Projektit

T- paita tuunaus Unesco päivänä 5.9.2013

fb4e8e8f89a2b93887b903ee0d1f4914.jpg

Torstaina 5.9.2013 vietimme Martinmäellä Pohjois-Suomen Unesco-koulujen yhteistä Unesco-päivää ensimmäistä kertaa.

Unesco-päivän ideana on edistää Unesco-koulujen toimintaperiaatteita ja Polaris-koulujen projektia, YHDESSÄ, jonka teemana on yhdessä toimiminen, tekeminen, oleminen ja eläminen - suvaitsevaisuuden ja kestävän kehityksen edistäminen.

Päivän aikana tuunattiin T-paita kaikissa Polaris-kouluissa. Kuudesluokkalaiset tuunasivat omat paitansa jo tiistaina (6A) ja keskiviikkona (6B ja 6C) ja he toimivat muiden oppilaiden apuna työpisteissä. Paitoihin painettiin yhteinen logo ja ne tuunattiin oppilaiden omien ideoiden mukaan.

Tuunausta varten tarvitaan vanha, tuunattava T-paita sekä sanomalehti, jota käytetään paidan tuunauksessa (painatus). Paidat ja sanomalehti olisi hyvä tuoda kouluun hyvissä ajoin, viimeistään maanantaina tai tiistaina.

Paitoja tullaan käyttämään esimerkiksi Rauhan puun istutuksessa. Luokat ja oppilaskunnan hallitus valitsevat parhaat paidat, jotka edistävät päivän ideaa ja teemaa. Unesco-paidoista on luvassa näyttely ja yhteistyötä Haapajärven yläasteen sekä Polaris-koulujen kanssa.