Viikko 34

Viikko 34

Maanantaina 21.8 etsittiin ympyröitä, neliöitä, suorakulmioita ja kolmioita ympäristöstä. Ensin mietittiin ja pohdittiin mistä minkäkin muodon tunnistaa. Kolmiossa kolme kulmaa ja sivua jne.. Kun muotoja löydettiin, kuvattiin ne tabletilla. Lopulta päädyttiin Lintukodon pihalle jossa lapset jakautuivat pienryhmiin ja jokainen ryhmä sai lähteä etsimään pihasta muotoja ja kuvaamaan niitä.
Etsinnän jälkeen lähdettiin kohti metsäpaikkaa ja matkalta löytyikin melkoiset vadelma-apajat. Metsässä juhittiin yhden tytön syntymäpäiväjuhlia!

Tiistaina 22.8 suunnattiin suoraan koululle. Koululla leikittiin kuka pelkää mustekalaa, töpselihippaa ja väriä. Pihaleikkien jälkeen mentiin kuuntelemaan eskarikirjan tarina Eskarimetro, jossa Topi -siili tutustui muihin eskarikavereihin ja kirjan tehtävissä pohdittiin ja piirrettiin millaisia olemme, mitä osaamme ja mitä eskarissa haluamme oppia.

Tehtävien jälkeen askarreltiin kynäpurkkeja ja pelailtiin pelejä. Ennen ruokailua käytiin vielä kaivamassa maahan ötökkäansat! Saa nähdä millaisia ötököitä ansaan jää ja saammeko tutkailla niitä lähempää tulevina päivinä!

Keskiviikkona 23.8 vietimme Suomen luonnon päivää yhdessä Pääsky ryhmän kanssa. Kiersimme pururadan ja siellä oli erilaisia tehtävä rasteja. Tunnistus tehtäviä, bingoa, puunhalausta, pihlajanmarja rannekorun tekoa ja erilaisia liikkumistapoja.Siinä vierähtikin aamupäivä mukavasti, vähän aikaa ehdimme leikkiä metsäpaikallamme ennenkuin piti lähteä koulua ja ruokailua kohti.

Torstaina 24.8 olimme koulun salissa jumpalla. Myös siellä liikuimme eri tavoilla ja eri tasoilla, menimme hännänryöstöä ja tietysti lasten suosikkia, vessanpönttö hippaa. Vähän myös testailimme voimiamme puskutraktorin ja varvaspainin merkeissä. Ruokailun jälkeen menimme tutkimaan oliko ötökkäansoihin jäänyt saalista...eipä juuri ollut mutta kivien ja kantojen alta löytyi jos jotakin ötökkää...

Perjantaina 25.8 lähdimme metsään ämpärin ja pienten purkkien kanssa tarkoituksena kerätä mustikoita ja vadelmia piirakkaa varten. Komea saalis saatiinkin, ahkeria poimijoita oli!!! Keräämisen jälkeen suuntasimme laavulle, siellä vietimme nuotiopiiriä pienten omien eväiden kera.