Koulukirjasto

Koulukirjaston viihtyisyys on yhteinen asia

Oriveden koulukirjasto

Koulukirjasto on lukion työtila ja edustustila, johon kuuluu pääsalin lisäksi sivuhuone. Kaunokirjallisuus on sijoitettu tähän ulko-oven tuntumassa olevaan tilaan, josta alla oleva kuva on. Ovella olevasta huonevarausjärjestyksestä näkee, milloin tila on varattu ja milloin vapaa. Kun tilassa ei ole opetusta, se on vapaassa käytössä esimerkiksi hyppytuntien aikana.

koulukirjasto tietokirjat 3.JPG

Koulukirjaston kunnossa pysyminen on jokaisen asia. Sen vuoksi kirjaston käyttöön liittyy sääntöjä.

TOISEN OPISKELURAUHAA ON KUNNIOITETTAVA. Kirjasto on tarkoitettu ensisijaisesti koulutehtävien tekoon. Onkin kohteliasta puhua siellä hiljaisella äänellä, jotta työrauha säilyy.

Kannattaa lukea kirjastoon tilattuja aikakauslehtiä ja sanomalehtiä. Lehti pitää palauttaa lukemisen jälkeen omalle paikalleen hyllyyn.

Lehti- ja kirjatoiveita kannattaa esittää opettajille.

Kirjastossa on muutamia lautapelejä. Niiden käyttäjien on erityisesti huolehdittava siitä, että pelien osat säilyvät tallessa. 

Koulukirjaston kirjat löytyvät Oriveden kaupunginkirjaston PIKI-tietokannasta internetistä:
https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena

Hyppytuntien aikana saa tehdä omia opiskelutöitään missä hyvänsä koulun tilassa, jos koulukirjastoon ei mahdu työskentelemään.

Roskat heitetään tietenkin roskakoriin. Tilan siisteys luo viihtyisyyttä.

 

Näin lainaat kirjan:

KOULUKIRJASTOSTA VOI LAINATA KIRJOJA, joiden takakannen takana on lainauskortti. KORTTI ON JÄTETTÄVÄ AINA OPETTAJALLE, KUN KIRJAN VIE KOTIIIN. Koulussa on tiedettävä, missä kirjat liikkuvat. Kirjavarkaus on rikos. Sanakirjoja ei lainata kotiin.

1) Täytä korttiin ETUNIMESI JA RYHMÄSI. Mikäli ryhmässä on samannimisiä, korttiin pitää merkitä etunimen perään sukunimen ensimmäinen kirjain. Käytä kortista vain yksi pieni ruutu.

2)Anna kortti Minna Sippolalle, Inka Vilénille tai Teija Laineelle. Voit myös pudottaa kortin opettajainhuoneen oven vieressä olevaan postilaatikkoon.

3) Laina-aika on yksi kuukausi. Kirja on palautettava ilman opettajan pyyntöä. Kirjan voi palauttaa opettajalle tai opettajainhuoneen oven vieressä olevaan laatikkoon.

lainauskortti.jpg

Ohjeet
Koulukirjaston ohjeet.pptx