Arviointi

Arviointi pohjautuu oppilaitoksemme opetussuunnitelmaan seuraavasti:

Arvioinnissa on kaksi eri ulottuvuutta: Oppimisen arviointi ja osaamisen arviointi. Oppimisen arviointi on opiskelijan tai tutkinnon suorittajan oppimisen edistymisen seuraamista ohjaamalla ja kannustamalla opiskelijaa. Oppimisen arvioinnin tavoitteena on, että opiskelija tietää mitä hän osaa ja mitä vielä pitää oppia. Oppimista arvioidaan antamalla opiskelijalle suullista tai kirjallista palautetta. Opiskelijaa ohjataan kehittämään itsearviointitaitojaan ja mahdollisiin oppimisvaikeuksiin puututaan ajoissa.

Oppimisesta ei anneta arvosanaa, mutta oppimisen eteneminen merkitään tutkinnon osittain tai teemoittain S-merkinnällä. Näyttötutkinnoista S-merkintää käytetään kaikesta valmistavasta koulutuksesta.

Ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelijan osaamista arvioidaan aina suhteessa tutkinnon perusteissa oleviin ammattitaitovaatimuksiin ja arviointikriteereihin. Ammattitaitovaatimukset ja yhteisten tutkinnon osien osaamistavoitteet vastaavat kysymykseen, mitä on osattava ja arviointikriteerit kysymykseen, minkä tasoisesti edellytetty osaaminen hallitaan.

Esimerkkinä arviointiperusteista on seuraavassa taulukossa yksi sisältökohta. Tarkemmin arviointiperusteista opetussuunnitelmassa. https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/616/ops/tutkinnonosat/24922


Arviointiperusteet kohdassa Verkkoidentiteetin ja yksityisyyden suojaaminen ovat seuraavat

Tyydyttävä T1

  • luo ohjattuna verkkoidentiteetin sekä arvioi sen käyttöön liittyviä riskejä ja suojautumismenetelmiä
  • valitsee ohjattuna tilanteeseen sopivan verkkoyhteyden suojaustason
  • osaa valita turvallisen tavan maksuliikenteelle kotimaassa

Hyvä H2

  • luo verkkoidentiteetin sekä arvioi sen käyttöön liittyviä riskejä ja suojautumismenetelmiä
  • valitsee tilanteeseen sopivan verkkoyhteyden suojaustason
  • osaa valita turvallisen tavan koti- ja ulkomaiselle maksuliikenteelle

Kiitettävä K3

  • luo verkkoidentiteetin, arvioi sen käyttöön liittyviä riskejä ja valitsee laitteisiin ja käyttötapoihin sopivat suojautumismenetelmät
  • valitsee erilaisiin tilanteisiin sopivan verkkoyhteyden suojaustason
  • osaa valita tilanteeseen sopivan turvallisen tavan koti- ja ulkomaiselle maksuliikenteelle

Tämän jakson aikana opiskelijat osallistuvat lähijaksoille ja tekevät erilaisia oppimistehtäviä joko yksilö- tai pari- sekä ryhmätöinä. Nämä tehtävät ovat perusta arvioinnille. Lähijakson aikana toteutetaan myös jatkuvaa arviointia ja osaamisen/oppimisen havainnointia. Opintojakson lopussa opiskelijat tekevät myös lyhyen itsearvioinnin opettajan antamien kysymysten perusteella.
Yleisimpien sovellusten käyttöä arvioitaessa voidaan arvioinnissa huomioida myös esim. Tietokoneen ajokorttien (@ tai A) suoritusten avulla osoitettu osaaminen.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin