WikiSnadia

WikiSnadia

alkoholin käyttö vaikuttaa muistiin

muisti huonontuu ja voi tulla muistinmenetyksiä​
Alkoholi häiritsee muistin toimintaa​
Runsas ja pitkäaikainen alkoholin käyttö ​
vaikuttaa muistitoimintojen toimintaan

Kokaiini

Kokaiini eli kidemäinen alkaloidi, jota uutetaan kokapensaista. Kokaiinia käytetään päihteenä ja se stimuloi voimakkaasti keskushermostoa. Kokaiini antaa euforisen hyvänolontunteen, piristää ja vie näläntunnetta. Se aiheuttaa myös erittäin voimakasta riippuvuutta ja suurimmassaosassa maista sen käyttö, hallussapito ja myynti on ( paitsi lääkevalmisteissa ) kokonaan kielletty. Miehillä kokaiini on addiktoivampaa ja toimii enemmän, kuin naisilla. Kokaiini vaurioittaa sydäntä ja saattaa aiheuttaa sydäninfarktin. Kokaiini voi aiheuttaa kiihtymystä, voimakkaita vainoharhoja enemmän tai vähemmän, huimausta, oksentelua, munuaisvaurioita, väkivaltaista käyttäytymistä ja sydänkohtauksia. Kokaiinin käyttö kasvattaa riskiä yli kaksinkertaisesti sairastua imusolmuksesyöpään. Myös kokainiin käyttö raskauden aikana lisää keskenmenon ja ennenaikaisen syntymisen riskiä.

heroiini ja opiaatit

Heroiini eli diaset tyylimorfiini ( myös diamorfiini ) on oopiumiunikosta saatavasta
morfiinista tai kodeiinista edelleen jalostettu voimakas puolisynteettinen opioidi joka lievittää kivuntunnetta tehokkaasti jo pienellä annostuksella. heroiinia käytetään sen sijaan morfiinia käytetään siksi

Teksti

Kannabis

Kannabis on luokilteltu huumausaineeksi. Kannabista ensisijaisena tai oheispäihteenä käyttävien osuus päihdehuollon palvelujen käyttäijistä on suuri. Vuoden 2008 tehdyn kartoituksen mukaan suomalaista 13 % on kokeilut tai käyttänyt kannabista.

Ei toivottuja vaikutuksia varsinkin kokemattomilla käyttäjillä tai suurista annoksista voivat olla
- Ahdistus
- paranoja

Sen ohessa voi esiintyä myös
- Paniikkikohtauksia
- Sekavuustiloja
- Harhaisuutta
- Epämiellyttäviä mielentiloja ja masentuneisuutta

Jotka yleensä menevät ohi päihdymisen lakatessa
Pulssin lyöntitiheys voi kiihtyä, mikä muutta verenpainetta ja saattaa aiheuttaa huimausta ja pyörtymistä. Riipuvuusoireet ovat ensimmäksen psyykkisiä

Runsaina annoksina kannabis voi aiheuttaa

- Sekavuustilan
- Voimakasta ahdistuneisuutta tai psyykootisen häiriö.
Joka häviää päihtymyksen mentyä ohi.
Kannabiksen käyttöä heikentää ajokykyä merkittävästi ja lisää riskiä onnettumukseen

Kannabiksen polttaminen vaurioittaa hengityssiteitä, suun, kurkunpään ja nielun syöpäriski lisääntyy kannabista polttavista.
Kannabiksen käyttö nostaa pulssia ja verenpainetta, joka alistaa sydän ja verisuonihäiriölle sekä aivoinfarktille, erityisesti iäkkämällä käyttäjillä.



LSD

LSD eli d --lysergihapon dietyyliamidi on synteettinen valmiste ja voimakkain tunnettu aistiharhoja aiheuttava aine. LSD:tä esiintyy tabletteina, kapseleina, jauheena, liuoksena sekä imeytettynä sokeripaloihin tai papereihin. LSD on luokiteltu erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi. Ei-toivottuja vaikutuksia ovat verenpaineen kohoaminen, sydämen sykkeen tiheneminen, nopea ja syvä hengitys, hikoilu ja vapina, pahoinvointi, oksentelu ja ruokahaluttomuus. Muutoksia persoonallisuudessa: sekavuutta, paranoidi-, paniikki- ja pelkotiloja, joihin liittyy mielenterveyden menettämisen, hallinnan kadottamisen tai kuoleman pelkoja.

Gamma-huume

Gamma lamaa keskushermoston toimintaa.
Gamma rentouttaa ja euforisoi, mutta myös väsyttää, mikä johtaa nukahtamiseen ja tajuttomuuteen.
Aiheuttaa myös sydämen rytmihäiriöitä, verenkiertohäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua ja päänsärkyä, hallusinaatioita, alilämpöisyyttä ja nestetasapainohäiriöitä.
Pitkäaikaiskäyttö aiheuttaa fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireita ovat unettomuus, ahdistus ja vapina, jotka kestävät päivistä useisiin viikkoihin.
Gamma on suurina annoksina myrkyllinen aiheuttaen sekavuutta, tajunnan tason äkillistä laskua mahdollisesti jopa koomaan asti.
Pulssi hidastuu, verenpaine laskee, kouristuksia ja hengityksen lamaantumista.

Gamma eli GHB

Gamma eli GHB

Muuntohuumeet

Muuntohuumeet eli design-huumeet kokeellisia muunnoksia olemassa olevista huumeista, joita voidaan valmistaa muokkaamalla alkuperäisen päihteen kemiallista rakennetta. Useammat muuntohuumeista ovat alunperin tutkimuskemikaaleja, koska niitä ei ole suuniteltu alunperin huumausainensäädännön kiertämistä varten. Uudet päihteet ovat periaattessa laillisia, sillä niitä ei olla lueteltu vielä laittomiksikaan. Useat muuntohuumeista ovat jo kuitenkin joutuneet kiellettyjen aineiden luetteloon.

khat

khatin lehtiä ja oksia käytetään päihteenä.
Suomessa khat luokitellaan huumeeksi sen viljely, maahantuonti, myynti ja käyttö ovat rangaistavia

se kasvaa täysimittaiseksi n. 10 vuodessa.
se voi kasvaa yli kymmenmetriseksi.

Khatia käytetään pureskelemalla.
khat on voimakkaampi, mitä tuoreempia pureskeltavat lehdet ovat.

aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä, päänsärkyä, punoitusta, unettomuustta, hyperaktiivisuutta, aggressiivisuutta ja ahdistusoireita.



Amfetamiini

Amfetamiini eli alfametyylifenetyyliamiini on päihtenä ja lääkenä käytetty täyssyntetinen psykomotorinen stimulantti, joka kuulu amfetamineihin. Amfetamiinia käytetän muun muasa suun kauta, nuuskamala ja suonensisäisesti.

Käyttökohteet
Amfetaminila on päihdekäytön lisäksi myös hyötykäytökohteita. Amfetamiiniyhdisteitä valmistetaan lääketeolisuudesa ja laitomisa laboratorioisa. Amfetamiini esinty jauhena, kapseleina, erivärisinä tapleteina tai nestemäisenä.

Lääkekäyttö
Amfetamiinia käytetään lääketietelisesä tarkoituksesa ainakin liikalihavuden hoitoon, leikauksesa vahvistena, tarkavaisushäiriöiden sekä narkolepsian hoitoon. Levmetafetamiinia (I-metafetamiini), jola ei ole huumavaa vaikutusta, käytetän läkenä nenän tukoisuuten ja se on josain maaisa myynnisä itsehoitoovalmistena kauppanimelä "Vicks Inhaler"

Käyttö Suomessa
Vuonna 2002 Suomessa kuoli amfetamiinin ylianostuksen 13 ihmistä (14 % kaikista huumausaineiden aiheutamista myrkykuolemista). Riippuvuus- ja syrjäytymisongelmien sekä suonensisäisen käytön takia amfetamiini on Suomessa kansanterveydelisesti merkitävin laiton päihde.

Sumopaini

Sumopaini perustettiin vuonna 1500-luvulla, Japanissa. Muinainen sumo oli nykyistäkin vahvemmin sidoksissa Japanilaisille ominaiseen uskontoon, jonka sadonkorjuu ja hedelmällisyysriitteihin sisältyivät seremonialliset sumo-ottelut jumaluuksien ja esi-isien pitäminen tyytyväisinä myös tulevien vuosi satojen turvaamiseksi. Ottelut saattoivat päättyä jopa ottelijoiden kuolemaan, sillä silloin otteluissa ei tunnettu sääntöjä.


Judo

Judo
Judo on itämainen kampailulaji joka on lähtöisin japanista. Judo tarkoittaa suomenetuna joustavaa tai pehmeää tietä, periksiantamisen taitoa. Judon kehitti Jigoro Kano. aluksijudoa pidetiin yhtenä jujutsun koulukuntana. Kesäkusa 1882 Kano perusti Tokioon oman koulun ködökanin, jossa hän alkoi opetaa kehitämänsä utta kampailulajia, judoa. Hän karsi jujutsun teknikat niin, että kampailutilaneta voitin harjoitela täydelä suoritustehola, ilman merkitävää loukantumisenriskiä. Hän lisäsi teknikoihin myös omia sovelluksiaan ja korosti terveen rumin ja henkisen kehitymisen tärkeytä.

Jigoro Kanon luomat judon periaatteet

Japanin karaoke

Karaoke on keksitty Japanissa amatööriviihdettä muoto, jossa asiakkaat esittävät ravintola tai muussa yleisölle iskelmiä säestykseen videotallenteinen orkesteriäänite tahdistettuine tekstiyksen.
Tyypillisilmään karaokea lauletaan bubissa tai ravintoilassa, joko kaupunkien keskustoissa, lähiössä, kylissä, lomanvietto paikoissa tai risteilylaivoissa.


Epidemiat eli kulkutaudit

Mikä on epidemia?

Ihmisillä, eläimillä ja jopa kasveilla on aina ollut tarttuvia tauteja. Kun ihmiset alkoivat elää yhteisöissä, taudit pääsivät helposti leviämään henkilöstä toiseen. Usein tautiin sairastuu vain muutama ihminen. Jos sairaus kuitenkin leviää rajatun ryhmän ulkopuolelle, tarttuu suureen määrään ihmisiä ja kestää jonkin aikaa, sitä kutsutaan epidemiaksi. Mantereelta toiselle leviäviä tautiaaltoja sanotaan pandemioiksi. Tarttuvia tauteja aiheuttavat kehoon tunkeutuvat mikro-orgasnismit eli mikrobit. Tälläisiä ovat esimerkiksi virukset, jotka pääsevät paikasta toiseen vaikka eläinten tai ilman mukana.

-MUSTAROTTA: Suomesta hävinnyt mustarotta on tunnettu kirpuistaan, jotka kantoivat mustan surman aiheuttamia bakteereja. Se piileskelee viemäreissä, kaatopaikalla tai ruokavarastoissa ja se levittää sairauksia, mutta vähän ruttoa.

-TAPPAVAT HYTTYSET: Eräät hyttylajit voivat kantaa mikrobeja, jotka aiheuttavat tappavia tauteja. Kuten malaria ja keltakuume.

VAUVAT JA TAUDIT: Vastasyntyneitä lapsia suojelevat vasta-aineet eli antibodit. Kehittyvä lapsi saa niitä äidiltään maidossa. Suoja häviää kuitenkin vähitellen ja lapsi on hyvin altis tartunoille, kun sen oat vasta-aineet ovat vasta kehittymässä.

VIRUKSET: Virukset ovat pieniä mikrobeja monilla niistä on geometrisiä muotoja. Virukset aiheuttavat hankalia tauteja - influenssan, polion, keltakuumeen ja isorokon. Niiden on vallattava elävä solu pystyäkseen lisääntymään, mikä tekee niiden torjumisen hankalaksi.

BAKTEERI: Kaikki pinnat, joita kosketamme, ovat näkymättömien mikroskooppisen pienten bakteerien peitossa. Ilma, jota hengitämme on myös täynnä bakteereja. Miljardeja bakteereja elää onnelisina esimerkiksi suussamme, mahalaukussa ja suolistossamme, missä ne auttavat tuhoamaan haitallisia bakteereja.

AHTAAT OLOT: Monet tavalliset taudinaiheuttajat rakastavat ahtautta. Esimerkiksi virukset leviävät aivastus- ja yskäpisaroiden mukana, joita ihmiset hengittävät sisäänsä.

SAASTEET: Vesistöihin ja muihin raakavedenlähteisiin joutuu monenlaisia saasteita, jotka luovat mikrobeille hyvän lisääntymisympäristön.

ERILAISIA TAUTEJA: Influenssa, Kolera, Jäykkäkouristus, Hinkuyskä, Hepatiitti, Lavatauti, Tuberkuloosi, Spitaaliset ja Lepra, Vesikauhu, Aivokalvotulehdus, Malaria, Keltakuume, Immuunikato eli AIDS, Ebola, MRSA, Lassakuume, Marburgin tauti.

Etna Tulivuori

Etna Tulivuori on aktiivinen tulivuori Sisilian Italiassa. Se on korkeudeltaan 3 350 metriä. Etna on korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa. Etna on purkautunut yli 60 kertaa nykyhistorian aikana. Sen merkittäviä purkauksia oli 1669, 1928, 1949, 1971, 1979, 1991, 2000, 2001 ja 2002.


Etna Tulivuori

Etna Tulivuori

Gilimanjaro

On vuori Koilis-Tanisiassa Kenian rajan tuntumassa. Sen korkein huipu on 5 895 metriä ja se on Afrikan korkein vuori.

Kitka

Kitka on kosketusvuorovaikutus kahden kappaleen välillä

Vipu

Vipu tai vipuvarsi on mekaaninen kone, joka on yksinkertainen ja vanha. Silloin käytetään vipua kun tarvitaan suurta voimaa. Vivun avulla voidaan suurella liikkeellä ja pienellä voimalla tuottaa pieni liike ja suuri voima.

Vipu tai vipuvarsi on ikivanha yksinkertainen mekaaninen kone. Vipua käytetään, kun tarvitaan suurta voimaa. Vivun avulla voidaan pienellä voimalla ja suurella liikkeellä tuottaa suuri voima ja pieni liike

Paine

Paine (tunnus p) ilmaisee pinta-alayksikkön kohdistuvaa kohtisuoraa voimaa
paine on voima jaettuna pinta- alalla
tekniikan sovelluksissa käytetään yleensä ylipainetta joka ilmakehän paineen ylittävä osa
ilma on ainetta ja se vaatii oman tilavuutensa
ilmalla on massa. maapallon ympärillä on ilmakehä


Gravitaatiovoima

Gravitaatiovoima on gravitaatiovuorovaikutuksen aiheuttama voima, joka vetää kaikkia massallisia kappaleita toisiaan kohti. Gravitaatio on yksi luonnon neljästä vuorovaikutusvoimasta, ja niistä tieteen huonoimmin ymmärtämä.

Painovoiman vaikutuksesta massoja on kasautunut tähdiksi ja planeetoiksi ja sama voima pitää myös Maan Aurinkoa kiertävällä radallaan. Vuorovesi-ilmiö ja sen synnyttyvä nk. vuorovesivoima syntyvät Kuun ja Auringon painovoiman vaikutuksesta.

Keskinopeus


KeskiNopeus , tunnus v) ilmoittaa tietyssä ajassa edetyn matkan pituuden ja suunnan. Nopeuden yksikkö on SI-järjestelmässä m/s eli metri sekunnissa Nopeus on fysiikassa vektorisuure, koska sillä on suuruuden lisäksi suunta. Tosin termiä nopeus käytetään myös vaikka liikkeen suunta ei olisikaan määritelty. Sekaannuksen välttämiseksi nopeuden itseisarvosta käytetään termiä vauhti.Pyörivässä liikkeessä nopeutta vastaava suure on kulmanopeus.


Pyörivässä liikkeessä nopeutta vastaava suure on kulmanopeus.



Keskinopeus

Keskinopeus

Gravitaatiovoima

Gravitaatiovoima

Hyötysuhde

Hyötysuhde on fysikaalinen dimensioton suure, joka voidaan ymmärtää koneen tehokkuusasteena.

Hyötysuhde

Hyötysuhde

Atomi

Atomi

Atomi jaetaan ytimeen joka koostuu protoneista ja neutroneista ja ydintä verhoavaan elektroniverhoon joka puolestaan koostuu elektroneista Elektroniverhoa kutsutaan myös elektronipilveksi myös muut nimitykset ovat mahdollisia. Protonit ja neutronit ovat massaltaan moninkertaisesti elektroneja suurempia, ja atomin massa onkin pitkälti keskittynyt ytimeen. Ytimen ja elektronipilven väliin jää täysin tyhjää tilaa ja suurin osa atomin tilavuudesta onkin tyhjää

Impulssi

Impulssi on mekaniikassa voiman ja sen vaikutusajan tulo: kun voima pysyy vakiona koko vaikutusajan.

Energia

ENERGIA.

Kaikki energian muodot eivät kuitenkaan ole käytettävissä mekaanisen työn suorittamiseen.Esimerkiksi lämpöenergia voi tehdä työtä vain jos se on epätasaisesti jakautunut.

Energialla voi olla erilaisia ilmenemismuotoja:liike-energi potentiaalienergia lämpöenergia

Energia on kaikilla fysiikan aloilla keskeisessä asemassa esiintyvä suure, jota koskee yleinen säilymislaki. Energiaa määritellään usein voiman, kappaleen tai systeemin kyvyksi tehdä työtä. Fysiikan ja erityisestikin termodynamiikan kehitys on auttanut energian käsitteen laajenemiseen.

Risto Ryti

Rytin presidenttikaudella ajoittui toinen maailmansota ja jatkosota. Jotta rauhansopimus neuvostoliiton kanssa olisi voitu kirjoittaa ryti otti syyn saksan kanssa liittoutumisesta omille niskoileen ja erosi presidenti virasta mannerheimin eduksi.
Risto Heikki Ryti
oli kansallisen edistyspuolueen poliittikko, talsisodan pääminisreri ja viides suomen tasavallan presidentti.
hän oli myös kansanedustaja, Suomen pankin pääjohtaja 1924-1943
ryti oli koulutukseltaan juristi ja toimi myös asianajajana
Ryti on ainoa Suomen presidentti, joka ei ole ollut päivääkään puolustusvoimain ylipäälikkö

Tali-Ihantalan suurtaistelu

Kesäkuun lopulla alkoivat talin- ihantalan suurtaistelut viipurin koillipuolella.Näissä taisteluissa ratkaistiin suomen kohtalo.Alueelle oli siirretty suomalaisia joukkoja ja tykistää

Energia

Energialla voi olla erilaisia ja ilmenemismuotoja: liike-energia potentiaalienerga lämpöenergia sähkömagneettinen energia jne. Energia eri muodot voivat muuttua toisikseen.
Kaikki energian muodot eivät kuitenkaan ole käytettävissä mekaanisen työn suorittamisen

Turvevoimala

Turpeen osuus Suomen energiantuatannossa on noin 6-7 prosenttia. Suurimmat turvevoimaa tuottavat yritykset ovat Vapo Oy sekä Turveruukki Oy. Suomen turpeen energiankäyttö oli vuonna 2007 sähkönkulutuksesta 7,6 % ja energiankulutuksesta 7 %. Vuonna 2000 turpeen osuus sähköstä ja energiasta ilo 4,7 %. Suomi on yksi maailman turverikkaimmista maista. Turvevoimalat ovat toimintaperiaatteeltaan samalaisia höyryvoimalaitoksia kuin hiilivoimalat. Koska turpeen lämpöarvo on pienempi, tulee turvevoimalaitosten kattiloista suurempia. Turvevoimalan etuna on polttoaineen saatavuus kotimaasta. Turpeessa ei myöskään ole rikkiä, joten siinä mielessä se on puhtaampi polttoaine kuin hiili. Turvevoiman haittapuolena ovat turpeen saatavuus sateisina kesinä sekä runsaat hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöt. Saatavuutta kompensoi sateisina vuosina se, että silloin vesivoimaa tulee tavallista enemmän. Hiukkaspäästöjä voidaan vähentää tehokkaimpien savukaasujen puhdistimien avulla.

Vesivoimala

Vesivoimala on veden liikekkeen muuntamista johokin ihmiselle hyödyllisempään muotoon. Vesivoimala on uusiutuvaa energiaa ja tuotavat sähköä. Vesivoima on tulen jälkeen vanhin tunnettu energian tuottamisen tapa. Vesiturbiini keksittiin 1800-luvulla. Vesivoima on lähes päästötöntä, koska se ei tuota välittömästi lainkaan päästöjä. Suomen ensinmäinen vesivoimalla toimiva sähkölaitos otettiin käyttöön 22. syyskuuta 1891 Tampereella. Suomen toiseksi suurin vesivoimala on Imatralla.

Tuulivoimala

Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiinien pyörivien lapojen välityksellä. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa, joka on peräisin Auringon säteilystä. maailmanjaajuisesti tuulivoiman kapasitteetti oli 282,5 gw vuoden 2012 lopussa. vuoden 2012 aikana asennettiin yhteensä 44,7 gw uutta kapasiteettia. vuoden 2007 lopussa tuulivoimalla tuotettiin hieman yli prosentti, maailman sähköntuotannosta tanskassa peräti 20% teoreettinen tuotantopotentiaali oli maailmanlaajuisesti energiankulutukseen nähden 15-kertainen.

Ydinvoimala

Ydinvoimala on perustuva teollinen voimalaitos. Ydinvoimalan toiminta- ajatus perustuu siihen että korkeasti rikastettua uraania asetellaan polttoainesauvoihin ketjureaktion aikaansamista varten

Herätyskokous

Kokous jossa 2 tai 3 uskosta osatonta tulee pyhästä hengestä uskoon ja ensimmäiset kokoukset alkoivat apostolien aikana kun ihmiset täyttyivät tuulen puuskalta kuulostavalla tavalla täyttyivät rajusti alkoivat puhua kielillä muut sanoivat että he ovat juovuksissa kun puhuivat ja siitä johdosta he alkoivat ilosanomaa levittämään muualle maailmaan ja heitä vainottiin ja monia tuli uskoon ja he alkoivat kellarissa herätyskokouksia joseph smith halusi saada kokea uskonnollisen herätys kokouksen 12 vuotiaana joseph smith alkoi miettimään kuolemattomaan sieluun liittyviä asioita ja tutki asioita raamatusta ja kirjoituksista. Herätys kokouksien sanoma ja tarkoitus on evankeliumin julistaminen uskosta osattomille

Berliini-munkit

Berliinimunki on nimitys 2 maailmansodan aikana kehitetystä kotikutoisesta pommista jota saksa käytti sodan loppuvaiheissa.
Yleisimmät muodot ovat pallo, jonka sisällä on hilloa tai muuta makeaa.
Monet Suomalaiset toisen asteen opiskelijat elävät syömällä pelkkiä berliininmunkkeja.
vaaleanpunaisella sokerikuorrutuksella varustetun berliininmunkuin alkuperä löytyy berliinistä saksaksi ja varsinkin berliinissä se on berliner pfannkuchen, berliiniläinen pannukakku eli lyhyesti vain berliner, se ei välttämättä ole päällystetty sokerilasitteella, vaan voi myös olla sokeroitu kuten meillä munkit yleensä


Vamistusaineet

Hiivaa
Punaista elintarvikeväriä
Vettä
Rypsiöljyä
Maitoa
Munaa
Sokeria
Suolaaa
Kardemumma
Kardemummaa
Vehnäjouhoja
Voita

Berliini-munki

Berliini-munki

Korvapuusti

Korvapuusti on kanelilla, sokerilla ja voilla täydetty pulla.

Raaka-aineet

5 dl maitoa tai kermaa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1-3 rkl kardemummaa
12 dl vehnäjauhoja
200 g voita
100 g rasvaa täytteeseen

Korvapuusti

Korvapuusti

teho

Teho-osasto on sairaalaosasto, jossa hoidetaan tehohoitoa vaativia, kriitisessä tilassa tai muuten jatkuvaa tarkkailua edellyttäviä potilaita. Suurehkoissa sairaaloissa voi olla monta eri teho-osastoa, kuten traumateho ja sydänteho. Enemmistö teho-osastopotilaista on kytkettynä elintoimintoja mittaaviin laitteisiin.

Mekaniikka

on tieteenala, joka tutkii vuorovaikutuksia ja liikeilmiöitä. Mekaniikka voidaan jakaa statiikkaan ja dynamiikkaan. Mekaniikka voidaan myös jaotella kontinuumimekaniikkaan ja partikkelimekaniikkaan. Klassinen mekaniikka perustuu taas partikkelimekaniikkaan