Kirjaesitelmän tekeminen

1.tuntitehtävä. Aloitamme Pedanet-opettelun tämän tehtävän avulla! Kirja-arvostelu aloitetaan yhdessä koulussa. Kun kirja on luettu, tehtävä tehdään loppuun joko kotona tai koulussa. Nyt yhdessä valitsemaan kirjaa kirjaesitelmää varten ja lukeminen voi alkaa!

OHJEET KIRJA-ARVOSTELUN TEKEMISTÄ VARTEN:

Kirja-arvostelu on sinun oma mielipiteesi kirjasta ja sen yksityiskohdista

Kerro, mitä siinä tapahtuu ja millaisia henkilöitä siinä on.
Ei kuitenkaan kannata kertoa ihan kaikkea, pääasiat riittävät. Muistathan myös, että loppuratkaisua, varsinkaan jännittävää, ei kannata paljastaa!

Lukijoita kiinnostaa tietää, mitä mieltä juuri sinä olet lukemastasi kirjasta. Kerro, piditkö kirjasta ja minkä vuoksi pidit siitä. Oliko juoni yllättävä, olivatko henkilöt todentuntuisia, oliko aihe kiinnostava vai mitä erityistä jäi mieleen? Voit myös kertoa, jos jokin kirjassa ärsytti sinua tai jos jäit kaipaamaan jotakin.

SIISPÄ:
Klikkaa kohtaa" Luo merkintä" ja tee tehtävä sinne. Jos tehtävä jää kesken, valitse kohta "Tallenna luonnoksena" . Kun olet täysin valmis, valitse "Tallenna" ja tehtävä on suoritettu.

- Lue kirja ajatuksella. Makustele tunnelmia ja eläydy! Älä kiirehdi, vaan keskity tarkasti!

- kirjoita esitelmään seuraavat asiat:

1. Kirjailijan nimi
2. KIRJAN NIMI
3. Kustantaja
4. Ilmestymisvuosi
5. Juoni lyhyesti, omin sanoin. Älä kopioi kirjan takakannen tekstiä! Älä myöskään paljasta liikaa kirjan tapahtumista, mutta herätä silti kirjaesitelmän lukijan mielenkiinto.
6. Mikä kirjassa oli hyvää, mikä huonoa

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.