YO-harjoitusohjeet

Ohjeet YO-harjoituksiin

  1. Tutustu YTL:n arviointiohjeistukseen kirjoitelmien osalta (pitkä TAI keskipitkä)
  2. Arvosanat on poistettu toistaiseksi näkyvistä. Merkitse kaikkien kolmen arvosteltavan osa-alueen kohdalle se laatikko, joka parhaiten vastaa mielestäsi omaa kirjoittamistasi. HUOM! valittujen laatikoiden ei tarvitse olla samalla rivillä. Mieti samalla mikä osa-alueista (viestinnällisyys, sisältö ja rakenne, kielellinen laajuus ja tarkkuus) on vahvuutesi ja missä on kehittämisen varaa.
  3. Palauta itsearviosi opettajalle.
  4. Saat omaa tasoasi vastaavan monistenipun, joka sisältää vanhoja YO-koetehtäviä neljästä eri kokeesta.
  5. Sinun tulee tehdä KAIKKI neljä dialogitehtävää ja palauttaa ne tulostettuina opettajalle ensi viikon loppuun mennessä. Sanakirja-apua saa käyttää (jos on ihan pakko), mutta ALLEVIIVAA ne kohdat, jotka olet etsinyt sanakirjasta.
  6. Monisteilta löydät neljän eri YO-kokeen kirjoitustehtävien aiheet. Näistä sinun tulee tehdä KAKSI kokonaisuutta. Pitkän kielen opiskelijat valitsevat siis kaksi otsikkoa ja kirjoittavat kustakin 150-200 sanan kirjoitelman. Keskipitkän opiskelijat valitsevat kaksi kokonaisuutta ja kirjoittavat yhteensä kaksi 100-130 sanan tekstiä ja kaksi 50-70 tekstiä. HUOM! Älä valitse otsikoita sieltä täältä vaan valitse tehtäväkokonaisuudet.
  7. Sanakirja-apua saat käyttää SUUNNITTELUVAIHEESSA! Tee siis hyvä suunnitelma ja kun se on valmis, keskity kirjoittamaan teksti. Kirjoitusvaiheessa sanakirja-apu on kielletty!
  8. Palauta mielellään kaikki dialogit kerralla ja keskipitkät kirjoitelmakokonaisuudet samalla paperilla.