Kouluruokailu ja dieetit

Ruokailusta

KOULURUOKAILU

Koululounaalla saadan energiaa päivän tekemisiin. Koululounas on myös kasvatuksellinen oppimistilanne, jossa opitaan ravitsemuksellisia asioita ja käytöstapoja.

ERITYIRUOKAVALIOT KOULURUOKAILUSSA

 Koulussa oleville ruokailijoille järjestetään erityisruokavalio terveydellisistä syistä lääkärintodistuksen perusteella. Lääketieteellisiä syitä ovat mm. lapsen ruoka-allergia, maito- tai vilja-allergia, laktoosi-intoleranssi tai jokin muu ruokavalio, kuten diabetes tai keliakia. Lääkärintodistus ja sen perusteella huolellisesti täytetty erityisruokavaliolomake, jonka saa opettajalta, toimitetaan opettajan kautta keittiölle mahdollisimman pian.

Vähälaktoosisessa tai laktoosittomassa ruokavaliossa, kasvisruokavaliossa ja uskonnollisiin syihin perustuvassa ruokavaliossa ei tarvita lääkärintodistusta, pelkkä erityisruokavaliolomake riittää.

Jos ruokailija saa vain lieviä oireita, huomioidaan se ruokailutilanteessa siirtämällä kyseinen ruoka-aine syrjään. Hän ei tällöin tarvitse erityisruokavaliota eikä lääkärintodistusta.

Mikäli siis lapsenne tarvitsee erityisruokavaliota, pyydämme täyttämään erityisruokavalio-ilmoituksen aina jokaisen lukuvuoden alussa. Lääkärintodistusta ei tarvitse kuitenkaan toimittaa kuin kertaalleen.

Ilmoitathan dieettikeittäjä Elvi Lehtorannalle p. 02 8328418 tai ruokapalveluesimies Katariina Saloselle p. 050 3640401

*jos lapsesi ruoka-aineallergioihin tulee muutoksia lukuvuoden aikana

*tai lapsesi on pois koulusta

Liitteet:

Lomake erityisruokavaliosta