Meripirtin päiväkoti

Viiru-kissa ja Pesonen päiväkodilla

Vuorotalon saliin tuli maanantai-aamuna vierailulle Pesonen Viiru-kissansa kanssa. Tapahtui kaikkea hauskaa ja vähän jännääkin, ennen kuin Viiru-kissan 5-vuotispannukakku oli valmis. Lapset ja aikuiset tykkäsivät. Lapsista oli hauskinta se, kun Pesosen housuille kaatui munakokkelit ja hänen piti ottaa päällyshousut pois. Jalkaan jäivät valkoiset pitkät kalsarit, joissa oli takapuolessa iso paikka. Naurua riitti! Näytelmän jälkeen pieni poika antoi parhaan palautteen: IHANA, IHANA!

Picnik-iltapäivä päiväkodin pihalla

Tänä keväänä kevätjuhla pidettiin picnik-tapahtumana päiväkodin pihalla. Klo 15 alkoi pihalle saapua vanhempia eväitten ja vilttien kanssa. Aluksi muutama suosikkilaululeikki yhdessä, minkä jälkeen levitettiin vilttejä pitkin takapihaa. Meri pilkahteli aidan takana, aurinko lämmitti, oli hyvä tunnelma. Grillissä paistui mm. makkaraa, vaahtokarkkeja, kanaa... Mukava muisto jäi iltapäivästä.
Henkilökunnan tyhy-päivä 26.5.2023

Olipa onnistunut tyhy-päivä Santalahdessa ja Maijanrannassa! Ohjelmassa oli fatbikepyöräilyä, suppailua, minigolfia sekä luontopolkuja. Ruokailimme Santalahdessa ja sen jälkeen kuulimme Ella Tepposen musisointia Maijanrannassa, Maaritista Tina Turneriin, välillä yleisökin pääsi mukaan rytmittelemään. Sitten olikin vuorossa Ullan 60-vuotiskahvittelut. Sauna lämpeni ja rohkeimmat kävivät uimassakin. Vietimme hienon toukokuisen päivän yhdessä kauniissa maisemissa.Paloauto Meripirtin päiväkodilla

Tänään meripirttiläiset pääsivät tutustumaan oikeaan paloautoon. Kaikki ryhmät vuorollaan, ja oli jännää, kun päästiin paloauton sisään istumaan! Kiitos Kotkan VPK!

Hepokönkään Höppänä konsertti Meripirtissä

Kotkan kaupunki tarjosi meille Hepokönkään Höppänän mukavan konsertin. Konsertti oli kulttuuriviikkojen antia. Kaikki osallistujat pitivät konsertista, ja itsekin päästiin laulamaan ja leikkimään.
Luontokuvaesitykset


Vuorotalon lapset katsoivat luontokuvaesityksiä ketuista, oravista ja Tervalehdon luonnosta eri vuodenaikoina. Päivätalossa kuvia on katsottu aiemmin. Kuvat on ottanut Tuula Paju vuosien varrella. Niin mukavia keskusteluja syntyi lasten kanssa ja joidenkin lasten luontotietämys varsinkin ilahdutti. Tunnistettiin monia lintuja ja kerrottiin luontokokemuksista. "Tuo on sinisorsa, koiras." (Siinä jo tietämystä kerrakseen.) Talitintti, käpytikka jne. tunnistettiin. Joku oli ollut eväsretkellä ja oli nähty minkki. Naapuritalon, sen punaisen, pihalla oli näkynyt siili. Kettukin oli nähty äidin kanssa retkellä. 
Kiitos osallistujille! Kuvaajakin sai uutta intoa, jos vaikka seuraava esitys karhuista tai joutsenien elämästä.

Meripirtin joulutapahtuma 13.12.2022

 


Paina vihreää kuusta!
Lumimyräkän siivittämänä pidettiin päiväkodin pihalla jouluinen tapahtuma. Sää ei haitannut; glögi, mehu ja piparit maistuivat, joulupukki oli työn touhussa, muorikin oli paikalla ja tulitontulla loimusi nuotio. Lapset saivat laulaa ja soittaa joululauluja, katsella jouluikkunaa, oli joulupukkijoogaa ja sai kertoa joululahjatoiveita. Olipas kiva talvinen iltapäivä; kotiin lähtiessä oli jouluinen mieli ja punaiset posket! 

Tonttupolku Meripirtin pihalla

Sää ei tällä kertaa suosinut tonttupolkua pihalla keskiviikkona. Eri ryhmät olivat valmistaneet kivaa katsottavaa ja tekemistä pihalle. Onneksi osa perheistä löysikin tiensä tonttupolulle. Lyhtypuussa oli joulurunoja. Lahjoja sai kuljettaa kuorma-autoilla. Jouluista ikkunamaisemaa sai ihailla parissakin paikassa, mm. tonttukoira oli päässyt liukurimäkeen puutalon joulumaisemassa. Tonttupolkuun pääsimme vielä lasten kanssa tutustumaan seuraavanakin päivänä. Pihan portilta lähti reitti Ruusurantaan. Siellä matkan varrella pääsi jumppailemaan tonttukorttien ohjeiden mukaisesti.
Alkaa olla jo jännittävät ajat, koska jouluun ei ole enää kovin kauaa, vain 8 yötä!Liikuntaa pihalla joka kuun viimeinen perjantai.

Otimme taas käyttöön 'liikuntaperjantait' eli joka ryhmä suunnittelee pihalle jonkun liikuntapisteen ja pienryhmissä niitä kierrämme. Viime perjantaina oli mm. keilailua, tarkkuusheittoa renkaiden läpi, keppiheppailua, pallon kuljetusta ja mummonmoukaria. Vettä sateli, mutta ei tahtia haitannut.

Eläkejuhlat

20.10.2021 vietettiin Meripirtissä kolmen varh.kasvatuksen lastenhoitajan eläkejuhlia. Mukavia eläkepäiviä Maarit Valtoselle, Kaija Lempiselle ja Eija Petroffille!

Vesisotapäivä 23.7.2021

Tänään oli vihdoinkin lasten kovasti odottaman vesisodan aika 🤣
Kaikki osallistujat taisi kastua kunnolla ja vaihtovaatetta tarvittiin. 
Osa aikuisista varustautui sadetakeilla! Osa oli varustautunut kastumaan 🤭

Hyvää joulua toivottavat meripirttiläiset! Paina mikrofonista!


Korvatunturin tonttunäytelmäryhmä oli tullut esiintymään päiväkodin pihalle ja tuomaan joulumieltä Meripirtin lapsille ja aikuisille! Saimme katsoa esitykset: Pikkutonttu nukkuu, Mä olen tonttu ja Tonttu Taitava... tiesittekös muuten, että tontut tykkäävät uiskennella, jumpata, neuloa, pelleillä, nyrkkeillä ja RIEHUAKIN !!!! kiitos Meri-, Minni- ja Carita-tontuille!

17.7.2020 Jäätelöbaaripäivä!

Heinäkuinen aurinkoinen päivä oli kuin luotu jäätelön syömiseen. Kesätytöt Anni ja Maria loihtivat lapsille herkkuja: jäätelöä, vohveleita, nompparelleja, strösseleitä, pikkukarkkeja... kyllä maistuivat kaikille!


Majakoitten herkkuhetki!

Vesisotapäivä Meripirtin pihalla

Helteinen sää oli tilattu torstain vesisotapäivälle ja se toteutui! Kotoa oli tuotu vesipyssyjä ja vesipulloja, mehut ja piparit olivat valmiina. Lapset vastaan aikuiset, lapset voittivat ! Ei väliä, vaikka tossut menivät vääriin jalkoihin😊"Vesisota oli kivaa, kun ammuttiin vesipyssyillä." "Oisin halunnu pysyä kuivana, vesialtaassa tykkään uida." "Mulla oli sininen pyssy, vesi lensi kovaa." "Oli kivaa!!!"

TAIDEVIESTI

Kotkan Lasten kulttuurikeskus haastoi kaikkia rakentamaan ikkunoihin lasten tekemistä taideteoksista näyttelyitä. Ajatuksena tehdä Kotkasta yhdessä taidegalleria.
Meripirtin vuoroeskarit ovat taiteilleet Päivin ja Sarin kanssa seuraavista aiheista salin ikkunoihin hienoja töitä: PELASTA ELÄIMET, METSÄN ELÄMÄÄ, RANNALLA, VEDEN IHMEET JA AVARUUS. Eskarit tekivät itse kutsut Meripirtin muille ryhmille ja kutsuivat katsomaan taideteoksiaan. Leiman sai käteen aina yhden taideikkunan katsomisen jälkeen.
Ikkunataidetyöt näkyvät myös sosiaalisessa mediassa Kotkan lastenkulttuurin Facebookissa ja Instagramissa elokuusta eteenpäin.


Valopalarakentelua

Saimme päiväkotiimme Kotkan varhaiskasvatukseen hankerahalla hankitut valopalikat kesä-elokuun ajaksi. Niitä kokeillaan nyt ensiksi Merihevosten ryhmässä. Hyvä, kun ehdittiin laatikko ottaa esille, kuului: valot pois! Sitten alettiin kokeilemaan ja rakentamaan. Olipa jännittävää! Jotkut tekivät korkean tornin ja mittailivat kuinka korkea se on.


Kesätouhuja!

Kasvimaat alkavat suorastaan kukoistamaan! Ja teltassa on kiva pötkötellä, lukea kirjoja ja pelata vaikka Unoa.Kasvatuslaatikoissa jo näkyy jotain

Jokaiseen kasvatuslaatikkoon on jo laitettu siemeniä ja taimia, ainakin satoa odotellaan siemenperunoista, ruohosipuleista, herneistä ja salaatista. Eri laatikoissa on myös paljon kukkia. Rajasimme myös takapihalta pienen alueen, mikä jätetään luonnontilaan ja sinne vielä ketokukkien siemeniä, saammekohan perhosia kukkiin? Eri ryhmissä on innostuttu myös hyönteishotellien tekemisestä, on yhteistä isoa ja maitopurkkeihin tehtyjä pienempiä. Tykkäävätköhän ötökät hotellista, mikä on koristeltu voikukin, no aivan varmasti!

Ison joutsenten tekemän hyönteishotellin viereen on vamistunut useita maitotölkkihotelleita Merihevosten tekemänä.

Luontokuvia oravista, ketuista, hevosista ja räkättirastaista

Pikkuryhmissä katsottiin salissa digiprojektorin kanssa luontokuvia useampina päivinä.  Kuvat herättivät kivoja keskusteluja, lapset kertoivat innolla, mitä eläimiä olivat nähneet. Opittiin uusia asioitakin mm. oravan ruokailutottumuksista, tiesitkö sinä, että orava voi nakertaa 24 käpyä tunnissa? Ja miten oravan korvatupsut kehittyvät jne.?

Kasvatuslaatikot odottavat

Nyt toukokuussa aloitamme taas tutun kasvimaaprojektin. Kiitos Eijalle taas projektin alkujärjestelyistä! Nyt on pitkät listat ryhmien toiveita , mitä siemeniä hankitaan, kohta päästään laittamaan sormet multaan. 


Mukavaa tekemistä ja ideoita koteihin !

Tänne olemme koonneet erilaisia ideoita ja vinkkejä, kun kotona alkaa kuulua kysymys: "mulla ei ole mitään tekemistä."

Lukuvinkki: Lukulumo-sovellus on ilmainen ja kaikille avoin. Lukulumosta löydät lasten kirjallisuutta eri kielillä sekä äänikirjoina että tavallisina e-kirjoina.
Lataa Lukulumo älylaitteellesi ja kirjaudu sisään käyttäen seuraavaa tunnusta ja salasanaa:
Käyttäjänimi: lukulumokoti
Salasana: 987654321
https://www.iltoppiminen.fi/uutiset/lukulumo-avautuu-kaikille/


Birdlifen sivulla on paljon mielenkiintoista lapsillekin sopivaa tietoa ja materiaalia ( miten askarrellaan linnunpönttö, lintujen tunnistamista, mitä mukaan linturetkelle jne.)
https://www.birdlife.fi/opettajille/lintuohjelmaa-lapsille/
https://www.birdlife.fi/tapahtumat/lasten-lintuviikko/
tulossa: Lasten lintuviikko 11-17.5.2020, tietoa ja materiaalia löytyy ed. linkistä.


Luontoliiton sivuilta mukavaa tutkimista:
http://kevatseuranta.fi/opetukseen/

KOKEILKAAPA ELÄINJOOGAA:
https://neuvokasperhe.fi/liikkuminen/perheliikunta-kotona/elainjooga/?fbclid=IwAR0cNbltBDAq7-Eq6uiCl6lB78FKIm4nfGWHY9OIfPx0FLK3Hp6GuYj4LRo


PIKKU KAKKONEN SUOSITTELEE:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/18/vinkkeja-linkkeja-ja-tekemista

https://www.suomenlatu.fi/uutiset/ulkoile/2020/lahde-lahiluontoon-saat-seikkailun-lisaksi-vastustuskykya.html

TÄÄLTÄ LÖYTYY PÄÄSIÄISPUUHAA JA LUONTOVINKKEJÄ: www.metsaemo.fi

Livenä areenassa: JYRKIN JA NEPOSEN HÄTÄAPUTOIMISTO
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/18/jyrkin-ja-neposen-hataaputoimisto-livena-areenassa

Youtubesta voi kuunnella päiväkodistakin tuttuja lauluja: varmaan joka ryhmän lemppari: Pikkujänö nukkuu ja paljon muita. Laittamalla hakukenttään esim. Siinan taikaradio löytyy jo heti mukavaa musaa..Hyviä lautapelejä yhdessä pelattaviksi: Kimble, Labyrintti, Alias, Afrikan tähti, Monopoli, muistipelit, UNO-pelikortit.
Saksiharjoitukset, esim. lehdistä, mainoksista leikataan tietyn aihepiirin kuvia tai sanoja.

TÄÄLTÄ SIVUSTOLTA TUKEA LAPSIPERHEARKEEN mm. ohjeita päivärytmin järjestämiseksi:

https://neuvokasperhe.fi/meidan-perheen-lukujarjestys/?fbclid=IwAR1dfRqcwkNJNmA5GJtruZWQxPjjBRCBxSAR8obw98nT8B8n6HmMmBTHAr0
TANSSITUNTEJA KOTONA! Ilmainen, mutta kirjautumisen tarvitsee: https://www.stepupschool.online/collections?category=lasten-tunnit
PIKKU KAKKONEN ON SUOSITTU!
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/20/pikku-kakkosen-100-ideaa
https://www.varinautit.fi/ Jos on mahdollisuus, täältä voi tulostaa mm. värityskuvia.

TÄÄLLÄ ON VOIT TEHDÄ PALAPELEJÄ JA PELATA PELEJÄ:
https://papunet.net/pelit/pelit

Paljon ulkoilua, metsäretkiä, pyöräilyä ja liikuntaa! Ulkona voi etsiä luonnosta, pitkiä, lyhyitä, pyöreitä, neliskulmaisia, painavia, kevyitä, tehdä pujotteluratoja, tasapainoilla ym.
Lopuksi vielä retkikohdevinkki: Tervaleppälehto, ihan kävelymatkan päässä Kotkan keskustasta. Kannattaa varata taskuun vähän pähkinöitä oraville, niitä siellä riittää. Rusinat taas maistuvat mustarastaille!
Jokohan lähtisin, näyttää kiinnostavalta?
Jaksamista ja tsemppiä jokaiselle tänä poikkeavana aikana !

Jumppapyörä käyttöön kotona ja päiväkodissa oleville! Paina keskeltä ja odota, kun pysähtyy. Mikä jumppaliike tuli ja osaatko tehdä !

Varoitus: Muotoiltua sisältöä ei voitu näyttää, joten sisältö näkyy ilman muotoilua.

<iframe &#10;src="https://wheeldecide.com/e.php?c1=Hypp%C3%A4%C3%A4+tasajalkaa&c2=py%C3%B6ri+itsesi+ymp%C3%A4ri&c3=venyt%C3%A4+k%C3%A4det+yl%C3%B6s&c4=k%C3%A4vele+varvask%C3%A4vely%C3%A4&c5=hypp%C3%A4%C3%A4+yhdell%C3%A4+jalalla&c6=heiluta+k%C3%A4si%C3%A4+yl%C3%B6s+ja+alas&c7=tee+lentsikka&c8=k%C3%A4det+varpaisiin&c9=juosta+paikallaan&col=wof&t=Jumppapy%C3%B6r%C3%A4&time=5"&#10; width="500" height="500" scrolling="no" &#10;frameborder="0"></iframe>

Lauantai 28.3. Meripirtissä

Pihan kivetys on putsattu hiekoista, niin polkupyörän voi ottaa jo käyttöön. Sitä on jo kyseltykin...
Mopoilla oli kiva päristellä menemään aurinkoisessa ja suht tuulettomassa kelissä.
Välillä mopot pääsivät myös parkkiin.

Päivälepo tuli tarpeeseen, kun aamupäivä oli touhuttu täystehoilla.

Liu lau laskiaista aurinkoisessa säässä!

Laskiaista vietettiin päiväkodin pihalla, liikuttiin ja paistettiin makkaroita. Olipas kivaa!  "Mukavinta oli musiikki." Fröbelin palikat soivat! "Saippuakuplat oli parhaat."

 

Talvi tuli!!!!

Nyt peukut ja varpaat pystyyn, että lunta tulee lisää ja pulkkailut voivat jatkua!Lasten toiveita viikonloppuna

Tabletit kovassa käytössä. Pelivuoroista jopa kinasteltiin.


Muistipeli, Pikkukakkosen pelit ja muut pelit olivat suosiossa.
Ulkoilut sujuivat hienosti yhdessä leikkien.

Luisteluretki jäähalliin 14.1.2020

Majakat, Joutsenet ja Merihevoset kävivät tiistaina luistelemassa Kotkan jäähallissa.
Tapahtuma saatiin sovittua yhdessä Kotkan Titaanien kanssa ja mukana jäällä olikin pari "oikeeta pelaajaa", Erik Naroma ja Leevi Pekkarinen edustusjoukkueesta.

Uskaliaat pääsivät kokeilemaan maalintekoakin hieman pitkillä mailoilla.


Jäällä tuli hiki lähes kaikille ja mehut maistuivatkin kaikille luistelijoille. Mehua odoteltiin jo heti ensiminuuteista lähtien 😁Lopuksi tietenkin otettiin yhteiskuvat niin kuin oikeatkin joukkueet!


Vuorelan bussi kuljetti meitä turvallisesti meno- sekä tulomatkalla.

Pakkasen ja lumentulon iloa

Lauantaina riemuittiin pienen lumipeitteen tulosta Meripirtin pihalle 😊
Auringonsäteet huomattiin myös heti! "Aurinko paistaa. Se näkyy tuol..." 👌

Isovanhempien päivä 8.11.2019

Isovanhempien/läheisten päivä sai päiväkotiimme vieraita isovanhemmista ja muista läheisistä. Aluksi liikuimme pihalla eri pisteiden mukaisesti: muumijumppa, keppihevosrata, tasapainoilua, leikkivarjo jne. Sen jälkeen sisälle omiin osastoihin kahvittelemaan, jutustelemaan, maalailemaan kädet yhdessä vieraiden kanssa. Yhdessä ryhmässä kuvauttamaan itsensä: isovanh. ja lapsenlapset yhdessä. Olipa kiva päivä!

Meripirtin Meripäivät

Meripäiväperjantaina Meripirttiläiset kokoontuivat aamulla yhteiseen pihatapahtumaan. Ohjelmassa oli liikunnallisia pisteitä, musiikkia ja viirien askartelua, sekä lopuksi jätskitarjoilu!

Paraatia varten oli askarreltu hienot kyltit, joita kannettiin musiikin soidessa ja koko väen marssiessa pitkin pihaa.

Aurinko lämmitti mukavasti, kaikilla oli iloinen mieli ja jäätelöannokset viilensivät lopuksi väsynyttä juhlakansaa.


8.5.2019 Meripirttiläisten ja KTP:n jalkapallojoukkueen yhteinen aamupäivä

Koko Meripirtin päiväkodin ja KTP:n jalkapallojoukkueen yhteistä aamupäivää Arto Tolsa-areenalla oli odotettu kovasti. Innostus oli kova molemmin puolin. Lapset oppivat pelikikkoja ja kuntokin nousi kohisten, kun pelattiin ja leikittiin liikuntaleikkejä. Mehu maistui ja lopuksi otettiin vielä yhteiskuva! Onnistunut päivä! Jalkapalloinnostus jatkuu varmasti tästäkin eteenpäin! Kovimmat jalkapallofanit olivat pukeneet jo kotona vihreävalkoiset sukat jalkaan ja päälle Arto Tolsa-paita.

Joulujuhla

Meripirtissä vietettiin keskiviikkona 5.12. Joutsenten ja Majakoiden yhteinen joulujuhla. Klo 8.30 alkanut juhla oli ulkona ja taivaalta ripsi vähän vettä. Lapset lauloivat, soittivat ja leikkivät viisi laulua ja sen jälkeen nautittiin mehut, kahvit ja itseleivotut piparit.

Mukava aamupäivä rumpupiirissä

Tänään Majakoilla ja Joutsenilla oli erityisen mukava aamupäivä! Saatiin vieraaksi kotkalainen muusikko Juho Roslakka. Juholla oli mukanaan kassillinen rumpuja ja muitakin soittimia. Pauketta ja rummutusta riitti koko salin täydeltä ja kyllä oli lapsilla ja aikuisilla hymy huulilla session jälkeen.


Temppurata salissa

Perjantaina rata tehtiin saliin ja sitä käytettiin myös lauantaina. Osa lapsista useampaan kertaan.
 kiipeilyä, heittoja, hyppyjä, kuperkeikkoja ja keskilinjan ylitystä "lattia käsien ja jalkojen" kanssa.

Satuviikko 15.10-19.10.2018

Kirjastossa näimme hauskan esityksen: Professori Komponentti tutkii satuja ja leikkimistä. Lapsia nauratti kovasti ja he pääsivät osallistumaan juonen kulkuun ja henkilökunta pääsi näyttelemään.


Liikuntapisteiden kasaus ja testikäytöt 😊

Aamupäivällä laitettiin liikuntapisteet pihalle paikoilleen ja kaikki saivat tietenkin kokeilla, mitä siinä tehdään. Isommat lapset osaavat sitten iltapäivällä neuvoa vanhempia 👍👍
tarkkuusheitto, sokkorata, pujottelurata, kiipeily, miekkailu, tasapainoilu, saappaanheitto ja katuliitu piirustus

Hälytysajoneuvon ihmettelyä

olipa kiva kun poliisiauto ajoi Meripirtin ohi ja näytti "sinisiä hälytysvaloja" innokkaille lapsille portin sisäpuolella.
Eilen ihmetystä aiheutti kuvausryhmä, mikä oli lähialueella kuvaamassa leffaa.(ehkä aikuiset reagoi enemmän) 😅

Meripirtin päiväkodin kalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 48

27 November 2023 Thursday
28 November 2023 Thursday
29 November 2023 Thursday
30 November 2023 Thursday
1 December 2023 Thursday
2 December 2023 Thursday
3 December 2023 Thursday

Viikko 49

4 December 2023 Thursday
5 December 2023 Thursday
6 December 2023 Thursday
7 December 2023 Thursday
8 December 2023 Thursday
9 December 2023 Thursday
10 December 2023 Thursday

Viikko 50

11 December 2023 Thursday
12 December 2023 Thursday
13 December 2023 Thursday
14 December 2023 Thursday
15 December 2023 Thursday
16 December 2023 Thursday
17 December 2023 Thursday

Viikko 51

18 December 2023 Thursday
19 December 2023 Thursday
20 December 2023 Thursday
21 December 2023 Thursday
22 December 2023 Thursday
23 December 2023 Thursday
24 December 2023 Thursday

Viikko 52

25 December 2023 Thursday
26 December 2023 Thursday
27 December 2023 Thursday
28 December 2023 Thursday
29 December 2023 Thursday
30 December 2023 Thursday
31 December 2023 Thursday
Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin
Ilmoittautuminen tehty
Ilmoittautuminen ei ole avoinna

Syksy tulee !


Vesitorni on meripirttiläisille tuttu retkikohde, se näkyy päiväkodin pihaltakin.

Tervetuloa syksy!

Meripirtin pihalla oli aamusta ihmeteltävää! Pihalla oli pesukone, siivosi ikkunoita, valkoisen värinen, oli lasten kommentit. Näin oli, nosturi nosti ikkunanpesijän ylös ja puhdasta tuli. Nosturin nimi oli Dino😊😊.

Elokuu...kesä jatkuu.

Vesileikit virkistävät.. ainakin hetkellisesti. Niin lämmintä on heinäkuussa ollut, että kasvimaakin on kärsinyt kuivuudesta, vaikka kuinka on kasteltu. Pahiten on käynyt herneille, ei tullut satoa. Porkkanat ovat 'miniminiporkkanoita', taitoa sekin vaatii. Vietiin minit sisälle, laitettiin juomalasiin veden kera, nyt katsotaan mitä tapahtuu.
Ihana kesä!

Päiväkodin pihalta löytää juuri nyt hienoja piirustuksia, katuliidut ovat kovassa käytössä.
Omakuva:
Jo vihertää kasvimaalla 13.6.2018

Innostuneina on tutkittu kasvatuslaatikoita ja todettu, jo vihertää!
"Tääl on porkkanoita!" "Saako näitä syödä?" Maltetaan vähän vielä odotella. "Mulla on kotona ihan samanlainen kukka, se on mun oma." "Mitä nää isot lehdet on?" Ihmeteltiin raparperin lehtiä. "Täällä on parsaa." Missään ei lukenut, mutta lapset katsoivat jonkun lapsen piirustusta. Katsotaan, tuleeko parsaa vai jotain muuta. Herne on kasvanut tosi kovasti, todettiin yhteisesti.Kasvimaaprojekti toukokuusta eteenpäin 2018

Nyt on aika upottaa sormet multaan Meripirtin kasvimaalla! Joka ryhmällä on taas viimevuotiseen malliin oma kasvatuslaatikkonsa ja sinne laitetaan kasvamaan kaikenlaista mm. kukkia, porkkanoita, persiljaa, hernettä jne. Osa lapsista on käynyt shoppailemassakin siemeniä ja valittiin mieleisiä kukkia. Lapset ovat piirtäneet lappuja, että muistetaan mitä missäkin kasvaa. Saapi nähdä, milloin sadosta päästään nauttimaan maistelemalla ja ihastelemalla kauniita kukkia. Kasvimaalla tulee varmasti piipahdettua useinkin, onhan se jännää katsoa, miten kasvit lähtevät kasvamaan. Valokuvia lisätään pitkin kesää.
Tästä aloitimme toukokuussa:
Vappunaamiaiset 30.4.2018

Aamusta alettiin jo jännittämään, millainen päivä oli tulossa! Aamupalalla istui jo varsin hauskannäköistä väkeä, oli prinsessaa, kissaa, ritaria jne. Päivä aloitettiin discoilulla, jatkettiin herkuttelulla (donitsit ja mehu), välillä maalattiin viiksiä, sydämiä, kukkia, merirosvon haavoja ym. kasvoihin. Riemukasta menoa ilmapalloja täynnä olevassa huoneessa. Ulkona moporallia ja piirrustelua asfalttiin! Lounaaksi vielä nakit ja muussi, välipalaksi jätskiä eli voisi sanoa, että varsin onnistunut vappuaatto! Iloista Vappua kaikille!

Uudestaan, sanoi teletappi!

Koko talon yhteinen lauluhetki

 Tänään laulettiin, leikittiin ja soitettiin yhteisellä lauluhetkellä salissa. Kaikki lapset olivat innokkaita osallistujia ja aikuisetkin viihtyivät ☺
Tänään laulettuja lauluja oli esimerkiksi "Piippolan vaari", "Hauki ui" ja "Vikkelät jalat"

Muskaripäivä 11.4.2018

Tänään toista kertaa tulivat seurakunnan työntekijät pitämään meripirttiläisille muskaria. Pääsimme musiikkimatkalle, eikä matkalaukussa ollutkaan eväitä, aurinkorasvaa, aurinkolaseja jne. niinkuin lapset ehdottivat vaan soittimia. Matkasimme autolla, junalla, lentokoneella ja meillä oli tosi mukavaa. Varmasti jatkamme näitä muskareita syksyllä.


Liu lau laskiaista 13.2.2018

Klo 9 olivat pienimmät meripirttiläiset jo mäkeä laskemassa. Grilli oli kuumana ja makkara ja mehut maistuivat. 
Isommat meripirttiläiset aloittivat laskiaisen vieton yhteisellä laululeikillä, "vik vik vik vikkelät jalat, vik vik vik vikkelät jalat, voima, into, ahkeruus..." Meripirtin pihalta löytyy monta mäkeä, eli ei kun mäenlaskuun. Makkara ja mehu maistui kaikille! Liu lau laskiaista! 

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä