Viikko 21

Viikko 21

Maanantaina 14.5. Oltiin metsässä. Laavulla luettiin Topi -siilin viikonloppukuulumiset, laulettiin lauluja ja leikittiin muutamia lukujonoleikkejä. Metsässä tehtiin monistetta tehtävävihkoon niiden kanssa joilta tehtävä vielä puuttui. Myös leikille jäi aikaa. 

Tiistaina 15.5 otettiin viltit metsään mukaan ja metsässä vietettiin pelipäivää. Lautapeleinä oli mukana eräs riimipeli, alkuäänne- ja kirjainpeli, muistipeli sekä uno. Juhlittiin myös yhden pojan syntymäpäiväjuhlia. Pelien jälkeen päästiin leikkimään. 

Keskiviikkona 16.5 tehtiin pyöräretki Entulle yhdessä Pääskyjen kanssa. Hienosti sujui pyöräily! Entulla herkuteltiin jäätelöillä, laulettiin lauluja sekä tehtiin pienryhmissä luontotaidetta. Päivä vierähti nopeasti! Nähtiinpä monia perhosiakin. 

Torstaina 17.5 leikittiin päiväkodin pihalla. Koululla kaivettiin syksyn maatumiskoe esiin ja todettiin että vain banaani ja talouspaperi olivat lähteneet maatumaan mutteivat nekään olleet täysin vielä hajonneet luontoon. Ei siis kannata roskata! Sisällä kuultiin kirjan viimeinen äikkätarina, jossa odoteltiin kovasti koulun alkua ja pohdittiin eskarivuoden aikana opittua. 

Perjantaina 18.5 teimme retken Turkuun seikkailupuistoon. Puistossa pääsimme aluksi vähän kiipeilemään ja leikkimään kiviraunioilla. Klo 11 menimme taidepajaan, jossa kuulimme viikingeistä ja heidän elämästään. Pajassa jokainen lapsi sai painaa oman kangaskassin ja siihen leimata viikinkiaiheisia kuvioita ja symboleita. Hienoja kasseja valmistui. Pajan jälkeen menimme grillipaikalle eväitä syömään. Evääksi oli sämpylää ja makkaraa. Sitten lähdettiin vielä puistoon seikkailemaan. Päästiin kiipeilemään ja vaijerilaskuun/-keinuun. Myös jättilaivaan päästiin temppuilemaan. Vielä ennen bussin tuloa mentiin syömään banaania ja vohvelikeksiä. Bussia odotellessa päästiin vielä viimeisille kiipeilyille ja sitten bussi jo saapuikin. Kiva reissu oli! Kotimatka sai alkaa!