Varhaiskasvatus

Yhteisleikkiä tarinaa ja mediaa hyödyntäen

Lankilan päiväkoti pääsi uutisotsikoihin "Luonto, leikki ja digi -lasten osallisuusväyliä" -kehittämishankkeen aikana vahvistetusta medialeikistä ja tarinallisesta leikistä.
Myönteistä huomiota varhaiskasvatukselle ja siellä toteutuvalle pedagogiselle osaamiselle!

Digivälineitähän meillä käytetään joka yksikössä, ja Lankilassa välineitä ja sovelluksia kokeillaan yhdessä lasten kanssa osana tarinallista leikkiä.

Näistä linkeistä pääset katsomaan ja lukemaan lisää:

https://yle.fi/uutiset/3-10655134

https://areena.yle.fi/1-50080503?seek=136

green screen.PNG

Videot.PNG
Medialeikki.PNG

Luonto, leikki ja digi -seminaari 31.1.19

Kotkan varhaiskasvatuksen ensimmäinen seminaari toteutui onnistuneesti yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.
Päivä oli täynnä yhteisöllistä ideointia ja oppimista sekä erityisesti lasten osallisuuden mahdollistamisen pohtimista.
Lue lisää 
Oppimaiseman blogista.
Seminaari 31.1.19 kuvakoonti.jpg

Varhaiskasvatussuunnitelmatyö ja arviointi

Kotkan varhaiskasvatuksessa ajanmukaistetaan kuntakohtainen varhaiskasvatussuunnitelma vastaamaan vuoden 2018 Varhaiskasvatussuunnitelmanperusteita. Tysökentelyn aloitimme 17.12.2018 aikatulusta ja työskentelytavoista sopimalla. Seuraavat isot tapaamiset ovat 5.2.2019 ja 12.3.2019. Näiden lisäksi 5 työryhmää tapaavat heille parhaiten sopivina ajankohtina ja yksiköiden suunnitteluaikaa käytetään vasutyöskentelyyn. Uudistusta tehdään valtakunnalisten laadun arviointi-indikaattorien kautta työskennellen. Indikaattoreille löytyy kriteerit kunta vasun tekstistä, yksiköiden toimintasuunnitelmista ja tiimisuunnitelmista sekä arjen pedagogisista ratkaisuista.
Sieppaa.PNG

Vuorovaikutuksellinen pienryhmäpedagogiikka Loisto-verkoston innovaatioseinällä

Kotkan varhaiskasvatuksen innovaatioita edusti Loisto-verkoston seminaarissa Helsingissä 21.11.18 vuorovaikutuksellinen pienryhmäpedagogiikka.
Vuorovaikutuksen vahvistaminen on ollut loistava valinta kehittämiskohteeksi 2016, sillä sen merkitystä korostettiin myös verkoston puheevuoroissa hyvin paljon. Meiltä Kotkasta löytyy paljon osaamista niin koulutusten kuin vertaisvaihdon kautta!
Lue linkin takaa.

Innovaatioseinä Kotka.JPG

Varhaiskasvatuksen arviointiseminaari 25.10.2018

Helsingissä Kansallisen arviointiviraston järjestämä arviointi seminaari käsittelee varhaiskasvatuksen valtakunnallista arviointia. Seminaarissa on esillä arviointiviraston varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden toimenpanoa koskettavan arvioinnin ensimmäinen osa. Lisäksi tänään julkaistaan varhaiskasvatuksen kansalliset perusteet ja suositukset. Molemmat julkaisut löytyvät nyt täältä. Jatkossa ne tallennetaan O-verkkoasemalle.

Liitteet:

Vasun perusteiden toimeenpanon arviointi

Ilo irti liikkuen yhdessä toimien

Aluehallintovirasto myönsi Kotkan varhaiskasvatukselle liikunnallisen elämäntavan paikalliseen kehittämiseen 11 000 eruoa avustusta. Avustusta on ollut mahdollista käyttää 1.3.2018 lähtien. Varhaiskasvatus käyttää myönnetyn avustuksen verran omarahoitusta.

Pieni ryhmä varhaiskasvatuksen ammattilaisia on jo, yhdessä Liikkuva koulu väen kanssa, ollut mukana "Liikkuen läpi elämän" seminaarissa Jyväskylässä. Huhtikuussa on tiedossa lisää koulutusta varhaiskasvatuksen fyysisiin aktiivisuussuosituksiin pohjautuen. Koulutusten tavoitteena on tukea varhaiskasvatuksen ammattilaisia varhaiskasvatussuunnitelman käyttöönottamisessa ja liikunnan roolin vahvistamisessa lasten arjessa.

Hankkeessa luodaan myös keinoja perheiden liikunnallisuuden tukemiseen. Tähän kehittämistyöhön on saatu pohjaa Kouvolan varhaiskasvatuksen kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja sitä toteutetaan yhdessä Kotkan perhetyön kanssa. Tarkoituksena on myös hyödyntää urheiluakatemian asiantuntijuutta ja Xamkin opiskelijan opinnäytetyöpanosta. Avoin varhaiskasvatus on yksi tämän kehittämistehtävän toteutuspaikka.

liikuntasali.jpg