Opetussuunnitelmat

Tervetuloa OPS-ympäristöön.

Uusi Peda.net mahdollistaa opetussuunnitelman tekemisen opettajille tutun oppimisympäristön helppokäyttöisillä työvälineillä. Tämä sivusto on tarkoitettu lähinnä seudullisten opetussuunnitelmien tekemiseen. Mikäli yksittäinen kunta tekee opetussuunnitelman hyödyntäen ympäristöämme, suosittelemme sen tekemistä kunnan omien sivujen alle.

Tarjoamme näillä sivuilla kunnille valmiiksi tehdyn valtakunnallisten perusteiden mukaisen opetussuunnitelman pohjan. Voit hankkia sen kuntasi Peda.net-sivuille klikkaamalla vasemmasta palkista haluamaasi pohjaa (esi- tai perusopetus).

Mikäli kuntanne ei vielä ole Peda.net-jäsenkunta, voitte ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen ja sopia opetusuunnitelmapohjaan saamisesta kuntanne opetussuunnitelmatyön pohjaksi.

Lisätietoja:

Jouko Jokinen
jouko.jokinen@peda.net
040-8054767

Miksi OPS Peda.nettiin?

- Mahdollistaa sen, että OPS on jatkossa myös opettajien ja oppilaiden päivittäinen työväline.
(Kannattanee ainakin oppiaineiden tavoitteet tehdä kulloisellekin ikäryhmälle sopivalla kielellä, jotta sisällöt voidaan kopioida helposti luokkien omiin oppimisympäristöihin.)

- Muokkaus on äärimmäisen helppoa. OPS:an voidaan lisätä tarvittaessa eri tasoja aina oppimateriaaleihin saakka. Myös keskustelut voidaan käydä opetussuunnitelmaympäristössä.

- Oikeuksien jakamisen helppous.

- Tarvittaessa voidaan visualisoida vaikka kuvilla tai jopa videoilla.