TAPAHTUMAT

Tervetuloa kouluttautumaan ja vuosikokoukseen pe 14.2. klo 15-18 / klo 18-19

Hei! Mahtava tietopaketti tarjolla saamelaisuus-teemalla.
 
Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry järjestää koulutuksen saamelaisuudesta pe 14.2. klo 15-18.  Kouluttaja Anne Olli tarjoaa saamelaisuudesta tuhdin tietopaketin ja myös opetusvinkkejä ja toiminnallisia harjoituksia, joita voi hyödyntää omassa opetuksessaan. Koulutus järjestetään Ritaharjun uudessa Rita-aukion koulussa (Rita-aukiontie 6). Koulutuksen yhteydessä on tarjolla pientä purtavaa.

Koulutuksen jälkeen paikallisyhdistys pitää klo 18-19 yhdistyksen vuosikokouksen, johon kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita.
 
Ilmoittautuminen koulutukseen allaolevan linkin kautta viimeistään 7.2.2020

https://docs.google.com/forms/d/18jt4p0nq4jxgaLUloyG2f0WI6opfY6tJ0Wno04t27N4/edit


Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n pikkujoulut Toripolliisissa 15.11.2019 klo 18.00 alkaen

On taas aika juhlistaa kulunutta vuotta ja istahtaa kollegoiden kanssa nauttimaan hyvästä seurasta ja ruuasta vuoden päätteeksi! Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry järjestää pikkujoulut Oulun Toripolliisissa perjantaina 15.11.2019 klo 18.00 alkaen.

Valitse yksi menu ilmoittautumislomakkeella olevista vaihtoehdoista sen mukaan oletko paikallisyhdistyksen jäsen, opiskelijajäsen vai paikallisyhdistykseen kuulumaton. (Menuut ei sisällä juomia.)
Maksa valitsemasi menun mukainen hinta yhdistyksen tilille viimeistään 3.11.2019.
Yhdistyksen tili: FI61 5740 8955 0062 64 ja viite "pikkujoulut2019, oma nimi"
Mikäli et vielä kuulu paikallisyhdistykseen ja haluat liittyä, voit maksaa 5 euron jäsenmaksun samalle tilille, viite "jäsenmaksu2019" (huomaathan, että tällöin saat ruoan etuhintaan). Opiskelijoiden ei tarvitse maksaa paikallisyhdistyksen jäsenmaksua.

Kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, sillä vain 15 ensimmäistä mahtuvat tapahtumaan mukaan. Ilmoittautuminen päättyy 3.11.2019!

Riemukasta pikkujoulujen odotusta ja nähdään Toripolliisissa!
Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n johtokunta

Ilmoittautumislomakkeeseen lähetetty kutsu BMOL Oulun piirin listan kautta sähköpostiin!!! Ilmoittautumiset sitä kautta!!! Jos et ole saanut sähköpostia ja haluaisit saada laitapa viestiä heidi.rannanpaa@gmail.com

Yhdistyksen kokous ti 16.4.2019 klo 17 Ritaharjun koululla

 
Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry järjestää yhdistyksen kokouksen Ritaharjun koululla (Ritakierros 2) tiistaina 16.4.2019 klo 17 alkaen. 
 
Jatkamme vuosikokouksessa aloitettua keskustelua sääntömuutosehdotuksesta (alimpana olevan linkin kautta näet uudelleen muotoillut johtokunnan esittämät säännöt) ja kokous päättää lähdemmekö viemään sääntömuutoksia tuommoisena eteen päin PRH:n hyväksyttäväksi.
 
 Tervetuloa mukaan kokoukseen keskustelemaan ja päättämään asiasta!
 

Ympäristöteemat uudessa Ops:issa -koulutus

Tervetuloa tutustumaan käytännön toteutuksiin perusopetuksen ympäristöteemoista.  Koulutuksessa jaamme toteutustapoja ja pohdimme sisältöjen mukaisia toteutuksia käytännön arjessa.  

Koulutuksen jälkeen sinulla on takataskussa muutama vinkki ympäristöteemojen käytännön toteutuksiin. Koulutus järjestetään yhteistyössä Oulun seudun biologia ja maantieteen opettajat ry;n kanssa, joka tarjoaa  päätteeksi  yhteisen  illanvieton, jossa pientä purtavaa ja juotavaa. Mahdollisuus myös saunomiseen. Ota oma kannettava tietokone mukaan. 

Alla ympäristöteemoja opsissa jo valmiiksi makusteltavaksi: 

Perehdytään ympäristönmuutoksiin, erityisesti ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemiseen ja säilyttämiseen 

Muutokset lähiympäristössä 

Luonnonvarojen kestävän käytön ekologiset, sosiaaliset, taloudelliset ja eettiset periaatteet 

Kestävä ravinnontuotanto sekä eläinten hyvinvointi 

Biotalouden ja ekosysteemipalveluiden mahdollisuudet kestävän tulevaisuuden kannalta 

Luonnonsuojelun tavoitteet, keinot ja saavutukset 

Tarkastellaan elämän perusedellytyksiä, kuten puhdasta ilmaa, vettä ja ravintoa, niiden esiintymistä ja kestävää käyttöä 

Osallistutaan oman lähiympäristön monimuotoisuuden vaalimiseen sekä sen viihtyisyyden ja turvallisuuden suunnitteluun ja parantamiseen. 

Tarkastellaan esimerkkien avulla, miten ympäristö vaikuttaa elinkeinoihin, asumiseen ja muuhun ihmisen toimintaan. 

Tutkitaan tuotteiden elinkaaria sekä pohditaan omia kulutusvalintoja ja toimintaa vastuullisena kansalaisena. 

Ympäristöosion yhteydessä voidaan  toteuttaa myös vaikuttamisprojekti. Vaikuttamisprojektiin on hyvä sisällyttää myös aluesuunnittelun rakenteita ja hyödyntää oman koulun sekä lasten ja nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

 

Lisätietoja:  Jussi.tomberg@ouka.fi

Opettaja: Sara Hästbacka

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 35, Ilmoittautuneita 13, Vapaita paikkoja 22

Opetuspaikka: OAJ:n tila, Asemakatu 22

Päivä ja kello: Pe: 17.00 - 20.00

Aika: 22.3.2019 - 22.3.2019

Ilmoittautuminen alkaa: 25.2.2019 0:00 Ilmoittautuminen Oulun kaupungin koulutuskalenterin kautta
Ympäristöteemat uudessa Ops:issa

Ilmoittaudu viimeistään: 20.3.2019 0:00

Vuosikokous 25.5.2019 klo 17:15 alkaen

Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n vuosikokous järjestetään Ritaharjun koululla (Ritakierros 2) maanantaina 25.2.2019 klo 17:15 alkaen. 
 
Käsittelemme sääntömääräiset asiat ja lisäksi keskustelemme sääntömuutostarpeesta (linkin kautta näet uudelleen muotoillut johtokunnan esittämät säännöt). Toinen yhdistyksen sääntöjen määräämä sääntömuutoskokous järjestetään myöhemmin ja siihen lähetetään kutsu teille jäsenille erikseen.
 
Jos sinulla on muita asioita, joita haluat kokouksessa käsiteltävän, esitäthän ne viimeistään tiistaina 19.2.019. Tervetuloa mukaan kokoukseen!
 
Alla linkki sääntömuutosehdotuksiin
sääntömuutosluonnos

Pelillinen oppiminen biologiassa ja maantiedossa -koulutus to 3.5.2018 klo 13-16

Pelillinen oppiminen innostaa niin oppilaat kuin opettajat tutustumaan lähi- ja luonnonympäristöön uudella tavalla. Koulutus alkaa Oulun Hietasaaressa kahvila Poijussa Seelarissa (Puomitie 12). Koulutuksessa pääset kuulemaan tuoreimpia uutisia pelillisyydestä graduntekijä Tiina Tolvaselta ja kokeilemaan pelillistä opetusta käytännössä seppo.io -pelin avulla. Seppo-kouluttajana toimii Arto Niva.

Ilmoittautuminen koulutukseen allaolevan linkin kautta
https://www.kuntapalvelut.fi/oulunkoulutuskalenteri/course.php?l=fi&h=846c260d715e5b854ffad5f70a516c88&t=805

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4.

Koulutuksen päätteeksi löydät itsesi notskin äärestä rentoutuneena ja takataskussa muutama vinkki jo toukokuussa toteutettavaksi. Säänmukainen varustus. Koulutus järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Alun kahvitus Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n jäsenille ilmainen, muille 3€. Voit maksaa 3€ maksun etukäteen tilille tai vaihtoehtoisesti liittyä paikallisjärjestöön maksamalla 5 € tilille FI61 5740 8955 0062 64. Pakkaa mukaan retkimieltä ja notskieväät, niin voimme nauttia kevätsäästä yhdessä koulutuksen jälkeen. Tervetuloa mukaan!

Eliökokoelman laatiminen, koulutus ja illanvietto 23.3.2018 Oaj:n tiloissa Oulussa klo 17.15-22.00

Uudessa opetussuunnitelmassa uutena on tullut eliökokoelman laatiminen yläluokkien biologiassa. Mitä se voisi käytännössä pitää sisällään? Miten eliökokoelma tulisi kerätä ja laatia? Miten alueelliset erityispiirteet saadaan sopivasti näkyviin? Miten eliökokoelma voisi olla osa valtakunnallista kansalaishavainnointiverkostoa? Koulutuksessa laadimme ohjeistuksen eliökokoelman keräämiseen ja luomme  työkalut sen toteuttamiseen. Koulutus toteutetaan BMOL-Oulun piirin ja Oulun kaupungin yhteistyönä. Paikallisyhdistys järjestää tilaisuuden jälkeen yhteisen illanvieton.

Ilmoittautumaan pääset allaolevan linkin kautta

https://www.kuntapalvelut.fi/oulunkoulutuskalenteri/course.php?l=fi&h=afd4836712c5e77550897e25711e1d96&t=699

Vuosikokous 1.2.2018 Ritaharjun koululla klo 17

Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n vuosikokous järjestetään Ritaharjun koululla (Ritakierros 2) torstaina 1.2.2018 klo 17 alkaen. Käsittelemme sääntömääräiset asiat kahvittelun merkeissä.

Jos sinulla on asioita, joita haluat kokouksessa käsiteltävän, esitäthän ne viimeistään perjantaina 26.1.2018. Tervetuloa mukaan kokoukseen!

Syysretki Rokualle 2.9.2017

Nyt on tarjolla virkistävä syysretki Rokualle lauantaina 2.9.2017. Retkellä oppaana Geoparkista Mikko Kiuttu. Ajelemme Rokualle omin/ kimppakyydein. Retkelle sään mukainen varustus ja omat eväät/ juoma (retken varrella ei ole vesipistettä). Paikallisyhdistys tarjoaa makkarat ja kahvit autiotupa Pookilla.
Retki on Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n jäsenille ilmainen. Muutoin retki maksaa 10€. Ilmoittautumisen saatuamme lähetämme tarvittaessa laskun sähköpostilla.
Retken Ohjelma:
- Klo 8.30 lähtö Oulusta (osallistujat voivat sopia itse kyydeistään mahdollisuuksien mukaan. Ainakin neljälle löytyy kyyti joka tapauksessa). Tarkempi tieto kyydeistä ilmoittautuneille myöhemmin.
- Klo 10-10.30 tutustuminen Opastuskeskus Suppaan (siirrymme sen jälkeen retken aloituspaikkaan autoilla).
- Klo 11 retken aloitus Oulun ev.lut.seurakuntien leirikeskuksen pysäköintialueelta. Saarisen järven kierto, Syvyydenkaivon kautta Pookille (jossa lounas ja näköalatorni), "alakautta" takaisin Syvyydenkaivolle ja sieltä leirikeskukselle. Kierroksen varrelle jää todella monipuolisesti erilaisia ympäristöjä ja sekä laajoja että mikroskooppisia aiheita. Matkaa yhteensä 8 km. Kesto noin 4-5 tuntia.
- Noin klo 16 paluu leirikeskukselle.
Ilmoittautuminen retkelle tapahtuu alla olevan linkin kautta
Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 28.8.2017!

Kirjastipendejä jaossa lukion ja peruskoulun päättäville

Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry muistaa tänäkin
keväänä parhaiten biologian ja maantieteen yo-kokeessa menestyneitä
sekä eteviä ja innostuneita peruskoulun päättäviä oppilaita.

Paikallisyhdistyksen jäsenenä voit hakea kirjastipendiä koulusi
oppilaalle lähettämällä sähköpostin osoitteeseen
katja.udd@eduouka.fi. maanantaihin 22.5.2016 klo 16 mennessä.

Laita viestiin seuraavat tiedot
Lukiolainen: Oppilaan nimi ja koulun yhteystiedot, kirjoitettu aine (biologia tai maantiede) ja pistemäärä
9.-luokkalainen: Oppilaan nimi ja luokka sekä koulun yhteystiedot, sanallisesti
perustelut (esim. arvosanat, innostuneisuus, harrastuneisuus yms.)

Jos et vielä ole jäsen, ei hätää!

Liittyminen jäseneksi tapahtuu maksamalla jäsenmaksu 5€/hlö, 7€
yhteensä jäsenpariskunnalta. Opiskelijalle jäsenyys on ilmainen. Maksu
suoritetaan yhdistyksen tilille FI61 574089 5500 6264, viestikenttään
oma nimesi.


Uusi OPS ja OneNote haltuun: koulutus- ja virkistysilta 21.4.2017 klo 16-22

Kurssin kuvaus:
Oulun kaupungin uuden opetussuunnitelman mukaisesti ympäristöteemoja käsitellään monipuolisesti yhdeksännen vuosiluokan ympäristöosiossa, johon on koottu sisältöjä sekä biologian että maantiedon valtakunnallisesta opetussuunnitelmasta. Koulutuksessa tutustutaan ympäristökurssin sisältöihin ja materiaaleihin, sekä perehdytään Office365:n Luokan OneNote-muistikirjan (Class Notebook) käyttömahdollisuuksiin biologian ja maantiedon opetuksessa.

Paikka:
OAJ Oulun aluetoimisto,
Asemakatu 22 , Oulu

Koulutuksessa klo 16-22

-kuullaan e-Opin oppikirjailija Esa Härmältä käytännön esimerkkejä siitä, miten ympäristökurssia on toteutettu E-opin materiaaleilla Tampereella

-käydään esimerkinomaisesti läpi erilaisia tapoja hyödyntää Luokan OneNote-muistikirjaa biologian ja maantiedon opetuksessa

-luodaan ja kootaan yhteistoiminnallisesti kurssimateriaalia yhdeksännen luokan ympäristökurssille ja harjoitellaan samalla Luokan OneNote-muistikirjan käyttöä

Ota koulutukseen mukaasi kannettava tietokone ja laturi. OneNote-ohjelman ominaisuudet toimivat parhaiten kannettavalla tietokoneella.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Ahkeroinnin jälkeen on aikaa vapaampaan yhdessäoloon iltapalan merkeissä.

Kurssille voidaan ottaa 30 osallistujaa.

Vetäjä: Useita asiantuntijoita
Peruutukset: jussi.tomberg@ouka.fi

Materiaalit: Kurssille ei ole liitetty oheismateriaalia.

Ilmoittautuminen koulutukseen ja illanviettoon alla olevan linkin kautta.
http://terva.eduouka.fi/koulutuskalenteri/kurssit.cfm?i=6858

Jos olet tulossa vain illanviettoon, ilmoittuminen sähköpostilla osoitteeseen
heidi.rannanpaa@gmail.com

PaikkaOppi-koulutus 23.3.2017 klo 12-15.30 Ritaharjun monitoimitalolla

PaikkaOppi on kouluille maksuton, suomalainen verkkopohjainen oppimisympäristö, jossa on interaktiivinen kartta-alusta oman paikkatiedon tuottamiseen.
PaikkaOppi tarjoaa karttamuotoisen projektialustan oppilaiden omille ympäristöhavainnoille sekä paljon ilmaista kartta-aineistoa koulujen käyttöön.

PaikkaOppi -koulutuksessa:
. harjoitellaan PaikkaOpin kartta-alustan käyttöä
. saadaan vinkkejä monialaisten opintokokonaisuuksien toteuttamiseen PaikkaOpissa
. suunnitellaan oman työparin kanssa MOK PaikkaOppiin omassa koulussa toteutettavaksi

Vinkki: pyydä koulustasi mukaan työpariksesi jonkin muun oppiaineen opettaja, jonka kanssa toteutat monialaisen oppimiskokonaisuuden!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Biologian ja maantiedon opettajien liiton ja Oulun yliopiston Luma-keskuksen kanssa.

Ilmoittaudu tästä linkistä
http://terva.eduouka.fi/koulutuskalenteri/kurssit.cfm?i=6798

Vuosikokous 2.3.2017 klo 17.30 Ritaharjun koululla

Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n vuosikokous järjestetään torstaina 2.3.2017 klo 17.30 Oulussa Ritaharjun koululla (käynti pääoven, kirjaston viereisen oven kautta).

llta alkaa kahvittelulla ja Mikko Kiutun Rokuan Geopark­esittelyllä. Mikko kertoo alueen toiminnasta ja hyödyntämisestä opetuksessa. Tämän jälkeen jatkamme iltaa vuosikokouksen merkeissä.

Jos jokin mietityttää ja haluat keskustella asiasta kokouksessa, otamme mielellämme vastaan käsiteltäviä asioita esityslistalle 17.2.2017 mennessä.

Tervetuloa kokoukseen vaikuttamaan tärkeän asian puolesta!

Sähköisten yo-kokeiden arviointikoulutus la 27.8. klo 9.30-16 Oulun yliopistolla salissa L2

Bmol Oulun piiri ja Oulun kaupunki tarjoavat maksutonta koulutusta Sähköisen YO-kokeen arvioinnissa. Ilmoittautuminen linkistä


Sähköisen YO-kokeen arviointi maantieteessä
Aika: 27.8.2016 klo 9.30-16.00
Paikka: Oulun yliopisto, sali L2
Nyt syksyllä starttaavat maantieteen sähköiset YO-kokeet. Myös kokeen pisteytys
on täysin uudistunut ja kokeen maksimipistemäärä tulee olemaan 120 p. Kuinka uuden tyyppisiä yo-tehtäviä arvioidaan?
Koulutuksen ohjelma on seuraava:
9.30 Aloitussanat ja alustusta teemaan:
Ylioppilaskokeen kehittäminen ja maantieteen sähköinen ylioppilaskoe, kokeen arviointi, reaalikokeen arvosteluun liittyvät ohjeet ja maantieteen kokeen hyvän vastauksen piirteet
Olli Ruth, YTL
11.30 Omakustanteinen lounas yliopistolla
12.15 Arviointiharjoitus-iltapäivä
Harjoituksissa tutustutaan erilaisiin tehtävätyyppeihin ja niiden kautta hyvän vastauksen piirteisiin, arviointiin ja tehtäväpisteiden koontiin. Harjoitukset puretaan yhdessä malliarviointien avulla.
Olli Ruth ja Rami Ratvio, YTL
13.30 Tauko
14.00-16.00 Harjoitukset jatkuvat
Koulutuksessa käytetään omia tietokoneita.
Ilmoittautuminen on sitova.

Oulun kaupungin biologian ja maantiedon opetussunnitelmien esittely- ja kommentointitilaisuus


Illan aikana esitellään uuden opetussuunnitelman mukainen ehdotus Oulun kaupungin biologian ja maantiedon kuntakohtaiseksi opetussuunnitelmaksi. Tilaisuudessa on mahdollisuus vaikuttaa tulevan opsin sisältöön. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä BMOL-Oulun piirin kanssa.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 23.5.2016 klo 18-20 Ritaharjun monitoimitalolla (Ritakierros 2). Ilmoittautuminen koulutuskalenterin kautta osoitteessa http://terva.eduouka.fi/koulutuskalenteri/kurssit.cfm?i=6108

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja vaikuttamaan kahvittelun merkeissä!

Vuosikokous maanantaina 14.3.2016 klo 18 Laanilan koululla

Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n (BMOL ry Oulun piiri) vuosikokous pidetään talviloman jälkeen maanantaina 14.3.2016 klo 18 Laanilan koululla (Hintantie 66). Illan ohjelmassa myös kahvittelua ja Markus Mäenpään luento yksilöllisestä oppimisesta biologian tunnilla.
Tervetuloa vuosikokoukseen!

OPS-työpaja ja illanvietto yläkoulun ja lukion opettajille

Hei Arvon kollega
Uusi ops aiheuttaa monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Bmol Oulun piiri järjestää Biologian ja maantieteen opettajille opspajan, jossa pohdimme porukalla mihin kaikkeen uusi opetussuunnitelma velvoittaa ja toisaalta mitä se mahdollistaa. Samalla on mahdollisuus tavata kollegoja ja vaihtaa ajatuksia. Tarjoamme buffetillallisen ja mahdollisuuden saunomiseen. Iltaa jatkamme yhdessä klo 22 jälkeen kaupungilla.
Ilta on Oulun seudun biologian ja maantieteen opettajat ry:n jäsenille ilmainen. Muutoin ilta maksaa 7€. Summan voi käydä maksamassa yhdistyksen tilille FI61 574089 5500 6264 ilmoittautumisen yhteydessä.


Pe 12.2.2015 klo 17-22 (OAJ:n tilat Asemakatu 22 A, Oulu)

OHJELMA
17-17.30 Uuden opsin esittely. Mitä uutta verrattuna vanhaan? Mitä ops-prosessissa pitää nyt tehdä. Opsin uudet termit.
17.30-17.45 Työskentelyn ohjeistus ja jako ryhmiin.

Ryhmät:
• Tavoitteiden ja sisältöjen vuosiluokkaistaminen
• Arviointi. Mitä uutta on tulossa? Mihin kaivattaisiin koulutusta?
• Tukimateriaalit ja paikallisuus. Mitä tukimateriaaleja tarvitaan? Mitä paikallisia painotuksia?
• Ilmiöpohjaisia ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia paikalliseen opsiin. Mille vuosiluokalle ja mitä oppiaineita voitaisiin yhdistää?

17.45-18.30 Illallinen
18.30-19.30 Ryhmissä työskentely
19.30-20 Loppukoonti
Ilmoittaudu tästä:
Terveisin
Bmol Oulun piirin hallitus

Tervetuloa päiväretkelle Kallinkankaalle!

Länsi-Pohjan piiri on kutsunut meidät Keminmaan Kallinkankaalle katsomaan neidonkenkiä, tikankontteja ja jääkauden merkkejä. Kallinkankaalla voimme tutustua mm. karuun ja louhikkoiseen lakialueeseen, tuoreisiin kangasmetsiin sekä rehevään, kasvillisuudeltaan arvokkaaseen lehto- ja lettoalueeseen.

Päiväretki Keminmaalle toteutetaan ti 9.6.2015.

Lähto Oulusta tapahtuu klo 9.00 ja matka on tarkoitus toteuttaa kimppakyydein. Kuskeille maksetaan bensakorvaus BMOL:n taksan mukaisesti.
Näemme paikallisoppaamme Kallinkaankaan hiihtokeskuksen parkkipaikalla klo 11.00

Varaudu retkelle säänmukaisella varustuksella ja omilla eväillä.

Voit ilmottautua retkelle Kirsi Anttilalle ma 8.6. klo 16.00 mennessä. kirsi.anttila@eduouka.fi

Tarkemmat ohjeet ja kyydit sovitaan maanantai-iltana lähtijöiden kanssa.

Tervetuloa saunomaan ja viettämään mukavaa iltaa Koivurantaan torstaina 21.5.2015 klo 18

Tervetuloa saunomaan ja viettämään mukavaa iltaa torstaina 21.5.2015 klo 18 lähtien Oulun Hietasaareen Koivurannan kodikkaaseen miljööseen.
Osoite on Pukseritie 5.
Omat saunakamppeet mukaan! Illanvietto on paikallisyhdistyksen jäsenmaksun maksaneille ilmainen.
Muutoin illanvietto maksaa 5€/ hlö. Maksu maksetaan ilmoittaumisen jälkeen yhdistyksen tilille FI61 574089 5500 6264. Laita maksun viestikenttään nimesi.
Ilmoittautuminen ja erityisruokavaliot alla olevan linkin kautta.
http://goo.gl/forms/tKKDYMd1NB

Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 18.5.2015

Oulusta kajahtaa - tervetuloa Ouluun kevätpäiville 18.-19.4.2015!

ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU. VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ ON 8.4.2015.

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL:in kevätpäivät järjestetään Oulussa 18.-19.4.2015. Paikkana on Oulun Lyseon lukio (Kajaaninkatu 3). Koulu sijaitsee keskustan alueella.

Kevätpäivillä ovat äänessä paikalliset asiantuntijat jakamassa ajatuksia ja virikkeitä työhön biologian ja maantieteen sekä kasvatustieteen aloilta. Päivillä kuulet myös uusien OPS:ien tuoreimmat kuulumiset. Tilaisuus tarjoaa oivan mahdollisuuden tavata kollegoja ja tutustua uusimpiin oppimateriaaleihin ja -välineisiin sekä opetusyhteistyömahdollisuuksiin erilaisten järjestöjen kanssa.

Illanvietto järjestetään ravintola Rauhalassa (Mannenkatu 4). Luvassa hyvää ruokaa buffet-pöydästä ja livemusiikkia.


ILMOITTAUDU TÄSTÄ.
Ilmoittautumisaika 1.3.-31.3.2015

Samalla, kun ilmoittaudut päiville, ilmoita myös työpajat tai retki, haluamasi ruokailut ja osallistuminen illanviettoon. Maksathan osallistumismaksun ja valinnoistasi koostuvat muut maksut kokonaissummana heti ilmoittauduttuasi BMOL Oulun piirin tilille FI61 574089 5500 6264 (hinnat näkyvät alla ja löytyvät myös ilmoittautumislomakkeesta).

HUOM! LIITON TIEDOTTEESEEN OLI VAHINGOSSA EKSYNYT VIRHEELLINEN TILINUMERO, PAHOITTELEMME! YLLÄ OIKEA TILINUMERO.

HINNAT
- Osallistumismaksu 60 €/hlö
- Lauantain lounas 7 €/ hlö: (Ruokana kinkkukiusaus, ruokavalioista lisätietoa ilmoittautumislomakkeessa)
- Lauantain kahvi/tee, makea leivonnainen 3 €/hlö
- Lauantain illanvietto: Pääruokana on lohta, possua tai kasvispihvejä buffetpöydästä, jälkiruoka ja juomat sisältyvät hintaan 21€/hlö.
- Sunnuntain kahvivälipala: Voileipää, kahvi/tee, makea leivonnainen 5€

KEVÄTPÄIVIEN OHJELMA

LAUANTAI 18.4.
8.30-9.30 Ilmoittautuminen, näyttelyihin tutustuminen
9.30-9.40 Kevätpäivien avaus, Heidi Rannanpää, puheenjohtaja, BMOL Oulun piiri
9.40-10.00 Muusikon luonto, Jukka Takalo, muusikko
10.00-10.40 Paikkatietojärjestelmät yhteiskunnallisessa suunnittelussa, Jarmo Rusanen, geoinformatiikan professori, Maantieteen laitos, Oulun yliopisto
10.40-11.20 Muuttuvat monikerroksiset rajat – regionalismin tutkimusta RELATE-projektissa, Kaj Zimmerbauer, tutkijatohtori, Maantieteen laitos, Oulun yliopisto

11.20-12.30 LOUNAS (Lyseon ruokalassa) JA NÄYTTELYIHIN TUTUSTUMINEN

12.30-12.40 Tanssillinen voimisteluesitys, Oulun voimisteluseura, Laventeli-ryhmä
12.40-13.20 Perämeri opetuksessa, Metsähallitus merellä -blogi, Essi Keskinen, meribiologi, Metsähallitus
13.20-14.20 Uusien opetussuunnitelmien kuulumisia ja tulkintaa
Lukion OPS, Sirpa Lappalainen, BMOL:in puheenjohtaja
Perusopetuksen OPS, Arja-Sisko Holappa, Opetusneuvos

14.20-14.50 KAHVI JA NÄYTTELYIHIN TUTUSTUMINEN

14.50-15.30 Sosiaaliset valtasuhteet koulussa, Sari Manninen, KT
15.30-16.10 Riskeistä rikas lapsuus, Tatu Hirvonen, tietokirjailija

Iltaohjelmaa klo 19.00 eteenpäin Ravintola Rauhalassa. Illanvietto maksettava ilmoittautumisen yhteydessä. Baari on vieraiden käytössä omakustanteisesti klo 23 saakka. Illan musiikista vastaa Ramses II.


SUNNUNTAI 19.4.
Sunnuntain ohjelma koostuu vapaavalintaisesti vierailusta Liminganlahden luontokeskukseen (koko päivä) tai aamupäivän ja iltapäivän työpajoista Lyseolla. Retkelle ja pajoihin ilmoittaudutaan sitovasti etukäteen kevätpäiville ilmoittautumisen yhteydessä.

Retki Liminganlahden luontokeskukseen
9.30 Lähtö linja-autolla Lyseolta
10.00-10.30 Aloitus luontokeskuksen auditoriossa, esittelyvideo
10.30-11.30 Näyttely/lintutorni
11.30-12.30 LOUNAS, luontokeskuksessa voi ruokailla (n. 12 €), Oulun piiri tarjoaa nuotiolla makkaraa ja juotavaa
12.30-13.30 Lintutorni/näyttely
13.30 Lähtö takaisin Lyseolle

TYÖPAJOJEN AIKATAULUT
Huom! Voit valita yhden aamupäivän ja yhden iltapäivän pajan. Sitova valinta ilmoittautuessa. Kannattaa ilmoittautua ripeästi, sillä joihinkin pajoihin on rajoitettu osallistujamäärä.

9.30 kokoontuminen Lyseolla
9.45-11.45 työskentelyä pajoissa
11.45-12.15 KAHVIVÄLIPALA
12.15-14.15 työskentelyä pajoissa

TYÖPAJA 1(ap/ip)
LibreOffice ja Paikkatietoikkuna maantieteen opetuksessa, pajaan osallistuvilta toivotaan mukaan oma kannettava tietokone, johon on LibreOffice asennettuna. (löytyy osoitteesta https://fi.libreoffice.org/)
Paikalla on myös muutama lainattava kone.
Jarkko Himanka, Kirsi Valta-Hulkkonen ja Eerika Virranmäki

TYÖPAJA 2 (ap/ip)
Pajassa tutustutaan selkärangattomien elämän tutkimussalkkuun ja uuden karheisiin luonnontieteellisten ilmiöiden mittausvälineisiin. Monesti metsien näkymättömän elämän tutkiminen jää koulussa vähemmälle, vaikka se on elämyksellistä, helppoa ja mukavaa. Pajassa käytetään muun muassa kamerallisia läpivalaisu- ja preparointimikroskooppeja. Paja toteutetaan yhteistyössä Isvetin kanssa.
Tero Leinonen, Markku Leppäjärvi, Jorma Louhenvirta ja Jussi Tomberg

TYÖPAJA 3 (ap/ip)
iPad:it opetuksessa, pajasta saat välineitä ja ideoita oman opetuksesi sähköistämiseen. Pajan ajaksi saa lainaan iPadin, omaa konetta kuitenkin suositellaan. Harjoiteltavat sovellukset ovat Morfo Booth, Popplet, Explain Everything sekä Socrative, jotka olisi hyvä ladata omalle koneelle jo valmiiksi.
Hanna Naalisvaara, kehittäjäopettaja ja ICT-ohjaaja; Oulun kaupungin kulttuuri- ja sivistyspalvelut

TYÖPAJA 4 (ap/ip)
DNA:n eristys sipulista ja agaroosigeelielektroforeesi, pajassa tutustutaan kahteen erilaiseen käytännön työhön liittyen DNA:n ihmeelliseen maailmaan.
Heli Ruotsalainen, Ouluma


TIETOA NÄYTTEILLEASETTAJILLE

KAUPALLISET NÄYTTEILLEASETTAJAT
Maantieteen, biologian ja terveystiedon alaan liittyvillä kaupallisilla toimijoilla on mahdollisuus tulla esittelemään tuotteitaan lauantaina 18.4. klo 8.30-15.00. Näyttelytilana toimii Lyseon ala-aula ja luokkatilat.

Näyttelypöytä maksaa 200 euroa. Näyttelypöydän taakse on mahdollista laittaa esim. roll-uppeja, vapaata seinätilaa esim. postereita ja bannereita varten emme pysty takaamaan varmasti. Näytteilleasettajien hintaan sisältyy kahden esittelijän sisäänpääsy kevätpäiville. Lounas maksaa 7€/ hlö ja pullakahvit 3€/hlö.

Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi, lounaan ja päiväkahvin tarve mahdollisine ruokarajoitteineen sähköpostiosoitteeseen heidi.rannanpaa@gmail.com viimeistään 8.4.2015. Samalla saatte ohjeen maksun/ maksujen suorittamiseen.

KANSALAISTORI
Voittoa tuottamattomat kansalaisjärjestöt ja -hankkeet/ tahot ovat tervetulleita esittelemään toimintaansa kevätpäivien kansalaistorille. Kansalaistorille osallistuminen on ilmaista. Materiaalia saa jakaa, mutta myyntitoiminta ei ole sallittua. Tarjoamme pöytätilaa, kiinnostuneen yleisön sekä ilmaisen sisäänpääsyn kahdelle esittelijälle. Näyttelypöydän taakse on mahdollista laittaa esim. roll-uppeja, vapaata seinätilaa esim. postereita ja bannereita varten emme pysty takaamaan varmasti. Lounas maksaa 7€/ hlö ja pullakahvit 3€/hlö.

Ilmoittautuminen kansalaistorille, lounaan ja päiväkahvin tarve mahdollisine ruokarajoitteineen sähköpostiosoitteeseen heidi.rannanpaa@gmail.com viimeistään 8.4.2015. Samalla saatte ohjeen mahdollisten ruokailumaksujen suorittamiseen.
keskustelutilaisuus maantieteen digitaalisista yo-kirjoituksista

Tervetuloa keskustelemaan yo-kirjoitusten sähköistymisestä maantieteen näkökulmasta!

Laanilan koululla järjestetään torstaina 9.10.2014 klo 18-20 keskustelutilaisuus maantieteen digitaalisista yo-kirjoituksista. Keskustelutilaisuuden tarkoituksena on kartoittaa tietämystä ja jakaa kokemuksia digitaalisesta opettamisesta. Tavoitteena on myös saada aikaan yhteistyötä digitaalisen materiaalin (esim. kokeiden) laadintaan.

Tilaisuuden on tarkoitus olla ideoita jakava ja keskusteleva. Alustuspuheenvuoroina ovat:

-Terveiset viime kevään Helsingin koulutuksesta "Kohti digitaalisia ylioppilastutkinnon kokeita" (Kirsi Valta-Hulkkonen)

-Yliopistoyhteistyön esittäytyminen (Eerika Virranmäki)

Puheen lomassa on kahvi/teetarjoilu.

Ilmoittautuminen osoitteeseen paula.vuolo@eduouka.fi viimeistään keskiviikkona 1.10.2014