Pedagoginen arvio

Pedagogisessa arviossa kuvataan laissa määritellyt asiat. Pedagogisessa arviossa täytyy näkyä sekä huoltajien, lapsen, mahdollisten asiantuntijoiden sekä esiopetuksen henkilöstön näkemykset lapsen kokonaistilanteesta. Arvion kokoaa ja kirjaa Wilma-järjestelmään esikoulunopettaja koulun laaja-alaisen erityisopettajan tai varhaiskasvatuksen erityisopettajan tuella.

Tehostetun tuen siirtovaiheessa konsultoidaan aina monialaista asiantuntijaa ja hänen näkemyksensä kirjataan pedagogiseen arvioon, jos asiantuntija ei ole paikalla kolmiportaisen tuen palaverissa.

Pedagoginen arvio käsitellään kolmiportaisen tuen palaverissa. Palaveriin osallistuvat varhaiskasvatusyksikön esimies, esikouluopettaja ja laaja-alainen erityisopettaja tai varhaiskasvatuksen erityisopettaja.  Palaverissa päätetään tuen aloittamisesta ja keskustellaan tuen järjestämiseen liittyvistä perusopetuslain edellyttämistä tukimuodoista ja mahdollisista lisäresursseista. Käsittely kirjataan pedagogiseen arvioon ja on nähtävissä huoltajille Wilma-järjestelmässä.

Huoltajat eivät voi kieltäytyä lapselle annettavan kasvun ja oppimisen tuesta, eikä heidän suostumustaan tarvita tuen tarpeen arviointiin ja tuen suunnitteluun.

Lapselle, jolle on varhaiskasvatuksessa laadittu tehostetun tuen suunnitelma, pedagoginen arvio tehdään pääsääntöisesti esiopetusvuotta edeltävänä keväänä, jos lapsen tuen tarve todennäköisesti jatkuu esiopetuksessa. Mahdollinen keväällä tehty pedagoginen arvio kirjataan Wilma-järjestelmään esiopetusvuoden alkaessa. Pedagogista arviota täydennetään esiopetusvuoden alussa ja viedään käsiteltäväksi kolmiportaisen tuen palaveriin.

Mikäli varhaiskasvatuksessa tai esiopetuksen aikana päätetyn tehostetun tuen tarve poistuu, tehdään pedagoginen arvio. Arvio käsitellään kolmiportaisen tuen palaverissa, jossa sovitaan palaamisesta yleiseen tukeen. Muussa tapauksessa tehostettu tuki jatkuu koulussa ja tehostetun tuen tarve arvioidaan vuosittain.








Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin