2. Verkkoturvallisuus

Eteneminen

Osa 2. Verkkoturvallisuus, jossa yhdistyvät verkkoidentiteetin hallinta ja turvallisen työskentelyn osat. Laajuus oppitunteina viisi (5). Osan sisältö käydään läpi yhdessä (Tuntimateriaali apuna) keskustellen ja kokeillen. Tämän jälkeen opiskelijat ohjataan harjoituksiin. Jos harjoituksia tehdään pari tai ryhmätöinä, huomioi opettaja opiskelijoiden osaamistason, Parit/ryhmät ovat joko saman tasoisia tai vertaisoppimista tukevia osaamiseltaan eritasoisia. Tehtävät palautetaan annettujen ohjeiden mukaan määräajassa ensisijassa verkon kautta.

Lähiopetuksen runkoa ja materiaalia opetukseen.

Verkkoturvallisuus.pdf​​

Tehtävät

VERKKOTURVALLISUUS

TEHTÄVIÄ

Etsi vastaukset seuraaviin kysymyksiin

Talleta vastauksesi Word dokumenttiin ja talleta se omaan Office365 OneDrive kansioosi TVTkurssi1 (luo kansio tarvittaessa) tiedostonimellä Verkkoturva-omanimesi. Jaa sitten kansio opettajalle Voi tarkastella oikeudella.

  1. Mistä tunnistaa turvallisen verkkosivun?
  2. Mitä tarkoittaa verkkohuijaus?
  3. Tutkitaan sivustoa https://poliisi.fi/rikokset/huijaukset Mitä ovat Nigerialaiskirjeet ja kuinka toimii petollinen nettirakas?
  4. Tutustu Suomen internetoppaan netikettiin etsi mielestäsi kolme sinulle merkityksellisintä kohtaa. Perustele valintasi.
  5. Tutustu osoitteessa http://www.konekesko.com/fi-FI/Sivuston-kayttoehdot/ oleviin Konekeskon sivuston käyttöehtoihin. Mitä ehdot sanovat tekijänoikeuksista ja evästeistä?
  6. Kuinka käyttäjät tunnistetaan turvallisesti verkkopalveluissa?
  7. Tekijänoikeudet. Onko sinulla sellaista materiaalia, johon sinulla on tekijänoikeus?
  8. Voiko toisen ottamaa kuvaa käyttää vaikka omassa julkaisussa ilman lupaa?
  9. Saako sinusta ottaa valokuvan kotibileissä ilman lupaa ja julkaista sen Facebookissa?
  10. Mitä seuraava tekijänoikeuksia rajaava CC (Creative Commons) lisenssimerkintä tarkoittaa? http://creativecommons.fi/valitse/
  11. Etsi netistä jonkin yrityksen rekisteriseloste. Mikä rekisteriseloste on?