastaukset annetaan ja käsitellään nimettöminä. Taustatietoina kerätään vastaajan postinumero ja ikä. 
 • Webropol-linkki varhaiskasvatusikäisille jaetaan varhaiskasvatuksen omien kanavien kautta. Kartoitus tehdään varhaiskasvatuksessa toiminta-ajan puitteissa. 
 • Webropol-linkki oppivelvollisuusikäisille (ja lukiolaisille) jaetaan Wilman kautta. Kartoitus tehdään koulussa työajan puitteissa. 
 • Webropol-linkki nuorille, joita ei tavoiteta peruskoulu tai lukion kautta, jaetaan sosiaalisen median sekä nuorisotyön / etsivän nuorisotyön kautta. 

Kun alkukartoitus on saatu toteutettua kokonaisuudessaan, valitaan, mitä toiminnan osa-alueita aletaan kehittää ja miten tämä kehitystyö tullaan käytännössä toteuttamaan. Kaksivuotisen kehittämiskauden päätteeksi kunta arvioi työnsä tulokset ja raportoi niistä Unicefille. Raportoinnin jälkeen kunnalla on mahdollisuus saada Suomen lapsiystävällinen kunta –tunnustus. Sitä myönnettäessä Unicef arvioi kehittämisprosessia ja saavutettuja tuloksia. Unicef voi myöntää tunnustuksen sitoutuneesta ja aktiivisesta sekä pitkäkestoisesta kehittämistyöstä lapsen oikeuksien edistämiseksi. Tunnustus on voimassa kaksi vuotta. Työ ei valmistu mahdollisen tunnustuksen saamiseen, vaan toimintamallissa on kyse jatkuvasta kehittämistyöstä. 

Mahdollisiin kysymyksiin kyselyyn liittyen vastaa Tuula Åminne (tuula.aminne@edu.loviisa.fi) 

Digileikin taikaa -hanke

Digileikin taikaa-hanke

Meidän varhaiskasvatusyksikkömme on osallistunut tämän toimintavuoden aikana kehittämishankkeeseen nimeltään Digileikin taikaa. Meidän tavoite on ollut sekä lasten että henkilöstön digitaalisen kyvykkyyden sekä motivaatio lisääminen tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen. Meidän varhaiskasvatusyksikön lisäksi hankkeeseen on osallistunut kolme muuta varhaiskasvatusyksikköä. Hanke alkoi 1.8.2020 ja jatkuu 31.7.2022 saakka. Seuraavan toimintavuoden aikana hankkeeseen sisällytetään myös Loviisan kaikki muut varhaiskasvatusyksiköt.

Tieto- ja viestintäteknologia on osa monipuolista ja lasta osallistavaa oppimisympäristöä. Tieto- ja viestintäteknologisia välineitä käytetään luon­tevana osana pedagogista toimintaa esimerkiksi tutki­misen ja taltioimisen välineenä. Tieto- ja viestintäteknologisten laitteiden avulla oppimisympäris­töjä laajennetaan seinien ulkopuolelle, metsiin, maihin ja avaruuksiin. Tätä työtä olemme aloittaneet hankkeen avulla.

Tämän toimintavuoden aikana koko henkilökuntaa on koulutettu joidenkin valittujen sovellusten käytössä. Olemme syventäneet osaamistamme ja yhdessä miettineet, miten niitä voisi käyttää lapsiryhmässämme, ja miten niiden käyttö sopisi meidän toimintaan ja meidän teemoihin. Valitut sovellukset ovat Chatterkid, SockPuppets ja Keynote.

Loviisan kaupunki on tehnyt yhteistyötä kahden Sosionomi opiskelijan Riina Moision ja Nea Halmeen kanssa, LAB University of Applied Sciences, tavoitteena kehittää oma pedagoginen peli Loviisan varhaiskasvatukselle. Pelin tarkoituksena on tarjota lapsille, yhdessä varhaiskasvatuksen henkilökunnan kanssa, harjoitella erilaisia asioita (esim. kieltä, mediakasvatusta, tunnekasvatusta) ja samalla oppia käyttämään teknologiaa turvallisessa oppimisympäristössä. Alustava suunnitelma on nyt valmis. Tämän pelin rakentamista jatketaan ensi toimintavuoden aikana yhdessä Careerian koodaaja-opiskelijoiden kanssa.

Meidän ryhmän kehittämiskohde/kehittämiskohteina on ollut kehittää keinoja, miten mediakasvatusta voidaan monipuolisesti täällä Ruukin päiväkodissa toteuttaa. Olemme menneen kauden aikana jo jonkin verran meillä tapahtuvasta mediakasvatuksesta kertoneet, olen viikkoraporteissa kuvannut viikon aikana tapahtuneita mediakasvatustuokioita ja myös vanhempainillassa asiaa käsiteltiin. Lyhyesti kuitenkin vielä viimeisimpiä lisäyksiä. Meillä on muutamien kanssa tutustuttu pariin ohjelmaan SockPuppets ja ChatterPix. Näihin tutustumista jatketaan pienryhmissä tai kaksin ohjaajan kanssa. Olemme mallin mukaan rakentamista tehneet Ipadin kuvien avulla ja lisäksi padi on mukana retkillä, jotta saamme kuvamuistoja mukaan. Jatkamme monipuolisten mediakasvatustapojen miettimistä kevään ja myös tulevan syksyn aikana lisää.

Infoa kesän 2021 aukioloista.

VARHAISKASVATUKSEN TOIMINTA SUPISTUU KESÄKSI 2021

Varhaiskasvatuksen toiminta supistuu ajalle 7.6.-31.7. Supistetun toiminnan aikana hoitopaikka tarjotaan avoinna olevista yksiköistä. Päiväkodit toimivat lasten varhaiskasvatustarpeen edellyttämässä laajuudessa ja tarjoaa myös toimintaa sitä tarvitseville esiopetusikäisille lapsille. Suurin osa päiväkodeista on todennäköisesti avoinna kesäkuussa. Toiminnassa olevat päiväkodit vahvistetaan, kun hoidossa olevien lasten määrä on tiedossa. Heinäkuussa palvelevat:

 • Rauhalan päiväkoti
 • Tesjoen päiväkoti
 • Koskenkylän päiväkoti

Päivystäviin päiväkoteihin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Pyydämme teitä huoltajia ottamaan huomioon, että emme voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla. 

Covid-19 epidemiasta johtuen, varhaiskasvatuksen järjestämisessä kesän aikana, noudatetaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) antamia ohjeistuksia. Tämä tarkoittaa, että toiminta järjestetään niin, että ryhmiä sekoitetaan tai yhdistetään keskenään mahdollisimman vähän. Tiedotamme lähempänä ajankohtaa, mitkä tilat on osoitettu millekin päiväkodille. Tilat siivotaan THL:n tartuntaohjeistusten mukaisesti, ennen ulkopuolelta tulevien lasten saapumista.

Lapsen poissaoloista ilmoittaminen ja maksuhyvitykset

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsensa hoitotarpeesta ajalla 7.6.-31.7.2021 viimeistään 15.5. eVarhaiskasvatus - palvelun kautta. HUOM! tämä koskee myös vuorohoitoa. Mikäli lapsi on lomalla, valitaan ”ennalta ilmoitettu poissaolo”. Jos huoltajat eivät 15.5. mennessä tiedä kesän hoitotarvetta, niin kehotamme varaamaan hoitoa varmuuden vuoksi. Mikäli lapselle on varattu hoitoa, mutta se ei ole tarpeen, hoidon voi perua 15.6. asti.

Kesällä 2021 noudatamme poikkeuksellista hyvityskäytäntöä poissaolojen suhteen (Kasvatus-ja sivistyslautakunta 28.10.2020 § 82). Kaikki poissaolopäivät ajalla 7.6.- 31.7. hyvitetään varhaiskasvatusmaksuissa. Normaalisti ainoastaan heinäkuu on maksuton perheille. Peruuttamatta jätetystä varahoitopaikasta voidaan periä puolet täydestä varhaiskasvatusmaksusta. Tämä koskee myös maksuttoman varhaiskasvatuksen piirissä olevia perheitä.

Lisätietoja:

Sofia Hoff, puh. 044 349 3132  Varhaiskasvatuspäällikkö 

 

Maskisuositus jatkuu

Maskisuosituksen käytännöistä varhaiskasvatuksessa (27.10.2020) 

 

Aiemmin antamamme ohjeet ovat edelleen voimassa. Nämä ohjeet tarkentavat kasvomaskien käyttöä ja päiväkodeissa liikkumista.  

 

Huoltajia pyydetään edelleen välttämään tarpeetonta oleskelua päiväkotien tiloissa. 

 

Haluamme erityisesti korostaa että: 

 • Varhaiskasvatus suosittelee huoltajia käyttämään kasvomaskia, mikäli on tarvetta asioida päiväkodin ja perhepäivähoidon sisätiloissa tuonti- ja hakutilanteissa sekä keskusteluissa. Vasu-keskusteluissa, myös henkilöstö käyttää kasvomaskia jatkossa 
 • Suosittelemme, että lasten haku- ja tuontitilanteet hoitaa vain yksi aikuinen ja ne pyritään hoitamaan turvaväleistä huolehtien. Päivittäiseen kanssakäymiseen päiväkoti ei tarjoa kasvomaskeja vaan huoltajat hankkivat ne itse. 

 

Käytäntö on voimassa toistaiseksi. 

 

HIIHTOLOMA 22.2 - 28.2.2021

Varhaiskasvatuksen toiminta hiihtolomalla 22.-28.2.2021 

Loviisan päiväkodit ovat hiihtolomalla auki. Poikkeuksena ovat seuraavat päiväkodit, jotka ovat suljettuina:  

 • Isnäsin päiväkodin muuton vuoksi 
 • Villekullan daghemin tiloissa tehdään sisäilmamittauksia ja otetaan näytteitä.  

Isnäsin päiväkodin ja Villekulla daghemin huoltajia tiedotetaan näistä erikoisjärjestelyistä erikseen.  

 

Tarve varhaiskasvatukselle on hiihtolomalla vähäisempi lähes kaikissa päiväkodeissaHenkilökunnan lomien mahdollistamiseksi voivat päiväkodinjohtajat tehdä tilapäisiä muutoksia aukioloaikoihin, kun kaikkien lasten hoitoajat tarkentuvat. Tästä päiväkodit tiedottavat erikseen.  

TÄRKEÄÄ! Vuorohoidon tarpeesta kyselyä. Käykää vastaamassa 17.2 mennessä!

Loviisan kaupungin varhaiskasvatuksen vuorohoito 1.8.2021 alkaen 

Vuorohoito on kaupungin erityispalvelua, johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tekevien huoltajien lapset. Ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa voidaan erityisin perustein järjestää tarvittaessa myös huoltajan opiskelun vuoksi (esim. opiskeluun liittyvä työharjoittelu). Vuorohoito on iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja arki- ja juhlapyhinä annettavaa varhaiskasvatusta. Vuoropäiväkodin aukioloaika määräytyy huoltajien etukäteen varaamien hoitoaikojen perusteella. 

Vuorohoitoa järjestetään 

 • Koskenkylän päiväkodissa ympärivuorokautista hoitoa  
 • Tesjoen päiväkodissa arkisin klo 5.30–22.00 
 • Maksusitoumuksella toisessa kunnassa 

Kyselyn tarkoitus 

Haluamme selvittää kyselyn avulla, onko tarvetta tehdä muutoksia vuorohoidon järjestämiseen. Tällä hetkellä keskustassa ei ole vuorohoitoa tarjolla, vaikka varhaiskasvatus- ja esikouluikäisiä lapsia on keskustan alueella määrällisesti eniten. Esikouluikäisillä on esiopetuksen lisäksi oikeus täydentävään varhaiskasvatukseen ja näin ollen myös vuorohoitoon. Tämän lisäksi haluamme selvittää Ruotsinpyhtään alueen perheiden vuorohoitotarvetta 
Vuorohoito koskenkylässä jatkuu. 

Pyydämme vuorotyötä tekeviä huoltajia vastaamaan seuraavaan kyselyyn. Kyselyn tuloksia hyödynnetään vuorohoidon järjestämisen suunnittelussa.  

Kysely on avoinna 3.2.2021 – 17.2.2021. Vastaa ja vaikuta! Kyselyn vastaamiseen menee 5-10 minuuttia. 

Kyselyn linkki https://link.webropolsurveys.com/S/3E87F6773B3FF364 

HIIHTOLOMA 22.2 - 28.2.2021

VARHAISKASVATUSPALVELUT HIIHTOLOMALLA 22.2.-28.2.2021

Pyydämme huoltajia ilmoittamaan lapsensa hoitotarpeesta hiihtolomalla eVarhaiskasvatus-palvelun kautta viimeistään 27.1.2021. Ilmoitamme auki olevat päiväkodit lapsimäärän varmistuttua. 

Etukäteen kiittäen! 

Lisätietoja:

Sofia Hoff,
puh. 044 349
 3132   Varhaiskasvatuspäällikkö

Tanssitassut kiittää - Danstassarna tackar

Tanssitassut kiittää - Danstassarna tackar

Loviisan Tanssiopiston ja Loviisan päiväkotien TANSSITASSUT -projekti on saatu päätökseen - ainakin tällä erää. Kokemus on ollut äärimmäisen positiivinen, järjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti ja sekä lapset että henkilökunta ovat olleet innolla mukana tanssimassa.

Loviisan Tanssiopisto kiittää TANSSITASSUIHIN osallistuneita lapsia, päiväkotien henkilökuntaa ja kotijoukkoja hienosta yhteisestä projektista.

Jos tassuihin jäi tanssin kutinaa, Loviisan Tanssiopiston omassa toiminnassa voivat alle kouluikäiset (4-6v) harrastaa kevätkaudella 2021 seuraavasti:
- ma klo 17.45-18.30 Lastentanssi 1, opettajana Jenni Koistinen / Työväentalo
- la klo 11.15-12.00 Lastentanssi 2, opettajana Kati Kivilahti-Fagerudd / Meijerin tanssisali
- la klo 14.30-15.15 Tempputanssi, opettajana Amandien Doat / Generalshagenin koulu

Tiedustelut: toimisto@loviisantanssiopisto.fi +358 50 5921393 / Kati  
 
 

Syntyjäänkö diginatiivien tutkimuskutsu

Hyvä 2–6-vuotiaan lapsen vanhempi /huoltaja

Suuri osa lapsista käyttää tänä päivänä digitaalista mediaa. Tiedämme kuitenkin melko vähän siitä, kuinka paljon, miten ja millaista digimediaa pienet lapset käyttävät. Sen vuoksi haluamme tutkimuksellamme lisätä tietoa asiasta sekä selvittää, miten lasten vanhemmat kokevat digimedian käytön. Tutkimus parhaimmillaan auttaa kehittämään lasten oppimiselle hyödyllisiä ja tärkeitä digitaalisen median käyttötapoja, ja toisaalta tunnistamaan mahdollisia haittoja hyvinvoinnille. Siksi kutsumme Sinut osallistumaan tutkimukseemme.

Tutkimuksen nimi on Syntyjäänkö diginatiivi? Tutkimuksesta vastaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen
tiedekunta. Tutkimus on osa kansainvälistä tutkimusta International Ipreschooler Surveillance Study Among Asians
and otheRs (IISSAAR), jota koordinoi Singaporen National Institute of Education (NIE).

Sinua pyydetään mukaan tutkimukseen, koska lapsesi osallistuu varhaiskasvatukseen tutkimukseen valikoituneessa kunnassa. Tutkimukseen pyydetään mukaan tuhansia vanhempia/huoltajia ympäri Suomen. Koko Suomea
edustavan otoksen saavuttamiseksi kaikkien kutsuttujen toivotaan vastaavan kyselyyn. Toivomme Sinun vastaavan,
vaikka mahdollisesti vastasit myös viime vuonna.

Tutkimukseen osallistuminen on kuitenkin vapaaehtoista, eli voit kieltäytyä osallistumasta. Tutkimukseen osallistutaan vastaamalla kyselyyn linkin kautta (suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi).

Kysely on nimeltään SMALLQ™, Surveillance of digital-Media hAbits in earLy chiLdhood Questionnaire.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia.
  Kyselyyn voi vastata 2.–22.11.2020.
  Jos perheessä on useita 2-6-vuotiaita lapsia, eri lasta koskien vastaa eri vanhempi/huoltaja. (1 vastaus / lapsi)
  Kyselyn aineistosta tai tuloksista ei tunnisteta yksittäistä vastaajaa.
  Vastauksia käytetään vain tutkimustarkoituksiin. Kun tulokset valmistuvat, niistä tiedotetaan tieteellisissä ja
yleistajuisissa julkaisuissa, kongresseissa ja seminaareissa.
  Kyselyvastauksia käsitellään tietoturvallisesti, EU:n tietoturvalainsäädännön edellyttämällä tavalla. Tutkimuksen tietosuojailmoitus on tutkimuksen internetsivulla:
https://www.jyu.fi/sport/fi/tutkimus/hankkeet/syntyjaanko-diginatiivi/kysely/tietosuojailmoitus-privacy-notice
  Tutkimukseen osallistumisesta ei makseta palkkiota.
Kyselyyn pääset vastaamaan suomeksi alla olevan internetosoitteen tai QR-koodin kautta. Vastauksesi siirtyvät suoraan NIE:n online-järjestelmään, eikä sinua tai lastasi tunnisteta vastauksista. (Voit myös pyytää meiltä paperisen kyselylomakkeen, mikäli digilaitetta ei ole saatavilla.)

Kutsumme Sinut vastaamaan Syntyjäänkö diginatiivi?-tutkimuksen kyselyyn 2.–22.11.2020. Klikkaa tästä lisätietoihin sekä kyselyyn suomen kielellä: https://www.jyu.fi/sport/fi/tutkimus/hankkeet/syntyjaanko-diginatiivi/kysely/kyselyinfo-suomi

Liitteet:

Linkki kyselyyn

Maskisuositus

Maskisuosituksen käytännöistä varhaiskasvatuksessa (27.10.2020)

Aiemmin antamamme ohjeet ovat edelleen voimassa. Nämä ohjeet tarkentavat kasvomaskien käyttöä ja
päiväkodeissa liikkumista.

• Huoltajia pyydetään edelleen välttämään tarpeetonta oleskelua päiväkotien tiloissa.

Haluamme erityisesti korostaa että:

• Varhaiskasvatus suosittelee huoltajia käyttämään kasvomaskia, mikäli on tarvetta asioida
päiväkodin ja perhepäivähoidon sisätiloissa tuonti- ja hakutilanteissa sekä keskusteluissa. Vasukeskusteluissa, myös henkilöstö käyttää kasvomaskia jatkossa

• Suosittelemme, että lasten haku- ja tuontitilanteet hoitaa vain yksi aikuinen ja ne pyritään
hoitamaan turvaväleistä huolehtien. Päivittäiseen kanssakäymiseen päiväkoti ei tarjoa
kasvomaskeja vaan huoltajat hankkivat ne itse.
Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Digileikin taikaa hanke

Digileikin taikaa

Meidän varhaiskasvatusyksikkömme osallistuu kehittämishankkeeseen nimeltään Digileikin taikaa. Meidän tavoite on lisätä sekä lasten että henkilöstön digitaalista kyvykkyyttä sekä motivaatiota tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen. Meidän varhaiskasvatusyksikön lisäksi hankkeeseen osallistuu kolme muuta varhaiskasvatusyksikköä, Hembackan päiväkoti, Lyckebo ja Villekulla daghem. Hanke alkoi 1.8.2020 ja on kaksivuotinen.

Tieto- ja viestintäteknologia on osa monipuolista ja lasta osallistavaa oppimisympäristöä. Tieto- ja viestintäteknologisia välineitä käytetään luon­tevana osana pedagogista toimintaa esimerkiksi tutki­misen ja taltioimisen välineenä. Tieto- ja viestintäteknologisten laitteiden avulla oppimisympäris­töjä laajennetaan seinien ulkopuolelle, metsiin, maihin ja avaruuksiin. Tätä lähdemme syventämään hankkeen avulla.

Huoltajien kyselyn tulokset

Teimme huoltajille kyselyn 31.8 - 13.9.2020 välisenä aikana, johon saatiin 16 vastausta (11 %). Tässä ovat kyselyn tulokset:

Käyttääkö lapsesi kotona digitaalisia välineitä?

(puuttuvat kaaviot löytyvät linkin takaa..)
peda.net 2.docx

Käytättekö yhdessä vai saako lapsesi käyttää itsenäisesti välineitä?

(puuttuvat kaaviot löytyvät linkin takaa..)

Mitä odotuksia sinulla on tämän hankkeen osalta?

 • Jag hoppas projektet koncentrerar sig mera på andra apparater än t.ex. pekplattor och datorer.
 • Att få tips på vettiga applikationer för barn och idéer på hur man kan låta barn bekanta sig med digitala apparater på ett bra och lärande sätt.
 • Ska bli intressant att se vad som hittas på åt de allra yngsta. Förhoppningsvis får vi idéer och tips vad vi kan göra och vad som är lämpligt i vilken ålder.
 • Att barnet lär sig använda apparater på ett säkert sätt och får en känsla för hur de ska användas.
 • Lisätä lapselle taitoja erottaa turvallinen ja turvaton sisältö, vaikkei sisältöä ihan ymmärtäisikään. Luoda ajatusmallia, jos digitaalinen maailma on osa arkea, mutta arkeen kuuluu paljon muutakin. Ruutu kun koukuttaa helposti, ja siitä irtautuminen ärsyttää kaiken ikäisiä. Miten lapsi voi itsekin ajatella, että ruudun ääreen voi taas myöhemmin palata.
 • Inget speciellt
 • En osaa sanoa
 • Olen saanut aika vähän tietoa hankkeesta. Että varhaiskasvatushenkilökunta osaisi paremmin hyödyntää digivälineitä ja –mahdollisuuksia.
 • Hoppas elektroniken inte tar för mycket över på andra saker.

Mitkä ovat sinun pelkosi hanketta ajatellen?

 • Att det blir för mycket digi, eller kanske att det blir för intressant att barnet inte sen vill göra annat.
 • Att alltför små barn blir digiberoende, att barnen använder för mycket elektronik
 • Har inga rädslor, litar på att pedagogerna har koll på vad barnen för och material de eventuellt tittat på från nätet (tar för givet att de är närvarande under inlärningen).
 • Ei ole, en osaa sanoa
 • Inga, har inte

Tiedätkö, onko lapsesi saanut käyttää tietoteknisiä laitteita varhaiskasvatuksessa?

(puuttuvat kaaviot löytyvät linkin takaa..)

Onko sinulla vielä jokin tervehdys meille?

 • Intressant projekt som jag hoppas hämtar mycket nytt och lärorikt stoff för både barnen och pedagogerna.
 • Hoppas på ett lyckat projekt med nytänkande på rätt nivå och rätt mängd vid de rätta tillfällena.
 • Vet att vårt barn har lite svårt att förstå sig på batterier och laddning av olika apparater. Kan vara bra om detta diskuteras också på dagis på en nivå som barnet förstår.
 • Tämä kysely oli aika huonosti laadittu.

 

Hankkeessa mukana olleiden yksiköiden henkilökunta on osallistunut tilaisuuteen, jossa olemme käyneet läpi mm. huoltajien kyselyn tulokset, sekä miettineet miten jatkamme tästä eteenpäin. Jokainen ryhmä on valinnut itselleen kehityskohteen. Meidän ryhmän kehittämiskohde on mm. tehdä lapsille omat oma keho – palapelikortit, joiden avulla voimme harjoitella oman kehon osien tunnistamista ja samalla harjoitella tunnistamaan myös kavereiden kehon osia. Myös muita digitaalisuuteen liittyviä pieniä tehtäviä tulemme tekemään syksyn aikana, näistä tiedotamme tänne peda.nettiin viikottain.

Tämän talven ja ensi kevään aikana koko henkilökuntaa koulutetaan applikaatioiden käytössä. Tulemme syventämään osaamistamme ja yhdessä miettimään, miten niitä käytetään lapsiryhmässämme, ja miten niiden käyttö sopisi meidän toimintaan ja meidän teemoihin.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön lomautukset syksy 2020 - kevät 2021

Hyvät varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten huoltajat,

Loviisan kaupungin talouden tasapainottamiseksi kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti (9.7.2020, §62) 3/4 kaupungin henkilöstöä lomautetaan kahdeksi viikoksi. Lomautukset toteutetaan syksyn 2020 tai kevään 2021 aikana.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön lomautukset pyritään toteuttamaan niin, että vaikutukset perheiden arkeen olisivat mahdollisimman vähäiset. Tavoitteena on myös, että lomautukset kuormittaisivat henkilöstöämme mahdollisimman vähän.

Koulujen joululoman aikana hoidontarve on pääsääntöisesti ollut vähäisempää ja varhaiskasvatuksen toimintaa on yleensä supistettu välipäivinä (27.-31.12). Lomautussuunnitelmista johtuen toimintaa supistetaan tänä toimintavuonna poikkeuksellisesti 21.12 2020 - 5.1.2021.

Pyydämme teitä ilmoittamaan lapsenne hoitotarpeesta kyseisenä aikana eVarhaiskasvatus-palvelun kautta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 25.10.2020. Jos huoltajat eivät määräaikaan mennessä tiedä joulunajan hoitotarvetta, kehotamme varaamaan hoidon varmuuden vuoksi. Poissaolopäivät ajanjaksolla 21.12 2020 - 5.1.2021 hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksussa.

Päivystävä päiväkoti päätetään, kun hoitoa tarvitsevien lasten määrä on varmistunut. Päivystävään päiväkotiin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Emme siis voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla. Tiedotamme järjestelyistä lisää mahdollisimman pian.

Pahoittelemme etukäteen tästä mahdollisesti aiheutuvaa harmia.

Ystävällisin terveisin,

Sofia Hoff
Varhaiskasvatuspäällikkö

Lisätietoa:
sofia.hoff@loviisa.fi
puh. 044 3493132

Digileikin taikaa

Digileikin taikaa

Loviisan varhaiskasvatuksessa käynnistyy hanke nimeltään Digileikin taikaa. Hankkeelle olemme hakeneet Opetushallitukselta avustusta. Hankkeen tavoitteena lisätä sekä lasten että opetus- ja kasvatushenkilöstön digitaalista kyvykkyyttä sekä motivaatiota tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen. Hankkeeseen osallistuu neljä varhaiskasvatusyksikköä, Hembackan päiväkoti, Lyckebo, Ruukin päiväkoti ja Villekulla daghem. Hanke on alkanut 1.8.2020 ja on kaksivuotinen.

Miksi Loviisan varhaiskasvatukseen tällainen hanke?

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet vuodelta 2018 ovat meidän toimintaamme ohjaava asiakirja. Siinä sanotaan muun muassa näin:

”Teknologiakasvatuksen tavoitteena on kannustaa lapsia tutustumaan tutkivaan ja kokeilevaan työtapaan. Lapsia ohjataan havainnoimaan ympäristön teknologiaa ja keksimään omia luovia ratkaisuja. Lapsia rohkaistaan tekemään kysymyksiä, etsimään niihin yhdessä vastauksia ja tekemään päätelmiä.
Lasten kanssa havainnoidaan arjessa esiintyviä teknisiä ratkaisuja ja tutustutaan tietoteknologisiin laitteisiin sekä niiden toimintaan. Erityistä huomiota kiinnitetään koneiden ja laitteiden turvalliseen käyttöön. Lapsille tarjotaan mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan esimerkiksi rakennellen eri materiaaleista sekä kokeilla eri laitteiden toimintaa. Lapsia kannustetaan kuvailemaan tekemiään ratkaisuja. Pulmia ratkotaan ja onnistumisista iloitaan yhdessä. Tavoite on, että lasten omakohtaisten kokemusten myötä herää ymmärrys siitä, että teknologia on ihmisen toiminnan aikaansaamaa. Toiminnassa voidaan hyödyntää lähiympäristön teknologisia ratkaisuja, esimerkiksi leluja, ja tutkia niiden toimintaperiaatteita.”

Tieto- ja viestintäteknologia on osa monipuolista ja lasta osallistavaa oppimisympäristöä. Tieto- ja viestintäteknologisia välineitä käytetään luontevana osana pedagogista toimintaa esimerkiksi tutkimisen ja taltioimisen välineenä. Tieto- ja viestintäteknologisten laitteiden avulla oppimisympäristöjä laajennetaan seinien ulkopuolelle, metsiin, maihin ja avaruuksiin. Tätä lähdemme syventämään hankkeen avulla.
Sinulla lapsen huoltajana on mahdollisuus kertoa mitä ajattelet asiasta. Osallistu kyselyyn ja kerro sen kautta nimettömänä mitä mieltä olet tämän hankkeen alkamisesta.

Kysymyksemme:
- Käyttääkö lapsesi kotona digitaalisia välineitä?
- Käytättekö yhdessä vai saako lapsesi käyttää itsenäisesti välineitä?
- Mitä odotuksia sinulla on tämän hankkeen osalta?
- Mitkä ovat sinun pelkosi hanketta ajatellen?
- Tiedätkö, onko lapsesi saanut käyttää tietoteknisiä laitteita varhaiskasvatuksessa?
- Onko sinulla vielä jokin tervehdys meille?

Tästä linkistä https://link.webropolsurveys.com/S/841E408EDD85AB0A pääset vastaamaan kyselyyn 31.8 - 13.9.2020 välisenä aikana.
Tulemme kertomaan kyselyn tuloksista ja hankkeen etenemisestä syksyn aikana.

Viikko 33. Tervehdys päiväkodilta! Infoa syksystä.

Hei kaikki!

Kesälomat alkavat olla lopuillaan ja päiväkodilla toiminta on ollut loman jälkeen jo reilun viikon täydessä käynnissä. Tällä viikolla saimme tiimimme uuden työntekijän Heli Rantasen. Toivottakaamme hänet lämpimästi tervetulleeksi tänne Ruukkiin meidän kanssamme. Varhaiskasvatuksen opettajana ja varajohtajana päiväkodilla jatkaa Riina Moisio, joten häneen voitte yhä olla yhteydessä niin vasuasioissa kuin muissakin lapsen päiväkotiarkeen, kasvuun ja kehitykseen liittyvissä seikoissa. Lisäksi hoitajina jatkavat Nina ja Sinikka. 

Teillä vanhemmilla on ollut paljon kysymyksiä syksyn toiminnasta. Olemme nyt siis tästä lähtien vain yhden osaston päiväkoti. Osastona jatkaa Pajunkissat. Olemme kuitenkin halunneet, että myös pienemmät lapset saavat oman rauhan toimia päiväkodilla, joten pienimmät viettävät aamupäivät pääosin Hiirenkorvien tiloissa, ja näin myös heidän naulakkopaikkansa ovat sillä puolella taloa. Toivomme kuitenkin, että etenkin ennen kahdeksaa tulevat lapset, tuodaan Pajunkissojen ovesta, koska toisella puolella taloa, ei ennen aamupalaa ole vielä ketään paikalla. Iltapäivällä myös yhdistämme ryhmät tarpeen mukaan yhdeksi ja tällöin keskitämme toiminnan Pajunkissojen puolelle. Molemmat puhelimet pysyvät käytössä yhä jatkossakin, vaikkakin pääasiallinen puhelin tulee olemaan Pajunkissojen puhelin.

Muita muutoksia joita tämä syksy tuo tullessaan on, että pihajärjestelyt muuttuvat. Ruskean leluvaraston viereen on asennettu uusi portti, jota vanhempien tulisi käyttää lasta tuodessa ja hakiessa. Yläpihan portit on molemmat poistettu käytöstä. Autot tulisi myös jättää tuonnin/haun ajaksi leluvaraston viereiseen parkkiin, ja yläpihalle ajelua olisi vältettävä.

Toivomme yhä, että huolehditte hygieniasta jatkossakin ja käytätte käsidesiä hakiessanne sekä tuodessanne lasta päiväkotiin. Halailut ja muut olisi lapsen kanssa hyvä suorittaa aamulla ennen käsien pesua. Unilelujen kohdalla toivomme, että lelu pysyy täällä päiväkodilla, eikä kulje kodin ja päiväkodin väliä. Lelupäivät ovat yhä toistaiseksi peruttu. Jos lapsella on flunssan oireita, tulisi selvittää mahdollisuus päästä koronatesteihin ja olla poissa päiväkodilta, kunnes oireet hellittävät tai testin tulos on negatiivinen. 

Tässä vielä opastekyltti, joka päiväkodin ja koulun risteykseen tulee tämän viikon aikana.

Liitteet:

ORG Ruukin_koulu_päiväkoti_alaosa-6.pdf

Hyvää kesää kaikille!

Hei

Kesäiset terveiset täältä päiväkodilta ennenkuin jäämme kesälomalle. Olemme viettäneet kesäkuuta ulkona, koska hellesäät ovat hellineet meitä. Meillä on ollut joka päivä vesileikkejä pihalla ja useammat lapset ovat ottaneetkin uimapuvut mukaan, jolloin vedellä läträäminen onnistuu mukavammin.

Viime perjantaina vietimme pieniä läksiäisiä, kun Martina siirtyy elokuun alusta muihin hommiin. Meille tulee varmasti kaikille häntä kova ikävä, ja toivomme uusiin tuuliin kaikkea hyvää ja kevyttä myötätuulta.

Elokuussa meillä aloittaa uusi työntekijä, Heli Rantanen. Hän aloittaa työt elokuun toisella viikolla. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi meidän päiväkotiimme.

Jäämme nyt siis lomalle keskiviikkona 1.7 ja avaamme taas ovet maanantaina 3.8. Ilmoitettehan hoitovuoroja taas mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman tarkasti.

Oikein hyvää kesälomaa kaikille! Aurinkoista heinäkuuta ja näkemisiin elokuussa!

Ystävällisin terveisin, 
Ruukin päiväkodin henkilökunta.

Päivitetyt tiedot varhaiskasvatuksen järjestämisestä Heinäkuussa.

Varhaiskasvatuspalveluja järjestetään nyt useammassa päiväkodissa heinäkuussa

Aikaisemmin tiedotettiin, että heinäkuussa päivystävinä päiväkoteina toimivat Hembackan päiväkoti Liljendalissa sekä Määrlahden päiväkoti keskustassa. Koronaviruspandemiasta johtuen olemme päättäneet, että myös Tesjoen päiväkoti ja Koskenkylän päiväkoti pysyvät auki heinäkuussa. Muut päiväkodit ovat suljettuna 1.–31.7. Elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki päiväkodit ovat taas avoinna.

Kesän varhaiskasvatus järjestetään alla olevan tiedon mukaisesti. Jako perustuu hoidettavien lasten määrään. Toiminta järjestetään niin, että lasten ja henkilöstön on mahdollista toimia väljissä tiloissa, jolloin kontaktien määrä ei lisäänny. Varhaiskasvatuksen järjestämisessä noudatetaan kansallisia ohjeita tartuntojen välttämiseksi. Kesäaikanakaan kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.


Itäinen alue

Tesjoen päiväkoti --> Tesjoen päiväkoti, Ruukin päiväkoti, Valkon päiväkoti

Määrlahden päiväkoti --> Määrlahden päiväkoti, Rauhalan päiväkoti, Villekulla daghem, Kuggomin päiväkoti ja Harjurinteen koulun eskaritLäntinen alue

Hembackan päiväkoti --> Hembackan päiväkoti

Koskenkylän päiväkoti --> Koskenkylän päiväkoti, Leikkis, Isnäsin päiväkoti

----

Ruukista Heinäkuussa hoitoa tarvitsevat lapset siis menevät Tesjoen päiväkotiin Ruukin ollessa Heinäkuun suljettuna.

Pajunkissojen ja Hiirenkorvien yhteistervehdys! Viikot 22-23

Keväiset terveiset päiväkodilta.

Koulut jäävät kesälomalle nyt, mutta päiväkodilla toiminta jatkuu normaalisti vielä kesäkuun ajan. Vietämme kesäkuussa mahdollisimman paljon aikaa ulkona kesäsäistä nauttien. Varaattehan lapselle erilliset housut ulkoilua varten. Jätämme mielellämme hiekkapöllyiset housut ja päällivaatteet eteiseen, jotta hiekka ei kulkeudu lapsen vaatteiden mukana tänne sisätiloihin. Vältämme juomapullojen käyttöä, käytämme ulkoillessa mukeja, jotka pestään aina käytön jälkeen. Jos haluatte, niin tuokaa päiväkodille aurinkorasva lapselle, jotta voimme ennen ulkoilua rasvata lapsen ihon ja estää näin ihon palamista.

Ensi viikolla teemme tiistaina 2.6 retken, joten varatkaa kotoa pienet eväät lapsille mukaan. Jos sää on tiistaina todella huono, siirrämme retken torstaille, mutta pyrimme infoamaan muutoksista hyvissä ajoin.

Keskiviikkona 3.6 meillä on henkilökunnan suunnittelupäivä. Sijaisina toimivat tutut kiertävät lastenhoitajat Minna ja Riikka.

Muistattehan ilmoittautua musiikkiopiston järjestämään muskariin mahdollisimman pian, jos haluatte lapsenne siihen osallistuvan syksyllä. 

Keskitämme jossain vaiheessa hiljalleen Peda.netin toiminnan pelkästään Ruukin päiväkodin pääsivulle ja Pajunkissojen sivulle, koska toimimme tällä hetkellä yhtenä ryhmänä. Siirrän kaiken tärkeimmän tiedon näille kahdelle sivulle tässä lähiaikoina ja sen jälkeen Hiirenkorvien sivu poistuu käytöstä.

Ystävällisin terveisin,

Riina Moisio
Varhaiskasvatuksen opettaja

Musiikkiopisto Loviisassa-Musikinstitutet i Lovisa tiedottaa...

Musiikkiopisto Loviisassa-Musikinstitutet i Lovisa tiedottaa:

"Tule mukaan musiikkimatkalle!

Musiikkiopiston päiväkotiyhteistyö jatkuu Loviisan päiväkodeissa lv 2020-2021. Tarjoamme kaikille 3-5-vuotialle maksutonta muskaria päiväkodin hoitoaikana.

Ilmoitathan lapsesi musiikkiopiston nettisivujen kautta www.psmo.fi

Lisätietoja:
Musiikkiopiston kanslia puh. 019 520 2549 musiikkiopisto@porvoo.fi
Apulaisrehtori Johanna Lönnfors puh. 040 4899 582 johanna.lonnfors@porvoo.fi"

Ruukin päiväkodin uudet säännöt, alkaen 14.5.2020

RUUKIN PÄIVÄKODIN SÄÄNNÖT

- Sisään kuljetaan ainoastaan Pajunkissojen puoleisesta ovesta.

- Kaikille lapsille löytyy lokeropaikat Pajunkissojen eteisestä.

- Sekä vanhemman että lapsen tulee desinfioida kädet käsidesillä heti ulko-ovella. Ulkovaatteiden riisumisen jälkeen lapsi käy käsipesulla hoitajan kanssa ja vanhempi voi lähteä. Käsienpesu aamulla tapahtuu Pajunkissojen ruokatilassa.

- Vanhempi ei saa kulkea eteisestä pidemmälle.

- Huoltajat eivät leimaa lapsen läsnäoloa tunnisteiden avulla, vaan henkilökunta kirjaa lapsen manuaalisesti.

- Lelupäivät on peruttu toistaiseksi.

- Lapsen unilelun on pysyttävä päiväkodilla koko ajan tai sitten sitä ei voi tuoda ollenkaan.

- Muiden kuin lasten tai päiväkodin henkilökunnan oleskelua päiväkodilla vältetään ja enemmät jutustelut hoidetaan hakutilanteissa ulkona tai soittelemalla.

- Kevätjuhlia ei järjestetä.

- Vielä muistutuksena:
 • on todella tärkeää, ettei lasta tuoda varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
 • Jos lapsi sairastuu päivän aikana, hänet siirretään erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa
 • Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalle.

Varhaiskasvatuksen tiedote huoltajille

Varhaiskasvatukseen liittyvät rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen ja toiminta palaa uuteen normaaliin

Valtioneuvoston suositus pitää varhaiskasvatusikäiset lapset kotona, päättyy 13.5.2020. Varhaiskasvatus on ollut avoinna kaikille sitä tarvitseville poikkeusolojen aikana. Varhaiskasvatukseen osallistuneille ja sinne tauon jälkeen palaaville lapsille oman lapsiryhmän ja tutun henkilöstön tapaaminen on tärkeä ja iloinenkin asia. Teemme kaikkemme, jotta varhaiskasvatukseen palaaminen toteutuisi niin lasten kuin aikuisten kannalta turvallisesti. Korona-tilanne vaikuttaa näillä seuduilla vielä hyvin rauhalliselta, toivottavasti se myös jatkuu näin ja pysymme kaikki terveinä.

On ensisijaisen tärkeä huolehtia siitä, että kukaan ei tule varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Tämä koskee sekä lapsia että aikuisia. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin. Jos varhaiskasvatuksessa todetaan koronavirustartunta, tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla varhaiskasvatuksessa, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa karanteeniin 14 vuorokaudeksi.

Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois varhaiskasvatuksesta vähintään seitsemän vuorokauden ajan oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään niin, että hän on ollut vähintään kaksi vuorokautta oireeton ennen kuin palaa varhaiskasvatukseen. Jos lapsi tai hänen perheenjäsenensä kuuluu riskiryhmään, hoitava lääkäri arvioi, voiko lapsi palata varhaiskasvatukseen.

Varhaiskasvatuksen järjestämisessä noudatetaan kansallisia ohjeita tartuntojen välttämiseksi. Tarpeettomia lähikontakteja vältetään ja toiminnassa noudatetaan tartuntoja ehkäisevää hygieniaa. Hygienian tehostamisesta huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Pyydämme huoltajia huomioimaan seuraavia toimenpiteitä:

· Huoltajat eivät leimaa lapsen läsnäoloa NFC-tunnisteiden avulla 14.5. alkaen. Henkilökunta kirjaa lapsen läsnäolon manuaalisesti. Tämä käytäntö on voimassa toistaiseksi.

· Muiden kuin lasten ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua päiväkodeissa vältetään. Jokainen yksikkö määrittelee tilanteeseensa sopivat käytännöt ja ohjeistaa perheitä toimimaan niiden mukaisesti tulo-ja hakutilanteissa, jotta huoltajien ei tarvitsisi tulla sisälle päiväkotiin. Jokaisesta eteisestä löytyy käsidesiä, jota suositellaan käytettäväksi tullessa ja lähtiessä mikäli on ehdoton tarve käydä päiväkodin sisätiloissa.

· Huoltajia pyydetään noudattamaan ilmoitettuja hoitoaikoja.

· Lelujen pesuun ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota ja osa leluista tullaan siirtämään toistaiseksi pois käytöstä. Lasten ei ole suositeltavaa tuoda unileluja tai muita omia leluja varhaiskasvatukseen

· Isoja yhteistilaisuuksia kuten perinteisiä kevätjuhlia ei järjestetä.

· Avoin päiväkoti Treffis pysyy suljettuna toistaiseksi.

Koska poikkeustila varhaiskasvatuksessa päättyy 13.5. myös hoitomaksujen hyvittäminen päättyy. Mikäli teillä on kuitenkin tiedossa edelleen pidempää yhtäjaksoista poissaoloa varhaiskasvatuksesta loppukevään ja kesän aikana, on tässä tilanteessa mahdollista poikkeuksellisesti irtisanoa paikka tilapäisesti ja palata varhaiskasvatukseen omaan päiväkotiinsa myöhemmin sovitun aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja antaa: Sofia Hoff

Varhaiskasvatuksen tiedote 2.4.2020

Muutoksia varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin poikkeusolojen jatkuessa 14.4.–13.5.2020

Hallitus on päättänyt jatkaa poikkeusoloihin liittyviä rajoitustoimia kuukaudella, eli 13. toukokuuta saakka. Varhaiskasvatusta tarjotaan edelleen kaikille, jotka sitä ehdottomasti tarvitsevat. Valtioneuvosto on linjannut, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. On tärkeää myös muistaa THL:n ohjeistukset. Vain terveet ja oireettomat lapset voivat tulla varhaiskasvatukseen.

Tällä hetkellä lapsia on ollut päiväkodeissa paikalla noin 25 prosenttia tavanomaisesta määrästä. Huomattavasti useampi on kuitenkin varannut päiväkotipaikan, eli ei ole ilmoittanut lapsen jäävän pois. Toistaiseksi tämä ei ole juuri vaikeuttanut päiväkotien toimintaa, koska varhaiskasvatuksen henkilöstöstä suurin osa on ollut töissä. Nyt varaudumme kuitenkin siirtämään terveydenhoitoalan koulutuksen saaneita henkilöitä varhaiskasvatuksesta kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Nykyinen ohjeistus ei mahdollista reagoimista poikkeustilanteeseen tilanteen vaatimalla tavalla, jonka vuoksi poikkeusolojen johtoryhmä vahvisti 1.4.2020 seuraavat muutokset tilapäiseen asiakasmaksuohjeeseen:

Lapsen poissaolo hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta 14.4. alkaen kun
huoltajat järjestävät lapsensa hoidon itse yhtäjaksoisesti vähintään viikoksi (ma–pe). Mikäli lapsen poissaolo koostuu yksittäisistä päivistä, toimimme normaalin asiakasmaksulain mukaisesti.
poissaolosta on ilmoitettu viimeistään edeltävän viikon maanantaina (viikon 16 poissaolo tulisi ilmoittaa viimeistään tiistaina 7.4.) Ilmoitukset tehdään eVarhaiskasvatuspalvelun kautta.

Nämä poikkeukset asiakasmaksuihin ovat voimassa poikkeusolojen ajan, jonka päätyttyä palataan asiakasmaksujen osalta normaaliin käytäntöön. Kiitämme huoltajia joustavuudesta ja toivotamme jaksamista haastavaan tilanteeseen.

Lisätietoa:
Sofia Hoff

Varhaiskasvatus tiedottaa 19.3.2020: Tarkennus tilapäiseen asiakasmaksuohjeeseen.

"Loviisan kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä hyväksyi varhaiskasvatuksen asiakasmaksuohjeen tilapäiset muutokset. Lapsen kaikki ennalta ilmoitetut (myös yksittäiset) poissaolopäivät hyvitetään 17.3.–13.4.2020 varhaiskasvatuksen asiakasmaksuissa.

Toivomme huoltajilta seuraavaa:

 • Ilmoitukset tehdään mahdollisimman pitkälle ajalle ja niihin sitoudutaan.
 • Ilmoitukset tehdään mahdollisimman aikaisin ennen poissaolopäivää/-jaksoa.

On tärkeää, että tartuntojen ennaltaehkäisyn vuoksi lapsi jää kotiin, jos hänellä on vähäisempiäkään flunssan oireita. Lapsen sairastuessa poissaolo hyvitetään normaalisti voimassa olevan käytännön mukaan:

 • Jos lapsi on sairautensa johdosta poissa varhaiskasvatuksesta yksitoista päivää tai enemmän kalenterikuukauden aikana, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Lapsen sairaudesta johtuvan poissaolon kestäessä koko kalenterikuukauden maksua ei peritä (Varhaiskasvatuksen maksutiedote 1.8.2019).

Lisätietoja: varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff, puh. 044 349 3132"
Linkki uutiseen:
https://www.loviisa.fi/ajankohtaista/varhaiskasvatus-tiedottaa-19-3-2020-tarkennus-tilapaiseen-asiakasmaksuohjeeseen/

Tilapäisiä muutoksia varhaiskasvatuksen maksuihin koronaepidemian takia.

"Loviisan kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on koronaepidemiatilanteesta johtuen hyväksynyt tilapäiset muutokset varhaiskasvatuksen asiakasmaksuohjeeseen. Lapsen ennalta ilmoitetut poissaolopäivät 17.3.–13.4.2020 välisenä aikana hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksussa.

Varhaiskasvatus tulee keskittämään toimintaansa 23.3. alkaen tiettyihin päiväkoteihin. Järjestelyistä tiedotetaan lisää torstaina 19.3.

Lisätietoja:

Toimistosihteeri/varhaiskasvatuksen laskutus Veronica Eskonen, puh. 040 540 9796
Varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff, puh. 044 349 3132"

Linkki Loviisan kaupungin sivuille:
https://www.loviisa.fi/ajankohtaista/tilapaisia-muutoksia-varhaiskasvatuksen-maksuihin-koronaepidemian-takia/

VAKA TOIMII TAAS 19.3.20 alkaen

Hei,

Vaka oli tilapäisesti lukittu, mutta huomenna sen pitäisi jälleen olla auki, jotta pääsette merkitsemään hoitoaikoja.
Alla vielä viesti ohjelman toimittajalta:

"Ohjelman toimittaja on ilmoittanut, että hoitoaikojen ilmoittaminen, lukitus on palautettu 18.3.2020
Toteutuneet kirjaukset ovat poistuneet maanantailta ja tiistailta (16.3/17.3.), jos vanhempi on ilmoittanut/muuttanut hoitoaikoja kuluvalle viikolle. Tästä syystä he ovat joutuneet palauttamaan lukituksen. Sovelluksessa ei oltu varauduttu tilanteeseen, jossa kuluvan viikon hoitoaikoja muutetaan. Ohjelma on korjattu ja testataan tämän päivän aikana. Huomisesta lähtien huoltajat voivat taas tehdä muutokset itse.

Tämän päivän muutokset ilmoitetaan päiväkodinjohtajalle sähköpostitse."

Ystävällisin terveisin Ruukin PK

HUOM!

Varhaiskasvatus
Valtioneuvosto linjasi 16.3., että varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.
Kaupungin avoin päiväkoti Treffis on suljettu toistaiseksi 16.3. alkaen. Muutoin kaupungin päiväkodit palvelevat tavalliseen tapaan.
Mikäli huoltajat siirtävät lapsensa kotihoitoon, siitä tulee tehdä ilmoitus eVarhaiskasvatuspalvelujen kautta. Hoitoaikojen ilmoittamisen lukitus on tilapäisesti poistettu. Pyydämme huoltajia myös ilmoittamaan poissaolon syyn lapsensa ryhmän henkilökunnalle. Tiedotamme perheitä ja huoltajia mahdollisista muutoksista.
Varhaiskasvatuksen hallinto on saanut paljon kyselyjä eri poissaolojen vaikutuksista asiakasmaksuihin. Asiaa valmistellaan ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

https://www.loviisa.fi/ajankohtaista/loviisan-kaupungin-toiminta-supistuu-merkittavasti-valtioneuvoston-linjausten-mukaisesti/

SIVISTYSTOIMI TIEDOTTAA!

tÄMÄ ON JULKAISTU MYÖS KAUPUNGIN SIVUILLA JA WILMAN KAUTTA OPPILAILLE:

Sivistystoimi tiedottaa: Ei puolikuntoisena kouluun tai päiväkotiin, ulkomailta palaavia pyydetään pysymään kotona 14 vuorokautta
Sivistystoimen koronavirusohjeet ja periaatteiden päivitys 13.3.2020 klo 8.00:
Erasmus +-hankkeiden matkat ja vieraiden vastaanottaminen keskeytetään ajalle 12.3.-30.5.2020. Muut ulkomaanmatkat ja vierailut jätetään myös toteuttamatta.
Hallituksen 12.3. antaman ohjeen mukaan koulujen, lukioiden ja päiväkotien vierailuja, retkiä tai matkoja ei toteuteta koulun ulkopuolelle.
Ulkomailta palaavien lasten/oppilaiden/opiskelijoiden pyydetään pysymää kotona 14 päivän ajan Ole yhteydessä opettajaasi koskien kotitehtäviä. Korona-asioissa seuraa THL:n ohjeita.
Muita ohjeita:
Korostetaan etteivät oppilaat tai lapset tule puolikuntoisina/kipeinä kouluun tai päiväkotiin
Uusia lomia ei myönnetä oppilaille/opiskelijoille matkoja varten. Toivomme matkustusilmoitusta, jos on aikomus matkustaa
Koulu ohjeistaa oppilaita ottamaan kirjansa ja muut opiskeluvälineensä kotiin siltä varalta, että koulu joudutaan sulkemaan tai oppilas joutuu karanteeniin
Kaupungin johtoryhmä kokoontuu perjantaina 13.3. aamupäivällä, jonka jälkeen kaupunki tiedottaa lisäohjeista.
*******************************************************************************************************************************************************************************

Coronavirusinstruktioner och uppdatering av principerna, 13.3.2020 kl. 8.00:
Erasmus +-projektens resor och mottagning av gäster avbryts för tiden 12.3–30.5.2020. Övriga utlandsresor och -besök genomförs inte.
Utgående från regeringens instruktioner från 12.3 gör skolorna, gymnasierna och daghemmen inte några besök, resor eller utfärder som sker utanför skolan.
De barn/elever/studeranden som återvänder från utlandet skall stanna hemma i 14 dagar. Kontakta skolan om skoluppgifterna. Gällande corona gäller THL:s direktiv.
Övriga instruktioner:
Det poängteras att eleverna inte skall komma till skolan eller daghemmet halvsjuka/sjuka
Nya ledigheter beviljas inte för elever/studeranden för resor. Vi kan be om en reseinformation ifall avsikten är att resa
Skolorna ber eleverna/studerandena ta med sina böcker och övrigt undervisningsmaterial i väskan till veckoslutet för det fall att skolan måste stängas eller att eleven försätts i karantän
Stadens ledningsgrupp samlas på fredag 13.3 på förmiddagen. Staden ger mer information efter det.Ystävällisin terveisin - Med vänliga hälsningar,
Sofia Hoff

Varhaiskasvatuspäällikkö
Chef för småbarnspedagogik


Loviisan kaupunki / Lovisa stad
Sivistys- ja hyvinvointikeskus,
Karlskronabulevardi 8, PL 68, 07901 Loviisa
Centralen för bildning och välfärd,
Karlskronabulevarden 8, PB 68, 07901 Lovisa
Puh/tfn 044-3493132

Kevättä ilmassa...

Nämä säävaihtelut saattavat tuottaa päänvaivaa pukeutumisen suhteen, kun välillä on lämpöasteita ja välillä pakkasta. Emme kuitenkaan vielä luovu pipoista emmekä käsineistä. Kuravaatteita käytämme sadekelipäivinä. On hyvä, että varavaatteet ovat aina mukana vaikka tiukan paikan tullen kuivauskaappi saattaa auttaa 😀👍 Ihmeen kaupalla olemme välttyneet täiepidemialta ym. Mutta kaikki viestit näihin liittyen ovat tarpeen, jotta osaamme sitten toimia pian ja oikein jos näin käy -
Ihanaa kevään odotusta 💕

Tervetuloa tammikuu

Tervetuloa uusi vuosi ja tammikuu

Hiirenkorvalla aloitti uusi opettaja Riina Moisio. Siellä jatkaa lastenhoitajana Martina Simosas. Pajunkissojen tiimi jatkaa ennallaan Marinkan, Ninan ja Sinikan voimin.

Jos sataa tarpeeksi lunta niin saamme hiihtoladut käyttöömme... Mutta katsotaan miten luistelun kanssa käy? Tai saammeko yhtään lumiukkoakaan tänä talvena tehtyä? Hyvää uutta vuotta kuitenkin kaikille 😀

 

Sähköpostiviesti

Huoltajille lähetään muistutusviestiä hoitopaikkojen ilmoittamisesta. Sähköpostiviesti lähtee huoltajille kaksi päivää ennen hoitoaikojen ilmoittautumisen lukkiutumista. Ja tosiaan joulun välipäivät olemme suljettuna. Jouluajan hoito järjestetään Tesjoella.

Tervetuloa Ruukin päiväkotiin!

Ruukin päiväkoti on yli 100 vuotta vanha, hirsirakenteinen, perinteikäs, pieni ja kodinomainen päiväkoti. Se sijaitsee Ruotsinpyhtäällä, 21 km Loviisan keskustasta, Kirkonkylän koulun vieressä.

Hiirenkorvat on alle 5-vuotiaiden ryhmä.
Pienryhmissä toimien lapset harjoittelevat leikki- ja vuorovaikutustaitoja.
Päivät täyttyvät iloisista leikeistä ja hauskoista hetkistä.

Pajunkissat on 3-6-vuotiaiden ryhmä.
Haluamme luoda lapsille turvallisen ja myönteisen ilmapiirin ja vaalia ryhmässä hyvää yhteishenkeä. Opettelemme yhdessä tärkeitä taitoja, toinen toistamme auttaen ja toisiltamme oppien.
Nautimme ympäröivän luonnon tarjoamista mahdollisuuksista monipuoliseen ulkoiluun, niin kesällä kuin talvellakin. Kaikkeen tekemiseemme saamme paljon ideoita ja virikkeitä kauniista Ruukin maisemasta!

Molemmille ryhmille on laadittu syksyn aikana ryhmän toimintasuunnitelma. Suunnitelma tukee ja täydentää lapsen henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

JOULU 2019

TIEDOTE JOULUN JA UUDEN VUODEN VÄLIPÄIVIEN TOIMINNASTA LOVIISAN KAUPUNGIN VARHAISKASVATUSPALVELUISSA 2019
27 – 31.12.2019 päivystävinä päiväkoteina toimivat Koskenkylän päiväkoti sekä Tesjoen päiväkoti. Muut päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit ovat suljettuna 27 - 31.12.
Koskenkylän vuorohoitoryhmässa (Mustikat) noudatetaan jouluna poikkeuksellisia aukioloaikoja. Vuorohoitoa ja yöhoitoa tarjotaan seuraavasti:

 jouluaattona klo 12.00 asti
 joulupäivä suljettu
 tapaninpäivänä klo 20.00 jälkeen.

Vuorohoito on kaupungin erityispalvelua (540/2018, §13), johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tekevien huoltajien lapset.
Päivystäviin päiväkoteihin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Pyydämme teitä huoltajia ottamaan huomioon, että emme voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla.
Huoltajia pyydetään ilmoittamaan hoitotarpeesta ajalla 27 - 31.12. viimeistään 30.11.2019 eVarhaiskasvatus - palvelun kautta.
Mikäli lapsen huoltajat varaavat hoitoa tälle ajankohdalle, mutta eivät sitä tarvitse, hoito pitää perua viimeistään 15.12. Peruuttamatta jätetystä hoitovarauksesta kaupungilla on oikeus periä puolet täydestä varhaiskasvatusmaksusta. Tämä koskee myös maksuttoman varhaiskasvatuksen piirissä olevia perheitä (asiakasmaksutiedote 1.8.2019).
HUOM! Ainoastaan 27 - 31.12. välinen aika on maksuton perheille jotka ovat määräaikaan mennessä ilmoittaneet, että eivät tarvitse hoitoa tällä ajalla.
Niillä alueilla missä esikoululaisten hoito järjestetään koulun tiloissa ja koulu on suljettu, hyvitetään määräaikaan mennessä ilmoitetut poissaolopäivät ajalla 23.12.2019 - 6.1.2020 (koulujen joululoma).


Lisätietoja:
Eva Korhonen, puh 044-5651153 (itäinen alue) Lena Rosenqvist-Huhtanen, puh 040-5519115 (läntinen alue)
Veronica Eskonen, puh 040-5409796, varhaiskasvatuksen laskutus Veronica Lindblom, puh 040-6375815, varhaiskasvatuksen laskutus

Lapsen aloittaessa varhaiskasvatuksessa

Lapsi reagoi yksilöllisesti aloittaessaan varhaiskasvatuksessa. Voidaksemme parhaalla mahdollisella tavalla kohdata lapsenne ja luoda edellytykset turvalliselle ja mukavalle aloitukselle varhaiskasvatuksessa, meillä on käytössä omahoitajamalli. Se tarkoittaa että jokaiselle lapselle osoitetaan omahoitaja. Hoitajan tärkeimpänä tehtävänä on olla läsnä lapsen ensimmäisinä hoitopäivinä, havainnoida lapsen tunnetiloja, huomata, jos jokin huolettaa lasta ja lohduttaa häntä, kunnes tuntuu taas paremmalta. Ennen aloitusta tehdään myös kotikäynti. Vanhemmille kotikäynti on mahdollisuus kertoa lapsestaan. Omahoitajalle kotikäynti tarjoaa arvokasta tietoa, sekä korvaamattoman mahdollisuuden luottamuksellisen suhteen rakentamiselle huoltajiin ja lapseen.

Kotikäynnin jälkeen lapsi ja perhe tulee tutustumaan päiväkotiin. Tutustumisjakson pituus voi vaihdella, riippuen lapsenne tarpeesta ja persoonallisuudesta. Pehmeä lasku on ensisijaisesti lastanne varten, jotta hän tuntisi olonsa turvalliseksi päiväkodissa ja saisi harjoitella olemaan erossa teistä vanhemmista.

Varhainen tuki varhaiskasvatuksen yhteistyökumppanina

Haluamme tehostaa yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja lapsiperheiden varhaisen tuen kanssa. Tämän asian tiimoilta perheohjaaja Miia Felin tulee käymään helmikuusta alkaen päiväkodissamme aina kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 9-9.45.
Varhainen tuki voi olla esim. perheen ohjaamista oikeiden palveluiden ääreen tai Miiaa voi konsultoida, jos vanhemmilla/henkilökunnalla on herännyt huoli lapsen asioista.
Varhaisen tuen palveluiden lisäämisellä toivotaan tuen tarpeen olevan vähäisempää myöhemmin kouluikäisenä, jolloin haasteet muuten saattaisivat olla jo suurempia.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä