Viikko 41

Viikon puuhia

Maanantaina 9.10 suunnattiin koululle ja jokainen sai askarrella oman peikon! Askartelujen jälkeen suunnattiin eskarikirjan pariin, jossa tarinana kuultiin "Topin ongelma". Ongelma oli talven tulo ja oikeiden varusteiden merkitys. Topi ei tainnut vielä tietää miten talvella pukeudutaan.. Käytiin myös uuden Viikon metsänhaltijan haastattelu läpi!

Tiistaina 10.10 tehtiin retki Tammelaan Torronsuolle. Havainoitiin suon kasvillisuutta ja puustoa. Melkoisen monta käkkärämäntyä myös nähtiin. Suo näytti märältä ja kiehtovalta. Erityisesti pitkospuilla kävely oli jännittävää ja tasapainoa vaativaa puuhaa! Lintutorniin kiivettiin katsomaan näkyykö kurkia ja muita lintuja, ei näkynyt.. Melkein kaikki uskaltaituivat kapuamaan torniin! Lisäksi haisteltiin miltä suo haisee ja pohdittiin ja luettiin opastaululta mitä Kansallispuistossa saa tehdä ja mitä ei saa..

Keskiviikkona 11.10 vietettiin metsäpäivää. Metsäpaikalla laulettiin suomi 100 -laulua ja peikon paikkaa. Laulujen jälkeen kuultiin tarina Vahvuusvariksesta, ja lähdettiin hänen kanssaan yhteiselle tutkimusmatkalle. Jatkossa eskarissa tutustutaan yhteen vahvuuteen kerrallaan ja niistä keskustellaan ja harjoitellaan niitä erilaisissa tilanteissa. Eskarivuoden aikana etsitään ja löydetään omia vahvuuksia ja huomataan niitä myös toisissa. Tänäänkin aloitettiin yhdellä ryhmätehtävällä, jossa jokaisen piti ojentaa varis sellaiselle kaverille, joka itsensä mielestä sopi aikuisen antamaan kuvaukseen. Mm. "On taitava pelaamaan jalkapalloa", "on kiva leikkikaveri", "hänellä on hyvä mielikuvitus" ja " hän on hyvä laulamaan". Lapset sanoivatkin, että tuntui kivalta saada vahvuusvaris itselleen.

Torstaina 12.10 leikittiin aamulla Niittykujan pihalla, mentiin koululle tekemään matikkakirjaa, jossa harjoiteltiin luokittelua ja ryhmittelyä. Pohdittiin mikä ei kuulu joukkoon ja miksi, ja miten asioita voidaan luokitella ja pistää ryhmiin; Mm. Koon, värin, ominaisuuden, muodon, käyttötarkoituksen jne. Tehtävävihkoon vielä piirrettiin ja liimattiin tehtävä, johon piti miettiä missä on viime aikoina onnistunut. Aikaa jäi vielä peleille, kirjojen selailulle, piirtämiselle ja muovailuvahan muovailuille.

Viikko huipentui 13.10 Isovanhempienpäivään. Isovanhemmille esitettiin muutamat laulut: metsälaulu, nallet tallustaa sekä sip sap sataa. Laulujen jälkeen mentiin esittelemään metsäpaikkaa isovanhemmille. Näytettiin aamupiiripaikkaa ja kalenterin lukua sekä kerrottiin mitä eskarissa tehdään. Lisäksi lapset esittelivät metsäpaikkaa isovanhemmilleen. Tämän jälkeen grillattiin yhdessä makkaraa ja juotiin mehua ja kahvilla ja herkuteltiin pullilla! Osa lapsista livahti syysloman viettoon ja lähti isovanhempien matkaan ja loppujen kanssa mentiin leikkimään labyrinttiin ja sitten kohti koulua ja päiväkotia! Kiitos mukana olleille ja hyvää syyslomaa kaikille! Eskari lomailee ensi viikon! ☺