muistiot

13.5.2019

Paikalla: Torsti Haarala, Juhani Hartikainen, Heikki Argillander, Laura Kettunen, Sofia Serjo, Riitta Lappalainen, Katja Ruotsalainen

Kodeille tehtyyn kyselyyn Koulun lukuvuoden arviointi vastannut vain 14 huoltajaa.

Vastauksissa paljon hajontaa,

kehittämisen kohteiksi opetuksen osalta nousevat erityisopetusjärjestelyt, tieto ja viestintäteknologian käyttö, työrauha, positiivisen palautteen saaminen. 
Kyselyn tuloksia käydään läpi henkilökunnan kanssa ja mietitään, miten kyselyn tuloksiin reagoidaan, millaisia muutoksia tehdään. 

Jatkossa kyselystä muistutusviesti koteihin. Mahdollisesti suunnataan kysely niin että kyselyt luokkakohtaisia. Kyselyn aikaistaminen loppusyksyyn/alkutalveen. 

Liperin kunnassa aloittaa lapsiparlamentti näillä näkymin syksyllä ennen syyslomaa. Oppilaskuntia osallistetaan. 

Viinijärven lasten aktiivisuusrannekkeiden kokeilujaksolla lapset liikkuneet 90 min päivässä.

Ensi lukuvuodelle toiveita: ensisammutuskoulutusta oppilaille
Yhteisöllisen kokoukset tiistaina tai torstaina iltapäivät klo 13.30 tai 14.00 Katja ilmoittaa päivät, kunhan lukujärjestykset valmiina.

25.2.

Paikalla Sofia Serjo, Laura Kettunen, Mikael Mckough, Heikki Argillander, Katja Ruotsalainen
- Kävimme lyhyesti läpi terveyden ja hyvinvoinnin tarkastuksen loppuraportin
- Kuulumisia nuorisotalolta: Alakoulun vuorolla on ollut välillä hiljaista, nyt Mikael vierailee kaikki 4.-6. luokat markkinoimassa Nuorisotaloa, yhteistyötä koulun kanssa lisätään. 
Mikael voisi pitää jotakin kerhoa myös koululla. 
Voisiko Viinijärveltä laatia kaikista kerhoista kalenterin, josta näkyisi viikoittaisen tarjonnan? Nuorisotalo, seutuopisto yms. Toiminnat
Oppilaskunta organisoi kyselyn pajapäiviin, jossa kysellään lasten toiveita harrastustoiminnasta. Mitä kerhoja kaivataan? Isoille oma iltapäiväkerho suoraan koulusta.

- Yhteistä keskustelua nuuskan ja tupakan näkyvyydestä lasten ja nuorten keskuudessa. 
- Edellisenä keväänä oli tupakointi ja nuuskavalistuks 5. Ja 6. Luokkalaisille, mietitään sille jatkoa

Kokous 17.12.

Paikalla Juhani Hartikainen, Laura Kettunen, Linnea Breiling, Heikki Argillander, Riitta Lappalainen, Katja Ruotsalainen, Thomas Nukarinen saapui kohdassa 4.

1. Edellisen muistion läpikäynti. Asiat edenneet siten, että iltapäiväkerhossa on kaksi aikuista ja joka päivä on lepohetki kaikilla lapsilla. Oppilaskunta on hankkinut lukollisen laatikon, johon oppilaat voivat jättää paperilla omia ideoitaan, huoliaan, havaintojaan koulun arjesta. 

2. Vanhempainneuvoston kuulumiset. Vanteelle on saatu puheenjohtaja, edellisessä kokouksessa mietitty asioita terveellisyyden ja turvallisuuden tarkastukseen liittyen

3. Koulussa järjestetty marraskuussa ennalta suunniteltu poistumisharjoitus, keskustelua tästä. Turvallisuussuunnitelman päivitys menossa, valmistuu 17.1. Mennessä. 

4. Terveellisyyden ja turvallisuuden tarkastuksen suunnittelua.
- Riitta laatii vanhemmille Wilman kautta lyhyen kyselyn, jossa kysytään koulun fyysistä ympäristöistä ja hyvinvoinnista
- Hyvinvointiprofiili: Riitta selvittää voidaanko tehdä luokille 3-6. Pienempien lasten osalta suunnitellaan forms- pohjalta ma 7.1. Klo 13.00 (Riitta, Linnea, Katja R., Thomas)
-  Kävimme läpi listausta tarkastukseen liittyen. Todetaan, että valmistelut etenevät. 
5. Kuraattorin työtila selvittelyn alla. Toivotaan, ettäs asia etenee pikaisesti.
6. Hyvinvointipedagogi työskentelee pääosin päiväkodilla ja myös esiopetuksessa.





Monialainen yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä 8.10.2018

Paikalla Thomas Nukarinen, Linnea Breiling, Heikki Argillander, Riitta Lappalainen, Katja Ruotsalainen

1. Edellisen muistion läpikäynti
2. Sovitaan, että Heikki kiertää kaikki luokat ke 10.10. Katja katsoo aikataulut, noin 20 min per luokka
3. Kiusaaminen; ennaltaehkäisy, puuttuminen. Kiva-materiaali ei ole enää käytössä, käydään luokkatiimeittäin läpi miten jatkossa toimitaan. Tärkeää ennaltaehkäisyssä on oppilaiden osallisuuden lisääminen koulumaailmassa. Meillä jo paljon jo paljon oppilaiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden tukemista, näiden osallisuuden muotojen kirjaaminen olisi hyvä. Linnea ja Katja alkavat miettimään ennaltaehkäisyn malleja eri luokka-asteille ja kiusaamisasiaa. 
4. Kiusaamiskyselyn tilalle hyvinvointikysely. Kyselyn toteutus mahdollisesti syksyn aikana. Mietitään kyselyn toteutustapaa. 
5. Oppilaskunnalle kysely: Mikä on helpoin tapa kertoa kiusaamisesta koulussa? Millä välineellä ja kenelle? Epäily kiusaamisesta jne
6. Osalla lapsista on pitkät päivät, kun ovat leikkitoiminnassa koulupäivän lisäksi. Osalla lapsilla haastavaa käytöstä, joten nyt iltapäiväkerhossa on pakollinen lepohetki kaikille lapsille. Mietitään, mitä koulutusta henkilökunnalle näihin tilanteisiin.
7. Seuraava tapaaminen ma 17.12. Klo 13.30

Muistion kirjasi Katja Ruotsalainen