Viikko 36

Viikko 36

Maanantaina 4.9. suunnattiin heti aamusti kohti metsäpaikkaa! Metsäpaikalla alkoi taulujen askartelu! Piti etsiä neljä keppiä, jotka olisivat suurinpiirtein yhtä pitkät ja niistä rakennettiin taulun kehykset. Jahka kehykset saatiin solmittua kiinni niin alettiin narun pätkään pujottelemaan pihlajanmarjoja! Hienoja tauluja syntyi! Samalla kun toiset askartelivat, oli toisilla leikkiaikaa! Syksyinen kylmä tuuli puhalsi ja hanskat olivat tarpeelliset!

Tiistaina 5.9 suunnattiin kohti koulua tehtävävihot kädessä! Matkalla piti tunnistaa muutamia Suomessa kasvavia puulajeja ja puun nähtyään merkata se vihkoon! Kaikki puut löydettiin matkan varrelta. Koululla leikittiin kuka pelkää mustekalaa ja viimeinen pari uunista ulos. Leikkien jälkeen siirryttiin sisälle, jossa piirrettiin ensin ohjeiden mukaan ja sen jälkeen alettiin tekemään eskarikirjan tehtäviä. Ensin kuultiin tarina Leikkiloki ja sen jälkeen tehtävissä suunniteltiin oma leikkiloki, piirrettiin ohjeiden mukaan ja tunnistettiin riimipareja . Tehtävien jälkeen jäi aikaa peleille ja leikeille. Peleinä lähti käyntiin pomppivat kanit ja monopoli. Tytöt pistivät pystyyn kampaamoleikin! :-)

Keskiviikkona 6.9 vietettiin eskareiden toivepäivää. Edellisten viikkojen nuotiopiirillä monien lapsien toiveiksi nousi tableteilla pelaaminen! Nyt toive toteutui ja metsässä sai tableteilla pelata ja harjoitella kirjaimia ja numeroita. Ennen koululle lähtöä leikittiin Oravien käpyjahtia ja Puuhippaa.

Torstaina 7.9 sai tuoda oman pehmolelun eskariin! Omille pehmoille esiteltiin metsäpaikkaamme ja pehmoa pitikin viedä erilaisiin paikkoihin metsässä. "Puun eteen, kepin alle, puolukan viereen, kiven taakse, puun oksalle korkealle jne.." Tämän jälkeen sai jokainen kuvata tabletilla oman pehmonsa omassa lempipaikassaan. Koululla tehtiin vielä eskarikirjaa, kuultiin muurahaisten matikkatarina, Missä asiat ovat? Pohdittiin ohjeiden antamisen tärkeyttä ja käsitteiden käyttöä ohjeita annettaessa. Onko ohje on helppo toteuttaa jos joku sanoo "Vie toi tuolta tonne!". Kun taas "Vietkö lasin pyödän päältä kaappiin."

Perjantaina 8.9 syötiin yhdessä laavulla omat eväät, ja laadittiin satu syksystä. Kaikki saivat kertoa satuun uutta sisältöä ja sadusta tulikin hauska. Sadusta päästiin koululla taiteilemaan piirustukset. Koululla pelailtiin lautapelejä ja rakenneltiin leegoilla sateelta suojassa. Tiistain kampaamoleikki jatkui, ja uusia kampauksia taiteiltiin itse kullekin!