Lohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit ry

Vuoden alumniksi 2022 valittiin Euroopan investointipankin pääsihteeri Marjut Falkstedt

Marjut Fakstedt kirjoitti ylioppilaaksi Lohjan lukiosta 1981. Hän opiskeli Saksassa ja työskenteli siellä pitkään pankki- ja rahoitusalalla, kunnes siirtyi Brysseliin Euroopan investointipankkiin ja tuli valituksi sen pääsihteeriksi.

Hän piti 20.4.2022 Laurentiussalissa alumni- ja mentoriluennon aiheesta: ”Euroopan investointipankki muuttuvassa maailmassa” 
Yhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Puomila ojentaa lukion lipun Marjut Falkstedtille.

Tilaisuudessa pidetty presentaatio

Länsi-Uusimaa -lehden juttu vuoden alumnista.

Mikä on alumniyhdistys?

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Lohjan Yhteislyseon lukion (aikaisemmin Lohjan Yhteiskoulu, Lohjan Yhteislyseo, Lohjan lukio) entisten oppilaiden ja opettajien välisenä yhdyssiteenä sekä luoda koulun entisten ja tulevien oppilaspolvien ja opettajien välinen kosketus ja yhteenkuuluvaisuuden tunne. Alumni on latinaa ja tarkoittaa kasvattia tai suojattia. Suomeen sana on tullut Yhdysvalloista, jossa se tarkoittaa entistä opiskelijaa.​

Hallituksen kokoonpano

Yhdistyksen hallitukseen 2022-2023 kuuluvat seuraavat henkilöt (suluissa kouluvuodet):

PUHEENJOHTAJA

Jaakko Puomila, (1963-72), puhelin 044-3145300, jaakko.puomila@kuituposti.fi

Hallituksen jäsenet
Pekka Luoma, (1967-76), pekka.luoma@lohja.fi

Kalle Stenbäck, (1970-78), puh. 040-6605506, kalle.virkkalasta@gmail.com

Anne Heino-Nuutinen (jäsenrekisteristä vastaava), (1969-77), annem.nuutinen@gmail.com

Jari Koistinen, (1971-1979), puh. 0500-472075, jari.koistinen@stokvistapes.fi

Tarja Kunnala
, (1967-1976), puh. 050-5709328, tarja.kunnala@gmail.com


Helena Lari

Risto Piekka, (1959-1967)

Päivitä yhteystietosi

Jäsen, muistathan päivittää yhteystietosi, niin saat jatkossakin tietoa yhdistyksen toiminnasta:
lyll.seniorit@gmail.com

Jäsenmaksu

Vuosijäsenmaksu 10 €, ainaisjäsenmaksu 100 € ja kannatusjäsenmaksu 500 €, maksetaan tilille LUSP FI33 4006 1020 0455 34, maksun saaja Lohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit ry, viestikenttään jäsenen nimi ja jäsenmaksuvuosi.
Maksamalla jäsenmaksun mahdollistat sen, että voimme jatkaa toimintaa koulumme perinteiden vaalimiseksi.

Mikäli haluat liittyä jäseneksi, lähetä yhdistykselle postia tällä sivulla näkyvän linkin kautta, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tulisiko Sinusta yksi koulumme mentoreista?

Lohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit on hallituksessa päättänyt käynnistää kouluumme mentoritoiminnan. Mentorihan on yhden määritelmän mukaan kokeneempi henkilö, joka siirtää ajankohtaista osaamistaan kokemattomalle.

Muualla maailmassa ja etenkin yritysmaailmassa sekä yliopistopiireissä mentoritoiminta on käytetty opiskelun ja oppimisen metodi. Joissakin Suomen lukioissa vastaavaa kokeillaan ja muutamassa se on onnistuttu niputtamaan osaksi arkista työskentelyä.

Ajatus mentoroinnin istuttamisesta Lohjan Yhteislyseon lukioon on lähtenyt koulun opettajilta. Pallo on nyt heitetty meille, koulumme senioriyhdistykselle.

Etsimme nyt halukkaita koulumme entisiä oppilaita miltä tahansa työelämän, taitamisen tai tiedon alueelta mentoreina pilotoimaan hanketta. Mentoroinnin henkeen kuuluu vapaaehtoisuus ja siitä seuraa maksuttomuus.

Jos olet kiinnostunut olemaan mukana entisen koulusi kehittymisessä tälläkin alueella, lähetä tietosi halukkuudesta yhdistyksellemme. Koulussa toivotaan, että Sinusta on käytössä lyhyt kuvaus erikoisosaamisestasi ja omasta (omista) vahvuusalueestasi. Lisäksi lyhyt CV (ikä, koulutus, työhistoria) ja tietenkin yhteystiedot.

Lähde mukaan ja innostu!

Jaakko Puomila, hallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot ja yhteydet: Jaakko Puomila, +358-44-3145300, jaakko.puomila(at)kuituposti.fi

Vuoden 2020 alumniksi Marko Rissanen

Vuoden alumniksi valittiin vuoden 1993 ylioppilas, DNA Oy:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen. Hän vieraili entisessä opinahjossaan 28.10. kertomassa paitsi ajatuksiaan työelämästä myös rohkaisemassa nykyopiskelijoita pitämään hauskaa opiskelun ohessa. Marko Rissanen asuu edelleen Lohjalla ja on ylpeä kotikaupungistaan. Hänen ajatuksiaan voi kuunnella oheisen linkin kautta: Marko Rissasen alumniesitys


Tuija Linden Lohjan Yhteislyseon vuoden 2019 alumniksiLohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit on valinnut koulun vuoden 2019 alumniksi
Tuija Lindenin. Hän on toiminut suurimman osan työiästään pelialalla mm. erilaisissa
toimitustehtävissä ja johti 25 vuotta (päätoimittajana vuodesta 1992 vuoteen 2017)
Pelit -lehteä. Tuija Linden oli miehensä Niko Nirvin kanssa luomassa ja perustamassa
lehteä heidän ollessaan Sanomien palveluksessa.

Tuija Linden on nähnyt pelialan nousun pikkupajoista ja ”puuhastelusta” yhdeksi
Suomen tärkeistä vientialoista. Pelit -lehti tekijöineen oli pitkään ainoa tietolähde
pelinälkäisille suomalaisille. Kansainvälisen alan tunteminen vaati paljon
matkustelua Euroopassa, Yhdysvalloissa ja viime vuosina myös Japanissa.
Koulun vuoden 2019 alumni haluaa välittää nykyisille opiskelijoille pelialan
monimuotoisuudesta ja miten se antaa useita erilaisia mahdollisuuksia työllistyä ja
vaikkapa luoda uraa.
- Peliala on tällä hetkellä kiihkeässä vaiheessa. Työntekijöitä puuttuu. Töitä on
tarjolla muillekin kuin koodareille. Ala on jo niin iso, että tarvitaan hr-ihmisiä,
kääntäjiä, testaajia, kaikkea. Jos haluaa kansainvälisen uran, peliala on hyvä
vaihtoehto. Hän muistuttaa myös kielitaidosta, sillä englannin on oltava hallussa.
- Lähes kaikkien alan yritysten työkieli on englanti.

Vuoden alumni pitää alumni-mentoriluentonsa koulun opiskelijoille torstaina 25.4.
kello 10.15 Laurentius-salissa. On odotettavissa, että lohjalaislukiolaiset seuraavat
mielenkiinnolla.

Lohjalainen Tuija Linden (60) on Lohjan Yhteislyseon lukion, silloisen Lohjan Lukion
ylioppilas vuodelta 1978.
- Koulumme oli erittäin tärkeä yhteisö, josta mieleen on jäänyt
yhteenkuuluvuus. Kannustimme heikommatkin oppilaista tsemppaamaan,
koska he halusivat olla meidän luokallamme. Opettajista moni on jäänyt
lähtemättömästi mieleeni.

Vuoden 2018 alumnin esitelmätilaisuus

Vuoden 2018 alumni, Suomen Pankin rahahuolto-osaston osastopäällikkö Päivi Heikkinen kertoi alumniluennossaan 3.5.2018 paitsi maksamisesta digimaailmassa myös koulunkäynnin merkityksestä omassa elämässään. Päivi Heikkinen on koulumme ylioppilas vuodelta 1976.


image001.jpg
Vuoden 2018 alumni Päivi Heikkinen (o.s. Vihonen) pitämässä alumniesitelmäänsä 3.5.2018 koulun juhlasalissa, kun se vielä oli käytössä.

Onnittelumme uusille ylioppilaille

Lohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit ry onnittelee kevään uusia ylioppilaita ja opettajakuntaa erinomaisesta tuloksesta ylioppilaskirjoituksissa. Tulokset ovat osoitus opiskelijoiden lahjakkuuden ja ahkeruuden lisäksi hyvästä opetuksen tasosta ja henkilökunnan sitoutumisesta tehtäväänsä. Monipuoliset kurssivalinnat ja pätevä opetus mahdollistavat iloisen ja kannustavan oppimisen ilmapiirin, joka kantaa hyviin tuloksiin.

Yhdistyksemme haluaa kiinnittää Lohjan virkamiesten ja päättäjien huomiota valtakunnallista huomiota saavuttaneeseen ylioppilastulokseen ja samalla muistuttaa opetustason ja -resurssien sekä koulurakennuksen kunnon ylläpitämisen tärkeydestä, jotta myös tulevat opiskelijat saavat Lohjalla hyvän opetuksen ja mahdollisuuden hyviin tuloksiin.

Lukio-opiskelu luo tärkeän pohjan jatko-opinnoille ja elämälle. Kaupungin on panostettava siihen tulevaisuudessakin. Se on merkittävä osa Lohjan imagoa.

Onnittelumme kaikille kevään ylioppilaille!

Lohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit ry

Hallitus

Jäsenkirje 2/2016

Yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä 12.5. julkistettiin koulumme alumni 2016: hän on Mikko Jaatinen, ylioppilas vuosimallia 2006. Hän toimii partnerina kansainvälisestikin mainetta niittäneessä Nordic Business Forum Oy:ssä.

Vuoden alumni esiintyi 12.5. ensin päivällä koulun oppilaille kolmen tunnin sessiossa yhdessä liikekumppaninsa Jyri Lindénin kanssa. Illalla oli aikuisemmalle väelle suunnattu avoin esitelmä lohjalaisille yhdistyksemme vuosikokouksen yhteydessä. Aiheena oli ”Minun tarinani – Business my Way”.

Molemmissa esitelmissään Mikko Jaatinen korosti, miten suuri merkitys hyvällä, terveellä ja itse rakennetulla itsetunnolla on ihmisen koko loppuiän oppimiselle.

Ohessa muutama lainaus:

  • On hyvin pitkälti itsestä kiinni, mitä elämältä saa. Laittamalla itsensä likoon ja menemällä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle tapahtuu kasvua ja ihmeitä.
  • Unelmoi isoja ja muista aloittaa pienestä jo tänään. Monta kertaa unelmat tuntuvat niin suurilta, että ei nähdä järkeä ottaa niitä pieniä ensimmäisiä askeleita alussa. Kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista unelmien toteutumiselle on aloittaa matka niitä kohti.
  • Ole aktiivinen. Sieltä kotisohvalta ei löydy muuta kuin perunalastuja. Jotta voit löytää, sinun tulee lähteä etsimään, kokeilla erilaisia asioita, oppia ja kehittyä. Elämä on ennen kaikkea matka, ei päämäärä.
  • Oikeat ihmiset. Täällä ollaan toisiamme varten, palvelemassa toisiamme. Muiden kanssa opitaan ja kehitytään. Se, millaisilla ihmisillä ympäröit itsesi, joko antaa energiaa tai vie, joko kehittää sinua tai ei.
  • Mitä ikinä teetkään, niin muista pitää hauskaa. Pilke silmäkulmassa.

Siinä siis Mikko Jaatisen sanomaa ja sanoma.

Vuosikokouksessa valittu yhdistyksen hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 23.5. Puheenjohtajana toimii Jaakko Puomila, varapuheenjohtajana Pekka Luoma, sihteerinä Kalle Stenbäck ja jäsenasioista ja verkkosivuista vastaavana sihteerinä Anne Heino-Nuutinen. Rehtori Panu Ruoste hoitaa taloutta. Muut hallituksen jäsenet ovat Jari Koistinen, Kari Korpi, Tarja Kunnala, Risto Piekka, Mikko Piirtola ja Martti Savelainen.

Toimintasuunnitelman mukaan aletaan valmistella Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden Studia generalia -tyyppistä luentosarjaa, jatketaan keskustelua erityisen alumnipäivän järjestämisestä ja kehitetään edelleen yhteistyötä koulun ja sen entisten oppilaiden kanssa.

Alumni 2016

Yhdistys on valinnut vuoden 2016 Alumniksi yrittäjä Mikko Jaatisen, ylioppilas vuodelta 2006.

Mikko Jaatinen osoitti aktiivisuutta jo kouluaikanaan toimiessaan mm. oppilaskunnan lehden Kreivikunnan Uutisten päätoimittajana ja oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana.

Ensimmäinen oman yrityksen Jaatinen perusti jo 15-vuotiaana. Myöhempien yritysten joukkoon kuuluivat mm. koulutuotteita tuottanut Realister International ja kahvilatoimintaa pyörittänyt Jaawi Oy. Nykyisin hän toimii partnerina ja hallituksen jäsenenä Nordic Business Forumissa.

Kansainvälisen uran jo nyt tehnyt mies on asunut elämänsä aikana paitsi Lohjalla ja Nummelassa, myös Espanjassa ja Australiassa. Kouluaikanaan hän oli vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Matkustaminen on siksi edelleen lähinnä Mikko Jaatisen sydäntä, ja hänellä on laaja ystäväpiiri maailman eri kolkissa.

Lohjan Yhteislyseon senioriyhdistys arvostaa erityisesti Mikko Jaatisen nuorena tekemää uraa ja pitää häntä ennen muuta loistavana innostajana muille nuorille mukaan lukien koulun nykyiset oppilaat.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä