Viikko 38

Viikko 38

Maanantaina 18.9 suunnattiin kohti metsäpaikkaa. Aamupiirillä keskusteltiin viikonlopun tapahtumista ja viime viikon kivoista eskarihetkistä. Monilla oli jäänyt mieleen makkaranpaistohetki ja kaarnalaivojen valmistus! Piirin jälkeen jokainen sai värikartan käteensä ja tehtäväksi lähteä etsimään luonnosta samoja värejä. Kun värit olivat löytyneet, tutkittiin niitä yhdessä ja esiteltiin muille.

Tiistaina 19.9 kuultiin eskarikirjan uusi tarina, Eskarietsivät Kiljujan jäljillä, ja tutustuttiin sen myötä A-kirjaimeen. Tehtiin tehtäviä ja koitettiin muodostaa parin kanssa A-kirjainta, sekä harjoiteltiin sen piirtämistä ilmaan ja kaverin selkään jne. Tiistaina tehtiin myös maatumiskoe. Laudan pätkään naulattiin erilaisia asioita kiinni: banaaninkuori, talouspaperinpala, alumiinituikku, nappi, muovipussi, karkkipaperi, purkka ja kankaanpala. Tämän jälkeen kaivettiin maahan kuoppa ja lauta asetettiin sinne. Kirjan tehtäviin merkattiin, minkä esineiden uskotaan maatuvan maahan. Keväällä sitten palataan katsomaan miten mahtoi käydä.

Keskiviikkona 20.9 valmistettiin metsäpaikalla omat keppihahmot. Keppiukkeleista/hahmoista valmistettiin parin kanssa tai pienessä ryhmässä esitykset muulle ryhmälle. Monen moisia esityksiä tuli ja vähän tarvii esiintymistä muiden edessä vielä harjoitella.. vähän meinasi mennä esitykset vain muiden naurattamiseksi ja pelleilyksi.. No, mutta kyllä sitä uusintakierroksella sitten vähän jo mietittiinkin että mitenkäs sitä esiinnytäänkään, ja tarkoitus ei ollut aivan vitsiksi heittää esityksiä ja saatiin kivoja esityksiä aikaiseksi! Koululla kuunneltiin satua liikuntasalissa nauhalta ja sen jälkeen jäi vielä aikaa hippaleikille..


Torstaina 21.9 klo 9 saapui Niittykujalle bussi noutamaan meitä kalastusretkelle Humppilan Myllypadolle. Padolla lähetettiin kaarnalaivat matkaan ja arvaukseksi jää, päätyvätkö ne Loimaalle vaiko yhden lapsen arvauksen mukaan Tanskaan.. Ei voi tietää.. Vuorollansa kaikki halukkaat pääsivät kalastamaan, mutta valitettavasti täällä kertaa jäi saalis saamatta. Lopuksi paistettiin tikkupullaa ja tutkittiin vanhoja myllyn osia. Koululla vielä pelailtiin banaanihippaa, viiminen pari uunista ulos ja leikittiin solmua.

Perjantaina 22.9 Pääskyt tulivat vieraaksemme metsäpaikallemme! Vietettiin eskareiden lauleloita, joissa laulettiin mm. Metsälaulu, nallet tallustaa, tuhatjalkainen, sip sap sataa, suomi 100-laulu ja ystävyyden talo.. Laulujen jälkeen pääskyt lähti päiväkodille ja me aloitimme leikkejä. Kivoja leikkejä syntyikin! Leikkien jälkeen tehtiin vielä vähän eskaritehtäviä ja harjoiteltiin A-kirjainen muodostamista käyttämällä luonnonmateriaaleja. Millaisia A-kirjaimia kun piti käyttää viittä keppiä, tai kahdeksaa käpyä tai kymmentä männynneulasta jne. Toisella pisteellä muodostettiin logikai paloilla kuvakortin mukaisia kuvioita, ja annettiin kaverille ohjeita, jotta kaveri saisi rakennettua eteensä samanlaisen kuvion ja rakennelman kuin itsellä oli mallikuviossa. Huomattiin että ohjeiden täytyi olla tarkkoja ja täytyi käyttää oikeita käsitteitä muodoista ja sijainneista, tai ei kaveri muuten saanut muodostettua kuviota oikein. Lopuksi vielä leikittiin Vettä kengässä -leikkiä.