Yleistä

Koronavirukseen liittyen

Hyvät vanhemmat!
Koronavirus COVID-19 -viruksen leviäminen on kiihtynyt ja tilanteen odotetaan muuttuvan epidemiaksi Suomessakin kenties jo viikonlopun aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL järjesti tiedotustilaisuuden tänään 13.3., jossa ohjeistettiin, että töihin tai kouluun ei saa mennä sairaana eikä sairaita lapsia pidä viedä päiväkotiin.

Arvioimme lasten terveydentilaa nyt tavallista tarkemmin. Hengitystieinfektion oireita potevaa lasta ei saa tuoda päiväkotiin/ perhepäivähoitoon/ eskariin. Toivomme myös , että mikäli perheenjäsenistä on joku sairaana, ei sillä hetkellä terveenä olevaa lastakaan tuoda päiväkotiin. Tärkeää on myös antaa lapselle aikaa tervehtymiseen ja huolehtia siitä, että lapsen yleiskunto on sairastamisen jälkeen riittävän hyvä varhaiskasvatukseen/esiopetukseen osallistumiselle. 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on tiedottanut 3.3.2020:

Jos epäilet koronavirustartuntaa (oireina kuume, yskä ja hengenahdistus ja lisäksi matka epidemia-alueelle tai lähikontakti sinne matkustaneeseen), ota aina ensin puhelimitse yhteyttä arkipäivisin terveyskeskukseen ja iltaisin ja viikonloppuisin puhelimitse Forssan sairaalan päivystykseen.

Puhelinnumero arkisin klo 16 asti 03 4191 2010 ja klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin
03 4191 3000.

 Kun olet soittanut terveysasemalle tai päivystykseen, on tärkeää pysytellä kotona, kunnes sinuun otetaan yhteyttä ja saat puhelimitse ohjeet.

Seuraa THL:n ohjeita terveydenhuollon osalta ja ulkoministeriön ohjeita matkustamisen osalta. Nämä viranomaiset päivittävät ohjeita jatkuvasti.

Muista yskimis- ja käsihygienia!

Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.
Hyvä yskimishygienia.

 • Suojaa suu ja nenä kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.
 • Laita käytetty nenäliina roskiin ja pese kädet tai käytä käsihuuhdetta heti kun mahdollista.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski olka- tai kyynärvarren kulmaan.
 • Älä yski tai aivasta kämmeniisi
Hyvä käsihygienia.
Pese kädet aina
 • kun tulet ulkoa sisään,
 • wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen
 • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
 • kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.
 • ennen ruoan laittoa ja ruokailua

Ohjaamme varhaiskasvatuksessa tehostetusti lapsia huolelliseen käsienpesuun erityisesti ennen ruokailua sekä WC-käyntien yhteydessä.
Huom! Käsidesi ei korvaa huolellista käsienpesua saippualla.

Opastattehan myös kotona lapsia thl:n ohjeiden mukaiseen käsienpesuun sekä oikeaan tapaan yskiä ja niistää https://aineistopankki.thl.fi/l/28Kmmw89m2Hn

Ajantasaista ja oikeaa tietoa terveydenhuoltoviranomaisilta saat parhaiten seuraamalla THL:n verkkosivuja.
Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme mahdollisista vaikutuksista palveluihimme kunnan verkkosivuilla, Facebookissa ja peda.netissä.
t: Katja Ojala
Varhaiskasvatusjohtaja
puh. 050 5422030

Muistutus varhaiskasvatuksen toiminnasta

Muistutus varhaiskasvatuksen toiminnasta

Mikäli huoltajalla nousee kysymyksiä varhaiskasvatuksen arjesta tai toimintatavoista, toivomme ensisijaisesti ottamaan asian puheeksi henkilöstön tai tarvittaessa varhaiskasvatusjohtajan kanssa. Tavoitteena on, että asiat voidaan ratkaista keskustelemalla lasta hoitavan henkilöstön kanssa. Huoltajalla on kuitenkin myös mahdollisuus laatia muistutus varhaiskasvatuksen toiminnasta.

Varhaiskasvatuslain 54§ (540/2018) mukaan varhaiskasvatuksen laatuun tai siihen liittyvään kohteluun tyytymättömällä lapsen vanhemmalla tai muulla huoltajalla on oikeus tehdä muistutus toiminnasta vastaavalle päiväkodin johtajalle, toimipaikan vastuuhenkilölle tai varhaiskasvatuksen johtavalle viranhaltijalle. Muistutus tulee tehdä pääsääntöisesti kirjallisesti. Muistutus voidaan tehdä myös suullisesti erityisestä syystä. Muistutus on kirjattava ja käsiteltävä asianmukaisesti ja siihen on annettava vastaus kohtuullisessa ajassa muistutuksen tekemisestä. 


Toimi näin:
 • Tee muistutus kirjallisesti. Kirjaa muistutukseen taho, jota asia koskee (Päiväkoti Päivänpaiste/Lintukoto tai perhepäivähoitaja). Voit tarkentaa myös ryhmän, jota muistutus koskee.
 • Kirjaa muistutuksen aihe.
 • Lisää yhteystietosi ja toimita varhaiskasvatusjohtajalle joko kirjeitse toimittamalla suoraan varhaiskasvatustoimistoon tai postittamalla: Humppilan varhaiskasvatus, Kisakuja 2, 31640 Humppila.
 • Voit toimittaa muistutuksen myös sähköisesti: katja.ojala@humppila.fi.

Muutos hoitosopimukseen

Mikäli lapsen varhaiskasvatuksen tarve muuttuu, olkaa yhteydessä varhaiskasvatusjohtajaan. Oheisessa liitteessä muutos hoitosopimukseen-kaavake, jolla voitte ilmoittaa esim. hoitoaikojen muutoksesta ja varhaiskasvatuspaikan irtisanomisesta.

Liitteet:

Muutos hoitosopimukseen

Ohjeita päivähoitolasten tartuntatautien hoidosta

Oheisessa liitteessä FSHKY:n laatima ohjeistus päivähoitolasten tartuntatautien hoidosta.
Muistattehan, että lasta ei voi tuoda sairaana päiväkotiin. Pyydämme myös harkitsemaan tarkoin, tuotteko lapsen päiväkotiin, jos jollain muulla perheenjäsenellä on esim. vatsatauti. Päiväkodissa on paljon lapsia ja aikuisia ja on tärkeää, että sairastelukierteet saadaan katkaistua nopeasti.

Liitteet:

Ohjeita päivähoitolasten tartuntatautien hoidosta